BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #802182 przez gaabrysia
Hej, dziś Adrianek obudził się z lekkim kaszelkiem;( mam nadzieję ze nic się z tego nie rozwinie, tak się ucieszyła ze tyle już zdrowi...
Już działamy, wieć Emma jak najbardziej ok 10, możemy się spotkać tam na podskarbinskiej na godz.
Chyba ze będzie lało, może wtedy na kulki? Nie wiem od której otwarte ale to się coś pomyśli..

Ja Tee już probowalam wywoływać, ale na marne..

Nie wiem co komu jeszcze, Gusiag udanego wypady- czekamy na fotki;)

Ewa daj znac co pów lekarz, ja już dziś podałam drosetux ..

Mariola jak się czujesz? Jak Zosia?

Dziewczyny piszcie piszcie, zebym miala co w pracy robić;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #802244 przez mariola2041
Hej ja się czuję dobrze dziś byłam na wizycie kontrolnej i jest wszystko w jak najlepszym porządku a Zosia ogólnie ma się dobrze tylko znowu jej jakieś krosty wyskoczyły na rączkach i dostałą jakąś maść na to ona to się ma z tymi chorobami...
a ja za to wczoraj przystroiłam sobie okna w całym domu i je pomyłam i już mam chociaż z tym spokój...

[url=http://

[url=http://

[url=

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #802363 przez ewelinda83
Wrocilysmy od lekarza :dry: Kinga ma poczatki zapalenia oskrzeli :( dostala 7 roznych lekow w tym antybiotyk :(
Mam nadzieje ze do wyjazdu jej przejdzie bo zostal nam tylko tydzien.

Golabki zrobione, dochodza w piekarniku :)

Gabi leczcie te kaszelek czym predzej, zeby z tego jakies wieksze dziadostwo nie wyszlo tak jak u nas :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #802432 przez georgette102
hejka

gabi z emmą się spotykają, teraz gusiag i ewelinda... a mnie kto odwiedzi? :P mam nadzieję, że może latem któraś z was wybierze się na mazury...

gusiag wczoraj zrobiłam dwa obiady więc dzisiaj wolne, po pracy zjedliśmy i pojechaliśmy do tesco bo chciałam kupic Mai jakieś świąteczne wdzianko, w piątek będzie w żłobku Mikołaj i będą robione zdjęcia, kupiłam jej spineczki z reniferami i opaskę z mikołajową czapeczka, do tego bluzeczki z reniferami :laugh:

gusiag sama chciałabym przesyłki z obiadami, bo szczerze nie chce mi się gotowac w tygodniu, ale niestety nie ma ta dobrze

ewelinda współczuję, zapalenie oskrzeli brzmi bardzo poważnie, naszą zmorą są ciągłe infekcje gardła i chociaż Maja kasłała jak gruźlik, to żaden lekarz nie stwierdził problemów z oskrzelami lub płucami

gabi no właśnie intensywnie myślę o zakupie e-fajki, bo też nie chce mi się wychodzic na balkon, strasznie zimno... a widziałam już tak śliczny różowy z kryształkami... no chyba trzeba będzie spróbowac

11 lata 4 miesiąc temu #802453 przez gusiag
hej
wyjazd jakoś super ekstra nie był, ale zły też nie. Olka dała popalić, jak się ja puści z wózka to biega jak szalona, więc ja sama wiele nie obejrzałam, zrobienie sobie z nią zdjęć graniczyło też z cudem, niedługo wrzucę coś na fb
przede wszystkim codziennie pyta mnie czy już jest śnieg, a że nie ma to jak dziś pojechaliśmy bliżej Alp to zaniemówiła, bo było wszędzie biało i zimno. mina bezcenna.
potem na jarmarku bożonarodzeniowym jak zobaczyła karuzelę, którą minęliśmy bo mieliśmy zostawić ją na koniec, uciekła nam rzucając się pędem w stronę karuzeli. nie bała się, że straci nas z oczu, po prostu pobiegła w tłum a ja za nią. Pooglądaliśmy o ile można to tak nazwać wszystkie stragany, pocykałam zdjęcia i wracaliśmy w stronę karuzeli. Wsiadłyśmy obie, raz na krowę, raz do auta i jak się skończyło to był wrzask ryk i darcie że chce "gugi" raz.
Śpi od 20 :)
Ewamam nadzieję, że się Kinia szybko wykuruje i że antybiotyk pomoże a nie zaszkodzi. Biedna, po antybiotyku podawaj jej sonol przez kilka dni. 28.12 pasuje, bliżej tego czasu się zdzwonimy :)
ej ale po co jej 7 różnych leków?????
Gabi no i teraz Adek kaszle? co to epidemia forumowa? mam nadzieję, że mu minie.
Mariola pochwal się jak okna przystroiłaś, pokaż zdjęcia :)
Dorota ale nakupowałaś boskich rzeczy, musisz koniecznie sama jej nacykać też zdjęć i zdobyć te ze żłobka i nam tu pokazać bo ja normalnie już nie mogę wytrzymać, żeby ją tak ubraną zobaczyć!!!

11 lata 4 miesiąc temu #802455 przez emma
Cześć,
Witam się i żegnam wieczorem (prysznic, kolacja, seks, lulu - kolejność może się zmienić  ;-))
Czasu mocno brak na wszystko, ale udało się zrobić prawie całe świąteczne zakupy :-)

Ściskam wszystkie i życzę spokojnej nocy! :kiss: 

11 lata 4 miesiąc temu #802477 przez georgette102
gusiag jak jestem z Mają na zakupach to też muszę się nabiegac :( dzisiaj też nam uciekała, więc wiem co czujesz...
na pewno zrobię jej zdjęcia ale zdjęcia wrzucę jak odzyskam laptopa

emma plan ambitny :laugh: a świąteczne zakupy też mamy praktycznie gotowe, jeszcze tylko sanki dla małej i słodycze, ale to tak na prawdę drobiazgi

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #802501 przez ewelinda83
Emma milej nocy :silly: :kiss:

Dorota no brzmi nie za fajnie to zapalenie oskrzeli :( Pani doktor powiedziala ze przod czysty, z tylu troche slyszy ale jak uslyszala jak Kinga kaszle to stwierdzila, ze to poczatek oskrzeli :( nigdy nam jeszcze az tak nie chorowala, to jej pierwszy raz jak jest u lekarza ( nie liczac obowiazkowych wizyt kontrolnych, czy szczepien )

Gosia mamy antybiotyk, dwa syropy, krople na noc na lepsze oddychanie, lek oslonowy, spray do gardla i wode do nosa, tak wiec razem 7 roznych lekow :ohmy:
bylam z Kinga pierwszy raz u innej P. doktor i stwierdzilam z L ze musimy sie do niej przeniesc, bo babka podchodzi do pacjenta jak do czlowieka a nie bierze go na akord jak nasza poprzednia :angry:
my na dluzsze spacery dalej uzywamy wozka bo tez jest ciagla bieganina za malym ciekawskim uciekinierem :huh:
pochwal sie zdjeciami :)

normalnie padam po calym dzisiejszym dniu, a jutro juz ide do pracy :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #802509 przez gusiag
Emma stosunkowo dobrej nocy ale przede wszystkim owocnej! :)
Dorota no to czekamy na laptopa też :)
Ewa jeśli to tylko początki to szybko dziadostwo wygonicie, szczególnie, że macie całą aptekę w domu :) będzie dobrze. Oby bardziej nigdy nie była chora ani ona ani żadne inne nasze dziecko na forum.
zdjęcia właśnie wybieram co wstawić. chyba nie macie dość już mnie i tych zdjęć w kółko? jak będziecie znudzone to walcie prosto z mostu
Asia a Ty zapracowana kobieto czemu milczysz??

11 lata 4 miesiąc temu #802518 przez ewelinda83
Gosia wlasnie sie ciesze ze nie zlekcewazylam tego kaszlu i poszlismy do lekarza bo nigdy nie wiadomo jakie moga wyjsc komplikacje tfu tfu tfu
ale juz sie kurujemu i mamy zamiar szybko wyzdrowiec :)
dawaj zdjecia i nie marudz :lol:

niektore dziewczyny chyba juz nie chca pisac, bo widze ze wchodza wiec i czytaja, ale juz nic od siebie nie pisza :( :( :(

11 lata 4 miesiąc temu #802542 przez gusiag
dobrze, że poszłaś Ewuś tym bardziej że wyjeżdżacie do Polski, więc lepiej żeby już była zdrowa na ten czas.
zdjęcia wstawione na fb :)
a tu jedno na forum
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #803093 przez gaabrysia
Ale ruch!;) wolniej bo nie nadazam;)

Gusiag super Oleńka, jak zawsze ;)
A jakie fajne ma buciki:)
Ewa jak Kinia? Lepiej trochę? Adek pokasluje, ale nie ma ani gorączki ani nic. Trochę mnie nastraszylas.. I teraz nie wiem czy znac jutro do lekarza czy wstrzymać się i dalej podawać syrop.. Z drugiej str niechcialbys go prowadzić do poczekalni pełnej chorych dzieci tym bardziej ze on do nich lgnie jak szalony.. Hmmm, zobacze jutro.

Emma, takiej mi ochoty wczoraj narobilas, zresztą zawsze jak mam okres to ochota też jest większa.. ;) ale dziś już chyba zaszaleje;)

Ewa masz rację też myślę,podobnie, bo to na prawdę nic trudnego dla chcacego stracić parę zdań od czasu do czasu- chociaż;) ja tam sobie życia bez forum nie wyobrażam;)

Dorota nie patrz na diamenciki tylko na jakość baterii, też na początku wylalam kasę w błoto bo kupiłam cienkie damskie kolejowe, ale co z tego ze fajnie wyglądały jak można było palić góra 2 h, ale wtedy się nie znałam. Wieć jak coś służe pomocą, cenna uwaga jest też żeby mięc grzalke w atomizerze górną, bo te dolne się zalewaja , a przy górnej możesz kłaść, wrzucać do torebki i nic takiego się nie dzieje. Na początku paliłam wszystkie smaki bo chcialam spróbować teraż wiem, ze brzoskwinia najlepszą! Są też smaki np marlboro;) takich nie próbowałam, ale dziadek je pali.

Ewa jaki macie spray do gardła? Kropelki na oddychanie są od 3 lat? Pytam z ciekawości bo ostatnio kupiłam wiedząc ze niby nie powinnam ale gadalam kropelke na pielucha w drugim końcu lozeczka i myślę ze pomagało.
Nie wiem co jeszcze, spadam popracować. Zajrze niedługo;)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #803159 przez ewelinda83
Gabi teraz doczytalam ze te krople sa na kaszel, czyli Kinga ma 2 rozne syropy na kaszel plus krople ( Bisolvon, Ventolin, Paracodin ) w tym dwa sa tez na astme :dry: Dorota Maja tez mialas jakis lek na astme przy kaszlu ?
ale tez uzywam kropelek na oddychanie, ktore daje na poduszke ( Olbas od lat 5 )
spray do gardla mamy Difflam ale to to samo co Tantum Verde.
nie chcialam cie nastraszyc ;) ja tez Kinge juz jakis czas leczylam sama i byla poprawa ale ostatnie dwie noce to tak kaszlala, ze myslalam ze sie udusi albo pluca wypluje :huh:
wczoraj dostala pierwsza dawke antybiotyku i te syropy i cala noc byla spokojna, dzien tez byl spokojny, teraz ma taka mala chrypke ale kaszlu juz prawie nie ma :)
nasz Kuba tez byl na antybioyku wiec mam nadzieje ze oboje sie wylecza bo do tej pory to sie wymieniali bakteriami :S

Ola ale masz fajnego buciora :P Gosia moglas ja do niego wsadzic :silly:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #803165 przez georgette102
gabi ja też na początku oglądałam takie cienkie, bo bardzo chciałam miec biały albo różowy ale właśnie poczytałam o nich opinie i zrezygnowałam, teraz ten z kryształkami bardzo mi się spodobał, ale do najcieńszych nie należy, bateria 650 a widziałam takie zwykłe czarne z baterią 1100, a ty jaką masz baterię? w ogóle napisz mi jak najwięcej szczegółów, na które powinnam zwrócic uwagę; ten który ja chcę kupic kosztuje jakieś 230 zł za 2 sztuki, więc cena raczej nie jest wygórowana

gusiag śliczne zdjęcie :) Ola jest po prostu przesłodka a na laptopa czekam z niecierpliwością

ewelinda lek który miała kiedyś Maja był do stosowanie między innymi przy leczeniu astmy ale też przy niedoleczonym kaszlu, widocznie te leki mają szerokie spektrum działania, nie martw się, u nas żadnej astmy nie stwierdzono

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #803173 przez ewelinda83
Dorota no to mnie troche uspokoilas bo u Kingi tez co prawda lekarka nic nie stwierdzila tzn astmy ale i tak sie martwie bo L ma/mial astme :huh: a Kinga dostala ten sam lek co on ma tylko w syropie :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka