- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- mariola2041
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
mariola ja też składam Zosi najlepsze życzenia z okazji drugich urodzin, fajnie, że tak ładnie się rozwija, życzę dużo zdrówka, bo to najważniejsze!
gusiag świetne zdjęcia, Ola jak zawsze ślicznie na nich wygląda
gabi ja też się ucieszyłam, że w końcu jest trochę śniegu i miałam nadzieję, że wykorzystamy sanki, niestety Maja chora, więc chyba nici
u nas dzisiaj chodzi ksiądz po kolędzie, ale chyba go już nie przyjmę, jest dopiero na drugim piętrze (ja mieszkam na 4) a do tego Maja już śpi...
w ogóle wykąpałam ją dałam nurofen i dexa pico, dziecko zasnęło w kilka minut, była strasznie marudna i cały czas tylko chciała na ręce, które swoją drogą wyciągnęły mi się do podłogi

- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- gusiag
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moja największa miłość
super, że Zosia tak dużo też mówi, gratulacje

Dorota ksiądz zapisał ile dałaś w kopercie?

a Ty lepiej idź z nią prywatnie gdzieś skoro masz wolne a ona źle się czuje cały czas. Kurcze to też są kpiny, że nie ma numerków na wizytę dla chorego dziecka, albo że karetka przez 3 godz nie może przyjechać po umierające niemowlę.
a powiedzcie jak sukcesy nocnikowe?
u nas dziś pół dnia bez pieluchy i wołanie siku i spędziłyśmy w łazience baaardzo długi czas i nawet z małymi sukcesami bo siku było, były brawa i radość bo Ola puszczała troszkę i zatrzymywała i znów puszczała i powiedziała, że już koniec, przyszła do pokoju i ... woła mama patrz-i widzę jak sika przez spodnie

a co do smoczka to bardzo ciężko, smoczek na noc musi być, zasypia ze smoczkiem po czym go wypluwa i śpi bez ale rano jak się przebudzi to od razu go szuka i oddaje dopiero jak zabraniam mówić ze smoczkiem w buzi. Wie, że ma mówić zawsze bez. Myślę, że to jeszcze potrwa.
- ewelinda83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Nocnika nie uzywamy

Dorota az wstyd sie przyznac ale ja nie pamietam kiedy przyjmowalam ksiedza

Mnie boli gardlo, czuje jakas gulke z prawej strony

- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Mnie wczorajszy dzień tak zmeczyl, ze padlam jak dziecka, a Adka musiałam przed chwila siłą budzić

Dorota ale szybka kolęda;) umiałem się

Gusiag gratuluję nocnikowych postępów, a ze smokiem chyba najlepiej drastycznie się pożegnać, jak będziesz czekac jak ona przestanie to się może faktycZnie trochę zejść. Ja do 1 klasy ssalam.. Dlatego Adkowi w ogole nie dałam;)
My wczoraj rano snaki, a popoludniu kulki z Emma, trafilysmy na urodziny wieć jeden wielki sajgon. młody się przelamam i jak jeszcze ostatnio bal się wchodzić tam na górę, tak wczoraj tam wchodził bez oporów;)
Nioslam go na rękach w ta i spowrotem wieć Dorota wiem o czym mówisz z tymi rękami.. Ja dziś mam zakwasy..
Dosypalo śniegów.. Chyba zaraz się zbierzemy na sanki może rozruszam zakwasy
Miłego dnia;)
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
smoka nadal używamy, ale tylko do spania, też chciałam ją odzwyczaić, ale co chwilę jest chora i co za tym idzie marudna, więc nie chcę jej jeszcze dokładać rozstania ze smoczkiem, postanowiłam, że zaczekam z tym do lata
a nocnik służy nam głównie do zabawy, dzisiaj zamierzam zdjąć jej pieluszkę, głownie ze względu na te pieluszkowe zapalenie skóry, żeby trochę skóra pooddychała, ale nie wiem jak to będzie w praktyce wyglądać, zobaczymy jak wstanie z drzemki
też zastanawiałam się czy znowu nie zamówić prywatnej wizyty, ale w sumie ma tylko katar i kaszle jak leży, nie ma gorączki, więc nie wiem czy jest sens, na razie podaję nurofen a na noc dexa pico i mam nadzieję, że jej przejdzie
ewelinda przyjmowanie księdza to jedno, ale wstyd się przyznać, że z pół roku w kościele nie byłam

gabi kolęda u mnie odbyła się ekspresowo, nie zatrzymywałam biedaka dłużej, bo mu jeszcze dwa piętra zostały, zaczął o 17 a do mnie dotarł ok 21, ale było wesoło, to fakt, bawcie się dobrze na sankach, jeśli Maja nie będzie gorączkować to może jutro też ją zabiorę na sanki
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Idzcie na sanki nie zaszkodzi jej jak nie ma gorączki i kaszel tylko jak leży.. Adkowi też jeszcze ciut leci, ale dziś byli prawie 2h. Teraz spi zadowolony. A ja zaraz biorę się za obiad i oglądam mój serial;)))
No dziewczyny, nawet nie myslalam ze mogę mięc takie zakwasy po dzwiganiu młodego.. Bolą ręce, plecy, ramiona.. Nogi, ale to już chyba nie od tego;) dziś mam plan się trochę polecić bo miałam dość intensywny tydzień.
-
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
wieczorem Maja zaczęła gorączkować, rano jak jej mierzyłam temperaturę to miała 39,2 st

- gusiag
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moja największa miłość

Gabi zazdrościmy Wam tych sanek! a zakwasy od noszenia dziecka znam, boli wszystko tak jakbyś tonę węgla przerzuciła sama, wiem wiem.
a co do smoczka, zrobię to drastycznie w niedługim czasie, teraz jeszcze wyjazd nad morze więc nie chce żeby ryczała wieczorami u siostry, a tu trochę się boję bo też nie chce żeby ktoś w końcu stwierdził z sąsiadów że krzywda jej się dzieje i tak jak kiedyś Martyna już wspominała to w niemczech jest tak że w każdej chwili mogą zabrać dziecko rodzicom. Nawet klapsa publicznie nie można dać bo też mogą być mega problemy.
Ewa jak gardło?
u nas odpukać ale od pobytu w szpitalu Ola nie choruje w ogóle

i muszę Wam się pochwalić, zapisałam Olę na basen, zaczynamy od 12 marca zajęcia dla dzieci od roku do 4 lat

siebie zapisałam na listę oczekujących na 3 zajęcia wodne, może gdzieś będzie miejsce.
- ewelinda83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mam maga dols zawodowego

Dzisiaj mialam miec tez kolejna jazde z instruktorem ale ten niestety nie przyjechal i nawet mnie nie powiadomil

Odezwe się pozniej bo nie mam jak pisac bo robie krokiety

A wieczorem zostaje sama z Kinia bo L idzie na impreze firmowa

- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Zjadlabym jakies ciacho takie własnej roboty, ale nie upieke, żeby mnie nie kusilo;)
U nas noc spokojna..
Ale ja dziś jąkas bez humoru, nic mi się niechce i wszystko mnie wkurza;/ a do okresu jeszcze trochę przecież

Aisod co u Ciebie? Jak się czujesz??
Gusiag dokładnie tak się wczoraj czułam jak to opisalas, do tej pory tak nie miałam. Może dlatego, ze nie robilam sobie takich maratonow bez wózka..dziś jeszcze nie jest najlepiej, ale to już nie to co wczoraj.
Ewa co jest? Wkurza Cię, ze obcieli Ci godz? Uszy do góry, może nie ma aż tyle pracy..
A to swinia z tego instruktora! Jakby tel nie było..
Co z reszta dziewczyn????????
- ewelinda83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

poobserwuje w przyszlym tygodniu jak chodza inne dziewczyny i jak bedzie tak jak mysle to zrobie zadyme i zglosze to do zwiazkow

ja wlasnie sie objadlam krokietow z barszczykiem

kupilismy Kindze kolejne puzzle bo dostala jedna na swieta i jej sie bardzo spodobaly i teraz dziecka nie ma

- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
gabi ja to ci powiem, że chyba nie mam silnej woli

ewelinda ale pacan z tego instruktora! po co są telefony?! a jeśli chodzi o pracę to zorientuj się w sytuacji, może wcale nie jest tak jak myślisz?