BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

10 lata 11 miesiąc temu #819911 przez gusiag
ale tu dziś ruch...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #820101 przez ewelina.zak.1991
Hej :) zaliczylam egzamin na dwie czworki wiec jest ok :) wczoraj tez bhp na 5 i oby tak dalej :) ktoras z Was tez poszla ma studia tylko nie pamietam kto ... ? Jak Ci idzie? ;) ja sie nie moglam przyzwyczaic do nauki, coz sie dziwic jak mialam prawie 3letnia przerwe :)

jak tam chorowitki Wasze? Michas juz sie czul lepiej a tu znow chrypka i katar:/ no po prostu po co w ogole te choroby istnieja we...

wiecie co zbieram sie do skalpela Ewy Chodakowskiej i jakos mi nie wychodzi... nie mam silnej motywacji niestety.

co do spotkania to juz kiedys pisalysmy ze to nieerealne ale kto wie...

Moje maleństwo !!!:*

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #820117 przez Tee
hej
ja miałam troszkę większą przerwę :) studium skończyłam w wieku 22 lat teraz mam 28 :)
ale nie jest źle... na pewno mi się uczyć nie chce i te zjazdy mam prawie tydzień w tydzień- brrrrr i kasa się topi i czasu mało dla Zuzy ale nie żałuje :) :) może mi się to kiedyś opłaci ;)
u nas bhp było tylko na zal., bez oceny, w ten weekend miałam 3 zaliczenia w tym jedną zerówkę- dostałam dwie 5 i 3+
ale nie jest źle ta 3 jest więcej warta niż dwie piątki razem wzięte (zaliczyło 10 osób na 29)więc jestem najszczęśliwsza na świecie bo mam to z głowy :lol: zwłaszcza, że teraz będzie ustna odpytywanka. tak więc "zerówka" zaliczona.
mam niewiele czasu na naukę bo i praca i Zuza i dom ale jakoś to idzie - ważne do przodu :)
trzymam za Ciebie kciuki ;)

Miłego dnia

10 lata 11 miesiąc temu #820321 przez ewelina.zak.1991
Tee to gratuluje :) my jak na razie mielismy 4 zaliczenia z ocena mam same 5 i jeden egzamin. tez nie mam czasu na nauke momo ze nie pracuje ale przy dziecku nie da sie uczyc. a w ciagu drzemki to ja gotuje obiad i ogarniam dom i ledwo co siade to juz sie budzi. a wieczorem jak idzie spac o 21 to ja juz jestem padnieta, myje gary prysznic i spie :) takze ucze sie tylko w pociagu. i jak narazie jest ok . ale jak mam prace na zaliczenie zrobic w domu np referat albo cos to jakos tez daje rade ale ciezko bo maz wrocil do pracy takze caly dom i dziecko na mojej glowie praktycznie. ale jak trzeba to trzeba »°

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #820336 przez gusiag
Tee i Ewelina gratulacje i podziwiam :) cieszę się, że Wam idzie dobrze i że jesteście z tego zadowolone. Szybko minie, szczególnie przy dziecku pewnie mija błyskawicznie, a ciężko jest na pewno.

u nas słonko pięknie świeci ale zimno było rano, Ola wstała i zawsze biegnie do okna po wstaniu i krzyczała, że jest śnieg, a to był szron na trawie :)
teraz śpi, obiad gotowy, trzeba tylko kuraka upiec i makaron do zupy ugotować i wszystko. Potem spacer, zakupy itp czyli dzień jak co dzień.
słuchajcie jakie macie pomysły na prezenty dla dziadków? ja zamowiłam dwa magnesy na lodówkę ze zdjęciem Oli. Kosztują na allegro 12zł z przesyłką za sztukę, więc 24zł to nie ogromny wydatek a zawsze to jakiś upominek. Magnesy są wielkości zdjęcia 10x15.
A wy co szykujecie? Michaś to może już laurkę narysować w kształcie auta ale Olka to by tylko zamazała kartkę więc musiałam zrobić coś za nią. Ale mimo wszystko jej mazaje zbieram :)
w PL podobno już można na sankach jeździć?
martyna widzę Cie!

10 lata 11 miesiąc temu #820358 przez gaabrysia
Gusiag ja nawet nie pomyslalam. .. ;/ daj link dobrych magnesow, fajny pomysł!

Na dłużej wpadne później;)

10 lata 11 miesiąc temu #820381 przez gusiag
allegro.pl/foto-magnes-10x15-na-dzien-ba...dka-i3872844457.html
tu zamówiłam, ale widzę, że skończyło się na tą chwilę, ale pewnie wstawi aukcje ponownie a jak nie to jest tego sporo do wyboru.
ja uciekam na dwór, będę potem

10 lata 11 miesiąc temu #820482 przez ewelinda83
czesc :)
wpadam na chwilke sie przywitac bo dopiero z pracy wrocilam i musze wziasc sie za obiad :dry:

likend udany, goscie byli do wczoraj :) tak sie wymeczylam tymi odwiedzinami ze juz po 20 spalam razem z Kinia :) ale zeby nie bylo tak dobrze to wybudzilam po 2 i juz do rana nie moglam zasnac :( tak wiec padam :(

dziewczyny widze ze niezle plany sie szykuja :) fajnie by bylo jak by udalo sie zgrac w terminie i sie spotkac, jestem za :lol: ale jak juz tego dwa razy doswiadczylam nie jest to wcale latwe :( z emma mialam sie spotkac w zeszlym roku w styczniu i co dupa :ohmy: nie pojechalam do Warszawy, bo sie szwagierce odwidzialo :angry: a z Gosia mimo ze blisko tez sie nie udalo bo choroba pokrzyzowala plany :angry:
miejmy nadzieje ze kiedys sie uda :side: :)

spadam gotowac :)

10 lata 11 miesiąc temu #820513 przez ewelina.zak.1991
Gosia super pomysl.. szkoda tylko ze aukcja juz sie skonczyla ale moze bedzie nasteona. ogladalm tez inne ale te sa najladniejsze

10 lata 11 miesiąc temu #820545 przez georgette102
cześć dziewczyny

ja dzisiaj mam doła, nie wiem co mi jest, ogólnie byłam zła przez cały weekend, do pracy poszłam jakaś nie w humorze a później było jeszcze gorzej, wkurzyłam się z powodu pewnego nieporozumienia i z tego wszystkiego się poryczałam, a że płacze bardzo rzadko to jeszcze ten fakt bardziej mnie zdołował :( i tak koło się zamyka

ewelina tee trochę zazdroszczę wam tego studiowania, sama postanowiłam noworocznie, że znowu wezmę się za naukę i nie wiem jeszcze tylko czy zrobię podyplomówkę czy po prostu nowy kierunek, mam kilka pomysłów, więc zobaczymy co z tego wyjdzie

gusiag naprawdę śliczne te magnesy, ja jeszcze nie wiem co kupię, ale czasu coraz mniej więc muszę o tym pomyśleć

odebrałam Mai zdjęcia ze żłobka, pięknie na nich wyszła, poprosiłam o płytę, więc jak dostanę to wrzucę tu lub na fb, w ogóle to najfajniejsze zdjęcie grupowe, mnóstwo maluchów w czapkach mikołaja :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #820547 przez gaabrysia
Ja znowu tylko na chwile, bo już usypiam czas..
Wiecie co dziś zaczęły ropiec oczka młodemu, w sensie ze w kacikach mu się zbiera.. Przemywamy solą fizjologiliczna, ale nie wiem czy jutro nie iść do lekarza, jak myślicie poczekać czy iść?

10 lata 11 miesiąc temu #820709 przez marigra
cześć dziewczyny

u mnie jak zwykle intensywny weekend i nie miałam czasu na nic....a to jedno goście, później my w gościach i tak zleciało....
przed weekendem była szefowa więc tez całe dnie w pracy.....na szczęście pochwale się szefowa zabrała mi z mojego terenu Lublin i Puławy z czego ogromnie się cieszę....nie wiem czy któraś z Was mieszka w tych okolicach, ale wybaczcie że to powiem, tak nie lubiłam tam jeździć....wiec bardzo się ciesze bo to jednak prawie 300km w jedną stronę....został mi Wrocław i Kraków, wiec wyjazdowo super, bo trasy bardzo dobre....
dostałam nawet małą podwyżkę i premię za zeszły rok, więc tym bardziej mam powód do radości ze moje męczarnie nie idą na marne :lol: no ale już się nie chwale, bo wiem ze to jest różnie...raz jest raz nie ma...

emma - Twoja Zoska jest boska... i przyznam szczerze ze robi się bardzo podobna do taty:) mimo ze znam go tylko ze zdjęć:D

georgette - każdy ma czasem gorszy dzień i akurat padło na ciebie....oby szybko nie wróciły takie dni

gosia - w sumie to nawet nie myślałam co kupić dziadkom....chyba nie będziemy szaleć....zdjęcia każdy dostał na Święta, więc nawet nie mam pomysłu...może po prostu kupimy jakieś czekoladki i damy dziadkom...hmm nie wiem

gabi - a ta ropa zbiera się w ciągu dnia czy po spanie przed spaniem??? u nas jak było podejrzenie zatkanego kanalika to tylko solą kazali przemywać i masować nosek tuż przy tej kostce chrząstce...żeby udrożnić kanalik....poobserwuj go jeszcze i zobaczysz jak nie będzie poprawy to idz do lekarza najprawdopodobniej dadzą ci gentamycynę w kropelkach i się poprawi

10 lata 11 miesiąc temu #820836 przez gusiag
hej
u nas koszmarna noc, najpierw protesty że nie pójdzie spać, co zawsze chodzi po 20 to ciągle nie i nie, i zasnęła dopiero po 22 30 ze mną w łóżku, przeniosłam ją do jej łóżeczka i wstała o 5 i nie chciała zasnąć tylko prosiła, żeby mogła spać obok taty no i o 6 zasnęła z nami i spała do 8. nie wiem skąd to tak bo zawsze śpi u siebie i w miarę bez problemu. :(
wczoraj się pokłóciłam mocno z R. i widziała to to może tak się zestresowała tym? nie wiem :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

na pocieszenie zaczynam powolny start we własny biznes fotograficzny, zejdzie mi z tym pewnie ze 3-4 miesiace ale bardzo bym chciała, żeby mi się udało.
Dorota koniecznie pokaż nam te zdjęcia, już nie mogę się doczekać! a co do pracy, złego humoru itp to mocno tulę, nie płacz :(
Marigra gratulacje :) szefowa Cię wreszcie doceniła. Super, że masz mniej miast do jazdy, a tam to na prawdę daleko i wiem, że droga kiepska. a u Was w żłobku nie było zdjęć na Mikołaja??
Gabi a te oczka to ropieją tak, że ciężko mu oczy otwierać czy tak widzisz że po spaniu mu się zbiera odrobinkę? nie wiem co poradzić, bo u nas nie było takiego problemu.

10 lata 11 miesiąc temu #820924 przez marigra
gosia - hmmm olej te dziewczyny....skoro nie chcą żeby dzieciaki się bawiły wspólnie to ich strata...

a co do płaczu Oli mysle, że niestety ona już bardzo dużo rozumie i wie co się stało...skoro się pokłóciliście to nie wszystko jest dobrze stąd takie zachowanie - tak myślę ja patrząc na nas...jak jest napięta atmosfera to Zuza też jest poddenerwowana, jak jest ok ona jest grzeczna.

zdjęcia owszem miałyśmy ale wyszła taka smutna, miała łezki w oczkach, że mi przykro jak na nie patrze....bo mam wrażenie że jej się krzywda działa...

Georgette - oczywiście czkemay na zdjęcia...sama musze zrobić jakieś Zuzolkowi i wam przesłać

10 lata 11 miesiąc temu #820933 przez gusiag
no to tak jak Ola, z Mikołajem w ogóle nie ma zdjęcia bo bała się jak ognia i przylepiła się do mnie z płaczem także nie było mowy o dotknięciu palcem mikołaja a co dopiero zdjęciu :) może za rok.
no pewnie dlatego nie mogła spać. już jest ok w domu to mam nadzieję, że i Ola będzie spokojna.
no i zdjęcie musisz Zuzi zrobić bo dawno jej nie widziałyśmy.
deszcz leje, Ola odsypia, a mi się nic nie chce...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka