BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

10 lata 11 miesiąc temu #816161 przez emma
Gosia, teraz tez wlozylam ja po 12 tak pro forma do lozeczka i juz od jakiegos czasu slysze, jak nawija (slysze, bo wczesniej pewnie zagluszala ja pozytywka, wiec zaraz po nia pojde i znow beda cyrki, bo mamy za godzine jechac do przyjaciol na obiad... jak pomysle, to mi sie chce plakac, no ale lubi bardzo autem jezdzic (w jej jezyku to "kchhhhhhh" ;)), wiec przyjakmniej z tym nie bedzie problemu.
u mnie teraz kawa i ksiazka to marzenie scietej glowy... prawda, chodzi spac wieczorem o 19, no ale zdarza sie i pobudka o 4 rano, choc zwykle miedzy 5 a 6 (laskawa jest ;)). ale widac taki czas, moze ten bunt dwulatkow to jest jednak prawda (szczerze to watpilam w te teorie ;)).

masakra z tymi twoimi babami! :angry: przykre, ale chyba musisz olac. na pewno znajda sie jakies inne fajne dzieci i ich rodzice. pociesze cie, ze ja z dziecmi nie znam nikogo procz Gabi ;).
ja bardzo chcialabym sie spotkac, no ale sama widzisz, jak to jest. my niby z Gabi o kilka ulic dalej mieszkamy, a udaje sie spotkac (jak mowi moja tesciowa) "na święty Jan" ;), bo a to ktores z nas chore, a to Adrian ma katar, a to Gabi choruje... dziewczyny, ja mam wolne od 15 lutego do 2 marca, wiec bardzo chetnie moge sie z wami spotykac, pojechac gdzies itd. tylko kwestia zgrania terminow :lol:. pamietasz, mialam do ciebie pojechac na kawe? :blink:

aha, no i wszyscy bardzo zazdroscimy wam turnieju 4 skoczni na zywo, bo tez jestesmy zagorzalymi kibicami (ja przez tate to od malenkosci :)). ogladalismy wtedy w tv, dzisiaj chyba tylko powtorke, bo na ten obiad jedziemy, ale za to wlasnie kocham zime (jeszcze za biegi i za biatlon, ale za skoki i ŚNIEG najbardziej :)).

Gabi, za tydzien ma byc u nas lekki mrozik podobno, ale bez sniegu, no i tylko kilka dni, najwyzej tydzien. do dupy z taka zima... :angry: :angry: :angry:

dobra, koncze i lece w ten slodki kierat :silly:
:kiss: :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #816175 przez gusiag
Emma moje zaproszenie aktualne! Mam nowy ekspres do kawy który robi najlepsze latte pod słońcem :) skoków niestety nie mogę zaproponować bo wszystko już daleko od nas ale mogę Cię zabrać pod skocznię do Garmisch, do parku zwierzęcego gdzie Zosia poznałaby zwierzątka :) kurcze ja mówię poważnie! Tak bym chciała żeby mnie tu ktoś odwiedził... Emma z Warszawy chyba nie są bardzo drogie bilety lotnicze, a Zosia jeszcze nie płaci do 2 r.ż.
skoki i ja oglądam od zawsze, odkąd sięgam pamięcią. Jeszcze Małysza nie było jak z tatą oglądałam :) jak oglądam teraz w TV skoki i pokazuję R kogoś znanego, to on nawet nie wie o czym ja mówię.. załamka :)
a co do buntu to podobno prawda i nie da się tego ominąć, trzeba przeczekać i zakręcać dzieckiem tak jak mi się udaje.. Ola nie wolno czytać książeczki, od razu 10 min z głowy bo siedzi i czyta :) Ola nie wkładaj kapci, nie nie nie, i biegnie ze łzami w oczach że jednak chce założyć kapcie :)
może Zosia prześpi się w aucie, ale podejrzewam, że to pewnie blisko jest i nie zdąży? Kurcze dziwne to że tak mało śpi, takie ranne dziecko z niej? Moja Ola najwcześniej wstaje o 7 30 a chodzi spać o 20. inna bajka że pół nocy gada, a dziś np śmiała się na głos z 5 min śpiąc. może Zosi idą ostatnie ząbki i nad ranem nie daje jej to spać? A dawałaś na sen melisę czasem? kurcze nie wiem :(

10 lata 11 miesiąc temu #816179 przez emma
Piszę z komórki, załamka ;-)
Zosia jednak zasnela, więc pojedziemy trochę później :-) mała pezekora!

Jak bedziecie w domu w lutym, to mozemy wpasc na weekend, obyscie niw zalowali ;-)

Jak zaczynalam ogladac, to skakali od nas: Mateja i Skupień, Malysz był za młody jeszcze :-):-)

Idę się szykować! :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #816185 przez gaabrysia
No Emma jak tylko teraz pozbedziemy się gila to się spotkamy- mam dużo wolnego.

Tyle żeście popisalam, ze już zapomnialam;)

Ide się położyć, młody też teraz skrócil swoje drzemki o połowę czyli 1,5 h.

Wpadne pozniej

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #816234 przez ewelinda83
probuje dalej sie chwalic :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #816236 przez ewelinda83
dobra udalo sie :D
przepraszam za balagan w kuchni :silly: jak widac jeszcze nie koniec remontow, ale np na sciany miedzy szafkami nie mamy pomyslu :S jak by co to dawajcie swoje propozycje ;)

emma tak czy inaczej zycze wam duzo sily i zdrowia dla calej rodziny :) ja tez chcetnie was zapraszam, nie tylko ciebie ale i inne dziewczyny chectnie poznam i zobacze na zywo :) szkoda, ze z Gosia sie nie udalo, ja w niedziele bylam we Wroclawiu :angry:

Kinga tez strasznie niedobra sie zrobila, u tesciow czasami sie wstydzilismy za nia :ohmy: a najgorsze bylo to ze bylo ciagle tata, tata raz nawet przez nianie podsluchalam ze mowa patrz ona tylko do L idzie, strasznie przykro mi sie zroblo :( za to u mnie bylo mama, mama wiec moze Kinga czula ze jest u L rodziny :unsure:

co do bicia to Kinga tez nas bije, ale zauwazylam ze robi tak tylko jak jest bardzo zmeczona i chce isc juz spac, a tak to jest poprostu bardzo zywym i ciekawym dzieckiem - kazdy mowi ze ma to po mnie :silly:

a tu jeszcze zdjecie, tym razem nasze ;) podczas scinania choinki, z pieknego slonecznego placu zabaw i jedno ze sniegiem a raczej z zaspa sniegowa :silly:
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #816308 przez emma
Ewa, meble super, bardzo ładnie to wygląda, zazdroszczę! :-)

Wróciliśmy do domu i padam zmęczona. Dobrej nocy!♡

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #816310 przez georgette102
gusiag nie piszę nic więcej, bo nic ciekawego się nie dzieje, T i Maja chorują, więc siedzimy w domu, o pracy też nie chcę ciągle pisac, żeby was nie zanudzac, bo przypuszczam, że ten temat jest ekscytujący tylko dla mnie ;) ostatniego stycznia kończę 30 lat i nie mam koncepcji na spędzenie tych urodzin, nie chcę biesiady przy stole z rodziną, bo po świętach mi zbrzydło, może macie jakieś pomysły? oczywiście nic kosmicznie kosztownego, bo laptop i tak pociągnie mi po kieszeni
ajeśli chodzi o te twoje znajome to jakaś żenada :angry: wkurza mnie to bo zachowują się jak dziewczynki w podstawówce, nawet jeśli Ola spędzi te urodziny w towarzystwie twoim i R to na pewno będzie szczęśliwa, a w przyszłości poznacie inne fajne dzieciaki z normalnymi rodzicami

gabi T wyskoczył do sklepu i kupił mi brzoskwinię i mango, pachnie super, jak już spróbuję to dam ci znac czy mi smakowało

ewelinda meble śliczne, nawet T zaglądając mi przez ramię mówi, że bardzo ładna kuchnia :) ile metrów ma wasze mieszkanie i ile pomieszczeń? jeśli to nie tajemnica oczywiście, dużo wam jeszcze zostało do wykończenia?

emma robimy co możemy, żeby wyzdrowiec, T bierze jeszcze tydzień urlopu, żeby oboje się wykurowali; Maja miała jeden taki dzień kiedy nie chciała drzemki i cały wieczór zatruwała nam życie, współczuję i przytulam

10 lata 11 miesiąc temu #816317 przez ewelinda83
emma, Dorota dziekuje za mile slowa :) ciesze sie, ze wam tez sie podoba :)
cale mieszkanie ma 68.08 , sa w nim dwa pokoje, salon, kuchnia, lazienka, przedpokoj i narozny balkon na ktory polecialam :silly:
jeszcze mamy do zrobienia tzn umeblowania salon i Kingi pokoj, szafki i zabudowy w lazience, w kuchni cos nad szafki - kafle albo szklo - brak pomysu jak narazie :S a reszta to jakies dekoracje, dodatki :blink:

Dorota kurujcie sie, brakuje mrozow zeby wybily te wszystkie bakterie :huh:
te wasze e-papierosy tymi smakami robia smaka :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #816324 przez georgette102
ewelinda no to całkiem spore macie mieszkanko, teraz to już zazdroszczę :silly: a na taki balkon też bym poleciała :) u mnie zawsze latem życie towarzyskie toczy się na balkonie, tam jemy obiady i kolacje a z moją przyjaciółką mamy już taką tradycję, że latem zawsze pijemy wino na balkonie, tak czy siak jeszcze pracy tam macie, oczywiście na każdym etapie proszę o foto-relację

10 lata 11 miesiąc temu #816331 przez Tee
hej
u nas nic nowego wiec nie bardzo mam o czym pisać...
Ewa meble super, a i śniegu troszkę znalazłyście- zazdroszczę u nas nic!!! chlapa pod domem jak na jesieni... po kolana można ugrzęznąć- kiedy ta zima przyjdzie???
Gosiu- Ola jaka Gwiazdeczka, nawet sie na wizę załapała :laugh: fajowo
miłego wieczorku

10 lata 11 miesiąc temu #816369 przez ewelina.zak.1991
hej!!! melduje sie i ja:) u nas niestety zle wiesci Michas goraczkuje od wczoraj... na sylwestra bylo u nas 6 osob w tym malzenstwo zasmarkane obydwoje i do tego z pokaslujacym dzieckiem no i sa efekty... jak mozna przyjsc do kogos wiedzac ze ma male dziecko i jest sie chorym ... mam nadzieje ze szybko minie...

Justyna ale z Damianem wszystko w porzadku? tyko pojawil sie ktos kto daje ci do myslenia?

co do rozwoju to michas mowi pojedyncze slowka i nasladuje jak robia zwierzatka wiec tez nic szczegolnego:) ze zdan to tylko takie dwu wyrazowe ''buma jedzie'' ''pam ( zmaiast pan) idzie'', ''kici am'' bo mamy kota przyblede na tarasie i go karmimy :) oczywiscie zazdroszcze dziewczynom ze tak duzo mowia!!! :) obym i ja sie doczekala:)))

u mnie w malzenstwie znow nieciekawie i tez mi przchodza do glowy rozne przemyslenia... ale nie chce sie dolowac wiec na razie odpuszczam w tym temacie...

ewelinda piekna kuchnia, mam troche podobna aczkolwiek chyba mniejsza :P piekne mieszkanko bedzie :)

Z tym buntem to raczej prawda... oby szybko minal chociaz nam do 2 lat brakuje 2 miesiecy takze nie wiadomo ile to potrwa...'

Michal nie spi w nocy, budzi sie o 2-3 i za chiny nie chce spac. ogaladmy bajki do 5 i dopiero go usypiam i do 8 czy 8.30 spi,.,, masakra i to nie wina goraczki bo pare dni przed choroba tak samo wiec juz od prawie tygodnia tak mam...

nie wiem co jeszcze... trzymajcie sie cieplo :) buziakiiii :*

Moje maleństwo !!!:*

10 lata 11 miesiąc temu #816384 przez gusiag
Ewelina nie przyzwyczajaj Michała do takiego rytmu bo stwierdzi, że tak ma być, będzie się budził po to żeby pooglądać bajki! Musisz z tym powalczyć, tak myślę.
zdrówka dla Was, dobrze, że się też odzywasz :)
Tee witamy chociaż na kilka słów :) dzięki za miłe słowa :) ale melduj się nam częściej, przecież ciągle jest coś nowego szczególnie przy dziecku :)
Ewa może zapytam głupkowato, ale gdzie wy ścinaliście choinkę, bo to karalne jest! Są szkółki choinek gdzie można iść i samemu ściąć drzewko??
Kuchnia bardzo ładna, cały domek pewnie też boski, super, ciekawe kiedy do niego wrócicie...
Dorota na urodziny może jakieś SPA, albo aquapark, sauna, masaże? Zostawisz Maje u rodziców i spędzisz dzień z mężem?
a co do 2 urodzin Oli to nie spędzi ich sama, bo z nami i nie wiadomo czy nie z babciami :) ale szkoda mi, że nie z dzieciakami, bo ona je uwielbia, ale zobaczymy jak się ta sytuacja rozwinie z ich zachowaniem jak wrócą.
Emma mnie nie będzie na początku lutego bo lecę z Olą do Gdańska, a potem to jeszcze planów nie ma, pomijając urodziny Oli, że może babcie przylecą i chrześnica moja ale to jeszcze nic pewnego.
U mnie jest kanapa, ewentualnie materac na podłogę i można spać :) bilety jeśli się upatrzy dobrze ok 650zł za osobę zależy od czasu wylotów itp.
Mateja i Skupień :D z ciekawostek, jak leżałam po porodzie w szpitalu to leżała ze mną kilka dni dziewczyna, bardzo miła ze Słowenii :) miała na imię Mateja a jej mąż Robert :D
:lol: :lol: :lol: :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #816418 przez ewelina.zak.1991
Gosia nie przyzwyczajam ale chocbym usypiala 2 godz to nie usnie... Bawic tez siw nie chce.. Pokazuje laptopa i koniec i placz niesamowity... mam nadzieje ze mu sie odmieni

Moje maleństwo !!!:*

10 lata 11 miesiąc temu #816456 przez ewelinda83
Gosia trafne spostrzezenie :blink: wycinanie drzewek jest karalne ale nie w prywatnych lasach, a tescie wlasnie takie posiadaja, wiec moglismy chodzic i wybierac do woli :)
a tu kolejne dobre pytanie :unsure: :S kiedy my do tego domku wrocimy :unsure:
nastepnym razem zapraszam na kawe ;)

Dorota proponuje romantyczna kolacje tylko we dwoje, albo jakies inne rozluznienia w SPA itp. tez tylko we dwoje :silly: :blink: :kiss:

Ewelina a Michal ma swoj pokoj czy z wami ? moze zostawiaj go na chwilke niech sie wyciszy bez zabawy, laptopa itd to moze zasnie :S
coz to za klopoty malzenskie z Nowym Rokiem sie przypaletaly :unsure: :huh:

ja spadam do pracy, za oknem wichury i ulewy, rzeki wylewaja i podtapiaja :ohmy: mam nadzieje ze u was sloneczniej :) milego dnia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka