BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 2 miesiąc temu #824254 przez aisod
Hej!

Mariola, 4 kroki to już super! Jak Zosia zobaczy, że się tak lepiej przemieszcza to powinna w końcu sama załapać ;) Ona dla mnie jest wielka! :D

Emma jakie ferie ;) Ja to pewnie wyląduje na porodówce :P Hehe! Oby Ci ten tydzień szybko zleciał w pracy!

Gusiag no u mnie to jest już koło 37tc. Bo dalej mój termin, a termin mojego gin się nie zgadza :P ale już jest dobrze, bo mamy tylko około tygodnia różnicy ;)

Georgette najlepiej wspominać tylko to co dobre :) Po co rozpamiętywać złe rzeczy... Na pocieszenie powiem Ci, że coś w tym jest, że każda ciąża inna. Wspomniana sąsiadka pierwszą ciążę prawie cała przeleżała, bo najpierw wymioty i zawroty głowy, a potem groźba przedwczesnego porodu. Natomiast teraz to prawie do końca do pracy chodziła. Także nie ma się co bać na zapas.

Dziś coś mnie Kinia straszy, bo tak sie rozpycha, że brzuch mnie cały boli... Musze się położyć, żeby przez przypadek nie zacząć rodzić :D O 17 idę znowu na KTG, zobaczymy czy dziś będzie tak jak ostatnio :)

Pozdrawiam cieplutko!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #824371 przez gusiag
cześć wszystkim
noc w nowym łóżku super, po przebudzeniu się jak zwykle zawołała mnie i jak powiedziałam jej, że może sama wyjść to wyszła i przyszła do mnie :) bardzo była zadowolona i jak się jej pytam czy się cieszy z nowego łóżeczka odpowiada dumnie "cieszem siem" :)
Aisod no to teraz to już w każdej chwili może się zacząć, uważaj na siebie i trzymaj się dzielnie i dawaj znaki codziennie, bo jak zamilkniesz to uznamy że już leżysz na porodówce :)
Emma dzięki za kciuki, bardzo się przydadzą w odpowiednim czasie :) ale jak nie ten biznes to inny się wymyśli, trzeba coś robić.
no powiem Ci, że opowieść o trojaczkach niezła. Ja chyba nie zdecyduję się na wkładkę bo to za długi czas, chyba jednak pomyślę o zastrzykach tak na około rok. a potem się zobaczy.
a łóżeczko nasze ma odczepiane szczeble boczne i będzie łóżkiem zwyczajnym, ma właśnie szufladę i ogólnie jestem zadowolona. Na jakiś czas wystarczy :)
A śpimy w jednym pokoju no bo nie mamy miejsca na spanie gdzie indziej, ale może już latem znajdzie się jakieś większe mieszkanie tak żeby Ola miała swoje miejsce.
Mariola super, że się urodziny udały. Zosia sama sobie zrobiła prezent w postaci kroków :) teraz już będzie coraz lepiej :) cieszę się!
Ewa a kto te ciasta zjada? bo jak ja upiekę coś, to zjemy po kawałku a potem stoi bo jakoś ostatnio słodkie nam nie podchodzi.
Ładne zdjęcie!! :)

11 lata 2 miesiąc temu #824444 przez ewelina.zak.1991
Gosia zapalenie krtani ma... i to podobno dlugo sie leczy zwlaszcza w takim okresie jak zima, gdzie non stop jest suche powietrzew domu bo grzeja kaloryfery... wieszamy co mozemy zeby bylo wilgotno no i widac poprawe.

Mariola super juz niedlugo zacznie sama! powiem Ci ze moj Michal to z 2 miesiace chodzil tylko przy lozku zanim zalapal ze moze sam :) i znam dzieci ktore jeszcze dluzej i takie co po paru dniach wiec to kwestia indywidualna. jedno jest pewne, juz blizej niz dalej :)

Emma sliczniutka ta Twoja cora :P

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #824465 przez gaabrysia
Hej, ja znowu tylko na chwile..

Aisod ciesze się, ze Cię sciagnelam myślami ;)

Emma ja tylko z tel teraz korzystam z netu wiec prędko też nie ogarne tych zdjęć, zapisałam na tel- który i tak mi coś ostatnio wariuje..

Mariola super, Zosia to silną dziewczynka. A Ty daj nam znac jak będzie wiadomo kto tam pomueszkuje w brzuszki.

Gusiag możesz wrzucić i nagranie na yt. Posluchamy i skasujesz;)
Fajnie, ze noc udana. My mamy mało miejsca i o nowym łóżku na razie nie myślimy tym bardziej, ze on lubi spac w tym i myślę, ze miejsca też ma jeszcze wystarczajaco.

11 lata 2 miesiąc temu #824544 przez emma
dzieuje raz jeszcze za komplementy :lol:
moze bede czesciej wrzucac zdjecia :silly: :silly: :silly:

gabi, jak to z komorki, bez zartow... :unsure: :P to po co ja siedzialam wczoraj i godzine je kopiowalam :unsure: :blink: :blink: :blink:
ech... moze i ja bym cos wrzucila z dziecmi, ale nie umiem robic tych waszych kompilacji w ramkach :silly:

gosia, my miejsca mamy sporo, bardzo lubie za to nasze mieszkanie :laugh: wiec jesli wy zechcecie nas odwiedzic, to bedziecie mieli swoj pokoj :lol: troche sie balam, czy Zosia latwo zniesie nasza nieobecnosc w pokoju, ale chyba to po niej splynelo :blink: teraz pozostaje nam tylko malowanie i wymiana polek na nowe :) moze w koncu bede miala swoja toaletke :lol:

dobrego wieczoru! :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #824550 przez gaabrysia
No serio! Nie odpalam kompa, młody (w sumie ja też) zapomnial ze go mamy;)

Dziś zaszaleje i zjem pizze na obiad, a co!;)

11 lata 2 miesiąc temu #824553 przez ewelinda83
Jestem i ja :)

emma tak przemyslalam to co napisalas i przyznam ci racje :) kasa jest ważna ale jak to sie mowi ,, pieniadze rzecz nabyta, raz sa a raz i nie ma ,, a czas spedzony z dzieckiem jest bezcenny :)

Gosia jak to kto zjada te ciasta :unsure: JA !!! A dupa rosnie :huh:
Zapraszam do nas, ale jak zmienimy mieszkanie na wieksze ( jestesmy w podobnej sytuacji hehe ) popieczemy razem ;)

Mariola gratuluje kolejnych postepow, teraz bedzie tylko lepiej :)

11 lata 2 miesiąc temu #824557 przez gusiag
zrobiłam inaczej ciut, dałam sobie spokój z plikiem dźwiękowym i nagrałam filmik lecz muszę przyznać, że nie jest tak dobry jak był sam dźwięk ale co tam.
zaraz będzie u mnie na fb do zobaczenia a potem go skasuję.

11 lata 2 miesiąc temu #824590 przez marigra
czescx dziewczyny

ja ostatnio mega zajeta nie mam czasu na nic i bardzo was zaniedbałam..

Mariola - spóxnione życzenia dla Zosi 100lat no i super ze takie postępy...oby tak dalej

emma - zośka jak zawsze boska :D:D:D eh i ta sypialnia :D

gosia - Ola - jak ona slicznie już spiewa...naprawdę...wszystko można zrozumieć.. brawo

gabi - zrobiłam mi ochote na ta pizze, ale jeszcze mamy obiadek z wczoraj - mąż zrobił penne z sosem grzybowo smietanowym i mięsem mielonym mniam :D:D:D

u nas właściwie bez zmian Zuza rosnie szaleje biega skacze bryka cieka wiec wszystko ok:)

co do łóżeczka dla zuzy my nic nie kupujemy, bo mamy w pokoju wielkie łóżko - kanape, wiec jak będzie na tyle duza żeby z niej nie spaść to my przeniesiemy się do drugiego pokoju a ona będzie miała swój pokoik, łóżeczko złożymy i zawsze będzie więcej miejsca.

11 lata 2 miesiąc temu #824630 przez ewelinda83
Wybralam sie z Kinia na spacerek bo ladne slonko swieci :) zaszlam do siostry i obczailam sobie przyszle lozko i jest podobne do waszego Gosia tyle ze boczne scianki ma cale sciagane a te wasze sa fajne bo tylko sa do polowy, no ale darowanemu koniowi ..... ;)
Ola świetna :)

marigra a ty znowu w delegacjach ?

Gabi nie kus pizza :ohmy: ja mam dzisiaj barszcz :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #824746 przez georgette102
cześć

ja tylko na chwilę, mamy gościa (mama przyjechała posiedzieć z Mają) więc nie wypada mi zbyt długo siedzieć na kompie

długi wypluwam tfu tfu tfu :)

emma śliczna Zosia! zawsze dobrze wychodzi na zdjęciach, może będzie modelką :) trojaczki? hmmm w takim razie po wyjęciu wkładki trochę pożyjemy w celibacie :)

mariola 4 kroki to już sukces, będzie tylko lepiej, im dłużej się na coś czeka tym bardziej to cieszy

ewelinda a nie chciałabyś tak u mnie gotować i piec, ja gotuję ale tylko po to, żeby z głodu nie umrzeć, ale jakoś nie jest to moim ulubionym zajęciem

aisod mam nadzieję, że w drugiej ciąży też będę dobrze się czuła, ale jak na razie to odległe plany, więc nie myślę o tym zbyt intensywnie, ale twoim szczęście bardzo się cieszę i już czekam na nasze forumowe maleństwo

11 lata 2 miesiąc temu #824759 przez aisod
Hej!

Jeszcze nie rodzę ;) Dziś na KTG Kinia spała :) Położne mnie nastraszyły, bo stwierdziły, że takie byle jakie wyszło... Ale doktorek mi wyjaśnił czemu tak powiedziały, bo się mała nie ruszała i jest bardzo "nudne". Najważniejsze, że tętno w porządku.

Pozdrawiam!

11 lata 2 miesiąc temu #824836 przez gusiag
Aisod szczerze mówiąc, nie mam pojęcia jak to możliwe, że Ty już "na dniach" rodzisz :) przecież dopiero powiedziałaś nam że jesteś w ciąży :)
Marigra mam nadzieję, że będziesz do nas częściej wpadać i uraczysz nas zdjęciami swojej ślicznoty?

dzięki za miłe słowa co do mojego dziecka :kiss: jak nagrywam ją i ona to widzi to się peszy, także jak nagrywam na komórkę sam dźwięk to wychodzi to dużo lepiej :) ale i tak ładnie próbowała śpiewać :)

słuchajcie, zamówiłam Oli prezent urodzinowy już :)
rowerek biegowy Hudora i parasol z pszczółką Mają :)

idę spać
dobranoc :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #824843 przez ewelinda83
hahaha to Gosia niedlugo bedziesz miala darmowe biegi za Ola ;)

my dzisiaj kupilismy Kindze nakladke na kibelek i tak jej sie spodobalo, ze nie chciala z niej zejsc ;) nawet jak juz szla spac to ciagle mi powtarzala ze chce siku i ze idziemy do ubikacji :) zobaczymy jak bedzie juto za dnia :)

dobrej nocy wszystkim :)

11 lata 2 miesiąc temu #824907 przez gusiag
noc FATALNA
Ola nie spała w ciągu dnia nic i poszła spać o 19 30, wstała o północy i już do 5 nie zasnęła :( nic jej nie bolało bo nie płakała, po prostu gadała, że nie i koniec. myślałam, że skoro nie poszła na drzemke w dzień to ładnie prześpi noc a tu taka lipa :(
jestem padnięta
Ewa u nas nakładka na kibelek też jest hitem, siedziałaby na okrągło ale raczej bez sukcesów.. oby u Kini było lepiej, bo jak nie, to czeka was przeprowadzka do toalety ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka