- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
gapa ze mnie
rozstępów na brzuchu nie mam ale za to mięśnie nie te...i jakby tłuszczyku więcej!!!!!!! ehhh
Ja uszy przekłułam dopiero w wieku 24 lat… tak więc dopiero niecałe 3 lata mam dziurki… tylko troszkę poszalałam i od razu po dwa w każdym uchu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
już czuję się lepiej, organizm musi się do tych leków przyzwyczaić. Dziś w nocy wstałam do małej normalnie i wszystko nie boli aż tak jak bolało. Okres po miesiącu i tygodniu zaniknął chyba już na dobre. Leki biorę właśnie z tego względu żeby mi się to wszystko unormowało bo dwa okresy takie długie pod rząd to nic fajnego i trzeci wolałabym już króciutki.. ale dzięki że się martwiłyście
Mariola cieszę się, że Zosia robi postępy oby tak dalej.
Moja Ola dziś kończy 5 miesięcy.. czas strasznie szybko leci. A do siedzenia rwie się niesamowicie, z bujaka chce wstawać, z fotelika do karmienia prawie wysiada. Już z niej oka spuścić nie można
Emma zazdroszczę że chodzisz na tą siłownie tak regularnie i na tak długo! Ja póki biorę te leki nie mogę pozwolić sobie na żaden wysiłek, więc póki co muszę odpuścić na 2 tyg. Ale ja jak idę to robię intensywny trening 30min i tyle. Ledwo po tym wracam do domu ale przed ciążą też tak ćwiczyłam i było ok więc myślę, że jak już regularnie zacznę chodzić to wystarczą mi te 30min treningi.
Marigra witamy po urlopie oby Zuza wróciła do swojego rytmu!
Tee ładnie wyglądałaś
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
My dziś na szczepienie się wybieramy... Oby nie było gorzej niż ostatnio
Od trzech dni mały coś smęci, nie chce za bardzo jeść i trochę go brzuch boli... Oby się nie przyplątało jakie chorubsko. Dobrze, że do doktora idziemy to nas sprawdzi
Co do kolczyków na chrzciny to ja jestem za. Ja dostałam złote kolczyki od babci, a uszy przebiłam dopiero jak 17 lat miałam . Do tej pory je noszę, uważam, że taka pamiątka jest bardzo fajna. Szybko się nie zniszczy przynajmniej
Mariola trzymam kciuki, aby podejrzenia się nie sprawdziły Dobrze, że się śmieje z marchewki, a nie płacze...
Gusiag dobrze, że już lepiej się czujesz, bo faktycznie trochę strachu nam narobiłaś
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
mariga ty po wakacjach a my przed juz sie nie moge doczekac
ciekawe jak Kinga zniesie lot samolotem i wogole zmiane otoczeniam klimatu
oby byla tak usmiechnieta jak Ola od Gosi
Gosia juz 5 miesiecy ale ten czas leci ... po dzieciach dopiero widac
Mariola dobrze ze Zosia robi postepy i ze macie tam dobra opieke , mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
aisod, powodzenia na szczepieniu, oby jak najspokojniej! a co do kolczykow, to chyba nikt nie mial obiekcji co do takiego prezentu, bardziej do przekluwania uszu takim kilkumiesiecznym maluchom - niektorzy praktykuja, ja bym sie bala i tyle, chociaz sama mialam kiedys 5 dziurek w jednym uchu (zostaly 4, jedna zarosla ).
marigra, witaj po przerwie, nie martw sie, Zuzia na pewno niebawem znow zlapie rytm, w tym wieku powroty do domu zawsze sa trudne, znam to . my wyjezdzamy 2 sierpnia i tez na 3 tygodnie, pewnie skonczy sie podobnie . a 29 sierpnia - do pracy... ehh... tesknic bede, na pewno, ale jak piszesz to tylko 3 dni, Zosia zostanie z tesciami, wiec krzywda jej sie nie stanie, a my troche odsapniemy . ja tez nie jestem taka mama-kwoka co zawsze dziecko musi wszedzie zabierac . chetnie sama spotykam sie ze znajomymi albo ide na silownie, jak maz ma czas i sile, zeby sie zaopiekowac malutka. mysle, ze to pozwala sie fajnie zresetowac i wrocic do pieluch z nowa energia!
Tee, fajnie wygladalas! mam podobna sukienke, tylko ze czarna i z wiekszym dekoltem. do tego cieliste zamszowe szpilki i lososiowe bolerko - tak jak na rocznicy dziadkow (taaak, zestaw na kazda impreze rodzinna ) - jak na zdjeciu - tylko nie badzcie za surowe w ocenie - to bylo 2 miesiace temu i od tego czasu mam na szczescie 4 kg mniej .
mariola, trzymam kciuki, zeby ze zdrowiem Zosi wszystko bylo ok! ma jeszcze czas, miejmy nadzieje, ze okaze sie zdrowiutka!
gusiag, jesli chcesz spalic tluszczyk, polecam ci treningi, ktore trwaja co najmniej 45 minut - bez przerw - to nie musi byc bardzo intensywny wysilek, tylko np. bieg, szybki marsz, rowerek itp. wazne, zeby nie trwal 30 minut, bo cialo potrzebuje na rozgrzewke ok. 40 minut, dopiero po tym czasie zaczyna sie spalanie tluszczu .
butelkowe mamusie, mozecie napisac mi, ile razy i jaka ilosc wypijaja wasze dzieci na dobe? Zosia wypija 170-180 ml 6 razy na dobe i chcialabym porownac z wami . jak daje jej wiecej jednorazowo, to tez chetnie wypija, tylko ze potem bardzo duzo ulewa, wiec nie wiem, czy jest sens...
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
o, juz zniknal!
to malutko wypija, no ale jest troche mlodsza od Zośki i moze ta marchewka tak sie zapycha .
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja mam w uszach po 8 dziurek ale dla Kingi chce byc surowa pod ty wzgledem przynajmniej narazie cala ciaze nie nosilam kolczykow, ale w zeszlym tygodniu cos mnie naszlo i spowrotem je powkladalam ( na chrzciny wyciagam )
emma bardzo ladnie i szczuplo wygladalas a teraz jeszcze 4 kg mniej
zaraz zabieram sie za skakanke 40 minut sprobuje tyle pocwiczyc jak podniose moje dupsko sprzed komputera
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
a myślałam, że pisałaś, że Ci przeszkadzają w prezencie... no cóż tak to jest być blondynką Oczywiśvcie co do przekłuwania to się zgadzam, że najlepiej poczekać, aż dziecko samo będzie chciałoz tymi kolczykami to tez o to mi chodzilo na prezent jak najbardziej sie nadaja, fajna pamiatka
My już po szczepieniu. Michaś waży już 7 kg i ma 67 cm... normalnie byłam pod wrażeniem a cały czas się zastanawiałam dlaczego już się nie mieści w rozmiar 62 Pytałam się o wprowadzanie innych pokarmów i mi doktorka powiedziała, że jeśli tak ładnie będzie przybierać to mamy czekać do 6 miesiąca... Nawet kaszki nie trzeba wprowadzać sama już nie wiem...
Ja kilogramy zrzucam bujając i huśtając Miśka Przynajmniej on też ma z tego radochę Najbardziej lubi jak się mu robi samolot trzymając go na nogach, a ja wtedy ćwiczę mięśnie brzucha
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Moje maleństwo !!!:*
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
hmm i teraz nie wiem od czego zacząć.
Z kolczykami problemu akurat nie mamy, ale myślę że lepiej poczkać jak dziecko samo będzie chciało..
Emma kobieto jak ja Ci zazdroszczę przede wszystkim motywacji do ćwiczeń...
po drugie ,że tak lekko podchodzisz do zostawienia Zośki i stwierdzam że jestem tą mamuśka kwoką czy jak Ty to tam napisałaś we wrzesniu jak pisałam mam wesele, i Adrian zostaje z babcią (też wiem,że będzie ok) i już teraz o tym myślę ..(ostatnio w nocy wymysliłam ,że to ona do nas przyjdzie spać,żeby on się lepiej czuł ) a powrót do pracy odkładam na późniejsze "zamartwianie"
My wizytę i szczepienie mamy dopiero 08.08(urlopy w przychodni), ale jak ostatnio zważył się sam a później z Adkiem wyszło ponad 8kg..
Do siadania się nie rwiemy , no może w foteliku w aucie..
Samolot na wyprostowanych rękach.. ostatnio odkryta bardzo fajna zabawa -chichramy się w głos
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ewa, po 8 dziurek?? wow, chyba jestes rekordzistka - mysle, ze w takim razie bedzie ci trudno zachowac "surowosc" w tym wzgledzie .
aisod, jak lekarz radzi zaczekac, zaczekalabym. poza tym zawsze sie mowilo, ze na piersi nowe pokarmy od 6. miesiaca i jesli dziecko ladnie przybiera, to znaczy, ze taka dieta mu sluzy - po co kombinowac?
gabi, kochana, jakbys miala taki tylek jak ja, motywacja do cwiczen by sie znalazla a z kolei gdybym ja byla takim chudzielcem jak ty - jadlabym piernik i tylko piernik! co do Zosi to bardzo ja kocham, ale czasem potrzebuje odsapki, a jak sie na troche oderwe, jestem znosniejsza - dla calej rodziny . z moja tesciowa znamy sie ok. 12 lat i bardzo jej ufam, wiec nie mam oporow, zeby zostawic jej Zosie na kilka dni - bardziej boje sie raczej tego, ze to Zosia da im popalic, a oni nie beda wiedzieli, co robic w razie histerii .
my szczepienia i bioderka mamy w przyszlym tygodniu. gabi, dawaj znac, jak zechcesz na kotleta albo do parku!
dobrej nocy dla wszystkich!
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pamietacie ten pesymistyczny artykul ? ja go wlasnie odebralam w ten sposob, ze na dziecku swiat sie nie konczy i mamy prawo miec czas dla siebie i na swoje przyjemnosci tak jak kilka dni wakacji
kolezanki ze szkoly planuja spotkanie po latach wiec Kinga tez raczej zostanie pod opieka babci a mama pojdzie sie rozerwac