- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
twój synuś miał ponad 4 kg (jak się nie mylę)a moja Zuza niecałe 3 więc to też pewnie swoje robi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
gabi, dziekuje za komplementy, z toba tez pozwole sobie sie nie zgodzic , nie wygladam dobrze na tamtym zdjeciu, ale dzieki za wsparcie!
ja skladalam wniosek o przedluzenie na jakis tydzien przed skonczeniem pierwszego podstawowego urlopu, napisalam podanie i wyslalam poczta.
zazdroszcze wam marchewki! a z tym glutenem tez poczekalabym na opinie lekarza. oby to nie byla skaza bialkowa, trzymam kciuki! podobno oznaki na buzi widac, wiec moze to nie to...
my jutro na szczepienie, juz sie ciesze . uciekam, bo przez ten upal Zosia marudna, a ma byc ponoc 34...
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
miałam problem, żeby wejść na forum ale na szczęście udało się
marigra i jak tam brzuszek? nadal problemy? jaką kaszkę podajesz - zwykłą mannę czy z nestle?
emma może z boku wygląda na to, że szukam wymówki, ale uwierz mi... motywacji mi nie brak, w przyszłym roku wracam-nie wracam do pracy (będę pracować w innej firmie, wśród nie znanych mi dotąd ludzi, w innej branży na całkowicie innym stanowisku) i nie chcę stresu związanego z nieznanym dzielić dodatkowo z kompleksami odnośnie wyglądu i masz rację, że sam spacer mi nie pomoże (tracenie 1 kg miesięcznie to żadna rewelacja aczkolwiek lepiej tyle niż wcale)i wybieram się na siłownię!
jeśli chodzi o aktywność w ciąży - u mnie była zerowa ciąża zagrożona i prawie cały czas w łóżku a na zwolnieniu od 3 miesiąca i mimo, iż się nie objadałam i starałam się kontrolować wagę to i tak przytyłam 22 kg a teraz niestety muszę z nimi walczyć a poród? sama jestem w szoku, że tak sprawnie nam poszło (cały czas chodziłam bo to przynosiło mi ulgę)
gabi ja o dodatkowy urlop macierzyński pisałam od razu a jeśli chodzi o rozszerzanie diety to "nasza" pani dr poleciła mi takie materiały
cornetis.pl/pliki/PW/2007/4/PW_2007_4_292.pdf
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
spacery mi nie pomogły "wrócić do formy" (jak już pisałam ), aktywność pomogła zgubić kg. teraz trzeba zrobić coś więcej by "wrócić do formy"... dlatego ten rower no i czymś trzeba też to co zostało ujędrnić- niestety
a tak w ogóle to koniec tego tematu.
zmykam i miłego dnia życzę
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
Ale dyskusja....wlaczajac sie w temat, ja na zwolnieniu bylam od 4mc (chcialam od 5), ale ze wzgledu na problemy poszlam wczesniej. Cala cizae nie robilam nic,pomijajac podstawowe czynnosci domowe,przytylam 12kg, po ciazy nie robie nic z moja aktywnoscia(pomijajac spacery oczywiscie), do wagi sprzed ciazy wrocilam.....wysuwam wiec wniosek, ze wszytko zalezy od organizmu, od przemiany materii. Bo jak widac niektore z nas moga gory przenosic i to nic nie pomoze, a tak jak ja naprawde nic nie robie....aha porod byl preokropny, do dzis pamietam ten bol
Emma- butowjeszcze nie kupilam, bo traz ciagle gdzies sie waacjuje i nie mialam kiedy sie za to zabrac..
ZOSIA sliczna. Tez uwazam ze nie ma co przesadzac ze strojem, tojest chrzest nie wesele.
Georgette- z brzuszkiem juz sie reguluje, chociaz ta kaszka nam wstrzymala kupki, bo robimy tylko 1 dziennie, ale juz jest lepiej. A dajemyta z nestle bo jest duzo wygodniej.
Tee- jak Zuzia ladnie trzym juz glowke, duza dziewczyna.
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dobrze że każda z nas ma inne (prawie każda) zdanie na różne tematy- dzięki temu możemy się radzić i poznawać odmienne opinie.
Ja mam troszkę tak jak ty marigra… nic poza spacerami nie robiłam (poza zwykłą aktywnością )a udało mi się zgubić zbędne kg… teraz trzeba nad jędrnością popracować (no a przede wszystkim nad brzuchem i pupą bo mimo że mam tyle kg co przed ciążą to nie wchodzę w niektóre spodnie)… chciałabym również zgubić parę kg których się przed ciążą „nabawiłam” – waże 53- 52,5 kg (zależy od dnia) a chciałabym wrócić do 48-49 kg… tylko niestety motywacji brak no i nie wykluczone, że te hormony trochę mi w tym przeszkadzają… zastanawiam się nad odstawieniem ich- mam wykupione jeszcze 2 opakowania i chyba więcej nie skorzystam lub zmienię - od miesiąca mam ciągle jakieś krwawienia… zwariować można
zna któraś z was dobry preparat ujędrniający- moje ciało wymaga "podrasowania"
Już mykałam pare razy ale nie mogę się odkleić od tej dyskusji … heheheheh
Teraz już zmykam na 100% bo Zuzolinka wzywa
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
georgette, pamietam, jak sie meczylas, bo musialas lezec , ale na szczescie czasy ciazy juz za nami . ja lezec nie musialam, wiec podziwiam cie, bo mi i w ruchu bylo ciezko - przynajmniej mialas wiecej czasu, zeby posiedziec w internecie . gratuluje nowej pracy! jak sie zawezmiesz, na pewno pozbedziesz sie "balastu", optymizm tez w tym pomaga!
a mnie, mam nadzieje, po trudach dnia czeka nagroda: prysznic!
jutro czeka mnie masakryczny maraton: kilka urzedow, poczta i szczepienia... na sama mysl o pobudce o 7 juz mi slabo . trzymajcie kciuki, zeby Zosia dzielnie zniosla! dobranoc wszystkim! piszcie jutro, zebym po calym dniu miala co czytac .
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja na chwilke bo dalej sie lenie Kinge podrzucam babci a sama nadrabiam zaleglosci ze znajomymi
wczoraj mielismy kontrole boderek i koniec z pieluchowaniem jedyne zalecenie to zeby dziecko dalej nosic z nozkami ulozonymi w zabke, ale od czasu do czasu jak ja zlapie inaczej to nic sie nie stanie.
ja za to dostaje duzo komplementow od sasiadow ( stare rury ) ze taka baba mama sie ze mnie zrobila
a ja tam nie wiem, waze tyle co przed ciaza, mieszcze sie w stare ubrania tylko troche waleczkow zostalo ale to kiedys sie zgubi jak juz motywacja do cwiczen bedzie
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajnie, ze odpoczywasz i dobrze sie bawisz! My jedziemy za tydzien, nie moge sie juz tego morza doczekac! a wy daleko w polsce? Moze wpadniecie na mielone? odpoczywaj i nie sluchaj glupich bab, zazdrosne sa i tyle!
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
A zmieniając temat- mamy które karmią butlą- jak często „przepajacie” swoje maleństwa.
Ja Zuzi daje 1-2 razy ok. 90 ml wody, herbatki lub soczku marchwiowego i nie wiem czy to nie za mało.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
U nas ząbkowanie w nocy budzi się trzy razy pije tyle co wcale jest nerwowy i wierci się na wszystkie strony czuje takie spuchniete na dzasle prawa jedynka mogł by już wyjśc ten ząbek bo chce się wyspać
emma- też sobie spisałam PIN do karty na wszelki wypadek
Ewa- nie ma jak u mamy