BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #508964 przez gusiag
Ewunia ale cudne zdjęcie :)
w foteliku jeździ się dobrze, ale droga do mnie z Wro trwała 3,5 g a nie 5 bo nie było ruchu to nie wiem jak Olka zareaguje na dłuższą podróż. Bawiła się, spała i było ok. A Kiddy bo zupełnie inaczej się rozkładał, inaczej rósł z dzieckiem i był lżejszy. Pan w sklepie pokazywał oba i przekonał nas do niego, w sumie bardziej mi się wszystko podobało w nim niż w Cybexie. No i mamy ten Isofix, a fotel można przestawiać też do auta bez isofixa wtedy się zsuwa pod fotelik mocowanie i już :)

A Homeland kochana po prostu rewelacja i nie wiem jak wytrzymam do nowej serii!

przepraszam, uciekam bo zasypiam

dobranoc

Może z tym mlekiem to chodzi o dziąsła? woli zimne rzeczy pić może

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #509019 przez ewelinda83
no to najwazniejsze ze znalezliscie w nim wiecej pozytywow dla siebie no i Oli :blink:
ja nie mialam wyboru bo tu takich cudow nie ma, zwykle foteliki na szelki i juz. znalezlismy doslownie w jednym sklepie ten fotelik i co sie okazalo ze on tez jest i tak dla nich specjalnie sprowadzany z anglii :dry: 100 lat za murzynami hehe ;)

12 lata 3 tygodni temu #509238 przez marigra
dzien dobry mamusie

alez u nas piekna pogoda wrecz wiosenna, wiec zaraz wybywamy na spacerek :D:D:D: a wogołe moje dziecko spało od 22 - 8 rano :ohmy: hhihi to juz druga pełna przespana noc w tym tygodniu :D:D:, mogę się łudzić że tak zostanie :silly:

gosia - ale Ola dobrze wygląda w tym foteliku, smacznie spi, wiec dobry zakup....
ona juz chodzi???? :ohmy: brawa..... jak widac ten pchacz pomaga - sam sie nad nim zastanawiałam, aleu nas nie miałaby gdzie nim jezdzic bo nie ma miejsca.....

Ewa - a Kingusia wyglada jak duza dziewczyna w tym rowerku....i ona samam tam tak siedzi???? czy jest jakos przypięta, bo wyglada genialnie jakby sama jezdziła

12 lata 3 tygodni temu #509306 przez georgette102
dzień dobry

u nas też wiosna za oknem, Maja sobie drzemie ale jak wstanie ruszamy na miasto

ja też nie dostaję powiadomień na pocztę

dziewczyny zdjęcia prześliczne i jak widać nowe nabytki spełniają swoje funkcje :)

może w poniedziałek pojedziemy "poprzymierzać" foteliki, bo Mai coraz ciaśniej w dotychczasowym, zwłaszcza w zimowym ubranku

nie mam dzisiaj za dużo czasu, bo chce wyskoczyć na miasto a popołudniu mam gościa, więc odezwę się później a najpewniej jutro

miłego dnia :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #509354 przez ewelinda83
mariga super ze zaczynasz przesypiac noce :) u nas dalej podbudki sa ale ja juz sie nawet na nie ciesze bo Kinga mi malo wazy wiec w nocy nadrabia butla :) i od wczoraj spowrotem przeprosila sie z melkiem, jeszcze to nie to co bylo ale juz jest postep :)

Kinga tak sama siedzi w tym rowerku, ale ona ma jeszcze dodatkowo pasy do zapiecia :) to jest akurat rowerek kuzyna bo nasz jest jeszcze w czesciach i czeka na zlozenie :blink: tak ja wsadzilam do niego z ciekawosci w domu i ladnie siedziala, spodobalo jej sie wiec dziadek wzial ja na krotka przejazdzke :)

dziaisj konczymy 9 miesiecy

12 lata 3 tygodni temu #509654 przez marigra
aaaaaaa mamy zęba :D:D:D:D:D:D:D:D dolną lewą jedynke :D:D:D hihihihi narteszcie :D ale zaskoczona jestem ze w sumie bezobjawowo......zauwazyłam to zupełnie przypadkiem. bo zjadła mi srfeberko z cukierka i chciałam je wyciagnac palcem przejechałam po dziasle, a tam ostre.....sprawdziłam jeszcze raz i faktycznie widac juz zarys tej koronki na wierzchu.....wiec najgorsze za nami.....teraz pozostałe :D

12 lata 3 tygodni temu #509734 przez georgette102
gusiag zapomniałam dodać, że widziałam zdjęcie na fb i bardzo ładną masz fryzurę, więc nie ma powodu do płaczu :blink:

ewelinda buziaki dla Kini z okazji 9- miesięcznicy :kiss: :kiss: :kiss: my w Wigilię skończyłyśmy 10 miesięcy

marigra gratulacje!!! w końcu się doczekałyście :blink: zazdroszczę, że tak bez większych stresów przechodzicie przez ząbkowanie, dla Zuzi też :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #509750 przez gaabrysia
Gusiag podzielam zdanie georgette wyglądasz świetnie!;)

Marigra, super!:) gratulacje :D

rowerek super zaczełam się już rozglądać za podobnym, tak fajnie Kinia wygląda ;)

12 lata 3 tygodni temu #509761 przez marigra
hhihi juz ochłonęłam po tym zębie....i tak myslę, że w sumie była przeziebiona źle spała w nocy, gorzej jadła a od kilku dni spi super, dobrze je itp, wiec podejrzewam, że ten ząbek dawał o sobie znaki tylko ja nic nie zauwazyłam i dlatego.....wy to już pewnie pełne szczęki macie stad mój zachwyt nad pierwszym zębem :silly:

gusia - bardzo dobrze ci w tych włoskach naprawdę, wyglądasz młodo i pięknie

ewelina i dorota - oczywiście 100 lat dla dzieciaczkow....ten czas tak leci ze czlowiek sie nie obejrzy a 18-stki bedziemy organizowac :blink:

12 lata 3 tygodni temu #509999 przez gusiag
Ewunia buziak dla Kini z okazji 9 miesiąca
buziak też dla Twojej księżniczki Georgette :kiss:
Marigra doczekałaś się :laugh: super! pewnie nas dogonicie bo my nadal mamy tylko dwa :huh:
georgette, gabi, marigra :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: dziękuję, komplementy od pięknych kobiet liczą się podwójnie :woohoo: uwierzcie mi, że teraz wyglądam lepiej bo po tej pierwszej fryzjerce to mi się płakać chciało.

hej, reszta kobietek, co za cisza?

12 lata 3 tygodni temu #510027 przez emma
czeeeesc! :lol:

wreszcie znalazlam chwilke, zeby cos napisac, chociaz tak naprawde powinnam isc szorowac wlosy :lol:, bo i tak potrwa to dlugo, a suszenie zajmie co najmniej godzine, ale co tam :silly:.

mam nadzieje, ze wszystkie odpoczelyscie swieta i ze bylo tak, jak sobie wymarzylyscie! :kiss:
u nas bylo roznie, raczej pod gorke, ale nie chce sobie psuc humoru, wiec cicho-sza! ;)

gabi, no przestan, nie ma za co dziekowac, taka drobnostka, ze nawet troche wstyd :blush:, ale ciesze sie, ze wam sie podoba! :kiss: wrzuc jakies nowe zdjecie Adzika koniecznie! :laugh: my Sylwestra tez spedzimy u siebie, bo niestety nie wytrzymam tu tak dlugo i jutro wracamy.

marigra, gratulujemy pierwszego zabka! :lol: oby dalej tak gladko i przyjemnie! :laugh: powiem ci, ze u nas jak wyszly dwa dolne w pazdzierniku, tak do dzisiaj po nastepnych ani widu, ani slychu ;).

Tee, bardzo fajnie Zuzia wyglada na sankach, widac, ze jej sie podobalo! :laugh:

Ewa, buziaki dla Kingi! :kiss: calujemy i sciskamy tez Majeczkę! :lol: Zofii 10 miesiecy stuknie w Nowy Rok! :woohoo:

Gosia, przypomnij sobie powiedzenie, ze ladnemu we wszystkim ladnie! :) a jesli cie to nie pociesza, to kolejne powiedzenie: wlosy to nie reka, odrosna! ;) jak mialam krotsze to tez sobie tak mawialam po wizytach, ale zgadzam sie z dziewczynami, ze wygladasz bardzo fajnie. inaczej niz wczesniej, ale rownie ladnie! :laugh: trzymam kciuki za bezproblemowa podroz do domu! :kiss:

a u nas? ciesze sie, ze juz po swietach i ze jutro wracamy do domu :woohoo: - juz dawno tak bardzo nie czulam, ze musze wreszcie byc u siebie :dry:.
z ostatnich osiagniec: Zofia nauczyla sie tanczyc - jak slyszy wesola muzyke, zaraz zaczyna sie gibac i energicznie podrygiwac, co wyglada bardzo smiesznie ;).
jemy tez coraz wieksze kawalki! obiadki po 7. miesiacu z kawaleczkami nie sprawiaja juz problemu! :woohoo: mimo ze zeby nadal tylko 2, Zofia wcina tez chlebek, kielbaske, rozne owoce :).
coraz czesciej tez stoi sama bez trzymanki. czasem ma cos w lapkach i sie tym zajmuje, a czasem zapatrzy sie np. na ekran telewizora albo na choinke i stoi nawet okolo minuty, ale chodzi sama nadal tylko przy meblach.

i to chyba tyle. jestem taka przybita tym pobytem, ze nawet wino nie pomaga, wiec szybko lece sie kapac, a jutro pakowanie i wreszcie relaks w domu! :woohoo: dobrej nocy, kochane! :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #510093 przez mariola2041
hej ja tylko na chwilkę...Zosia dziś nauczyła się w końcu pełzać do przodu:P

[url=http://

[url=http://

[url=

12 lata 3 tygodni temu #510156 przez ewelinda83
mariola super, ogromne gratulacje dla Zosi :)

emma chyba bylas zbyt optymistycznie nastawiona na te swieta :S tzn chodzi mi o to ze jak sobie czlowiek cos zaplanuje, nastawia sie na dobra zabawe itd to cos sie zawsze musi zdupic :angry: dobrze ze jutro wracasz to sobie odpoczniesz w swoim domku :)

ja tez juz mam dosc goszczenia, pelna chata, trzeba sie o wszystko pytac bo przeciez rodzice nie sa u siebie i nie wiedza o co chodzi wrrrr w niedziele tato z bratem juz wraca do Polski ale zostaje moja mama, ktora mi przekabaca Kinge :dry: tzn moja mama duzo z nia siedzi i Kinia czasami woli isc do babci niz do mnie i z tego powodu mi smutno a czasem bardzo zle, az sobie musze poplakac :( posieszam sie tym ze to babcia a nie obca osoba bo wtedy to bym sie chyba zalamala :dry:

dziekujemy za buzaiki i przesylamy nasze Majeczce :)

mariga gratulujemy zabka :)

gosia zgadzam sie z dziewczynami, wygladasz ladnie :) ja to wygladam jak chlopczyk ale sama tak chcialam i sie opitolilam na krotko :silly:

gabrysia ten rowerek to fajna sprawa :) szukaj na allegro :blink:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #510596 przez georgette102
witajcie

emma
ja już od dawna najlepiej czuję się w domu i po dłuższym pobycie "na gościach" marzę o zaciszu swoich czterech ścian i odpoczynku = czyżby dopadała mnie starość?

marigra
chyba masz rację, że każdy kolejny ząb już mniej ekscytuje :) ale ten pierwszy... przecież to wielkie wydarzenie :lol:

mariola
gratulujemy Zosi nowej umiejętności, Maja też pełza po podłodze jak komandos heheh a raczkowania to się już raczej nie doczekam

ewelinda a wiesz, że u nas też teraz jest tak, że jak T. jest w domu to ona nie daje mu odejść na krok, wyciąga do niego ręce i czasami do mnie nawet nie chce przyjść, też mi robi się przykro, ale tłumaczę sobie, że ze mną jest całymi dniami a jego mało widzi i to dlatego, ale nie zmienia to faktu, że kiepsko się z tym czuję :(

dziękujemy wszystkim za buziaki, wszystkie skrupulatnie przekazałam Mai + drugie tyle gratis ode mnie :lol:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #510612 przez gaabrysia
hej,

Emma myślę podobnie jak Dorota i tak Cie podziwiam ,że tyle w gościach wysiedziałaś ...;)
ja to po jednym dniu na wsi u siostry (i dzieci) mam głowę "kwadratowa" lubię tam jeździć na dłużej,ale jak jest pusty dom :P a tak to uwielbiam spokój i cisze naszego domu;) w końcu wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej!

Racja pierwszy ząb to jest ekscytacja, ale 5 i 6 już taka norma ;)

do dziś Adek kąpał się na łóżku w pokoju , ale stwierdziłam że jak tak dalej pójdzie będziemy mieli łóżko wodne i ewidentnie widziałam ,że nie podoba mu się jak go ciągle ograniczam w zabawie. A pod prysznic ta wielka wanna (z małą ilością miejsca w środku) zmieścić się nie chciała. Jakiś czas temu wypatrzyłam w ikeii fajną miskę- napisane wanienka;) i dziś zakupiliśmy i będziemy się chlapać(na całego) pod prysznicem! ;) już na "sucho" się bardzo podoba.

anty poślizgi ma w środku i pod spodem co uważam za bardzo pomysłowe :
images.search.conduit.com/ImagePreview/?...rce=13&start=0&pos=1

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka