BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 2 tygodni temu #512082 przez marigra
asiula - tak na szybko z tymi lekami, u nas tez byly histerie z podawaniem. Nie chciała ani z łyzeczki, ani z tych strzykawek co są w lekach, wiec wpadlismy na sposób, ze odmierzone dawki leków wlewalismy poprostu do smoczka od butelki i dawalismy - piła ze nawet nie zauwazala ze to nie picie albo mleko....nie wiem tylko jak z tymi tabletkami - tzn na ile drobno sie rozkrusza....a swoja drogą, nie ma czegos analogicznego w syropie???? dziwni ci lekarze ze tez przepisuja tabletki niemowalkom, przeciez to oczywiste ze ich nie połkną.....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #512118 przez Tee
Emmo współczuję ekstremalnych świąt... jak to mówią dziewczyny wszędzie dobrze ale w domu najlepiej... Gratuluję Zosi osiągnięć zarówno kulinarnych jak i ruchowych.

Mariola nie martw się, że córcia ma apetyt... może wystarczy wprowadzić stałe godziny „jedzenia” a w międzyczasie podać jakiś deserek... jabłuszko, banana... ciasteczko. Powinno się szybko uregulować.

Marigra gratuluję ząbka... brawa dla Zuzolinki i wielkie uściski. GRATULUJĘ!!!! :woohoo:

Gabi super wanienka... My Zuze kąpiemy w pokoju na podłodze- ale skubana chlapie jak szalona!!! Planuje kupić matę antypoślizgową i zacząć kąpać ją w łazience w wannie. Wtedy będzie mogła chlapać do woli- ciekawa jestem jak Adzik tańczy... moja córeczka jest mało ruchliwa-

Ewelinda- moja teściowa a dokładniej teść- też Zuzę rozpuszczają... przez święta tak ją „wynosił na rękach” że nie było na nią rady- tylko krzyczała, piszczała i domagała się noszenia... Gdy dziadek wchodził wołała coś na wzór dziadziuś „daduśśśśś” i wyciągała do nie go łapki... Zakazałam noszenia i teraz po paru dniach jest odrobinę lepiej a dziadek się śmieje, że ma zakaz podchodzenia do Zuzy. ;)

Zuza dalej nie raczkuje... suwa się na tyłku- wstać też nie chce- jak próbuje ją postawić to jest wrzask... kuli nóżki pod pupę.
Ale repertuar „słowny” ciągle rozwija- oprócz „mama” „tata” „daduśśś” „baba” „ammmammam” ostatnio szwagierki nauczyły ja „mówić” „brum brum”- jak jedzie samochodzik i „bam bam” jak coś jej upadnie.
A mąż nauczył ją pokazywać paluszkiem części ciałka lalki... teraz jak coś chce byśmy jej dali to pokazuje palcem.

Georgette – fajna kula- super że się sprawdza- chociażby do pełzania! A nowego awatara u mnie nie widać :(

Wiecie co moja Zuza też gorzej śpi i dużo krzyczy- piszczy i się drze!!! jak was czytam to jakbym mojego Zuzaka widziała!!!!!!! bywa, że co godz muszę do niej wstawać :( wczoraj prawie całą noc nie spaliśmy!!! a dziś w kojcu jęczała pół nocy :( może trzeci ząbek nam rośnie- sama nie wiem

Miłego dnia i szczęścia w Nowym Roku... oby ten nadchodzący rok był lepszy od poprzedniego- wraz z Zuzą przesyłamy buziaczki mamusiom i dzidziusiom :kiss: :kiss: :kiss:

ps. jeżeli któryś dzidziuś nie lubi pić syropku z łyżeczki lub strzykawki polecam buteleczki specjalne do lekarstw... chociaż myślę, że to zbędny wydatek... widziałam takie z tomme tippee

12 lata 2 tygodni temu #512274 przez mariola2041
hej jeśli chodzi o lekarstwa u mnie zosia normlanie przyjmuje a bierze je od kąd wyszła ze szpitala po 3 razy dziennie do tego tabletki normalnie bierze do buzi i jej się rozpuszczają nie wiem od czego to zalezy ale nie ma z tym problemu uwielbia leki i zawsze krzyczy jak juz nie ma

[url=http://

[url=http://

[url=

12 lata 2 tygodni temu #512276 przez asiula2134
hej,
marigra furaginy nie ma niestety w syropach :( Miażdżę tabletkę na drobny proszek (1 tabletkę mam dzielić na 3!!!)i chyba zacznę podawać tak jak radzisz...smokiem. Będę rozrabiać z większą ilością wody i dawać do picia. Innego sposobu chyba nie ma niestety.

tee może kolejny ząbek się gdzieś przedziera. A co do dziadków u nas jest tak samo. Cieszę się, że mieszkamy kawałek dalej i nie mogą rozpieszczać małego codziennie. Po świętach Kacper jest okropny, między innymi jest to wina dziadka i babci, którzy nie reagowali na prośby o nie noszeniu dziecka np. Słyszałam w odpowiedzi, ze dziadkowie są od rozpieszczania i widzą go tylko co jakiś czas i muszą się nim nacieszyć. Fajnie tylko małe po powrocie do domu jest nieznośne wręcz i domaga się noszenia.

Wczoraj pisałam, ze Kapi nie chce jeść. W nocy budził się 3 razy i wypił po 240ml mleka z kleikiem. Nadrabia dwa dni niejedzenia :)

Jakie plany na Sylwestra macie? My siedzimy w domku (pierwszy raz od dawna :) ), ale wpadają znajomi :). Ciekawe czy maluchy nie będą bały się "strzelających petard".

12 lata 2 tygodni temu #512278 przez asiula2134
mariola2041 napisał:

hej jeśli chodzi o lekarstwa u mnie zosia normlanie przyjmuje a bierze je od kąd wyszła ze szpitala po 3 razy dziennie do tego tabletki normalnie bierze do buzi i jej się rozpuszczają nie wiem od czego to zalezy ale nie ma z tym problemu uwielbia leki i zawsze krzyczy jak juz nie ma

Mariola nie boisz się podawać tabletek małej?? Ja strasznie się boję i zaraz przed oczami mam córeczkę aktorki (nie pamiętam teraz nazwiska). Mimo tego, że nasza tabletka jest mała rozkruszam ją na proszek.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #512301 przez Tee
Asiula ta aktorka to Ewa Błaszczyk - podziwiam ją bardzo!!!! ZA SIŁĘ I UPÓR!!!

Ja dziś w pracy do 14 a potem resztę dnia spędzę z Zuzą i M. pewnie my przed telewizorem a mała będzie spałą w kojcu... siostra zapraszała nas do siebie ale niestety nie mamy jak się wyrwać... musieliśmy odmówić

Muszę się wam pochwalić, że w piątek kupiliśmy nowe łóżko- dziś M. je odbiera :lol: nowy rok zaczniemy już w nowym ;)

ps. M wczoraj kupił fajerwerki "specjalnie dla Zuzy"- tak się tłumaczył ;) :silly:
ma jej pokazać koło 19. Nie będziemy jej o 12 budzić... niech śpi mały "dziad" ;) :silly:

12 lata 2 tygodni temu #512368 przez marigra
dzień dobry

ASIULA - spróbuj z tym smokeim, naprawde u nas działa, a histerie były niezeimskie jak tylko widziala strzykawke albo łyzeczke (przez pewien czas nie chciała nawet jesc bo myslała ze podajemy leki a nie obiadki)...dobrze ze w nocy nadabia jedzenie - u mojej kuzynki mała je wyłącznie w nocy - w dzien za siłę nie mogą jej nic wepchnąc

a z tymi lekami u mojej szwagierki dzieicaczki od urodzenia braly leki, wiec teraz tez nie ma problemu z ich podawaniem - juz sa niestety tak przywyczajone ze łykają to wszystko jak cukierki...myslę, Ze MAriola u Ciebie niestety jest podobnie....ale dobrze ze chociaz chetnie je zjada, to wazne

TEE- nowy rok w nowym łóżku :lol: :silly: to ciekawe dosiwadczenie :lol: :silly: oby dpbreze się rozpoczął :silly: :lol: my tez spedzamy go sami przed tv, łózka nowego nie mam ale stare też dobre :blink:

u nas noc dzisiaj niby spokojna a nad ranem tak zaczeła jeczeć jak ja wziełam na rece, ze az mo szkoda jej było, posmarowałam dziasełka i zasnęła....wiecie co się okazało, ze wyszełd drugi ząbek.....jest co prawda taki koniuszek, ale juz go widac...

z okazji zblizającego się nowego roku wszystkim mamusiom, dzieciaczkom i ich rodzinom zycze duzo wytrwałości cierpliwości w Nowym 2013 roku, zeby oczywiscie był zdecydowanie lepszy od poprzedniego (chociaz uwazam ze 2012 jest wyjątkowym rokiem, ze wzgledu na urodzenie dziaciaczków :lol:

12 lata 2 tygodni temu #512461 przez gusiag
hej kochane, witam was ostatniego dnia roku. Dla nas wszystkich wspaniałego bo przecież to rok narodzin naszych dzieci :) oby ten 2013 był szczęśliwą 13-tką. Zdrowia i radości dla Was i Waszych najbliższych

marigra napisał:

dzień dobry
u nas noc dzisiaj niby spokojna a nad ranem tak zaczeła jeczeć jak ja wziełam na rece, ze az mo szkoda jej było, posmarowałam dziasełka i zasnęła....wiecie co się okazało, ze wyszełd drugi ząbek.....jest co prawda taki koniuszek, ale juz go widac...

to samo było u nas, dokładnie 5 rano i płacz przez sen, stękanie, wzięłam ją do siebie, posmarowałam dziąsła i jak się uspokoiła to włożyłam ją do jej łóżeczka i spała do 8. I wymacałam też koniuszek ząbka, także pojawił się nam 3 ząbek, prawa górna jedynka. Czy najbardziej cierpiały dzieciaki wasze przy wyrzynaniu czy jeszcze podczas wychodzenia i rośnięcia?? szkoda, że nie dwie jedynki za jednym razem.. trzeba będzie to przechodzić jeszcze przy drugiej jedynce.. :(

też jak myślę o tej córce E. Błaszczyk to się przerażam, bałabym się dawać takiemu maleństwu tabletek, a to przecież już była duża dziewczynka.. :(

my wychodzimy do znajomych a potem na rynek obejrzeć ognie ale planujemy być na 1 w domu. Mam nadzieję, że położę Olę spać ok 20 i będziemy mogli wyjść. A jak zareagują na ognie o północy? mam nadzieję, że sen będzie na tyle głęboki, że nie będą słyszeć i smacznie spać..

BAWCIE SIĘ DOBRZE KOCHANE

12 lata 2 tygodni temu #512614 przez gaabrysia
hej ja również wpadłam się przywitać tego ostatniego dnia roku i złożyć najserdeczniejsze życzenia wam drogie mamusie ,aby kolejny rok był dla was rokiem samych sukcesów , żebyście były zdrowe (dzieci oczywiscie również) szczęśliwe, kochały i były kochane i co na pewno się przyda cierpliwe ;)

gusiag ja mam wrażenie ,że zeby dokuczają wychodząc jak już wyjdą (całkiem!) to jest spokój , przynajmniej u nas.. aż strach myśleć o tych trzonowych .. :/

My dziś w pierzynowie się bawimy z Adriankiem ;)
Eh ja i tak nie mogę trunkować więc odbijemy to sobie za rok! u nas chyba sen nie będzie taki twardy(jutro napiszę) bo okna mamy tuż przy skwerku, na którym co roku puszczają fajerwerki. Najwyżej sobie zrobimy dłuższą przerwe w snie na ten piękny pokaz- a co! raz w roku można po łobuzować w nocy ;)

ja za to nie przytopna, cierpię na bezsennośc! jak wstanę pierwszy raz na karmienie (zdarza się to tylko jak rano wstaje do pracy) później rzucam się po łóżku jak wariatka i odliczam ile godz mi zostało -po prostu męczarnia.

udanej nocy ;)) tym co się bawią udanej zabawy! ;D

12 lata 2 tygodni temu #512671 przez martyna123
hey kochane
Chciałam Wam życzyć zdrowia szczęścia i wszystkiego co najlepsze na ten nowy 2013 rok.

Zęby to coś strasznego u nas od 6 miesiąca do teraz trwają a co do tego że mamo nie odchodź u nas to trwało jakiś 2 miesiące temu że tylko z mną i z mną i na widok rodziny płakał a teraz zostaje z kim chce wogóle za mną nie płacze z moja babcią zostaje z ciocią teściami z wujkami no z wszystkimi. A dziś my wychodzimy na salę do restauracji a mały zostaję z moją mamą na sali w pierzynach hahaha.

Udanej zabawy ;* do siego ;**

12 lata 2 tygodni temu #512694 przez georgette102
witam po raz ostatni w tym roku

my Sylwestra spędzamy w domu, przygotowaliśmy sobie pyszne żarełko, napompowaliśmy i zawiesiliśmy balony, przygotowaliśmy drinki i tak przed tv spędzimy dzisiejszy wieczór a na fajerwerki popatrzymy z balkonu :)

Kochane życzę Wam z całego serca wszystkiego co najlepsze w 2013 roku!
przede wszystkim zdrowia i miłości a także samych sukcesów na każdym polu zarówno prywatnym jak i zawodowym
wszystkiego naj naj naj dla Was i maluszków D.T.i M. :kiss:

A wszystkim imprezującym udanej zabawy

paaaaaaa

12 lata 2 tygodni temu #512889 przez georgette102
kłaniam się w 2013 roku :silly:

czyżby wszyscy jeszcze spali?

12 lata 2 tygodni temu #512959 przez gaabrysia
;)

ja drzemałam z Adriankiem ;)

Adrianek nawet się nie przekręcił , a huk był okropny. słychać było jakby w domu nam strzelali.U nas noc jak każda inna ;D

a tymczasem spadam się szykować na spacer bo słonko piękne, później obiad i dalej słodkie lenistwo ;)

miłego Nowego Roku;)

12 lata 2 tygodni temu - 6 lata 7 miesiąc temu #513005 przez asiula2134
.

12 lata 2 tygodni temu #513044 przez gusiag
:lol: witam was tego pięknego dnia, słonko, dobry humor, nadzieje na wspaniały rok :laugh: oby taki pozytywny nastrój utrzymywał się cały rok.

bawiliśmy się świetnie, zobaczyłam się ze znajomymi, posiedzieliśmy, pośmialiśmy się bardzo dużo, wyszliśmy o północy na osiedle pooglądać ognie, napić się szampana i o 1 30 byliśmy już w domu.
Ola spała od 19 30 do 5 rano, zjadła i spała dalej do 8 20 :) oddałam ją mamie i sama pospałam jeszcze do 10. Wróciliśmy właśnie ze spaceru, bo pogoda super.

Mam nadzieję, że i Wam miło mija pierwszy dzień roku :) :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka