- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
my już od wczoraj u rodziców, więc wiadomo - zajęci przygotowaniem świąt, ubieraliśmy choinkę... ach jak ja kocham święta
i z tej okazji chcę WAM złożyć życzenia przede wszystkim zdrowych! radosnych, magicznych Świąt Bożego Narodzenia , spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze
jeszcze się odezwę
buziaki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
dziękujemy też za Wasze życzenia i tym razem, nie tak jak w ubiegłym roku każda może jeść pyszności do woli! (poprzednie święta były z zakazami ze względu na brzuszki nie?)
w razie gdyby ktoś miał ochotę jeszcze dziś napisać, to zajrzę z przyjemnością.
Tee kochana, życzę Wam też zdrowej stópki żeby wszystko tam się naprawiło
Marigra cieszę się, że się oderwałaś od domowych obowiązków, prawidłowo
p.s. o wit C pytałam u szwabków i nie mają wcale dla dzieci, dlatego też kupiłam w polsce i dodaje Oli do picia.
witaminę D daję Oli zaraz przed obiadem codziennie, dlatego o niej nie zapominam. Zapominam natomiast dawać jej żółtko! z tym mam problem. A wit D kazali mi dawać do 2 roku życia i dostajemy ją zawsze za darmo tak jak inne przepisane przez lekarza leki. Mimo wszystko pokupowałam już w aptece w PL to co uważam że mieć w domowej apteczce dla Oli powinnam
ubolewam nad brakiem śniegu...
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
My również chcemy złożyć Wam życzenia dla kochanych cioteczek i moich forumowych przyjaciółeczek Zdrowych i Wesołych Świąt i dużo miejsca na pyszną wigilie i całe święta
no i dziękujemy też za Wasze życzenia.
U nas troszkę zaczęło sypać śniegiem choroba jak narazie nas opuściła i już nie mogę doczekać się jutra tych pyszności.
Gosia- ja też zapominam podawać zółtka ale teraz prawie codziennie mały je jajecznice na masełku myśle że te witaminy dostaję w jajecznicy. ;*
no szwaby dużo lekarstw nie mają my w styczniu wyjeżdzamy i też muszę się nakupić dużo lekarstw.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Z okazji swiat zyczymy Wam duzo duzo zdrowia, milosci, zrozumienia, radosci, wytrwalsci
rodzinnych swiat w cieplej atmosferze
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziekujemy Wam za wszystkie piekne zyczenia!
My rownież zyczymy Wam i Waszym rodzinom przede wszystkim ZDROWIA, zeby po swietach na forum nie bylo juz zadnych wiesci o chorobach! A oprocz tego - cudownego swietowania narodzin Dzieciatka, juz z naszymi dzieciatkami na rekach! Do tego wspanialosci na stole i pod piekna choinka, sniegu za oknem co najmniej tyle co u nas i dobroci plynacej z serc wszystkich Waszych bliskich - nawet jesli nie zawsze sie dogadujecie - niech w tych swiatecznych dniach bedzie tak jak sobie wymarzylyscie - rodzinnie i idealnie!
Wielkie usciski od nas!
Wesolych Swiat!!!
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Najwspanialszych świąt, jakie tylko sobie każda z Was wymarzyła, żeby były niezapomniane (przecież pierwsze z naszymi Pociechami)!
Pozdrawiamy i ślemy gorące uściski dla Wszystkich!
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
Przede wszystkim pragnę złożyć wszystkim i każdemu z Was z osobna dużo radości, cierpliwości, Zdrowia, co by unikały nasz wszelkie choróbska, wytrwałości, a przede wszystkim ogromnej miłości. Wspierajcię się wzajemnie i szanujcie. Dzieciaczkom życzę radośnego życia w spokoju i miłości. Wesołych Świąt!!!!
Aha no i objedzcie się za całe tyn rok, keidy musiałyśmy mieć "celibat". Samych pyszności:D
a co do witamin - my dajemy codziennie D a, wit. C jak jest przezbienie, albo groźba przeziębienia....
Gosia i ewelina - nakupice co wam potrzebne, zebyscie były zdrowiutkie. a swoja drogą aż dziwne że nie ma tak posdtawowje witaminy dla dzieci jak C...
:
no nic kochane uciekam pakwać prezenty,szykowac się do wigilii i swiętować buziaczki dla wszystkich małych i dużych
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
Przede wszystkim pragnę złożyć wszystkim i każdemu z Was z osobna dużo radości, cierpliwości, Zdrowia, co by unikały nasz wszelkie choróbska, wytrwałości, a przede wszystkim ogromnej miłości. Wspierajcię się wzajemnie i szanujcie. Dzieciaczkom życzę radośnego życia w spokoju i miłości. Wesołych Świąt!!!!
Aha no i objedzcie się za całe tyn rok, keidy musiałyśmy mieć "celibat". Samych pyszności:D
a co do witamin - my dajemy codziennie D a, wit. C jak jest przezbienie, albo groźba przeziębienia....
Gosia i ewelina - nakupice co wam potrzebne, zebyscie były zdrowiutkie. a swoja drogą aż dziwne że nie ma tak posdtawowje witaminy dla dzieci jak C...
:
no nic kochane uciekam pakwać prezenty,szykowac się do wigilii i swiętować buziaczki dla wszystkich małych i dużych
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pięknych i radosnych nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia,
Świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze,
Abyście znaleźli dużo kolorowych prezentów pod zieloną choinką,
Świąt które, dadzą wam trochę radości i odpoczynku,
A co najważniejsze nadzieje na Nowy Rok,
Aby był dużo lepszy od obecnego.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
u nas święta fajnie ,Adek grzeczny obsypany prezentami -chyba sam nie wie czym się bawić klocki od nas leża na szafie, za dużo dobroci i teraz mogę stwierdzić,że ma za dużo zabawek!
jadło pyszne,pekam .. a potem będę płakać .Chociaż święta(i takie jedzenie;) ) raz w roku.
a co u was ?
czy macie jakieś plany na sylwestra?
my posiedzimy w domu . Ciekawe czy Adi się obudzi chociaż na fajerwerki i czy nie będzie się bał..
a z rzeczy mniej przyjemnych , to wszystko co dobre szybko mija i jutro już trzeba do roboty się zwlec :/
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Gabi masz rację, wszystko co dobre szybko się kończy... a jutro wraca szara rzeczywistość a z nią ranne wstawanie
Jeżeli chodzi o prezenty wszystkich informowałam aby nie kupowali nic dla Zuzy a już na pewno nie zabawki (w tym roku jest jeszcze malutka nic nie rozumie więc można z tego skorzystać zwłaszcza, ze zabawkami jest średnio zainteresowana więc nie chciałam
nikogo narażać na niepotrzebne wydatki)... posłuchali tylko dziadkowie (dostała sanki o których już wspominałam) i ciocie (siostry męża- dostała od nich fajne getry i śliczną bluzeczkę)- reszta "dostarczyła zabawki"...
my kupiliśmy jej nowy materacyk do łóżeczka, kołderkę (większą) i pościel... mąż dokupił jeszcze dresik i komplecik ze spodenkami i bluzeczką (taki na lato)- wszystko w rozmiarze 92.
dziś (dzięki Bogu w końcu jest odwilż) planujemy wypróbować sanki
Jeżeli chodzi o "Sylwester" -ja do 15 pracuje, później siedzimy w domu i pewnie spędzimy go z "DWÓJKĄ"
przy stole wigilijnym Zuzia siedziała grzecznie... cały czas tylko wołała "ammmamm ammm ammm" więc każdy podkładał jej do buźki smakołyki - spróbowała (po troszeczku) prawie każdej potrawy- nie dostała tylko śledzia i klusek z makiem...
wczoraj byliśmy u drugich dziadków- również było miło- Zuzia "poznała" swoje starsze siostrzyczki i braci... była bardzo grzeczna a małego 2 mieś. Antosia chciała nakarmić chlebkiem- lubi się dzielić
Gosiu mój 9 letni siostrzeniec Kacper waży 45 kg i jest prawie mojego wzrostu (sięga mi do brwi)- wygląda jak mój odrobinę młodszy brat... myślę, że na wiosnę mnie przerośnie... jak kupowałam mu prezent na gwiazdkę to wybierała rozmiar na 13 latków... tak więc z tymi fotelikami może być różnie- chociaż wątpię by Olusia rosła jak drożdzóweczka... nasz Kacperek ma wysokiego i "zbudowanego" tatę (115 kg i 190 cm)...
miłego świętowania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
u nas świąt ciąg dalszy....wigilia u jednych i drugich rodzociów, wczoraj u cioci i wuja (przyszywanych dziadków), a dzisiaj ciag dalszy u moich rodziców....ja juzękam w szwach ale nie narzekam, jem ile się da, wkoncu obiecałam sobie ze odbije za cały rok
Zuzia u nas baaardzo spokojnie, grzeczna jak zwykle tylko nie chciała nam spać w dzień tyle miała wrAŻEN, ale wieczorem w wigilie padła u babci na rekach i ubieralism i rozbieralismy ja na spiocha....wczoraj padła w samochdozie, ale jak wrocilismy do domu, obudziła sie szybka kapiel mleczko i zasneła juz o 21 i wiecie co spała az do 7 wypiła herbatke i popała jescze do 10.....dawno nie pamietam kiedy sie tak wsyapałam.....to chyba pierwsza noc która przespała całą :D:D:D:, ale nie łudze się, że już tAK BĘDZIE CODZIENNIE :d
a jesli chodzi o prezenty w wiekszosci my kupowalismy rzeczy nam przydatne, A goscie oddawali pieniązki, wiec dostała krzesełko do karmienia, kostkę edukacyjną, takiego smiesznego zółwia do kąpieli, ubranko, a z rzeczy niespodziewanych dostała bujaną krowę na biegunach ....super sprawa, co prawda jeszcze jest za mała ale w przyszłosci na pewno się przyda (nie powiem, ze zajmuje pół pokoju, ale narazie pójdzie do piwnicy)
no nic kochane szykujemy sie do dalszego swietowania
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
świętujemy świętujemy ale na forum też trzeba znaleźć chwilkę
gabi ja też mogę stwierdzić, że teraz Maja ma za dużo zabawek ale ja tam nie narzekam i sama mówiłam, że jak ktoś chce jej kupić prezent to niech to będzie zabawka edukacyjna i dostała ich dużo, będzie miała zajęcie na długo
powiem wam dziewczyny, że ta moja córka to niezła imprezowiczka, jak byłyśmy na weselu w październiku to wędrowała z rąk do rąk i wczoraj byliśmy u mojego brata na chrzcie jego synka i było pełno ludzi, których nawet na oczy wcześniej nie widziała a do każdego się śmiała, każdy brał ją na ręce... im więcej ludzi tym zabawa lepsza
ze spaniem u nas trochę gorzej, ale też bez tragedii
aaaa i zapomniałam dodać, że zębów mamy już 8!
chyba już pisałam, że kocham święta... nadal podtrzymuję tę wersję
mieliśmy dzisiaj wracać do Olsztyna ale zostajemy do jutra
miłego dnia
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja chora zatoki mi wczoraj strzeliły masakra czuję sie tragnicznie.
a tak to wigilia super mały zjadł karpia troszkę i pstrąga barszczyk też zjadł i był zadowolony takim jedzonkiem. Ja nie mówiłam co ma kto kupić a dostał mnóstwo zabawek słonikach na biegunach , wielką ciężarówkę audi na zdalne sterowanie klocki takie te mega popychać taki jak by chodzik bębenek grający książeczkę mówiącą w dwóch językach i pociąg a i piłeczką którą najbardziej się bawi bo mu ucieka no i jeszcze różne deserki soczki itd a ja dostałam od męża telefon samsung galaxy advance od mamy kasę a od teściów kamizelkę tak że święta udane oprócz mojej choroby ale jakoś wytrzymam.
A i połowe zabawek znowu schowam i wyciągnę jak straci zainteresowanie tymi obecnymi bo co za dużo to nie zdrowo jak to mówią inni.
Buziaki
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
zaliczyła jeden niegroźny upadek - po obiadku wybieramy się na kolejną saneczkową wyprawę!!!
polecam wszystkim mamusiom (u których jest choć troszkę śniegu), naprawdę super!
myślałam, że będzie przestraszona a ona jakby nigdy nic... może te jazdy próbne (w kuchni- "na sucho") dużo dały- oswoiła się z saneczkami
miłego dnia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.