- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
gosia dziekuje
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
marigra- Zuza też straszy... heheh fajnie to wygląda... dziadek ją nauczył. mówi "zrób minkę" a Zuza wykrzywia buźkę i śmiesznie marszczy nosek!!! prze-fajne te nasze dzieciaczki (wszystkie bez wyjątku)
ostatnio mąż nauczył ją "patataj"- siedzi u niego "na barana" lub na brzuchu i podskakuje- wydaje przy tym takie mlaskanie jakby dźwięki "konika".
umie też ustami pokazywać jak robi rybka.
georgette -wow brawa dla Mai!!! pije ze słomki - moja Zuza to nawet z niekapka nie umie... denerwuje się i muszę zakładać smoczek lub dawać z łyżeczki lub bezpośrednio z kubeczka
Emmo-- gratuluję Zosi... i zazdroszczę wam tych przespanych nocy!!!! Super!!! no i fajnie że do nas wróciłaś! Podziwiam Ciebie za pracę, ja bym nie potrafiła na tak długo "Zostawić mojego Zuzaka"- super że sobie radzisz
Gosiu- gratuluję ząbków!!!
Gabi- współczuję
Moja Zuza też zasypia ze smokiem, w ciągu dnia jej nie dajemy... tylko do spania! kiedyś trzeba będzie z tym walczyć, też lubi "tarzać się po łóżku" i wybierać sobie "wygodne pozycje"o i tak jak wasze dzieciaczki nie nawiedzi czyszczenia noska...
my mamy duży problem z paznokciami- jak wasze maluszki reagują na obcinanie paznokci- u nas zawsze jest wrzask i zabieranie rączek.
dziewczyny współczuję nieprzespanych nocy- biedne wy i biedne maluszki... wiem co czujecie bo u nas to samo
a teraz muszę się pochwalić.
ZUZA STOI- tzn nie za długo ale jak się czymś zainteresuje to parę min postoi... troszkę się zaczynałam o nią martwić że tylko na pupie siedzi... a dziś sztywno stanęła!!!
taka jestem szczęśliwa
w poniedziałek mamy umówioną wizytę w Poradni Rehabilitacyjnej- wszystkiego się dopytamy (co i jak z tą nóżką)
miłego weekendu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
to będzie przerąbany weekend
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
tez odpoczywam, w miedzyczasie piorac, prasujac, gotujac, sprzatajac i przyjmujac gosci . na szczescie jutro zapowiada sie wyjatkowo leniwa niedziela i oby padal deszcz, to bedzie wymowka, zeby nie opuszczac domu!
georgette, Tee, gratuluje dziewczynom postepow! widac miesnie sie wzmocnily i przyszla na nie pora. ani sie obejrzysie jak beda smigac na nozkach - jak mowi moja kolezanka - "siejac demolke" .
Tee, pracy jest rzeczywiscie sporo, ale taki hardcore jak w piatek to nie regula, niestety z okazji nowego roku mamy zapisy i trzeba przebadac kilkadziesiecioro dzieci, jak rusza zajecia, powinno sie troche uspokoic . taka mam nadzieje, bo jesli nie, to fizycznie dlugo nie pociagne .
a jesli chodzi o zostawianie dziecka - moze to glupie, ale naprawde kocham swoja prace, mimo to po narodzinach Zosi chcialam dla jej dobra wszystko rzucic i zostac z nia, poki nie pojdzie do przedszkola, bylam juz niemal zdecydowana, ale Maciek po wielu klotniach przekonal mnie, ze to nie bedzie dla mnie dobre - po raz kolejny okazalo sie, ze zna mnie lepiej niz ja sama . jak wrocilam, kolezanka z pracy (nawiasem mowiac, mama 3 dzieci - najmlodsze ma 2 latka), ktora pracuje na dwa etaty, powiedziala mi, ze rodzina jest dla niej bardzo wazna, ale nie zrezygnowala z pracy i z siebie, bo dzieci szybko rosna, najczesciej nie doceniaja poswiecen rodzicow, a z obiegu wypada sie latwo, bo nikt nie jest niezastapiony. poczatkowo wydalo mi sie to smutne, ale teraz, kiedy rozumiem juz, o co jej chodzilo, ciezko sie z tym nie zgodzic.
zycze wam, kochane, cudnej niedzieli! i dlugiej przespanej nocy! dobranoc!
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
skoro nic nie piszecie to chociaż się wyżalę
u nas gorzej niż mogłabym to sobie wyobrazić to chyba jednak zęby bo jest taka jazda, że ledwo przytomni jesteśmy, wcześniej Maja tylko gorączkowała i marudziła i myślałam, że to dlatego, że jest taka rozpalona ale teraz to już wcale nie chce jeść a do tego płacz i wrzask non stop
teraz trochę przysnęła, więc T. też się położył a ja regeneruję siły przed kompem
oby to jak najszybciej się skończyło
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
georgette współczuję nieprzespanej nocy u nas też noc masakryczna- Zuza zaczęła tańczyć od 2- nie było rady więc wzięłam ją do łóżka... za dużo to nie dało- budziła się chyba dosłownie co 15 min ja o 5 wymiękłam i poszłam spać do drugiego pokoju- Z Zuzą został mąż... teraz on odsypia a ja walczę z Małą
emmo po części wiem o czym mówisz- też wróciłam do pracy po macierzyńskim- ale puki co jeden pełen etat w zupełności mi wystarczy może dlatego, ze mamy takie przeboje prawie każdej nocy... u nas jeszcze ani jedna noc nie była przespana. Jak tylko wrócę jedyne na co mam ochotę to zabawa z Zuzakiem - a między 19 20 prawie padam na twarz...
podziwiam twoją siłę i chęci no i trzymam kciuki by się wszystko "poukładało"
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
Zapraszam was serdecznie do czytania i komentowania bloga mojego 7-miesięcznego syna. Jest on pisany z jego perspektywy, i założony w związku z wyjazdem mojego męża a jego taty na 3 lata do pracy do Turcji!!! Teraz jeszcze bardziej rozumiem, jak wspólne wsparcie „MAM” jest ważne.
Mamusia Majowa (2012) – a tak naprawdę czerwcowa (5 dni opóźnienia w terminie porodu)
www.maciejko.blog.pl
Sylwia
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Georgette, dawaj Majkę do nas, u nas brak nowych zębów, a więc i złych humorów, Zosia zabawi Majkę, a ja zapcham ją kotletami i będzie git!
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
emma Maja już spakowana, więc jak zapuka kurier do twych drzwi nie bądź zdziwiona
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moja Zuza jest specyficzna... zawsze potrzebowała "niedużo snu" jednak ostatnimi czasy śpi okropnie- budzi się co chwila z płaczem i krzykiem... w dzień też piszczy
jest marudna i rozdrażniona- temp. nie ma
u nas jest tak że w tyg jest 1 noc względnie dobra, jedna przeciętna a reszta to masakra i tak od 10 mieś
chociaż jakiś czas temu (zanim nastały czasy "piszczące") spało jej się troszkę lepiej- budziła się tak między 4.30 a 5 - teraz to już od 2 szaleje. Nigdy jeszcze nie przespała całej nocy.
albo to ząbki albo nike wiem- dużo ostatnio podrosła - stała się taka stabilna- może to kolejny skok????? myślicie, ze kosteczki bolą jak rosną????
w każdym bądź razie coś tym naszym maluszkom "przeszkadza"
o której karmicie maluszki "ostatni raz przed snem"??? my dajemy jej o 23 - 180 ml mleka-więc raczej nie powinna być już o 2-3 głodna... zresztą ona i tak je dopiero o 7 (i to nie zawsze całą porcję)
Emmo ja mieszkam "niedaleko" Georgette- czy mogłabym do paczuszki dorzucić też mojego Zuzaka... dziewczynkom byłoby raźniej
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
łącze się w bólu z niewyspanymi.. u nas podobnie jak i u was.. wydaje mi się, że to znów zęby, mimo, że wyszły te górne jedynki to albo bardzo ją nadal bolą, albo idą jakieś inne ząbki, zobaczyć nie mogę bo nie pozwala
mam nadzieję, że wszystkie wreszcie się wyśpimy!
Tee mi położna na samym początku mówiła, że płacz noworodka w czasie snu to przede wszystkim przeżycia z dnia, wzrost kości, bóle brzucha i złe sny.. więc jeśli chodzi o niemowlaka pewnie jest podobnie, złe się śni, wszystko boli, kości zęby i cholera wie co jeszcze.. oby szybko to przeszło!
dziewczyna84
przede wszystkim nie raz zajrzę na bloga, świetny pomysł
no i ten wyjazd męża i ojca dziecka to rzeczywiście kiepska sprawa.. ale pewnie często będzie przylatywał do Was i Wy do niego prawda? trzymam kciuki za to żeby wszystko było ok!
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A może trochę za wcześnie kładziecie Zuzię spać? Spróbujcie przetrzymać ją dłużej niż zwykle i nie budzić na karmienie w nocy (podać mleko tylko jeśli sama się obudzi i zacznie domagać). Może poskutkuje . My karmimy Zosię tuż przed snem ok. 20, dostaje wtedy 220-230 ml i śpi do 8 (czasem marudzi, ale wystarczy podać smoka i śpi dalej ). Dlatego nie sądzę, że Zuzia jest głodna po tych 3 godzinach. A dodam jeszcze, że w dzień Zosia ma 2 drzemki po półtorej godziny.
Przytyłyście po świętach? U mnie masakra.. Mam ze 2 kilo na plusie , jutro siłownia!
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
U nas poprawa w zasypianiu mały wypije herbatke odwróci sie i śpi. Nie pije nadal mleka i już nie chce znowu kaszki czasami zje 3 łyżeczki masakra. Ale mam problem z jego zachowaniem zaczął się robić cwany i jak czegoś mu nie dam albo zabiorę zaczyna sie drzeć i kłaść na podłogę i nie wiem jak go tego oduczyć już przestałam czasami reagowac ale minuta i zaraz go biorę i przytulam a on już uśmiechniety.
A i drugi problem moja teściowa ma 50- tkę pod koniec stycznia i nie wiem co jej kupić może macie jakieś fajne pomysły?
A i gratuluje postępów wszystkim nowych zębów i tym chorym dużo zdrówka i szybkiego powrotu.