BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 2 tygodni temu #514008 przez georgette102
ewelinda ja też nie mogę patrzeć na wódkę, nie wiem co mi się stało ale jakoś mnie odrzuca, też lubię martini zwłaszcza bianko z sokiem jabłkowym albo rossato z sokiem z granatu a jeśli chodzi o okres to mój pierwszy po porodzie też był okropny, założyłam wkładkę i teraz okres mi praktycznie zanika, więc jestem zadowolona

marigra
nie wiem dlaczego ale Majka bardzo szybko przystosowuje się do nowych rzeczy, nowego jedzenia co mnie bardzo cieszy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #514229 przez emma
czesc, dziewczyny!
niestety znowu tylko na chwilke, bo uwiezilam Zochę w krzeselku do karmienia po tym, jak zjadla kasze i powoli zaczyna domagac sie juz wolnosci ;).

Dziekuje za zyczenia i wszystkim tez zycze, zeby ten rok byl co najmniej tak samo dobry jak poprzedni i zeby kazdej z was spelnilo sie przynajmniej jedno marzenie! :kiss: :kiss: :kiss: Oprocz tego duzo zdrowka dla was i dzieciakow! :lol:

my szczesliwie wrocilismy w sobote wieczorem, ale czas jakos mi sie kurczyl, bo musialam ogarnac dom, rozpakowac nas, zrobic kilka pran i prasowac to wszystko przez pare godzin (dobrze, ze jest telewizja ;)). oprocz tego bardzo korzystalismy z pogody :). wieczorami zalegalismy na kanapie przy ulubionych filmach, wiec jakos nie bylo kiedy. no a od dzis do pracy... :dry: powoli powieksza mi sie liczba dzieci w poradni, wiec mozliwe, ze moj czas dla siebie skurczy sie jeszcze bardziej... :dry:

czytam was na biezaco, ale jak juz wiem, co komu odpisa, tematy leca naprzod i moja odpowiedz sie deaktualizuje, wiec nie odpowiadam ;).

od poczatku grudnia Zosia przesypia cale noce 20-8 bez pobudek na plyny ;), wiec jestesmy zadowoleni i wysypiamy sie, czego i wam zycze! :lol:
w sylwestra tez przespala sztuczne ognie, chociaz bylo glosno i kolorowo, z naszego okna fajnie widac panorame miasta, wiec bylo na co popatrzec, choc fanka fajerwerkow nie jestem, zwlaszcza odkad zostalam mama ;). a wczoraj Zosi stuknelo 10 miesiecy, zaraz roczek, a zlecialo niesamowicie szybko! :)

spadam, bo piekarnik dzwoni, ze kurczaki juz gotowe. :blink:
tylko 2 dni i weekend! :woohoo:

12 lata 2 tygodni temu #514242 przez ewelina.zak.1991
Hej kobietki co z Wami ?! :) forum umarlo smiercia tragiczna czy co :D opowiadajcie jak spedzilyscie sylwestra :) my robilismy domowke ze znajomymi ,michas ladnie spal.dopiero po polnocy zaczal sie budzic co godzine i o 3 poszlismy spac. Troszke szampana i winka skosztowalam :) jeszcze 2,5 miesiaca i ide z kolezankami na upragnione piwo!:) Kurcze a tak w ogole to zlapalo nas pierwsze przeziebienie! Michas ma katar i od czasu do czasu pokasluje... Na szczescie jest coraz lepiej. Odezwijcie sie!:)

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #514541 przez emma
No faktycznie "umarło" ;-), w ogóle nie ma nowych postów i nikt nie napisał nic o nocy sylwestrowej! ;-) :-P

Marigra, ja polecam zwykły plastikowy kubeczek z dwoma uszami po bokach, bez żadnych nakładek "niekapkow". Zosia używa takiego od 6. miesiąca, ma dużą frajdę i coraz lepiej sobie radzi.. Czyli można! :-)
Echh.. Dobrej nocy wszystkim, idę się zresetować przy winie! :-)

12 lata 2 tygodni temu #514577 przez marigra
hmmm emma i ewelinda - nie widzicie postów???? bo pisałymy trochę, ale nie wiem czy u was sie wyswietlaja......ja mam wszystko

emma- a Zosia się nie oblewa???? bo Zuzka to jeszcze nie umie nawet kubka w lace trzymac....wiec o takim "wynalazku" nie mysle...

12 lata 2 tygodni temu #514595 przez emma
Marigra, to co napisałam o postach było mocno ironiczne (patrz emoticony :-)).
Zosia się trochę o oblewa, ale mamy sporo sliniakow :-).

12 lata 2 tygodni temu #514673 przez gusiag
witamy zgubę (Emmę) ;) w jakże ironicznym nastroju :P żartuję ;)
buziaki dla Zosi, rośnij zdrowo i pulchniutko :)

Ewa jeśli chodzi o jazdę w aucie to po tym jak ząb przebił dziąsło podróż 5 godzinna dziś była dla Oli przyjemnością, piski śmiechy i spanie :) także wszystko to wina zębów.

wszystkim dzieciakom biję brawo za te nowe umiejętności :) ależ mamy mądre te dzieci :D

Ewelina podejrzewam, że forum Ci coś szwankuje, mam nadzieje że się naprawi i poczytasz to nasze umarłe forum a do czytania będzie sporo, także miłej lektury i zdrówka

12 lata 2 tygodni temu #514781 przez marigra
emma - czytałam na telefonie, wiec "nie wczuwałam" się w emotki, ale na laptopie jutro nadrobie :silly:

dobrej nocki

12 lata 2 tygodni temu #515009 przez georgette102
cześć dziewczyny

ewelina forum żyje i ma się całkiem całkiem :) po sylwestrze pojawiło się kilka postów, więc musisz się do nich cofnąć

marigra
jak już wspominałam Maja teraz pije przez słomkę, bo kubek niekapek niestety ucierpiał w walce z zębami a nie wiem jak poszłoby nam ze zwykłym kubkiem hmmmm trzeba będzie sprawdzić :lol:

asiula dzisiaj byłam z Majką na usg układu moczowego i na szczęście okazało się, że nic tam złego się nie dzieje! wyniki prawidłowe, więc odetchnęłam z ulgą

więcej newsów nie mam, więc na razie spadam
paaaaa

12 lata 2 tygodni temu #515096 przez marigra
cześć dziewczyny

georgete - najwaniejsze ze wszystko dobrze....

ja dzis totalnie bez humoru.....jestem sfrustrowana, zła, niezadowolona :( :( :( :( a chodzi stabdardowo o spanie Zuzi....powiem wam, że już jestem bezsilna :( dzisiaj obudziłą sie o 12 i do 3 szalała, marudziłą jęczała........i nie mam pojęcia jak ją nauczyć zasypiać.....bo teraz usypia się w leżaczku, musi być wibracja i jeszcze suszarka..... :( :( :( ehhh pożaliłam się ale wcale nie jest mi lepiej :(:(:( jestem bexznadziejna bo nie umiem nauczyć dziecka spać :( :( :( :(

12 lata 2 tygodni temu - 6 lata 7 miesiąc temu #515149 przez asiula2134
.

12 lata 2 tygodni temu #515295 przez marigra
asiula - ja wiem ze dzieciaki sa nieprzewidywalne, ale poprostu dzisiaj mam chyba gorszy dzień... z drzemkami mamy dwie. pierwsza 12-14 druga 17-17,30, czadami rezygnujemy z tej durgiej jesli chcemy zeby poszła wczesniej spac, ale tez nie zawsze skutkuje.....

ponarzekałam troche, ale musiałam się wyładować, a kto inny mnie lepiej zrozumie niż wy....

asIA -A kiedy myslisz o powrocie????

12 lata 2 tygodni temu - 6 lata 7 miesiąc temu #515419 przez asiula2134
.

12 lata 2 tygodni temu #515436 przez marigra
asia - KAcperek najwazniejszy, mam nadzieje ze 16 wszystko się wyjaśni i będzie już dobrze. A praca, ja chciałam wrócić i nie żałuje. Mimo że pół etatu, ale właśnie jest taka "odskocznia", urozmaicenie. Drugą sprawą jest to że mieliśmy z kim zostawić mała, bo teściowa na emeryturze, a moja mama pracuje w zmianach wiec można dostosować wszystkio

12 lata 2 tygodni temu #515493 przez emma
czesc, kochane!
mam doslownie chwilke, bo Zosia ma swoja druga drzemke :).

Gosia, dziekuje za buziaki dla Zosi! :kiss:

Asia, dziekuje Ci, kochana! milo czytac takie slowa! :kiss: :kiss: :kiss: mysle, ze forum bez ktorejkolwiek z nas byloby inne i mniej fajne, dlatego ciesze sie, ze ciagle chce nam sie tutaj razem "byc" :). bardzo chcialabym wpadac czesciej, ale nienawidze pisac z komorki, bo zawsze wychodza jakies bzdury, a moj komputer sie niestety psuje i czesto tez po prostu nie mam czasu go wlaczyc... :dry:
trzymam kciuki za nereczke Kacperka! oby wszystko ulozylo sie jak nalepiej i zeby nie mial juz zadnych problemow ze zdrowkiem! :kiss: :kiss: :kiss:
jesli chodzi o prace to tez sie ciesze, ze wrocilam, nawet bardzo! ale... nie wiem, czy to byl dobry krok z tym kolejnym etatem :unsure:. kasy bedzie wiecej, to na pewno, ale bede o wiele bardziej zmeczona i bede mniej z Zosią... maraton rozpoczyna sie jutro - wychodze z domu przed 7, po pracy jade od razu do przychodni, gdzie koncze o 19, wiec bede w domu o 20, kiedy Zosia kladzie sie spac. na szczescie pojutrze weekend, ale chyba wolalam piatki, ktore koncza sie o 13... :dry: no nic, sprobuje, a jak nie dam rady, to odpuszcze :).

marigra, nie martw sie tak bardzo tym spaniem, bo to moga byc niestety zabki... nie pamietam, czy nie wychodzi Zuzi gora, ale jesli tak, to moze byc przyczyna tych szalenstw w nocy. jak nam szedl dol, tez nie bylo rozowo. przedtem dziecko przesypialo cale noce, potem szedl dol i byla masakra, a teraz z zebami cisza i znow noc jest od spania :).
bujaczka nie uzywamy, bo zrobil sie za maly. usypiamy Zosię na rekach, niestety ze smoczkiem... :dry: czasem jest tak senna, ze go nie potrzebuje, ale zwykle bardzo jej pomaga, kiedy np. jest niespokojna w nocy. szczerze mowiac, nie wiem, jak mam jej go wyeliminowac, ale zrobie jak Scarlet O'Hara i pomysle o tym jutro (albo za 2 miesiace ;)). a kubeczki "kapki" polecam, u nas nauka idzie coraz lepiej, a kubek to taka frajda, ze Zosia nawet nie patrzy, co tam w nim ma, wiec przemycam jej wode ;).

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka