- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
u nas przebiły się obie jedynki na górze ciekawe kiedy będzie je widać
Asia trzymamy kciuki za nerki, będzie dobrze :*
Marigra nie myśl tak, wiem że jesteś zmęczona, niewyspana ale to że Zuza nie śpi to nie jest nic co wynika z jakiegoś błędu! ja bujaka nie używam już długo, do usypiania też nie noszę ale smoczek w łóżku obowiązkowy. I wydaje mi się, że jeszcze jakiś czas będzie jej potrzebny także o eliminacji nie myślę w ogóle.
a co do górnych zębów to właśnie najgorzej było od 4-5 w nocy bo ją to najbardziej bolało, nawet tej nocy tak płakała przez sen a rano zobaczyłam że druga jedynka już też jest, tzn że przeszła przez dziąsło
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
marigra rozumiem gorszy nastrój ale absolutnie nie możesz się obwiniać, każde dziecko jest inne - jedno potrzebuje mniej uwagi drugie więcej... Maja zasypia w ciągu dnia w wózku a na noc buszując na naszym łóżku, np wczoraj udało się, że zasnęła sama w łóżeczku a dzisiaj ten numer nie przeszedł
emma Maja też zasypia ze smoczkiem i już zastanawiam się jak to będzie bez niego... na razie staram się nauczyć ją samodzielnego zasypiania w łóżeczku, więc na "rzucanie" smoka przyjdzie czas
gusiag gratulujemy ząbków!
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
aa wlasnie mialam pytac jak u was jest ze smoczkiem ale temat sam wyszedl wiec juz znam odpowiedz
nawet tydzien temu kupilismy nowe smoczki
georgette dobrze ze wyniki macie dobre i tego samego zyczymy Kacperkowi
ja lece w lutym do Polski i tez mam zamiar zrobic malej podstawowe badania tzn krew, mocz. no a ja sie musze wybrac ze soba do ginekologa
Gosia a wam sie udalo zrobic miedzy swietami te badania czy jednak nie ????
koncze Homelanda jestem na 11 odcinku 2 serii ale cos mi sie zacina na jakim programie ogladasz ?
emma sie cieszy likendem a ja sie dziaisj dowiedzialam ze pracuje w sobote od 12,00-20,00 mamy remanet pocieszajacy jest fakt ze placa podwojnie
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
badań nie robiłam, wszyscy odradzali, że nie ma co jej kłóć i stresować, albo nawet straszyli, że czymś się zarazi.. 22 stycznia mamy lekarza, może sami zrobią badania krwi bo od razu będzie szczepionka.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
uśmiech Adusia dodaje pogody ducha...
po za tym 3mam kciuki za Kacperka i nie dziwię się Asia że teskno Ci do pracy..
odstawiłam hormony, mam nadzieje że to przez nie byłam taka grubiutka i ciagle głodna..
smok o jak ja się cieszę ,że zrobiłam już to dawno temu było trochę płaczu (z 5dni) ale w tej kwestii chociaż nie mamy problemu.
Adek zasypia z pieluchą przy cycu, albo po prostu obok mnie(cześciej teraz) na spacerze oczywiście w wózku. A na noc u siebie w łóżeczku. kręci się kręci i zasypia.
Ciągle by stał na nogach , jeszcze nie robi kroka. Wczoraj w końcu obniżyliśmy łóżeczko i już jest wstawanie przy szczebelkach.
miłego dnia
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Gabrysia ja jeszcze karmie wiec jestesmy dwie
Moje maleństwo !!!:*
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
uf to fajnie ,że nie ja jedna.. ale sztuczne podajesz? czy tylko cyc?
jutro młody drugi raz idzie na cały dzień do dziadków bo my jedziemy 150km na pogrzeb..
mam nadzieje,że będzie grzeczny.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
u nas dziiaj noc o niebo lepsza.....obudzila sie o 2,30 tylko na jedzenia i zasneła odrazu, pospała do 8, wiec dobre mogłam troche pospać tym bardiej że do pracy...
gabi - ojej wyrazy współczucia.....jeszcze w taki dzień......dobrze że Aduś rozwesela troche dzień. Dziadkami się nie martw dadza radę....
ewelina - nic nie szkodzi, to jest zlosliwość rzeczy martwych....
jesli chodzi o nosek, to u nas za chiny ludowe i inne takie nie da sie dotkąc do nosa zeby psiknąć solą, a o odciaganiu już nie wspomne..... wiec niestety nie robimy już tego.....
u nas tez jest szaleństwo w przewijaniu - najchetenij jak by sie dalo to zrobić na siedząco....
jesli chodzi o smoczek to my tez nie uzywamy wogóle - jeden jedyny jaki miałam dostałam w szpitalu, ale nie chciała go ruszyć wieć do dzisiaj leży chyba w szafce.... myslę, że stad pewnie tez problemy ze spaniem, bo czasem chciałaby sobie possac, a takto zjada wszystko co ma pod reką.
a wogóle moje dziecko roi takie wygibasy w łóżeczku podczas snu, że aż sie dziwie, że może sie tak "wykręcic". jak ja poprawiam to za chwile znów jest wtakiej pozycji....dzisiaj znalazłam ja do góry nogami, ze stopami przy brodzie z buzia w szczebelkach.....a rece powykrzywane jak drzewko bonsai....
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Moje maleństwo !!!:*
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a w sumie nie taki dobry dzisiaj miałam pojechać do rodziców ale zrezygnowałam bo Maja wstała z nocy ze stanem podgorączkowym (37 st) nie wiem dlaczego, bo nie jest ani przeziębiona ani nic a tu nagle wysoka temperatura mam nadzieję, że szybko jej przejdzie... chyba na ewentualne podanie leków jest za wcześnie? jak uważacie?
ewelina Maja też ma szeroką szparę między górnymi jedynkami i śmieję się, że wygląda jak Karolak ale chyba tak dzieciaki mają, bo moja koleżanka też zastanawiała się czy to normalne, bo jej córka też tak ma; te ząbki rosną więc nie martw się tym
gabi wyrazy współczucia a o Adka się nie martw, na pewno będzie grzeczny na tyle ile będzie mógł
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
cześc dziewczyny
a wogóle moje dziecko roi takie wygibasy w łóżeczku podczas snu, że aż sie dziwie, że może sie tak "wykręcic". jak ja poprawiam to za chwile znów jest wtakiej pozycji....dzisiaj znalazłam ja do góry nogami, ze stopami przy brodzie z buzia w szczebelkach.....a rece powykrzywane jak drzewko bonsai....
marigra wybacz ale tak mnie rozbawiłaś opisem spania Zuzy, że jak zaczęłam sobie to wyobrażać to się śmiałam jak głupia
nie gniewaj się
moja Olka też "łazi" po całym łóżeczku i próbuje zasypiać na prostych nogach i rękach w tyłkiem w górze a buzią w kołdrze. Różne te pozycje przybiera, najbardziej mnie dziwi, że można tak wygiąć głowę i spać. A jak ją poprawię to i tak zaraz się przekręca.
georgette nie podawaj leków dopóki gorączka nie sięgnie 38 stopni, jak przekroczy to daj nurofen albo paracetamol i obserwuj. U nas ta gorączka taka 39 st to nie była chyba 3 dniówka bo nie trwała 3 dni ani nie było wysypki, więc myślę, że to był zwiastun ząbków na górze, może i w twoim przypadku jest podobnie.
Ewelina my wyciągamy glutki odkurzaczem i czasem jest łatwiej a czasem gorzej, ale zazwyczaj zawsze robię to sama. Ona dość cierpliwie czeka aż wyjdą, bardziej denerwuje się jak ma zatkany nos.
a ja nie wiem czy jest szpara bo zęby jeszcze nie wylazły na tyle, żeby to zobaczyć..
Gabi bardzo mi przykro! trzymaj się!
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
Bardzo chętnie się spotkamy! Przyszły tydzień na szczęście mam wolniejszy, np. w piątek będę w domu już o 13, a w weekend będziemy z Zosia same, bo Maciej wyjeżdża.
Buziaki!
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
widać, że już weekend
a u nas - noc nieprzespana, Maja wieczorem miała temperaturę 38,5 st więc podałam jej nurofen, budziła się co chwilę a od 2. wcale nie chciała zasnąć, więc od 4. leżała z nami w łóżku i jak zasnęła to wstała po 7. ale już bez gorączki
mam nadzieję, że już dzisiaj będzie lepiej
gusiag ja też podejrzewałam, że to pewnie trzydniówka ale chyba jednak nie, może te kły będą nam tak ciężko wychodzić, bo przy poprzednich zębach nie gorączkowała