- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
no i masz mnie tak loguje się, czytam i jak zaczynam coś odpisywać to Misiek sobie przypomina, że mama się musi z nim pobawić no i po odpisywaniu :/, a teraz Was nadrabiałam, bo od jakiegoś miesiąca nie miałam neta, a wcześniej nie odzywałam się, bo miałam obronę pracy i trochę mnie to zaabsorbowało Może mi wybaczycie Także trochę się naczytałam dzisiajaisod wiem, ze czyta, ale chyba od wakacji nic nie napisala (tak, aisod, widze, jak sie czasem logujesz, czuj sie zganiona, bo nie wiemy, co u ciebie i Michałka nic a nic! )
Postaram się więcej udzielać, może mi się uda...
Na szybko co u nas:
Michał zaczyna pomału sam stawać, na razie tylko na dwie trzy sekundy. Chodzi tylko z krzesłem pufem lub chodzikiem, czasami wymusza, żebyśmy z nim chodzili za ręce. Je już tylko to co my, ale bez tylu przypraw, słoiczki mu śmierdzą, nawet nie spróbuje, jak się mu daje(przekładałam nawet na płaski talerz, żeby go oszukać) łyżkę. Najbardziej lubi, jak może jeść sam rączkami i staram się tak przygotowywać mu obiady, żeby mógł to robić. Słów mamy mało w użytku, raczej to są dźwięki na poszczególny rzeczy. Ze słownika Miśka: amaamam, gugugu, abuuu itp.
Hmm więcej będę pisać na bieżąco
Gratulację dla Wszystkich Dzieciaczków, które zrobiły super postępy Jestem pod dużym wrażeniem!
Na dziś to wszystko Życzę dobrej nocy Mamuśki!
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Ola zasypia i pojękuje. W ogóle wysłałam męża do apteki po paracetamol dla Oli i się okazało, że ja głupia krowa dawałam jej paracetamol 75mg dla niemowląt od 3kg a ten który on kupił 125mg jest od 6 miesiąca życia i od 7 kilo.. to pewnie dlatego tak się dziecko męczy bo to gówno jej dało oby ten czopek teraz pomógł szybko i na długo.
że ja wcześniej tego nie przeczytałam może by nie miała tak wysokiej tej temperatury
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Asia pisz jak badania czekamy!!
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
miłego prasowania
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
A co tabletek to pierwszy miesiac był ok nawet ino bolaly mnie nogi ale teraz to głowa nogi w nocy wymiotywać mi się chce a jak wyszła ta afera teraz z tabletkami to zaczełam czytać róźne forum komentarze itd i się wystraszyłam bo tam pisały koszmane rzeczy na temat tabletek i tez jedni pisali że żony lekarzy tego nie biorą a nam zwykłym ludzią są przepisywane bez badan a taki hormon nie zbadany może zaszkodzić i to bardzo nie musi się stać teraz ale kiedyś może wyjść całe te złe hormony. A co do tego cyclotest plus 2 no mierzy się dziennie rano temperaturę to tak jak by tabletkę brać bo też codziennie tylko ze to nie szkodzi. Ale jak ja nie brałam tabletek to zawsze wiem kiedy mam owulacje i trzeba uważać wiec nie wiem czy ma sens wogóle co kupować jedynie prezerwatywy.
Dorota- a co do wkładki myślałam o tym moje dwie ciocie mają ale jak se pomyśle że ma mi tam siedzieć coś w pipce to bym chyba męża odrzuciła całkiem. Może kiedyś sie skuszę jak urodzę drugie dziecko no zabaczymy ale teraz się boje i to bardzo.
Emma tys jest dobra jak coś palniesz to z smiechu nie idzie wytrzymać chodzi mi o pójście lulu
Aisod - witamy witamy pokazuj Michasia.
Coś mi w kolanie przeskoczyło i chodzić nie umiem masakr.
Asia daj znać co tam u lekarza
A właśnie z tą Gucha to takie tajemnicze bo ona pisała chyba ostatni post ze nie czuje ruchów dziecka itp
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
a o tej Guchej to już nawet strach się zastanawiać...
za 15 min sprawdzę Oli temperaturę, przeczytałam że czopek zbija temp do godziny czasu
- aliah85
- Wylogowany
- gaworzenie
Słuchaj, ja mam pewien sposób na gorączkę.. okłady, okłady i jeszcze raz okłady. Jak najbardziej się da rozebrać maluszka, nie przykrywać kołderką tylko np kocykiem lub pieluszką to wtedy gorączka spadnie. Próbowałam tak wiele razy, szczególnie na starszym synku, bo gorączkował czasem do 40stopni:( tym sposobem tak zbiłam mu gorączkę,że jak pojechalismy na pogotowie to miał już nie całę 36,6. Lekarz zalecił też letnie kąpiele, ale przy takim maluchu to się raczej nie sprawdza.. jednak spróbuj Oleńkę nie przykrywać.. organizm się trochę ochłodzi to będzie spokojniej spała..3 mam kciuki,żeby szybko wróciła do zdrowia.. ja zawsze bardzo przezywam takie sytuacje, szczególnie jak o maluszka chodzi:( i daj znać czy już z malutką lepiej.pół godziny mija i temperatura wysoka nadal 38,9 ale śpi spokojnie. Nie wiem co robić, sprawdzę za pół godziny znów
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- aliah85
- Wylogowany
- gaworzenie
Myślisz,że taki czas po szczepieniu mogła wystąpić gorączka? może to jakaś wirusówka.. skonsultuj to najlepiej z lekarzem.. my możemy radzić, ale lekarz bedzie wiedzial najlepiej jak moze malutkiej pomóc. Bedzie dobrze, zobaczysz. Kurczę teraz nie będe mogła spać tak się przejęłam Oleńką naprawdę nie lubię jak dzieciom coś dolega..
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość