- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
emma 100 lat dla Zosi wlasnie wczoraj sobie o was myslalam i sama nie moglam uwierzyc w to ze ten czas tak leci i ze nasze dzieciaczki sa juz z nami prawie rok
asia duzo zdrowka dla was i wygrzewajcie sie. oby nacieranie Kacperka pomoglo bo z tego co pamietam to nie powinien brac zadnych lekow do badan. ja tez nacieram i podaje witamine c do herbatki a w ostatecznosci podaje paracetamol-syrop ale to przy temperaturze.
martyna chyba lepiej bedzie ja jeszcze pojdziecie na jedna konsultacje, jak juz nie raz sie przekonalysmy co lekarz to opinia :/
ponawiam pytanie bo nie dostalam odpowiedzi
czy wasze maluchy spia juz na podusiach ?
ja mialam dzisiaj jakis nerwowy dzien, wlasnie koncze herbatke i ide lulu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- Otrzymane podziękowania: 0
Emma buziak dla ślicznotki! My za 15 dni mamy roczek!
zaszalałam i nakupowałam troszkę ozdób na przyjęcie, talerzyki na tort, kubeczki, baner i balony chociaż to mi humor poprawiło
już nie mogę się doczekać żeby to wszystko przygotować
Ewunia moja Ola nie śpi na poduszce, ale pod materacykiem ma książkę włożoną żeby ciut wyżej była główka, tak radziła położna i tak ma
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Ewunia u nas tak samo jak u Gosi też mamy książkę włożoną pod materac i nie mamy poduszki ale czasami się zdarza że śpi z nami w łóżku to śpi na poduszce takie płaskiej.
A i ja też cierpie na bezsenność mały śpi do 6 rana na kaszkę a ja od 2 nie śpie a za to rano wstać nie umiem.
U mnie tak zły humor że masakra zaczełam się kłócić z mężem o roczek tak że juz nie mam ochoty go robić w zadnej restauracji a wszystko przez tesciową. Wyć mi się chce
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
u mnie też o teściową czasem są dyskusje zazwyczaj w PL i dlatego cieszę się, że jest 750km od nas
ja urodzinki małej robię w naszym małym salonie, dorosłych będzie 7 a dzieci 4.
i to same koleżanki z mężami i dziećmi, żadnej rodziny bo przecież nie będą jechać celowo po to, żeby tort zjeść. I dla mnie to lepiej jeszcze mi teściowej na głowie brak..
także kochana, rób po swojemu, tak jak czujesz, jak chcesz, w końcu to Twój syn kończy roczek a nie teściowa!
on się ma dobrze czuć i Ty nie masz się stresować ani zaharowywać, bo to nie ma wtedy sensu.
Ja to kupię tort, słodycze, słone przekąski i coś na ciepło zamówię a dla dzieci może galaretki zrobię i flipsy kupię. Bo dzieci tak jak Ola maleńkie.
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Asia ten syrop to drosetux spokojnie możesz kupić i podawać co najmniej 2 razy po 3ml.nie pamiętam dokłądnie 2 czy 3, ale moze będzie na ulotce, syrop bez recepty.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
ewa - Zuzak mój spi na poduszce ale takiej płaskiej. Kładę ją już tak od kiedy skonczyła 6mc, a wczesniej miałam uniesiony materac (podłożony koc). Widze ze Zuzak lubi jak ma troche wyzej, nie zupełnie płasko....a w nocy si przytula do podusi i spi..
martyna - kobieto teściowa....naprawde, szkoda twoich nerwów.....to wasze dziecko i wasze decyzje....ona to juz moze tylko zaakcpetowac badx nie...uszy do góry....
asia - i jak zdrówko...mam nadzieje, że lepiej...
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
dzięki za wszystkie życzenia - oby się spełniły
ewelinda gdzieś umknęło mi twoje pytanie, więc naprawiam błąd - tak, Maja śpi na poduszeczce już od dłuższego czasu, to jest taka płaska właśnie dla dzieciaków i myślę, że jest jej bardzo wygodnie
powiem Ci, że też tak mam, że zawsze wyduszę z męża 2 dni przed np świętami co dostanę w prezencie ale teraz to naprawdę mnie zaskoczył
martyna absolutnie nie przejmuj się teściową, no co jak co ale urodziny Szymka nie powinny być przyczyną kłótni, zrób tak jak uważasz, że będzie najlepiej i tyle a goście (w tym teściowa) muszą się dostosować
emma buziaki dla Zosi! hehe historia z lustrami niezła ale już poznałaś mnie na tyle dobrze, żeby wiedzieć, że w moim przypadku to nie przejdzie
a te zabiegi to liposukcja ultradźwiękowa
asiula duuuużo zdrówka
marigra ja wczoraj też byłam na basenie, trochę pływałam ale kąpiel w bąbelkach była obowiązkowa
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Chodzi o to że na roczek mam 16 dorosłych + 5 dzieci i ino 4 jest od mojego męża z rodzinny czyli teście i jego siostra z narzeczonem z mojej reszta jest rodzice brat z narzeczoną my no i od mojej mamy brat i siostra z dziecmi no i moja babcia zapraszam ich dlatego że oni też nas zapraszają na każde urodziny każde świeta spędzamy razem kumunie chrzciny itd no i to im nie odpowiada mojej teściowej że od nich żaden z rodziny ale oni sami z nimi sie nie spotykają nawet mojego dziecka nie widzieli żaden z rodzenstwa moich teściów i oni też mają wnuków i jakoś moi teście nie byli na chrzcinach ani żadnych urodzinach tych dzieci nawet życzenia mezowi nie składają na urodziny a jak leżał w szpitalu to też nikt go nie odwiedził tylko moja rodzinna jeżdzili pomagali teraz też pomagają jak nie mam z kim małego zostawić to do cioci dam i on tam aż szczęsliwy jest a ta franca teściowa podburza mi męża no a mnie powiedziała no tak bo ty masz wielką rodzinne ale jak zaś mężowi wszystko od początku wygarne to zas po mojej stronie staję niech już będę te urodziny. Sory ale muszę się gdzieś wyżalić
Emma- właśnie zapomniałam Wszystkiego Najlepszego dla Zosi w 11 miesiąc jej życia.
georgette102 - ja już mojemu mężowi powiedziałam o tym Twoim prezencie bo ja zawsze to ino kwiaty dostaje w koszyku i kase a teraz powiedziałam że sam ma wymyślec coś ma 4 miechy mam nadzieje że się postara.
My tez pojechaliśmy na basen maly padł teraz zmęczony a miał frajdy już dawno nie bylśmy i jakoś dziś mnie naszło w 5 min się zebraliśmy i pojechali.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
od trzech miesiecy mowimy ze przyalujemy do Polski a dzisiaj sie dowiedzielismy ze tesciu sobie jedzie w trase i go nie bedzie jak zobaczylam mine Ł jaki byl zawiedziony ... ze nie spotka sie z ojcem i dziadek wnuczki nie zobaczy
przyjezdzamy dwa razy w roku, zawsze wszystkich informujemy wczesniej zeby mogli sie z nami zgrac a tu prosze jaka niespodzianka
a co najlepsze Ł dzwonil i kilka razy pytal jak tato bedzie pracowal, to zawsze slyszal w odpowiedzi ze jeszcze nie wiadomo bo to duzo czasu i po co my tak wszystko planujemy !!! no kur ... jak tu nie planowac skoro my przylatujemy na 10 dni, ja tzn my mieszkamy w jednym koncu Polski a tescie w drugim, no i zawsze u mnie mamy do zalatwienia jakies sprawy urzedowe, lekarzy itd
no i dupa widac jak im wszystkim zalezy !!! dupki jedne WSTYD !!!
martyna lej na tesciowa, patrz na siebie. skoro jak sama piszesz ze ty z rodzina jestes w dobrych stosunkach i sie zapraszacie nawzajem to nie wypada teraz ich nie zaprosic. postaw na swoim i bawcie sie dobrze
dzieki za dopowiedz na moje pytanie. musze bardziej mamy pilnowac zeby mi nie kladla Kini na poduszcze ale do niej jak do slupa - uparciuch jeden !
Kinga to sie taka elastyczna zrobila ze szok wygina sie sie do tylu robiac mostek, robi tak jak stoi, jak jest u mnie na rekach i sie cieszy do tego
a czasami jest tak pewna siebie ze jak siedzi to tez sie wygina i nagle laduje na podlodze robiav glowka bec, ale zaraz robi to samo OSZOŁOM MÓJ MAŁY
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Martyna ja o basenie marzę już od jakiegoś czasu ale ciągle coś, a to gardło, a to zimno, a to osłabienie i jak już sobie wymyśliłam, że pojedziemy we trójkę w środę, to chyba nie pojedziemy bo Olka ma katar, i to dziwny strasznie, bo nie leci jej z nosa nic ale słyszę że charczy i jak odciągam odkurzaczem to jest tego kataru okropnie dużo.. i nie wiem co to właściwie i skąd się wzięło.. w środę też minie 2 tyg od szczepionki po której mogą być jakieś skutki uboczne, ale mam nadzieję, że nie będzie.
no i postaw na swoim z tą imprezą, bądź twarda i wiedz, że masz nasze poparcie :*
dwójka górna już bieleje, ale koleżanki mówią, że to jeszcze baaardzo długo potrwa zanim się przebije, a mi się wydaję, że widok ząbka pod dziąsłem ciągle się zmienia.
dziś o 4 Ola postanowiła nie spać do 5 ale za to dała nam pospać do 8 jak nigdy..
a za oknem śnieg ale zapowiadają deszcz jutro i pojutrze to dupa ze śniegu będzie..
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
Martyna to są urodziny Twojego syna i Ty organizujesz imprezę, więc to Ty (wraz z mężem) decydujesz o tym kogo zaprosisz, nie daj sobie wejść na głowę teściowej; czasami takie wyrzucenie z siebie żalu i złości pomaga, a my jesteśmy tu po to, żeby się wzajemnie wspierać
Ewa smutne jest to co napisałaś, na pewno Twojemu mężowi jest przykro, więc musicie z Kinią się postarać, żeby o tym nie myślał i żeby wyjazd mimo wszystko był udany; Majka też robi mostek do tyłu ale wtedy gdy chcę ją posadzić na podłodze albo w foteliku - taki przejaw buntu
dzisiaj mężuś do 16.30 na zajęciach ale jak tylko wróci to wyciągam go na zakupy, koleżanka pracuje w Smyku i powiedziała, że jest wyprzedaż 50% taniej za przecenione już ubranka, więc mam nadzieję, że się obłowię
pewnie z tytułu weekendu u nas dziś taka cisza, więc zajrzę tu jutro
paaaaa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
na początku, Dorota niestety nie wypróbowałam Twoich przepisów jeszcze , wczoraj byliśmy u dziadkow i dostaliśmy na wynos obiad na nd (kurczaka faszerowanego- do poki nie wiedziałam czym jadłam ze smakiem, jak okazało się że to wątróbka-fuj! zjadłam już dziś samego kurczaka)
Wiem,że już opisywalaś o tym zabiegu , ale ja teraz noszę się z zakupem czegoś dla siebie. moja skora na brzuchu jest zwiątczała.. nie wspominając o rozstepach-ktore są już mało widoczne. Miałam masaże, a teraz myślę o falach radiowych może któras z mam zna się na tym albo ma znajomą ktora się zna, lub Ty Dorota jakby się dało zapytaj osoby która robi Twoje zabiegi co by poleca ..żeby skóra się trochę "naciągneła"?? nie chce wyrzucić pieniedzy w "błoto"
Ewa faktycznie,nie fajnie że się z dziadkiem nie zobaczycie tym bardziej,że jesteście tak rzadko...
gusiag górne jedynki wychodzą , wychodzą i wychodzą.. więc może jeszcze to potrwać,ale jak już widzisz to bliżej jak dalej;)
Martyna nic się nie martw to Twoje dziecko i Twoje decyzje, mąż się dostosuje tym bardziej teściowa ;P
Ja też chciałabym zrobic roczek u siostry ze względu na miejsce (ja mam kawalerke, ona domek) a babcia pewnie chciałaby u nich zrobić, ale to będzie moja i J. (z naciskiem na moja;) decyzja .
Adrianek spi bez poduszki od urodzenia.
Buty Befado ostatnio ciągle wpadają mi w oczy więc fajnie. Sklepik na bazarze, Pani polecała jeszcze jedną firmę polską.. ale zapomniałam:) w Bartku w realu też są, ale już o 10-15zł droższe
Emma na urodziny wpadniem i mam nadzieje,że wy też damy znać wcześniej, jedzie się z godz.
W ogóle to Adrianek jeszcze nie miał chrztu i zastanawiam się bardzo intensywnie czy nie połączyć tych dwóch "imprez"..
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Ewa- ah te teściowie nic nie rozumieją chcesz dobrze a i tak im nie odpowiada i się postarać nie umią ale nie przejmujcie się pewnie w Polsce spędzicie miły i fajne chwile a teść będzie żałował że się postarać o wolne nie umiał.
Gosia- może daj jakieś kropelki na katar i jakieś inflacje może szybko przejdzie i pójdziecie na basen
georgette102- udanych zakupów pochwal się później co nakupiłaś
gaabrysia- nie znam żadnych zabiegów. a co do chrzcin to lepiej jak połączycie razem te święto po co się kosztować kiedy indziej a teraz jeszcze Adi będzie grzeczny w kościele ale tak za rok to wątpie żeby usiedział i dał się polać wodą a tak będziesz już mieć z głowy i koszt z roczkiem połączysz.
Ja dziś umieram mam takie zakwasy że ledwie się ruszam od tego że wczoraj na basenie z nudów robiłam se nożyce nogami tak żeby małemu robić faly i dziś masakra nawet się smiać nie umiem bo mnie tak brzuch boli i nogi i teraz sobie postanowiłam że tak będę robić co pojade na basen a obiecałam że raz w tyg no ale zobaczymy czy się uda.
A co do mojej teściowej już się nie przejmuję niech się cieszy że ją zaprosze kłócić się z nią nie będe bo nie warto bo przecież małemu dziadki też potrzebne a mężowi rodzice więc poprostu naucze sie olewać jej komentarze i będę milczeć a Wam się żalić
Miłej nocki pa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
fajnie, że masz zakwasy, tzn że dobrze pracowałaś tymi nóżkami no i dobrze mówisz, rób swoje, myśl swoje i będzie ok, a dziadki wiadomo są potrzebne dziecku
Gabi a Ty miałaś na myśli, że dwójki idą i idą, czy o jedynkach piszesz, bo my jedynki to mamy, dwójki widać pod dziąsłami ale nie wychodzą...
moja też nie chrzczona i póki co nie planujemy..
dobrej nocy dziewczynki i miłego tygodnia
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziewczyny ale jestem happy właśnie wyczaiłam na gruponie zabiegi właśnie te które mnie interesowały i jestem prze szczęśliwa, kupon zakupiony. Zobaczymy jak to teraz będzie z rezerwacja.. punktów jest 3 więc może ok. a co najlepsze z tego wszystkiego jeden z nich 2 przystanki ode mnie ;D więc pełnia szczęścia. Jak będą efekty to już w ogole będzie super!
tyle kasy zaoszczędziłam.. chyba z tej radosci dziś nie zasnę