- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
ależ u nas cisza ostatnio
Asia - gratulacje dla KAcoerka.....no to teraz jak już zmiarkował, że można to będziesz musiała go nieźle pilnować
Gabi - a widzisz myslałaś że Adrianek nie będzie raczkował a tu prosze ...zrestza u nas było podobnie, nie sadziałm ze już ruszy, a tu prosze smiga jak torpeda....chociaz teraz na topie jest stanie na nóżkach przy wszystkim czym sie da....ostatnio nawet widze ze puszcza sie lapkami i próbuje stać bez trzymania....ale narazie zabraniam jej tego bo jeszcze sie chwieje na nóżkach, więc boje się, że skonczy sie to upadkiem.....
a sinikai - to u nas norma....codziennie pojawiają się jakieś nowe....nic sie nie martw, dziciaki są coraz bardziej ruchliwe, wiec delikatna skora niestety sie "odbija"
a to mięsko to jest z Gerbera (przynajmniej ja takie keidys kupiłam) to był indyk...nie wiem czy z innech firm są...
wiecie wczoraj sie zawzięłam i ugotowałam małej obiad....skutek jest taki, że wczoraj zjadła połowe, a dzisiaj pluła dalej niż widziała....więc lekko zwątpiłam w sowje umiejętności kulinarne....
obiad był prosty - marchew, ziemniak, kawałek pietruszki, troszke selera, mięsko z królika i olej rzepakowy...... może wy mi powiecie co jest nie tak???
może spróbuje z tym mięsem o którym piszecie....
ewelina - idz do lekarza z ta blizną, bo moze jakis stan zapalny sie wdał......mnie tez blizna szczypie ale to podczas zbliżenia...ale to pewnie dlatego ze jeszcze jest "swieża" i delikatna
gusia - jak imprezka??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
imprezka bardzo fajna, dzieciaki uradowane i nie chciały w ogóle iść spać.My wyszliśmy o 21 30 ale jeszcze inni goście zostali. Mieszkamy obok siebie więc w minute byliśmy w domu. Było miło, pysznie, śmiesznie i tak fajnie rodzinnie
Gabi siniaki na nogach też były ale teraz już nie widzę w ogóle.
Mięsko jest z Gerbera, Hippa i Alete Nestle, indyk, krowa i kurczak. Słoiczki są malutkie 125ml przynajmniej tutaj.
Marigra obiadem się nie przejmuj, Mała musi przyzwyczaić się do smaku, konsystencji itp. I jeśli jest tak jak u nas że gryzie to nie rób blenderem. ale stopniowo dawaj wielkości.
Ola dziś spróbowała mięsa krewetki i zjadła 3 maleńkie kawałeczki i chciała jeszcze ale bałam się dać więcej. Poza tym to była taka typowa duża krewetka dająca morzem..
I biedna dziś jest taka marudna, zęby tak znać już, gorączki ma troszkę, wiem, że ją boli, dałam jej czopek.
nie wiem co jeszcze miałam napisać...
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
asiula jakoś przegapiłam twój wpis, gratulacje dla Kacperka!!! wow, zanim się obejrzysz zacznie biegać; fajnie, że Sajmon do Ciebie wraca, wiadomo finanse się poprawią, ale nie wiem czy coś pokręciłaś czy miałaś zamiar wracać do pracy?
gabi zapraszam na serniczek, jeszcze trochę zostało
marigra ja myślę, że Zuzia musi się przyzwyczaić do nowych smaków, więc nie poddawaj się
dziewczyny książka przeczytana i na razie za kolejne się chyba nie zabiorę, więc będę miała dla was więcej czasu; ja to jak jakiś maniak jak czytam to nie mogę przestać i chodzę z książką po kątach i w każdej wolniejszej chwili czytam
przypuszczam, że od poniedziałku forum znowu ruszy pełną parą
miłego wieczorku
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
mariga mysle ze takiego obiadku nie mozna zepsuc podawaj konsekwentnie swoje jedzonko, dziecko musi sie przyzwyczaic do nowego smaku i konsystencji
u nas nie ma raczej problemow z jedzeniem moich obiadow, jak jest bunt to na wszystko a jak ma apetyt to tez na wszystko
z wiekszymi kawalkami tez nie mamy problemow, ale za to Kinga polubila plucie je je a nagle zaczyna pluc i sie smieje
Gosia fajne takie spotkanie, dzieci bawia sie w swoim towarzystwie a dorosli w swoim nie musisz szukac opiekunki zeby wyjsc bo spotkania macie ,, rodzinne ,,
u nas siniakow raczej nie ma, Kinga jest twarda jak sie uderzy to ma tylko przez chwilke czerwona plamke.
aaa i ostatnimi czasy zauwazylam, ze nie boli mnie juz moja blizna i jakiegos wiekszego dyskomfortu juz nie odczuwam
tak wiec Ewelina idz moze jednak do lakarza i niech ci sprawdzi jak to tam wyglada.
mozecie mi doradzic jakies dobre kremy dla dzieci na Polski mrozy
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
a tymczasem musze spadać bo Adek się do kuchni wypuścił i na pralce wisi..wczoraj cwaniak mi program przestawił podczas prania
później zajrzę, miłego dnia
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
u nas dzień od początku marudny, płaczliwy i do kitu. Może się zmieni jeszcze
Ewa siniaki na kolanach od raczkowania, nigdzie indziej nie ma
krem na zimę mamy alverde taki tłusty świecący się na buzi - dziecięcy oczywiście. Przypomina wosk, bardzo dobry jest na wiatr i mróz.
Asia popieram, czasem praca da Ci tylko kase na opiekunke i dojazdy i to sensu nie ma żadnego.. a i dziękujemy za buraki wiem wiem, piszesz z telefonu i zmienia Ci słowa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aaa to ja nawet tych sinakow nie zauwazylam na kolankach, twardziel maly moj
za to teraz to juz naprawde musze miec oczy w kolo glowy bo moja mala torpeda zaczela wspinac sie po schodach. udalo jej sie pokonac wszystkie z asekuracja taty, ktory byl za nia
a ja dzisiaj wracam do pracy. nie chce mi sie bo w domku tak fajnie, cieplutko a za oknem leje i zimno wrrrr zreszta sie rozleniwilam przez ten tydzien i zawsze jak po wolnym wracam to mam stresa
dzieki za nazwy kremow
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
u nas tez siniaki byly ale tylko pare dni po tym jak zaczal raczkowac, teraz juz nie ma. swoja droga ja nie wiem jak te nasze dzieciaczki moga tak po tych panelach, ja sie przeszlam kawalek i twardo jak cholera myslalam ze mi kolana odpadna:-)
ja tez musze miec oczy naokolo glowy bo Michas otwiera wszystkie szuflady, w salonie wyjmuje bielizne taty a w kuchni narzedzia lobuz jeden:) biegam za nim i eksmituje w inne miejsce po czym znow to samo:)
aaa wlasnie ktoras z was miala kupowac filtry do wody. mozecie mi polecic ? i koszty tez bym prosila z gory dziekuje:)
Moje maleństwo !!!:*
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
u nas tez siniaki byly ale tylko pare dni po tym jak zaczal raczkowac, teraz juz nie ma. swoja droga ja nie wiem jak te nasze dzieciaczki moga tak po tych panelach, ja sie przeszlam kawalek i twardo jak cholera myslalam ze mi kolana odpadna:-)
Ewelina my jak uczyliśmy Zuzię raczkować też się dziwiliśmy jak taki maluszek ma na kolankach śmigać oboje z mężem mieliśmy pozdzierane i posiniaczone kolana (nie mówiąc o dyskomforcie podczas raczkowania)... Zuzia też ma siniaczki ale takie delikatne- mało widoczne... ale ona jeszcze mało "chodzi" jakby zapominała, że już umie jak jej się przypomni lub jak widzi że "ktoś coś je" wtedy dopiero nabiera prędkości
My używamy nivea na każdą pogodę ale myślę, że powinnam zaopatrzyć się w coś konkretnego na zimę.
mam pytanie - wychodzicie z maluchami na spacer na mróz ???? tzn. jak temp spada poniżej 5 ??? mi kiedyś siostra wspominała, że oni wychodzą do -5 i nie wiem czy to reguła czy tylko jej "wymysł"
wiecie co moja Zuza ma uczulenie na Oilatum - jak jej buziaka posmaruje to robi się czerwoniutka jak burak natomiast ja wypróbowałam go na sobie - przez miesiąc używałam i w ogóle mi buźki nie nawilżył- wręcz przeciwnie mam wrażenie , że jest gorzej niż było- strasznie mi się łuszczy - a jak użyje podkładu to w ogóle porażka wyglądam jakbym "zrzucała" skórę... znacie jakiś dobry kremik dla dojrzanych kobietek ????????
ja niestety nie pamiętam kiedy przeczytałam jakąś książkę (!!!! porażka), jedyne na co mam czas i siłę - i przede wszystkim obowiązek to nowe ustawy i rozporządzenia... ale słyszałam że ta książka "50 twarzy greya" jest "Fajnie sprośna" i szybko się ją czyta... ewuś polecasz????
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
zgodnie z obietnicą częściej zaglądam na forum
Maja nie raczkuje tylko pełza a i tak ma siniaki na nóżkach
tee ja też używam ten krem z nivea, ale mi się wydaje, że on dobrze chroni skórę przed mrozem, więc nie zamierzam na razie go zmieniać; jeśli chodzi o temperaturę, to ja nawet nie wiem ile jest stopni na dworze bo nie mam termometru ale nawet jakbym go miała to na 4 piętrze raczej nie mogłabym mu do końca ufać, po prostu wychodzę na balkon i wiem mniej więcej czy wyjść na spacer czy nie
asiula jasne, że nie ma sensu pracować na opiekunkę i dojazdy, bo to mija się z celem; u mnie sytuacja trochę się zmieniła i po moim powrocie do pracy Mają zaopiekuje się moja mama prze kilka miesięcy a później żłobek
Maja właśnie śpi, ale urządziła mi 1,5 godzinną histerię i mam nadzieję, że jak wstanie to będzie już lepiej
miłego dnia
jeszcze tu zajrzę
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Powstała bardzo ważna inicjatywa obrony ludzkiego życia w UE. Użyto przepisów UE aby zablokować mordowanie nienarodzonych dzieci, oryginał po angielsku: www.oneofus.eu/initiative-explanation/
Po polsku można przeczytać tu: www.naszdziennik.pl/wp/19292,powstrzymac-rzez-niewiniatek.html
Formularz do głosowania: ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-201...005/public/signup.do
Ratujmy dzieci, jesteśmy za nie odpowiedzialni!
Pozdrawiam, Zdzisław Habasiński
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
a ja umordowana lataniem za Adrianem upodobał sobie pralkę, sadzaniem go ,zabieraniem rzeczy nie dla niego , Tee u niego wręcz odwrotnie odkąd zauważył ,że potrafi non stop startuje do kuchni.. i w miejscu nie usiedzi .. tak się nie mogłam doczekać to teraz mam
kolejna rzecz, od jakiegoś czasu miał taką białą kropkę na miejscu dolnej 2 , dziś zauważyłam że ona jest wypukła(znaczy że wypycha się ząb ) stąd te jego ostatnie "humorki"...pierwszy raz tak wychodzi zazwyczaj robiła się kreseczka "bezbarwna" , a ty taka kropa...
Emma dobrze, że jesteś już chciałam się dopraszać o posta! koniecznie zajrzyj, wiemy że masz urlop więc się nie wymiguj
Ewelina reklama Cie zachęciła? ja wczoraj też J. mówiłam ,ze musimy kupić ten dzbanek bo chleje hektolitry wody! Wiem ,że Asia ma dzbanek a Emma kranik.
Tee ja używam od dawna nivea soft i nie narzekam
poniżej Adek włącza pranie i blokadę dla dzieci ;P
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.