- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
e tam taka szczurza afera, wielkie nic. Ja jajko też jak sobie przypomnę i tylko jak przemycę w obiedzie.
Obiad Oli smakował, ale zjadła go na dwa razy bo chyba najadła się po połowie miski i jak wróciłyśmy ze spaceru zjadła drugie pół a teraz śpi.
I kupiłam kilka tych słoiczków samego mięsa i jeszcze kilka obiadków gdyby był jakiś protest
ja też pod choinkę dostałam książkę i przeczytałam ją w 3 dni calutką fajnie tak nie móc oderwać się od książki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
mam zmienione zdjecie ??? bo zmieniam i zmieniam ale dalej mi sie stare wyswietla
co za ksiazki czytacie ??? ja jak nie cierpialam kiedys ksiazek, tak teraz czytam w pracy na przerwie wole to niz rozmawiac po angielsku
u nas maly strajk na jedzenie, jak Kinga potrafila zjesc po dwa sloiczki na dzien tak teraz ledwo w nia wciskam jeden. ale dobrze ze dopija mleczkiem przed drzemkami. zjada owoca i jakies ciasteczko albo chrupka
lubi bardzo kiwi a banana rozgniotla mi dzisiaj na miazge
o jajku tez czasami zapominam ale strama sie, czasami daje jej juz jajecznice ale z roznym skutkiem jaj zjada
ja po tygodniu chorobowego zlapalam lenia, w domu tylko bomby brakuje. chodze i sprzatam ale przy tej malej wiercidupce to czasami rece opadaja
w poniedzialek wracam do pracy na 1,5 tygodnia i zaczynam urlop 11 dniowy
,, szwagierka ,, urodzila w dzien dziadka wiec wszystko wskazuje ze sie wybierzemy do tej warszawy - emma
ale te zycie jest pokrecone, jedni sie rodza a inni umieraja
ale sie ostatnio usmialam z mojej Kinuski przyszed Pan do naprawy pieca i powyciagal nam szuflady z przyprawami, chlebem itp Kinga sie dobrala do tych szuflad ze w pewnym momencie tylko nogi i dupka byly w gorze bo ona do niej wpadla, ale jak ja wyciagalam to sie smiala a pozniej sie dobrala do chleba i jadla suchy
przekochane sa te nasze dzieciaczki
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
georgette u mnie za oknem pieknie leje od rana deprecha jak nic
i na dokladke dostalam okres ale jak narazie dobrze sie czuje
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
emma - muszę wypróbować gtwój sposób z gotowaniem, bo chciałabym juz powoli przywyczajać ją do naszego jedzenia tym bardziej, że zbliża się wiosna i wiadomo częściej będziemy na jakiś działach itp.. i nie chce m się już targac tych sloików wolałabym ugotować dla nas wszystkich jeden posiłeku ... może wkońu jutro spróbuję..
ewelonda- hmmm nie widzę zdjęcia...
georgette - czasami potrzebna jest odskocznia... ja tez mam mnóstwo "pilnych " książek i wszystkie czekają.....aż Zuzia będzie miała 18 lat wtedy znajdę chwilę dla siebie
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
kiedy lecicie do PL? będziecie na Wielkanoc??
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
czytalam kilka ksiazek Emily Giffin i wspominam je dobrze, napewno wroce do tej autorki teraz czytam Nicholasa Sparksa
tzn chwilowo sie oderwalam od niego i przeczytalam Pięćdziesiąt twarzy Greya, bardzo prosta, sprosna ksiazka, ktora obudzila we mnie niektore zmysly
a oto nasz dzisiejszy, piekny dzien
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
najmniej zadowolona jest z mleka. Z porcji 150 ml. max wypija 70-80 ml. mleko pije tylko 2 razy dziennie
a niedawno miała taki fajny apetyt że wszystko w locie łykała
jajeczko jej podaje ale też nie regularnie- zazwyczaj w weekend w formie jajeczniczki.
Muszę się pochwalić... nasze ćwiczenia odniosły efekty- Zuza od 3 dni raczkuje na początku szło jej "niezgrabnie" ale teraz już ładnie umie przejść pare metrów do zabawki jestem z niej dumna
miłego dnia
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Adek też w końcu raczkuję wszędzie go już pełno
my już po spacerze na sankach i obiedzie, później zakupy i lenistwo
Ewa, współczuję pogoda do bani !! już wolę te nasze -10 i śnieg do kolan
wszystkie niejadki pewnie mają brak apetytu z powodu ząbków ..
Emma dziś może nabędę mięsko i wypróbuje .. na ile razy Ci starcza?
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Gabi no ja tez jeszcze karmie 2 x w nocy i juz miesiac temu dostalam pierwszy okres. i zaluje!
gratalacje dla nowych raczkujacych zobaczycie co bedzie po 2 msc masakra na krok nie mozna odejsc.
afera ze.szczurem to jakas masakra i mysle ze sama bym sie zszokowala gdybym znalazla cos takiego ale nie wydawalabym oochopnych opinii jak ta kobieta bo wyszla na idiotke . poczekalabym na ekspertyze sanepidu ale w sumie nic niepozadanego nie powinno sie tam znalezc. i mysle ze to nie wina marki bo produkty dla dzieci sa rygorystycznie przygotowywane tylko "zamach" konkurencji
u nas nie ma grymasu na jedzenie i troche lepiej spimy hurra dosc dziwne zwlaszcza ze wyszedl nam 8.zabek - prawa gorna dwojka. hmmm juz nie pamietam co tam jeszcze chcialam napisac:) milego wieczorku:)
Moje maleństwo !!!:*
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Ewa pogoda typowo irlandzka chociaż za każdym razem jak byłam w Irlandii to było przepięknie i ciepło! takie szczęście głupka chyba
no i jak byście byli we Wro po świętach czy na święta to daj znać!!
Tee ogromne gratulacje dla Was za postępy, teraz to ani się obejrzysz a będziecie się ganiać po całym mieszkaniu
Gabi dziś zrobiłam obiad ze słoiczkiem mięska (125ml) i Ola zjadła część a ja odłożyłam jeszcze wszystko do słoiczka po tym mięsku i do jeszcze jednego dużego to mi pół zajęło. To na jakieś 3-4 obiad razem ze zjedzonym.
Ale oprócz tego przed chwilą, zjadła mi całe pół ziemniaka, w dużych kawałkach i kurczaka co go piekłam w piekarniku. I to spore kawałki ładnie pogryzła także jak zje ten obiadek co mam w słoikach to już nic blenderem nie będę robić tylko nożem kroić.
no i buziak dla tego przystojniaka z sanek
Ewelina jeju aż mnie ciarki przeszły... straszne jest to co piszesz!
współczuję. Do lekarza idź po co masz cierpieć, powinien przecież pomóc.
8 zębów to też już sporo, my mamy nadal tylko 4 ale widzę już górne dwójki pod dziąsłami
Ola śpi a jak wstanie i zje idziemy na urodziny do koleżanki gdzie będzie reszta koleżanek i dzieciaków chyba siódemka dzieciaków będzie także pobawią się razem a mamusie i tatusie poplotkują i podrinkują tak tyci tyci
miłego weekendu
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
dzisiaj trochę późno tu zaglądam, ale podobno lepiej późno niż wcale
gabi, tee gratuluję pociechom nowo nabytych umiejętności!!! Maja nie raczkuje, ale pełza w takim tempie po mieszkaniu, że i tak ciężko za nią nadążyć
ewelina gratuluję 8 ząbka, my też wyhodowaliśmy 8 i jak na razie cisza w tym temacie
gusiag super, że Oli smakowało, jak widzisz twoje obawy zostały rozwiane
a co do książek... tak się wkręciłam, że w dwa dni przeczytałam "Zakaz seksu we wtorki" Tracy Bloom a dziś zaczęłam "Godzinę śmierci", którą napisał Paul Cleave - tą pierwszą nie byłam jakoś szczególnie zafascynowana ale ta druga tak trzyma w napięciu, że nie mogę się od niej oderwać i pewnie jutro ją skończę
dzisiaj miałam jakieś natchnienie i upiekłam sernik - co prawda nie mogę go zjeść, bo jestem na diecie a w dodatku średnio wyszedł, ale się chwalę, bo kompletnie nie potrafię piec ciast i liczę na pochwałę za chęci i zaangażowanie
a tak w ogóle to spędziłam mnóstwo czasu w kuchni, bo jeszcze T. zachciało się żurku, gotowałam też mięso z warzywami i ryżem dla psa i dla siebie swoje dietowe jedzenie...
no jak już sobie pogadałam to spadam do łóżka, okazało się, że jutro mam mieć gości, więc trzeba się trochę zregenerować, tym bardziej, że wczoraj też była u mnie przyjaciółka i trochę się zasiedziałyśmy
dobranoc wszytkim
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Gusiag, Adrianek ucałowany
Asia, gratulacje dla Kacperka tylko patrzeć jak wszystkie dzieci będą biegać.
Adrianek wczoraj stał z 30sek, ale teraz zachęcam go (skoro już potrafi) do maszerowania na czworaka. Robi to narazie dość powoli, ale przy tym tak dumnie .. "patrzcie ja umiem raczkować" głowa wysoko uniesiona,tyłek wypięty i łapki tylko słychać klap, klap.. ale dziś przy przewijaniu zauważyłam z 2 mini(jak odcisk małego palca) siniaki na kolanie.. czy waszym dzieciom też się zdarzają?
wczoraj nie dostałam tego mięska o którym piszecie, jakiej ono jest firmy?
Dorota też bym zjadła sernik ! mnia mniam..
Asia to teraz będziesz musiała mieć po dwie pary oczu dookoła głowy.. dawaj znać jak sobie radzisz z chłopakami
Ewelina, współczuje.. ja mam czasem wrazenie,że tak jakby mnie blizna swędziała..