- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- aliah85
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
witaj, aliah!

marigra, chyba ktos chcial sobie nabic jak najwiecej postow do statusu

duzo zdrowka i buziaki dla dzieciakow, ktorym stuknelo 10 miesiecy! brawo!

u nas z nowych osiagniec - Zofia kilka dni temu nauczyla sie wspinac na kanapy roznej wysokosci i teraz jest to jej ulubione zajecie - nasze nie, bo schodzi z kanap "szczupakiem", co zawsze wymaga naszej interwencji

spokojnej nocy dla wszystkich!

- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
witaj, aliah!

marigra, chyba ktos chcial sobie nabic jak najwiecej postow do statusu

duzo zdrowka i buziaki dla dzieciakow, ktorym stuknelo 10 miesiecy! brawo!

u nas z nowych osiagniec - Zofia kilka dni temu nauczyla sie wspinac na kanapy roznej wysokosci i teraz jest to jej ulubione zajecie - nasze nie, bo schodzi z kanap "szczupakiem", co zawsze wymaga naszej interwencji

spokojnej nocy dla wszystkich!

- aliah85
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

u nas to niestety "tata"

pozdrawiam!

- aliah85
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Miłego wieczorku życzę
- Tee
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Potrafi „powiedzieć” tata – w chwili gdy mąż wchodzi do pokoju... patrzy się na niego z wielkim uśmiechem na twarzy i mówi „Tata”. Z babcią jest podobnie jak tylko ją widzi wyciąga łapki (chce by ją wzięła na ręce)- i mówi „Baba baba” natomiast jeżeli chodzi o dziadka – jest rolnikiem mówi coś na wzór „dziadzia bruuuuummmm”- czyli że dziadek pojechał- zresztą jak widzi jakiś samochód traktorek czy nawet zwykłą zabawkę udaje odgłos silnika. (strasznie lubi samochody- bawi się zabawkami starszych braciszków)
jeżeli chodzi o „mamama”- wyskakuje jej zazwyczaj w „tragicznych sytuacjach” tzn takich wymagających „mojej interwencji” gdy chce bym ją URATOWAŁA- dzieje się tak zazwyczaj jak ćwiczymy (krzyczy wtedy wniebogłosy „mama” - patrzy na mnie błagalnym wzrokiem a łzy lecą jak grochy)... gdy wracam z pracy i się do mnie wyrywa też krzyczy „mama”
jeżeli ktokolwiek coś je lub pije – to krzyczy „ammmmmmmmmmmammmmmm” i wyciąga rączkę by się poczęstować...
„zna jeszcze słówko „Ta” co oznacza w zależności od okoliczności albo „tam” albo „to” gdy pytamy ją „ Zuza gdzie jest choinka, gwiazdeczki, lala, piesek, tygrysek, prosiaczek itd...” odwraca gółkę w stronię tej rzeczy, pokazuje paluszkiem i „mówi Taaa”
Może wyolbrzymiam ale jeżeli chodzi o mnie mam wrażenie,że moja Zuza swoim (dość prymitywnym) słownikiem posługuje się świadomie...
- gusiag
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- moja największa miłość
głupia ja mająca nadzieję, że forum już działa i powiadomienia wskakują na pocztę nie wchodziłam na stronkę, no bo powiadomień brak to chyba cisza.. no i tak coś mi nie pasowało, że taka cisza tyle czasu, wchodzę i widzę, że forum nadal szwankuje, bo piszecie a ja nie czytałam..

po pierwsze to mamy już pierwszy roczek na forum Zosi od Marioli. Sto lat Zosiu

Aliah fajne zdjęcie, smacznego młody

Tee super, że Zuza już wskazuje rzeczy, Ola tego jeszcze nie potrafi, poza tym, że wie gdzie jest komputer i ząbki

Asieńka jak tam u nefrologa?? czekamy na relację

Dorotaszczerze mówiąc sama nie wiem jaka jest różnica pomiędzy nimi, musisz doczytać, może chodzi tylko o to, że jeden jest następcą drugiego? pieron wie..
a na roczek nie jedziemy do PL tylko będziemy tu, zaproszę tylko koleżanki z dzieciakami - tymi z którymi Ola spędza codziennie czas, kupie tort, świeczkę, zrobie jakieś sałatki ciasto itp i dzieci się pobawią a my pogadamy, taki jest plan, może skromny ale to zawsze miło

moja Ola to zasuwa jak szalona na czworaka i wstaje przy każdej okazji, przy kanapie, fotelu meblach szufladach itp. zamówiłam zabezpieczenia na szuflady ale idą idą i dojść nie mogą

a słowa tata nie wypowiedziała jeszcze nigdy, jak dzwoni telefon albo jak już z kimś rozmawiam to mówi baba, bo najczęściej rozmawiam z moją mamą i ona do niej krzyczy baba i jak skypa uruchamiam i widzi ekran główny to też jest baba, bo dzwonimy zazwyczaj do baby żeby zobaczyli razem z dziadziem wnusie. No i właściwie tyle, mama, baba, papa, ble i lala. Ale taty ni widu ni słychu

We wtorek mamy wizytę i szczepienie. Oby bezbolesne i szybkie było. To chyba taki bilans przed roczkiem.
miałam pojechać z Olą i R. na termy ale mam tak bolesny i potopowy okres, że ledwo siedzę.. może za tydzień się wybierzemy
a dziś już mamy 11 miesięcy i zaraz niedługo będzie roczek

- martyna123
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Wszystkiego Najlepszego dla wszystkich dzieciaków które są starsze znowu o mięsiąc i dla pierwszej naszej najstarszej dziewczynki co ma już rok.
Asia- co tam lekarz powiedział Kacperkowi ??
Aliah- fajnie że znajdujesz czas przy takiej fajnej trójce dzieciaków też kiedyś chce mieć troję. a i mój mały już chodzi od jakiegoś 8,5 miesiąca.
Tee- dobrze że Zosia jakoś przezyła pozytywnie ćwiczenia oby szybko było coraz lepiej.
Mój łobuz nie gada ani mama ani tata

Co do roczka my wyprawiamy w restauracji tylko że miesiąc później 23 marca bo wtedy przyjedzie jego chrzesna i tylko wtedy jej odpowiada no ale w dzień urodzin kupie mały tort i zdmuchnie świeczke a miesiąc później znowu tylko się zastanawiam nad kościołem bierzecie maluchy na roczek na msze czy raczej nie ja się troszkę boje bo to łobuz jest i boję się ze tak nie usiedzi długo na miejscu a wy co sądzcie ??
pozdrawiam
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
byłyśmy na szczepieniu. Ogólnie na początku ok, ale jak tylko zobaczyła lekarza to zaczął się ryk

rośnie nam mały Pudzian, bo Zuzak waży 11 kg ma tylko 75 cm wzrostu i olbrzymią klatkę piersiową - 52 cm - pielegniarka mierzyłą ją chyba ze 3 razy bo nie mogła uwierzyc

emma - przygadywał kocioł garnkowi

mariola - 100lat dla Zosieńki
gusiag - coś faktycznie ostatnio szwankuje to forum, bo mi ciagle wiadoosci sie dublują ty nie dostajesz powiadomień....
asia - właśnie jak nefrolog??
jesli chodzi o repertuar słownictwa to u nas ostatnio jest brum, a od jakiegos czasu mama, tata, baba, ta, czasem cos jak dziadzia. nie pokazuje jeszcze paluszkiem żadnych rzeczy, ani nie robi papa, ale potrafi pieknie bic brawo, tanczy a od kilku dni jezdzi paluszkami po buzi i udaje tak jak indianie

aliah - nic sie nie martw tym staniem, sama doskonale wiesz ze dzieciaki rozwijaja sie w roznym tempie
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
mariola 100 lat dla Zosieńki!
asia czekamy na wiadomości, daj znać co tam lekarz powiedzial
aliah spokojnie Maja też jeszcze nie chodzi, klęka na kolana i staje ale jak ma się czego złapać np podciąga się ciągnąc mnie za bluzkę

gusiag a miałam nadzieję, że wiesz jaka jest różnica między nimi, no cóż trzeba będzie poczytać

jeśli chodzi o mówienie to teraz mama jest nr 1

już wam mówiłam, że strasznie szybko pełza po mieszkaniu, przemieszcza się z pokoju do pokoju i w ogóle robi co jej się podoba, a wczoraj mało nie dostałam zawału - drukowałam materiały na egzamin dla T. a ta podpełzała do półki (nawet nie wiem kiedy) i zrzuciła na podłogę słoiczki z obiadkami - jeden się stłukł ale na szczęście nic jej się nie stało, ale strachu się najadłam
my też planowaliśmy zrobić imprezę w restauracji a później przyjechać do domu ale byłby taki tłok, że tragedia, więc jednak postanowiliśmy podzielić gości i zrobić 2 lub 3 imprezy; koncepcja zmienia się co chwilę ale tak chyba będzie najlepiej
i znowu nie pamiętam co jeszcze miałam napisać
czyżby to starość mnie dopadała?

miłego dnia
- asiula2134
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- asiula2134
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- asiula2134
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ewelina.zak.1991
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Michaś ze mną wreszcie ;*******

Moje maleństwo !!!:*