BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 5 dni temu #527062 przez gaabrysia
aaaa i jeszcze jedno, Emma opanuj się! nie wyobrażam sobie Ciebie jeszcze 5 kg chudszej .. ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 dni temu #527071 przez gusiag
sie ma - tak na czasie dziś :laugh:
niestety orkiestra nie gra tutaj a szkoda, bo chętnie bym poszła, wrzuciła pieniążka i obkleiła Ole serduszkami, no niestety, może innym razem..

Asieńka wiem, że to co Emma piszę o pchaczach chodzikach itp to jest prawda, ale Ola ma taki pchacz Vtech i jeśli go pcha to może raz w tygodniu a tak bawi się nim kucając lub siedząc bo ma taki panel do zabawy z przodu, moje dziecko kocha raczkować a właściwie nie wiem jak to nazwać bo mam wrażenie że ona biega raczkując :) i dobrze, bo też słyszałam, że im dłużej raczkuje tym lepiej.
A co do tych które pokazałaś, to ten drugi na którym się jeździ to ma go kolega Oli i też lubi go bardzo mimo, że woli na nim siedzieć, Ola też jak jesteśmy u nich to siedzi na nim i ja ją wożę. z przodu tego jeździko pchacza też jest takie coś do wciskania i też gra melodyjki.
Ja mam ten z Vtech www.ceneo.pl/13546121 tylko widzę, że wygląd się ciut różni.
Jednak najukochańszą zabawką jest stolik grający, nigdy się chyba nie znudzi :) no i jeszcze darcie gazet na strzępy :)

Emma no na Dextera też czekam mimo, że to jeszcze dużo czasu, ale chyba bardziej nie mogę się doczekać Homelandu nowego i Breaking Bad. Może właśnie Breaking Bad byłby w twoim guście bo to jest jednak numer jeden, jest tak inteligentnie zrobiony, wciągający i przemyślany jak żaden inny :) no ale wiem, każdy ma inny gust, tylko, że trzeba spróbować, żeby wiedzieć co i jak. Ewie Homeland się spodobał bo z tego co pamiętam obejrzała wszystko w mig :lol:
A na początku Claire Danes mnie troszkę też irytowała, tym swoim wytrzeszczem i w ogóle coś takiego w niej jest, ale potem już na prawdę pasowała mi całkowicie do tego serialu.
Za to nie mogłam (też tylko na początku) ścierpieć Damiana Lewisa. Nawet myślałam, że nie będę oglądać bo mnie tak irytował, ale to też mi minęło :)
ale za to pokochałam Aarona Paula www.filmweb.pl/serial/Breaking+Bad-2008-430668

Gabi superowa huśtawka! bardzo mi się podoba, wygląda na bezpieczną. No i przystojniak jaki zadowolony :)

z tym nurofenem dziś to jak ręką odjął a podałam tylko raz i najmniejszą dawkę, mi się też zdaje, że Ola boi się chodzić spać na noc bo wie, że znów ją będzie w nocy bolało, bo tak jak zawsze kładłam ją do łóżka i sama spała tak teraz jest 15 min krzyku, płaczu szarpania. Bardzo ciężko to idzie i sama jak już zbliża się pora snu Oli zaczynam się denerwować :dry:

aha Asia z tym jedzeniem u Oli to jest tak, że ona by mi zjadła obiad kilka razy dziennie - wiadomo nie daje jej więcej niż raz albo jak nie dokończy to potem jeszcze bo chce jej urozmaicać, i kaszki i mleka i owoce i jogurty ale Ola najchętniej zjadła by coś konkretnego :) także to też może chodzi o zęby, że nie chętnie bierze butle bo ją boli a ten obiad zjada bo inaczej podany.. nie wiem, ale nie będę jej dawać drugiego obiadu bo będę miała grubą kulkę zamiast dziecka :)

12 lata 5 dni temu #527075 przez gaabrysia
Gusiag, fajny suwaczek ;)

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #527097 przez emma
Gusiag, dzięki za podpowiedź, w wolnym czasie sprawdzimy nowy serial :-).

Gabi, super Adzik wygląda na huśtawce, widać, że spacer się udał! :-) my też dzisiaj spacerowaliśmy, ale huśtania nie było ;-). Jak uda mi się zrobić nieruszone zdjęcie, na pewno wrzucę! No i nie przesadzaj, ze 3 kg mniej by mi się przydało o tych świętach! Ale ciśnienia nie ma! :-)

12 lata 5 dni temu #527177 przez ewelinda83
Gosia fajnie ze macie te ubezpieczenie, tu niestety sluzba zdrowia jest tylko prywatna wiec szukalam innych roziwazan no i znalazlam :)

tak tak Homeland mi sie spodobal :) czekam na kolejna serie :) pod koniec drugiej sie zastanawialam na jaka ty trzecia serie czekasz skoro juz sie wszystko wyjasnilo ... a tu taka niespodzianka :) porowniania do innych seriali nie mam bo juz kiedys wspominalam ze ja bylam na etapie naszych polskiech derialii typu na wspolnej ;) a ten Homeland to byla dla mnie mila odmiana :) moze i skusze sie na inne :blink:

ja rowniez podaje Kindze nurofen zeby jej ulzyc, niestety ostatnio za czesto no ale najpierw byla goraczka 39 st, pozniej kaszel na ktory tez sie podaje nurofen :( tak wiec duzo ja ostatnio tym ,, swinstwem ,, faszerowalam :( mam nadzieje ze teraz bedziemy mialy od niego odpoczynek.

Asia my mamy podobny pchacz do tego co ma Gosia ale Kinia lubi sie raczej nim bawic na siedzaco tzn tym panelem przednim :)

emma pamietam ta twoja wypowiedz na kwietniowkach i powiem ci ze bylam w szoku po tym jak na ciebie dziewczyny najechaly za twoja wypowiedz :ohmy: ja sie zgadzam z toba w 100% chociaz czasami (przyzneje sie bez bicia ) biore Kinge pod paszki i pozwalam jej na zrobienie kilku kroczkow. widze jednak ze ona bardziej lubi raczkowac albo chodzic kolo kanapy, kilka razy siadalam kolo niej i zachecalam do zrobienia kroczka do mnie ale zdecydowanie jest za wczesnie i ona sie boi puscic.
za to raczkuje jak odzutowiec, chwila moment a ona jest juz na drugim koncu pokoju.
czasami sie z niej smieje bo wyglada jak taki maly psiaczek ktory idzie za noga :) aaaa i nasza ulubiona zabawa jest zabawa w chowaniego, ale wtedy ja musze raczkowac z nia. chowam jej sie za lozko albo inne szczeliny jak mi dupa w nie wejdzie :silly: a Kinga mnie szuka :) albo ganiamy sie na czworaka :)

gabi, emma slodziaki z tych waszych szkrabow :) i chyba naprawde umowilyscie sie na ubranka :blink:

bardzo podobaja mi sie wasze kombinezony tzn Oli i Adka :)

zazdroszcze sniegu i zimy, my za 3,5 tygodnia lecimy wiec mysle ze jeszcze cos zostanie, a najlepiej jak napada nowy :)

wczoraj bylismy u znajomych i Kindze spodobal sie piesek, ktoremy wyrywala siersc garsciami :) to bylo jej pierwsze spotkanie z zywym zwierzakiem w 4 oczy :)
emma, asia jak wasze malenstwa reaguja na wasze koty ????
emma i co z tym mlekiem Zosi ????

ide chwilke pocwiczyc :lol:

12 lata 5 dni temu #527193 przez gaabrysia
hmm, nie , nie zmówiłyśmy się co do ubranek . A faktycznie wyglądali jakby tak było, tylko Adek nie miał z rózowym koszulki ;)

12 lata 5 dni temu #527206 przez emma
ewa, jak lubisz komedie kryminalne, polecam Dextera, no i jest co oglądać, 7 serii po 12 odcinków, prawie jak na wspólnej ;-).
Co do tamtej akcji, to bez komentarza, zwłaszcza, że to nie moje zdanie nawet, pomyślałam, że można przez niewiedzę kogoś skrzywdzić, dlatego napisałam, co mówią lekarze, a na decyzje koleżanek wpływu nie mam i nie zamierzam ;-).
Też bawimy się tak jak napisałaś, Zosia bardzo to lubi! :)
A z ubrankami dzieci faktycznie śmieszne wyszło, bo wyglądali podobnie! ;-)
Zosia też uwielbia wyrywać sierść kotu, z początku trochę się go bała, ale teraz jest odwrotnie ;-).
Podajemy nadal Bebilon z nutramigenem (nutry dwie marki na porcję) i nic się nie dzieje złego! Ostatnio dawałam Zosi nawet mandarynki i było ok, więc jestem szczęśliwa, bo chyba jej to minęło! :-)

ewa, nie zapomnij wpaść, jak będziesz w warszawie, bo się obrażę! :-)

12 lata 5 dni temu #527234 przez gaabrysia
Adrianek uwielbia mandarynki :)

12 lata 5 dni temu #527257 przez martyna123
Hey kochane

Emma masz racje co chodzikow i pchaczy tez rozmawialam na ten temat z lekarzem bo slyszalam ze jak dziecko zbyt wczesnie zacznie chodzic moze miec koslawe nozki no ale lekarz mnie uspokoil ze jak np moja torpeda zaczela sama stawac i sama chodzic to nic mu nie grozi bo widocznie mial tyle sily i mocy no oby to byla prawda i lekarz nie klamal tak jak sie to czesto zdarza :laugh:

Asia my dostalismy pchacza na swieta od cioci bo nie wiedziala ze moj maly juz chodzi i on bawi sie tym przodem ani razu go nie pchal zamieszcze zdjecie jakiego mamy.

A co do zwierzat ja mam dwa koty i goni je wola a jak je chyci to za ogon szarpie i nie zadraply go ani razu tescie maja psa w domu i tez go klepie a ten pies nic nie zrobi zwierzeta chyba lubia dzieci i krzywdy im nie zrobia

12 lata 5 dni temu #527341 przez emma
Martyna, pewnie, że jak sam chodzi, to go do łóżka nie przypniesz! :-) lekarzom pewnie chodzi o to, żeby dziecku niczego nie ułatwiać ani nie przyspieszać, a niestety są rodzice z kompleksami, którzy chcą, żeby ich dzieci we wszystkim były najszybsze ;-) - tylko po co?

Ja się właśnie wykąpałam cała z głową (święto! ;-)), popijam wino i cała jestem szczęśliwa, czego i wam życzę! Spokojnej nocy! Dobranoc! :kiss:

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #527353 przez Tee
jeżeli chodzi o pchacze i chodziki... w tej kwestii od ostatniej rozmowy nic się nie zmieniło (wypowiadałam się już jakiś czas temu na ten temat :) ). nadal uważam, że nie powinno się ich stosować - jak już wcześniej pisałam rozmawiałam z rehabilitantem z rodziny, który kategorycznie ich zabronił! również wszyscy pediatrzy i ortopedzi z którymi się kontaktowałam nie zalecają tego typu "praktyk". jednak każda z mam postąpi/postępuje jak uważa

widzę emmo że jednak posłuchałaś swojego neurologa bo do moich słów byłaś "sceptycznie" nastawiona (mam na myśli pchacze) ;)

natomiast dziadkowie... namawiają mnie do zakupu chodzika by Zuza mogła się oswoić z chodzeniem...

12 lata 5 dni temu #527365 przez martyna123
No ja tez nie wiem po co tak robia kazdy rozwija sie w swoim tepie ale szczeze mowiac wolalabym zeby maly moj jeszcze nie chodzil woze go duzo w wozku zeby oszczedzic mu nozek ale pomalu mu sie zaczyna nie podobac w wozku i musza go nosic a teraz taka pogoda ze jak przejde 2 kg do babci to ledwie zyje a potem jeszcze 2 fo domu ta mala koza czasami mnie wykoncza.

Emmo na zdrowie winka i udanego wieczoru ja juz w lozku leze i pisze z tel bo mi sie wstac do laptopa nie chce padam codziennie taka zmeczona i wykonczona przez mojego diablka.

A wlasnie ile razy wasze dzieciaki chodza spac i po ilu od wstania rano ?

Dobranoc kochane

12 lata 5 dni temu #527382 przez ewelinda83
tee co do chodzikow mam podobne zdanie co do pchaczy NIE
moja mama tez mnie namawiala zebym kupila bo ona widzi ze Kinia sie rwie do chodzenia a chodzik jej pomoze blebleble ale ja jej powiedzialam ze nie kupie i koniec !!!

emma moze jednak sie skusze na tego Dextera :lol:
co do zaproszenia to sie ciesze i dziekuje ze nadal o nas pamietasz :) zaproszenie od ,, bratowej ,, :silly: nadal aktualne ale jak to wyjdzie w zyciu to nie wiadomo, bo ona ma termin na 25.01 a z tymi dziecmi roznie bywa raz wychodza przed czasem a raz po.
ale jak bede sie wybierac do warszawy to dam znac, milo by bylo ... :)

no to nie musze sie bac ze piesek zrobi Kini krzywde, gorzej w druga strone :lol: ale ewidentnie zweierzak jej sie spodobal, wogole sie go nie bala :)

pocwiczylam chwilke, ale do konca sie nie moglam skupic bo Kinga jak zobaczyla ze skacze i dysze to sie smiala w glos :lol:
kapiel tez zaliczona i w moim przypadku piwko :)

12 lata 5 dni temu #527386 przez ewelinda83
tee co do chodzikow mam podobne zdanie co do pchaczy NIE
moja mama tez mnie namawiala zebym kupila bo ona widzi ze Kinia sie rwie do chodzenia a chodzik jej pomoze blebleble ale ja jej powiedzialam ze nie kupie i koniec !!!

emma moze jednak sie skusze na tego Dextera :lol:
co do zaproszenia to sie ciesze i dziekuje ze nadal o nas pamietasz :) zaproszenie od ,, bratowej ,, :silly: nadal aktualne ale jak to wyjdzie w zyciu to nie wiadomo, bo ona ma termin na 25.01 a z tymi dziecmi roznie bywa raz wychodza przed czasem a raz po.
ale jak bede sie wybierac do warszawy to dam znac, milo by bylo ... :)

no to nie musze sie bac ze piesek zrobi Kini krzywde, gorzej w druga strone :lol: ale ewidentnie zweierzak jej sie spodobal, wogole sie go nie bala :)

pocwiczylam chwilke, ale do konca sie nie moglam skupic bo Kinga jak zobaczyla ze skacze i dysze to sie smiala w glos :lol:
kapiel tez zaliczona i w moim przypadku piwko :)

12 lata 5 dni temu #527393 przez ewelinda83
martyna mi Kinga spi 2-3 razy, pierwsza i trzecia drzemka jest po 40 min a druga 1,5-2 godzin ale to zalezy od dnia.

a wstaje ok 8.00 - 9 .00 rano, ale w nocy podjada sobie mleczko ok 2.00 lub 4.00

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka