- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
moja teściowa co jakiś czas porusza ten temat mimo że za każdym razem jest ta sama odpowiedz- czyli NIE KUPIMY!!!
raz nawet wymyśliła, że nam od znajomych pożyczy
oni mają tak ze wszystkim- Zuza jest przez nich "rozpuszczana" do granic wytrzymałości- jak ja czegoś nie daje lub nie pozwalam to Zuzę karmią jak mnie nie ma i weź tu człowieku zrozum swoich teściów... z rodzicami pewnie jest podobnie
dzieciaczki prześliczne- a Zosia jaki skubaniec... hehewh fajnie na kanapę próbuje się wdrapać słodziaki
Zuza wstaje między 6 a 6.30 - w ciągu dnia ma 2 drzemki, pierwszą między 9 a 9.30 a drugą o 13- 13.30 śpi od około 30-40 min czasami dochodzi do godziny.
w nocy je raz o 23... ale budzi się parę razy- zazwyczaj jak jej smok wypadnie... ostatnio trochę częściej bo chyba ząbki górne będą szły- dziąsełka ma spuchnięte
Marigra- super że w końcu wybraliście się na basen!!!! SUPER SPRAWA nasza Zuza też uwielbia
a powiedz mi jak córcia zareagowała na zmianę temp tuż po basenie... chodzi mi głónie o powrót do domu???? dziadek nas straszy byśmy w zimę nie jeździli- bo zmiana temperatur... itd. (boi się że młoda zachoruje)- ja bym chciała w dalszym ciągu praktykować "wizyty basenowe" zwłaszcza, ze teraz mamy jeszcze dodatkowy powód - a basen podobno dobry na wszystko
Georgette- GRATULUJĘ POSTĘPÓW I SAMOZAPARCIA muszę brać z ciebie przykład a nie się lenić... z tego lenistwa zakupiłam sobie gorset bo mi sie ie chce brzuszków robić - a niestety znowu przytyłam... tzn, tych świątecznych jeszcze nie zgubiłam a już było tak fajnie...
ja niestety mam to do siebie że zajadam smutki... więc tera lodówka się nie zamyka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Emma u mnie tez kapiel razem z umyciem wlosow to swieto;-) zazwyczaj na szybko albo sam prysznic albo mycie glowy:-)
mandarynki... Podobno mozna je podawac akurat od 1 roku zycia bo to cytrus i moze uczulac. Ale jak nic sie nie dzieje to ok. Ale pomarancze np to lepiej zaczekac na odpowiedni czas.
Martyna moj Michas wstaje o 8 ( w ogole to na sile go usypiam i o 8 dopiero pozwalam wstac no chyba ze jest wielki protest i placz :-P ) i klade go ok. 11-11.30 spi godzinke i potem go klade jeszcze ok 16-16.30 i tez sp i godzine. O 20.30 kapiemy i o 21 z minutami spi. Ale teraz kapiemy juz niecodziennie tylko co 2 dni a Wy? Czasem sie zdarzy ze jeszcze go wykapiemy dzien po dniu ale to sporadycznie Byl taki czas ze nie kladlam go na druga drzemke zeby lepiej i dluzej w nocy spal ale to nic nie dawalo wiec go klade po poludniu zeby cos zrobic lub troche odsapnac:) a slyszalam ze dzieci karmione piersia to sa wlasnie takie pierony ze beda czesto wstawac bo sa tak nauczone a Gabi jak u Was ze spaniem???
Moje maleństwo !!!:*
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
a wstaje ok 8.00 - 9 .00 rano, ale w nocy podjada sobie mleczko ok 2.00 lub 4.00
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
z rodzicami jest podobnie niestety chociaz ja jak mamie powiem bardzo doslownie NIE to sie mnie na jakis czas poslucha i bedzie robic tak jak ja chce, ale przy tym chodzi obrazona az jej nie minie
ewelina ja tez daje czasami Kini mandarynke ale cale szczescie nic sie nie dzieje, nie wiedzialam nawet ze sa od roku
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
masz rację z tą szkodliwością - jednemu zaszkodzi innemu nie ale ja wolę nie ryzykować chociaż mój siostrzeniec... mąż i reszta jego rodziny "wychowali" się w chodzikach
Marcin to podobno był taki gruby że teściowa trzymała chodzik a teść go wyciągał (klinował się po sporym obiadku)
miłego dnia
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
a to moja wypowiedz z wczoraj
Tee napisał:
jeżeli chodzi o pchacze i chodziki... w tej kwestii od ostatniej rozmowy nic się nie zmieniło (wypowiadałam się już jakiś czas temu na ten temat ). nadal uważam, że nie powinno się ich stosować - jak już wcześniej pisałam rozmawiałam z rehabilitantem z rodziny, który kategorycznie ich zabronił! również wszyscy pediatrzy i ortopedzi z którymi się kontaktowałam nie zalecają tego typu "praktyk". jednak każda z mam postąpi/postępuje jak uważa
widzę emmo że jednak posłuchałaś swojego neurologa bo do moich słów byłaś "sceptycznie" nastawiona (mam na myśli pchacze)
natomiast dziadkowie... namawiają mnie do zakupu chodzika by Zuza mogła się oswoić z chodzeniem...
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
dodam, że nigdy tej nóżki nie widział... rozmowa była "luźna"/ teoretyczna- ufaliśmy lekarzowi ortopedzie do którego chodziliśmy i nie negowaliśmy jego zaleceń
natomiast o osłabionym napięciu nic nie wiedział, nie dziwię mu się - widział Zuzę 2 razy (w tym raz na chrzcinach- miała wtedy 4 mieś i raz po urodzeniu)
Szczerze to nie wiem kogo słuchać- już się pogubiłam jedni mówią tak- inni inaczej
jutro rozpoczynamy rehabilitację- mam nadzieję, ze Zuza będzie współpracować i że wyniesie "coś" z tego spotkania...
Podobno mają zacząć od nauki raczkowania
ja mam jutro szkolenie więc na rehabilitację pojedzie z nią mąż... oby sobie z nią poradził
Buziaki dla Kacperka ależ te dzieci szybko rosną
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Asia- Sto lat Kacperku rośni zdrowo
My dziś byliśmy na bilansie mały waży 9500 kg i mierzy 77 cm nereczki dobrze pracują jelitka też rozwój prawdłowy bo papa umie buzi umie chodzic i reaguje na imię ale mamy problem z narządem męskim jąderka nie są w woreczku całe i mamy przekaz na urologa i albo dostanie zastrzyk z tesosteronem albo zabieg chirurgiczny jak się po zastrzyku nie zmieni a jak był mały to miał jąderka w worku a teraz se powędrowały do brzucha ciekawe czemu. Mam nadzieje że zastrzyk pomoże
Asia - Ale masz fajną siostre szczerze mówiąc jak bym miała młodszego brata też bym go przywiązała jak by mnie wkurzał ale moimu dziecku bym tak nie zrobiła haha
My mamy i chodzik w którym siedział raz kupiłam go bo jak stwał przy meblach i się puszczał to się ciągle obijał i mylałam że w chodziku bedzie bezpieczniej ale to wogole nie potrzebna zabawka pchacza tez mamy ale tylko do zabawy.
Ide zrobić obiadek małemu pa