BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

12 lata 4 dni temu #528115 przez aliah85
Cześć dziewczyny. I zostałam sama..w sumie już od 6stycznia jestem sama z dziećmi bo mój wyjechał. No cóż, radzę sobie nawet jako tako, myślałam,że będzie gorzej, ale nie jest źle;) Z tego co wiadomo to będzie wyjeżdżał do Niemczech co najmniej pół roku, a później zobaczymy. W domu będzie dość często bo co 10-12 dni. Teraz mamy ferie więc odpadają poranne podróże z całą trójką do przedszkola:) zresztą ostatnio mój Kaspi był chory(zachorował 31grudnia). Ostre zapalenie oskrzeli. Długo nie mógł dojść do siebie, ale na szczęście już jest ok. Fakt, byliśmy przez ten czas uwięzieni w domu, ale najważniejsze,że już mamy to za sobą. To chyba tyle. Pozdrawiam Was.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 dni temu #528264 przez georgette102
wchodzę na pocztę a tu tyle wiadomości z forum i sobie myślę - o matko a te dziewczyny oszalały czy co?
a tu spokojnie to tylko post marigry wkleił się tyle razy :lol:

dziewczyny wiem, że ten temat był już wałkowany ale możecie podesłać mi linki fotelików samochodowych, które kupiłyście, bo ja nadal się nie zdecydowałam :angry:

aliah fajnie, że do nas zaglądasz! najgorsze co może być to choroba maleństwa, bo wtedy i dziecko i rodzice się męczą; dobrze, że mąż będzie tak często - rozłąka będzie mniej uciążliwa

12 lata 4 dni temu #528388 przez gusiag
hej
marigra aleś naskrobała :laugh:
gratulacje dla Zuzy za kasownik ;) no i cieszy, że ma apetyt :)
asia buziak dla przystojniaka my za 3 dni 11 miesięcy a mieli być z tego samego dnia :)
martyna wszystko będzie dobrze :kiss:

aliah witamy po przerwie :)
zdrówka dla Was i cierpliwości i dużo dużo sił :kiss:

georgette ja jestem bardzo zadowolona z naszego 9-36 kg więc nie muszę kupować już innego kiedyś bo ten do 12 roku życia ma starczyć
www.kiddy.de/pl/foteliki/fotelik-dla-dzi...-guardian-pro-2.html
Ola lubi w nim podróżować a jak wiesz, jeździmy z nią do 8 godzin nawet jak do PL albo DE się jedzie, także nie narzeka. Siedzi bawi się i śpi.
No i testy bezpieczeństwa ma świetne. Tylko cena spora jednorazowo, my zapłaciliśmy 900zł.

12 lata 4 dni temu #528424 przez marigra
ooo jeeezuuuuu, a co to się porobiło????? :S czemu mój post wkleił się milion razy???? :S jak nie mogę wysłać to lipa, ale jak już się uda to powiela się 1000 razy....
ehhh szkoda gadać...

aliah - szkoda ze synek się rozchorował, mam nadzieję, że już jest dobrze.....i podziwiam, ze dajesz radę sama....naprawdę...ale rozumiem, że to niesteyy szara rzeczywistość i pogoń za pieniądzem....

georgette - my mamy maxi cosi 9-18 kg (pożyczony), jesteśmy bardzo zadowoleni, ale to przejsciwoy fotelik, bo niebawem z niego wyrośniemy, ale polecam:
allegro.pl/maxi-cosi-pearl-fotelik-9-18-...ris-i2920017203.html

12 lata 4 dni temu #528488 przez martyna123
Dorota - ja mam taki
filmik na youtube pokazuje co on potrafi :laugh:

Co myślicie o serku monnte bo mój mąż je i małemu też smakują i nie wiem czy może jeść to białe czy nie. ??

12 lata 4 dni temu #528681 przez ewelina.zak.1991
Asiu wszystkiego najlepszego dla Kacperka i buziaki od nas :*** my rowniez dzis obchodzimy 10 miesiecy:) czas tak szybko leci ze szok. Ogladalismy dzisiaj z mezem filmiki wszystkie od urodzenia i dopiero dzis zauwazylam jak sie nasze dziecko zmienialo a ja nic nie zauwazylam dopiero te filmiki mnie uswiadomily:) mignelo i juz :) ale dla mnie zawsze bedzie dla mnie malutki... :) wiecie jak teraz cenie sobie karmienie, doszlo do mojej swiadomosci jaka silna wiez nas laczy, wtedy jest jak taki malutki dzidzius bezbronny:) oh ciezko mi bedzie sie z tym rozstac ale mam jeszcze cale 2 miesiace:) dobranoc;*

Moje maleństwo !!!:*

12 lata 4 dni temu - 12 lata 4 dni temu #528799 przez ewelinda83
buziaki dla dzidziusiow :)

mariga haha juz sie wystraszylam ze mam tyle czytania :blink:
gratuluje kolejnych zabkow :)
mam nadzieje ze sie nie obrazisz ale widac ze Zuzka lubi zjesc :) mi sie to podoba i zazdroszcze wam bo moja Kiniuska to taka chudzinka :side:

tee moze cos zle napisalam, ale chodzilo mi o to zebys sie nie dala namowic tescia na chodzik. tak wiec nasze zdanie jest takie same :)

aliah zdrowka i wytrwalosci :)

12 lata 3 dni temu #528889 przez gaabrysia
hej. ;)

Ewelina mam podobnie,lubię karmić młodego i na pewno będzie mi tego brakowało ;) ale do 3 lat nie chciałabym karmić!
Adek to nie jadek oprócz cyca zjada pół dużego słoika obiadku i może 3/4 małego deserku oczywiście w dużej przerwie.i co ja się przy tym nagadam "am" "am"...

Aliah zaglądaj częściej ;) współczuje rozła

my tez mamy fotel 9-18, ale myślę,że jeszcze te wakacje przejezdzi . Później znowu porusze ten wątek ;)

kupiłam allegro.pl/your-shape-fitness-evolved-20...owa-i2947466274.html
zacznę ostro ćwiczyć, bo wakacje tuż tuż. Mam nadzieje,że będzie motywacja;)

a na wakacje (już za ponad 2 mc-wiosna i ur. Adrianka;) )planujemy kupić coś takiego :
allegro.pl/nowoczesny-fotelik-rowerowy-i...dni-i2931019600.html chociaż zastanawiam się jeszcze nad przyczepką , ale to chyba odpada przez wielkość

12 lata 3 dni temu #529569 przez aliah85
Witam:) eh kolejny samotny wieczór, ale na szczęście zbliża się ku końcowi i nie długo będzie można iść spać. Dzisiaj jeszcze dziadkowie zabrali dwoje starszych dzieci na ferie i zostaliśmy w domku z Kaspim sami. Teraz już słodko śpi, był zmęczony bo mieliśmy dość bużliwy dzień- co chwile ktoś wpadał z wizytą, ale przynajmniej było wesoło ;) dziwnie o tej godz siedzieć w takiej ciszy.. nikt nie biega, nie hałasuje... nie pyta kiedy kolacja heh :lol: miłego wieczoru Wam życzę :woohoo:

12 lata 3 dni temu - 6 lata 7 miesiąc temu #529967 przez asiula2134
.

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #530189 przez Tee
Asiu trzymam kciuki :) :) :)

Zuza wczoraj była na pierwszej rehabilitacji- niestety ja musiałam jechać na szkolenie wiec nie mogłam z nią uczestniczyć... Zuza podobno dała popis ale rehabilitant był "spokojny", wytrwały i robił swoje... na końcu nawet zrobiła mu papap i się uśmiechnęła- więc pierwsze koty za płoty :) następna wizyta w poniedziałek - mamy również skierowanie do logopedy :unsure: i psychologa - podobno w ramach tejże rehabilitacji... troszkę mnie ten logopeda i psycholog zaskoczył- ale jak pójdziemy to się (mam nadzieję)wszystkiego dowiemy.
Zuza dostała zalecenia- nauki raczkowania... mamy "próbować kilka razy dziennie aż załapie"... nauka polega na tym że "kładziemy " ją w pozycji do "raczkowania" siadamy za nią i nie pozwalamy by się cofała do tyłu... jeżeli ruszy rączką to my musiały posunąć jej nóżką - tak by pojęła" że musi iść do przodu" - a ileż przy tym jest krzyku i płaczu :( :( wymiękam ale wiem, że to dla jej dobra więc próbujemy
jak nauczy się raczkować zaczniemy kombinować ze wstawaniem i chodzeniem... wtedy będziemy pracować nad nóżką (stópką)

miłego dnia :)

12 lata 2 dni temu #530282 przez georgette102
cześć

dzięki za info odnośnie fotelików :kiss: ja chcę kupić taki 9-36 kg, żeby już nie kupować kolejnego fotelika w przyszłości
oglądałam właśnie te foteliki kiddy ale muszę się zagłębić w temat czym różni się kiddy guardian pro od pro 2 bo na allegro w cenie jest różnica 100 zł

co tam ja jeszcze miałam napisać? aaa Maja zasuwa po całym mieszkaniu i ciągle rozrabia, grzebie w miskach Miśki, trzaska szufladami, ściąga z półek to co w jej zasięgu... a ja narzekałam, że taka spokojna i leniwa...

a tak z ciekawości - co planujecie na pierwszy roczek maluszków? nie wiem jak to się dzieje, że zawsze jak planujemy zrobić imprezę bo wychodzi nam tłum ludzi i teraz postanowiliśmy zaprosić na urodziny Mai tych, których nie zaprosiliśmy na chrzest i co i znowu impreza na 20 osób

12 lata 2 dni temu #530311 przez marigra
witajcie

u nas noc niby ok, ale mała straasznie się wierciła, nie mogłam się ułożyć...widać coś ją męczyło...może kolejny ząbek idzie i dlatego tak....ale nie narzekam...

gabi 0 to Adek faktycznie mało zjada...ale mleczko mamusi najlepsze i dlatego "gardzi" innymi daniami :), ale źle nie wyglądam więc nie masz się co martwić.... nasza Zuzka je sporo, ale w sumie tez gruba nie jest, widocznie tyle dzieciaki potrzebuja...

aliah - to troszke sobie odsapniesz jak dzieciaki u dziadków....przyda się taki relaks....a czas szybko leci...

asia - trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze z Kacperkiem...

Tee - no pierwsze koty za płoty, a mam nadzieje ze Zuzak przekona się do cwiczeń...zabawiajcie ją jakoś, podsuwajcie zabawki, a z dnia na dzien bedzie coraz lepiej.... a z logopedą to zapewne emma ci najlepiej pomoże w tej kwestii...

georgette - my pewnie gdybysmy nie pozyczyli tego mniejszego fotelika kupilibysmy ten 9-36 kg. mielismy już nawet upatrzony ale wstrzymalismy sie
a jesli chodzi o roczek to planujemy małe przyjęcie, tylko problemem znów jest ilość osób w stosunku do ilości miejsca, wiec myslim nad jakąś małą salką......bo w domu to bysmy musieli chyba na kolanach siedzieć :) najblizsza możliwa rodzina to ok 17 osób, a w tym 4 dzieci, wiec raczje nie wyobrazam sobie takiego "tajfunu" w domu :lol: ale impreza musi byc, swieczki torty i te sprawy :lol:

12 lata 2 dni temu #530314 przez marigra
witajcie

u nas noc niby ok, ale mała straasznie się wierciła, nie mogłam się ułożyć...widać coś ją męczyło...może kolejny ząbek idzie i dlatego tak....ale nie narzekam...

gabi 0 to Adek faktycznie mało zjada...ale mleczko mamusi najlepsze i dlatego "gardzi" innymi daniami :), ale źle nie wyglądam więc nie masz się co martwić.... nasza Zuzka je sporo, ale w sumie tez gruba nie jest, widocznie tyle dzieciaki potrzebuja...

aliah - to troszke sobie odsapniesz jak dzieciaki u dziadków....przyda się taki relaks....a czas szybko leci...

asia - trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze z Kacperkiem...

Tee - no pierwsze koty za płoty, a mam nadzieje ze Zuzak przekona się do cwiczeń...zabawiajcie ją jakoś, podsuwajcie zabawki, a z dnia na dzien bedzie coraz lepiej.... a z logopedą to zapewne emma ci najlepiej pomoże w tej kwestii...

georgette - my pewnie gdybysmy nie pozyczyli tego mniejszego fotelika kupilibysmy ten 9-36 kg. mielismy już nawet upatrzony ale wstrzymalismy sie
a jesli chodzi o roczek to planujemy małe przyjęcie, tylko problemem znów jest ilość osób w stosunku do ilości miejsca, wiec myslim nad jakąś małą salką......bo w domu to bysmy musieli chyba na kolanach siedzieć :) najblizsza możliwa rodzina to ok 17 osób, a w tym 4 dzieci, wiec raczje nie wyobrazam sobie takiego "tajfunu" w domu :lol: ale impreza musi byc, swieczki torty i te sprawy :lol:

12 lata 2 dni temu #530316 przez marigra
znów się zdublowała wiadomość, ale czemu???? hmmmm...dziwne ostatnio to forum....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka