BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #557598 przez georgette102
cześć dziewczyny

u nas dziś nie jest wesoło, zawiozłam T. do stomatologa, bo go bolał ząb, no i mu zatruła ósemkę i czeka go leczenia kanałowe, ale teraz strasznie cierpi... żaden lek przeciwbólowy nie pomaga

ewelina jak ja odstawiałam od piersi Majkę to po prostu zamiast cycusia dostawała butelkę, najpierw może spróbuj karmić do drugi dzień piersią na przemian z butelką a później co trzeci i z czasem całkowicie odstaw malucha; ja miałam dość długo pokarm i czasami musiałam przystawić Majkę nawet co 3-4 dni albo odciągnąć pokarm

gusiag
nie mierzyłam jej stópki, ale te buciki, które kupiłam są takie typowo na lato,mam nadzieję, że będą dobre, bo ciężko mi jest stwierdzić jak szybko jej ta noga urośnie, ale 20 jest na teraz stanowczo za duża; daj znać co tam u lekarza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #557624 przez asiula2134
l

11 lata 11 miesiąc temu #557665 przez gusiag
uuu dziewczyny, zmówili się na te zęby czy co? współczuję, ból zęba to koszmar. a jeszcze leczenie kanałowe to już dramat..

u lekarza ok, półtorej godziny czekałam, przyjął mnie lekarz, gaduła straszny, jakby tyle nie gadał to by wyszedł o tej 12 na przerwę a nie tak siedzi i gada to przerwa mu się skraca :)
dostałam antybiotyk na 7 dni, mówi, że angina ale nie ropna. Jak nie przejdzie mam przyjść w poniedziałek jeszcze raz. Boli jak cholera, nie mogę śliny przełknąć a jak ziewam to mi się płakać z bólu chce. Oby zaczął ten antybiotyk pomagać.
Ola tak marudna, że już nie wiem co z nią. Smaruje jej dziąsła żelem i na trochę jest lepiej ale ona chce gryźć ścianę, podłogę i meble, uderza się przy tym i wyje. Wyje nawet bez powodu. Jak ją przytulam to się wtula na minute, mruczy i zaraz się wyrywa i znów coś jej nie pasuje. Masakra a dopiero mamy 4 zęby.. :ohmy:

Emma daj znać co u Ciebie jak już będziesz po wizycie.

Ewelina ja nie wiem co i jak z karmieniem bo szybko przestałam, ale wiem, że ból przy pełnych mleka piersiach jest mocny i niebezpieczny, dlatego drastycznie tego nie rób, musisz zadbać przy tym też o siebie. Ktoś na pewno poradzi Ci jak to zrobić :kiss:

Asia a dzwoniłaś do teściowej? rozmawiałyście?

11 lata 11 miesiąc temu #557785 przez martyna123
Witam

U nas jest 11 zębów które sie przebiły i teraz wychodzi 12 i wszystkie z tyłu i to te szerokie w ciągu 2 tyg wyszły 3 zęby i nie jest tak strasznie jak przy tych pierwszych.

Gosia - współczuje bólu gardła oby antybiotyk szybko zadziałał.

Ewelina- na odstawieniu mleka za bardzo się nie znam bo ja musiałam odłożyć z dnia na dzień ale podałam mleko mod. ale nie wiem czy teraz jak jest straszy czy jedno karmienie w nocy możesz zastąpić wodą bo moze tylko pić mu się chce.

georgette102- wiem że faceci gorzej przechodza bóle zębów niż kobiety mój mąż przy bólu zęba zawsze brał ibuprom max i mu pomagał.

U nas zakupy nakupiłam tyle ciuchów chyba mnie poniosło za bardzo bo teraz jak na to patrzę to sobie tak myśle kiedy ja mu to ubiorę.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #557788 przez ewelinda83
Gosia te bakterie sa niestety nieuniknione w poczekalniach :angry: no a przez skypa jeszcze nie mozna sie diagnozowac :P oby ci ten antybiotyk pomogl :)
mnie tez gardlo drapie coraz bardziej ale jeszcze walcze z ta zaraza domowymi sposobami, mam nadzieje ze pomoga i nie bede musiala latac po lekarzach ;)
Gosiu a buciki sa za duze ok 1-1,5 cm wiec troszke musimy poczekac. ale sa sliczne wiec wrto :)

Asia hehe ach te tesciowe :huh: milo z jej strony, ze sie pofatygowala i do Was przyjechala z wizyta odkupienia win, moze nastepnym razem pomysli zanim cos powie i sprawi prykrosc drugiej osobie :S
no a to ze Was nie zastala ... ma kare za glupie gadanie haha

Ewelina ja przestalam karmic w listopadzie. od kad wrocilam do pracy to karmilam 1-2 razy w nocy i czasami przed praca, czasami Kinga nie chciala cyca przed praca, wiec dostawala odrazu jak wracalam i robilam tak jak dziewczyny pisza czyli stopniowo. jedna noc dawalam cyca a na druga juz butle, pozniej przestalam karmic w dzien tzn przed praca i tak stopniowo az calkowicei przeszla na butle.
ale powiem ci ze czasami jak nacisne sutki to dalej mi cos tam z nich leci :blink:

Dorota,Asia wspolczuje meza dentysty :ohmy: mi sie udalo bo chcialam sie umowic na wizyte ale mojej dentystki nie ma przez caly miesiac wiec nici z wizyty :lol: mam do zrobienia dwie 8 :huh: tak wiec ciesze sie ze mi sie upieklo do nastepnego razu, bo strasznie sie boje tych wizyt :huh: :(

Martyna 11 zebow :ohmy: wow :ohmy: super ze nie bylo tak zle :blink: u nas dalej 6 :)

wczoraj w nocy napadalo troszke sniegu i Kinia dzisiaj poszla na spacerek z dziadkiem i jej sie bardzo podobalo. kladlam jej platki na nosie a ona sie smiala :) szkoda tylko ze juz wszystko topnieje :( no ale znowu zapowiadaja snieg wiec moze jeszcze sie zapalpiemy na sanki :woohoo:

mielismy do zalatwienia kilka sparaw w Urzedzie Miasta no i niestety nam sie nie udalo za pierwszym razem, jutro kolejne podejscie :dry: a te babki jakie nieuprzejme, jak by tam za kare siedzialy :angry:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #557997 przez gusiag
Martyna to w Niemczech takie szaleństwo zakupowe? fajnie, jak nie założy Szymon wszystkiego to będziesz miała na drugie dziecko ;)

Ewa ja to samo miałam w swoim urzędzie i mnie szlag trafił i olałam te stare głuche prukwy i wyszłam, ale to dlatego, że mogłam to załatwić w urzędzie we Wrocławiu, gdzie ta samą sprawę załatwiłam u miłej uśmiechniętej dziewczyny w 5 min. Szkoda gadać. Siedzą stare purchawy, trzymają sie kurczowo stołka i za przeproszeniem tylko w niego pierdzą, bo pracą tego nazwać nie można, a młodzi ludzie nie mają za co żyć bo pracy nie ma...
trzymam kciuki za śnieg i sanki!!
zamówiłam na allegro buciki też rozm. 20 w PL będziemy na Wielkanoc to może już mniej więcej będą dobre :)

Ewelina aha co do mleka to ja tu dostałam leki na zatrzymanie laktacji bo właśnie byłam pewna, że mleka nie mam już bo go nie czułam i piersi miałam małe jak zawsze a jednak lekarka nacisnęła i mleko poleciało.. ale w PL żadna z dziewczyn chyba nie dostała leku tak jak ja. Jak pewnie pamiętasz, ja po nim umierałam, ale szybko przeszło.

u nas masakra, ryk, darcie się w wniebogłosy i tylko do mnie na ręce, jak tatuś brał to jakby ją ze skóry obdzierali, nie wiem o co chodzi, nie mogę jej nawet zostawić i iść siku, w nocy to samo, ja muszę wstać bo jak wstanie tatuś to drze się na całą kamienicę. I mimo choroby ja muszę wstawać robić mleko i karmić. dziś już przeszła samą siebie, kopała zanosiła się od płaczu na rękach u R.

a czy ktoś jeszcze ma tak mało zębów jak my? czy Ola została sama na placu boju? Zosia chyba też nie ma za dużo Emma? Właśnie Emma byłaś u lekarza??

11 lata 11 miesiąc temu #558195 przez emma
Gosia, byłam u lekarza, mam zapalenie migdałków, jestem padnieta po całym dniu... Idę spać. A Zosia ma na razie tyko 3 i pół zęba :-).

11 lata 11 miesiąc temu #558272 przez georgette102
emma, gusiag współczuję złego samopoczucia, dbajcie o siebie i szybko wracajcie do zdrowia

asiula oj biedny mój mąż, męczył się pół dnia, ale później mu przeszło i teraz jest ok - do następnego poniedziałku, kiedy to ma kolejną wizytę :silly:

u nas Majka też marudna, to na pewno zęby; już drugą noc nie spałam... w ciągu dnia też marudzi, ale nie jest jakoś strasznie; kupiłam jej nową szczoteczkę do zębów (do tej pory miała taką nakładaną na palec), bo przy myciu tak gryzła Tomka w palec, że łzy miał w oczach :lol: a teraz gryzie przy smarowaniu dziąseł :silly: :silly: :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #558318 przez aisod
hej!
Ja tylko na chwilkę trochę się znowu opuściłam, ale nadrobię... tylko wieczorkiem, bo zaraz do lekarza jedziemy. :dry:

Miłego dnia :)

11 lata 11 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #558343 przez asiula2134
.

11 lata 11 miesiąc temu #558376 przez gusiag
Emma to ten sam okropny ból :( A co do zębów to chyba we dwie zostały z tak małą ilością :dry:

Dorota to u nas to samo, co chce posmarować dziąsełka to tak mnie gryzie, że mi się płakać chce :ohmy: a gryzaków nie chce

Aisod czemu do lekarza?

Asia jaki znów wirus, skąd??

11 lata 11 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #558388 przez asiula2134
l

11 lata 11 miesiąc temu #558395 przez gusiag
biedaczysko, ale go męczą te choróbska :(

11 lata 11 miesiąc temu #558400 przez marigra
oj dziewczynki, ale sie załatwiłyście..... biedaki kurujcie się....

gosia - my mamy narazie tylko 3 ząbki, więc najmniej :silly:

aisod - ty też sie rozchorowałaś????

asiula - ojej kurcze też złe informacje....

coś ostatnio pochorowało się nam forum......oby ta wiosna juz szybko przyszła....

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #558422 przez gusiag
Marigra to znaczy, że same dziewczyny w tyle, u Was 3, u Emmy 3 i pół a u nas 4. reszta już nas wyprzedza aż ich nie widać :)

ano pochorowało się. Boli mnie to gardło okropnie, źle śpię, zimno mi głowa mnie boli i za oknem paskudna pogoda szaro śnieży i buro..

muszę się wykurować do niedzieli na roczek Oli! Macie jakieś propozycję co przygotować, żeby się nie narobić za bardzo? miałam coś zamówić ale nie wiem czy to dobry pomysł.. co kupić co zrobić itp? choroba mi nie daje myśleć

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka