BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 11 miesiąc temu #561429 przez gaabrysia
to już wolałabym kupić deski zawiasy blaty i sama zabawić się w stolarza ;)
chyba trochę przesadził..

Gusiag odpoczywaj !;)

Martyna,w sumie są dni już że młody nie je mleka. Bardziej chodzi o noc..
herbatę doi jak zły z butli, podałam dziś mleko.. wyrwał się w łapki .. do buzi iiii szok, skwaszona mina i oddana butla.

ja sama zamówiłam sobie 2 butelki perfum i dziś dostałam, a jak wróciłam z pracy dostałam 3 i róże w doniczce;) na rok ,albo dłużej starczy mi teraz tych perfum! :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #561443 przez martyna123
Gabi moj ino w nocy pije wode lub slaba herbatke i czasami o 5 rano probuje wcis kaszke czasami zje a czasami placze ze chce pic a kolacje je jogurt i troszke bulki i je okolo 20 no a sniadanie o 10 rano mam wyrzuty ze go glodze bo w nocy ino te herbatki ale lekarz powiedzial ze przybiera na wadze i ze mam nie wciskac w niego no to juz przestalam walczyc z mlekiem ino probuje kaszke da c zeby ino cos w brzuszku bylo.

11 lata 11 miesiąc temu #561481 przez emma
Ewa, my mamy kuchnie z IKEA, w pierwszym mieszkaniu nam sie super sprawdzila przez 4 lata, wiec teraz, do wiekszej kuchni, tez zamowilismy i po poltora roku jestesmy zadowoleni. meble fajne, ladne, wszystko latwo z nich schodzi, kazda plama i zaciek. placilismy cos okolo 6 tys., a mebli mamy sporo. fajne jest to, ze jak nam sie znudza, fronty mozna zdjac i wymienic, a szafki zostana, wiec bedzie oszczednosc :). kilka moich kolezanek zamawialo od stolarza, placily cos okolo 10 tys., ale wszystkie niezadowolone, bo meble bardzo lapia wilgoc i pare od gotowania, jakies grzybki, rozpulchniaja sie, skrzypia itp. wiadomo, ze mozna trafic na dobrego fachowca, ale ja bym sie nie zdecydowala. z litego drewna to fajnie miec podloge w sypialni albo szafke nocna, a meble kuchenne musza byc praktyczne :).

Martyna, fajnie, ze z uczuleniem lepiej! :) rozbawil mnie twoj tekst o "szatanku" - wiem, co masz na mysli, bo u nas dokladnie to samo :blink:.

Z problemami z mlekiem nie pomoge, bo u nas nie ma buntu na mleko, ale slyszalam, ze jesli dziecko konsekwentnie odrzuca mleko, to moze mu po prostu nie sluzyc i to odrzucanie jest podswiadome (mam taki przypadek w rodzinie), tylko ze kiedys zmuszano nas do picia mleka, wiec sie przyzwyczajalismy. teraz ponoc jest taka szkola, ze jesli dziecko odrzuca, to nie powinno sie zmuszac... :unsure: nasza pediatra z kolei odradzala mi podawanie mleka krowiego do picia przed skonczeniem 3 roku zycia. oczywiscie w nalesniczkach, piszkoptach czy jogurtach to nie szkodzi, ale do picia powinno sie dawac modyfikowane. ona polecala Enfamil, my na razie na Bebilonie, ale jak Zosia skonczy rok, planuje jej zmienic na ten Enfamil (jak rzekla lekarka o Bebilonie: "skodami tez mozna jezdzic, ale w mercedesie komfort lepszy" ;)). sprobujemy wiec tego "mercedesa" ;).

ps. mam do opchniecia puszke Nutramigenu2, jesli ktos potrzebuje, moge podeslac poczta! :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #561513 przez ewelinda83
Mam chwile bo moja maruda zasnela :-)
Dzien koszmarny, niby mialo byc tak milo i romantycznie a tu kicha :( Kinga po wczorajszym spacerze sie rozkichala, a dzisiaj to i katar i oczka lzawia, dobrze ze goraczki nie ma. Marudna, jeczaca byla przez caly dzien :(
Psikam nosek, smaruje mascia rozgrzewajaca i podaje nurofen wiec mam nadzieje ze te paskudztwo szybko nas opusci. Ale moze to tez byc wina zabkow bo w buzi laduje doslownie wszystko :dry:
Ale bylo tez i przyjemnie, maz mi kupil tableta zebym po nocach nie musiala sie meczyc na telefonie :silly:

Dzieki za opinie na temat kuchni :-)
Emma nad ikea tez myslimy, bo oni maja bardzo fajne i praktyczne rozwiazania. Ale pytalam o BRW bo jakis czas temu zakochalam sie w ich frontach tzn w jednym kolorze a nigdzie indziej nie moge takiego znalezc.
A ten stolarz to niby robi z porzadnych materialow, zawiasy maja dozywotnia gwarancje, szuflady i drzw sa samo dociagajace ble ble ble mieli bardzo dobre opinie na internecie, no ale ta cena to mnie przerazila :ohmy:
Zobaczymy ile nam jutro wylicza :S

Asia buziaki dla Kacperka i duzo zdrowka :-)

Gosia przygotowania do roczku jak widze ida pelna para, jeszcze troche i my zaczniemy sie szykowac :-) udanej zabawy :-)

Tee widzisz a tak sie martwilas o Zuze a tu prosze takie postepy z dnia na dzien :-)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #561529 przez ewelinda83
Aisod dobrzez ze z tymi stopkami sie dobrze skonczylo :-). A swoja droga to juz kolejny przypadek niekompetentnych lekarzy i to nawet tu u nas na forum :angry: nie chce wrzucac wszystkich do jednego wora, ale coraz wiecej sie slyszy o zaniedbaniach :(
A tak na marginesie to zazdroszcze ci zim :-). Mialam dziadkow w Nowym Targu i czesto tam bywalam i sie rozkoszowalam gorami, gorskim powietrzem i klimatem, no a w zimie zima :-) mile wspomnienia mam ....

Z tymi biustonoszami to tez mam problem i sama juz nie wiem jaki mam rozmiar :angry: teraz kupilam sobie 75 C i jedna podkreslam jedna miseczka jakas taka jak by mala jest :S zawsze nosilam 75 B czyli chyba taki uniwerslany :silly: musze sie chyba zglosic do ten programu Trinny i Susannah ubieraja .... haha moze im sie uda dobrac dobry rozmiar ;)

Emma czyli mam rozumiec ze z nutramingenem sie zegnacie :unsure: :-)

Musze pochwalic moja marude :-). Coraz czesciej i dluzej stoi bez trzymanki, a dzisiaj nawet zrobila do mnie cos ala kroczek. Stala sobie, ja ja zawolalam i ona sie ruszyla ale juz tak lecac do przodu. No ale dla mnie to juz byl kroczek :lol:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #561696 przez ewelinda83
ale cisza z rana :)
aaa no i likend sie zaczyna ;)
u nas to ostatnie dni na wakacjach, w niedziele wracamy do deszczowej Irlandii :dry:
a tym czasem jedziemy wyceniac dalej kuchnie i szukac lapki do lazienki :)
wpadam w wir zakupow :lol:

aaa no i Kinia juz dzisiaj lepeij sie czuje, oczka nie lzawia, katarek tez jak by sobie poszedl :S tak wiec te przeziebienie bylo przez jeden dzien, wiec moze to jednak od zabkow :unsure:

mielego dnia wszystkim zycze :)

11 lata 11 miesiąc temu #561739 przez georgette102
dzień dobry

emma Zośka w kąpieli wygląda rewelacyjnie! czego używacie,że jest tyyyyle piany?

gabi dzisiaj wraca mąż, wiec nie wiem kiedy mnie tu teraz zobaczysz :P

ewelinda to super, że Kinia już się lepiej czuje, jeśli chodzi o kuchnię to ja robiłam pod zamówienie i też zapłaciłam kilkanaście tysięcy, ale jestem baaardzo zadowolona, super solidnie wykonana, praktyczna (w sumie sama ją sobie zaprojektowałam tzn powiedziałam co i jak chcę) ale wykonywała ją olsztyńska firma, więc to w twojej sytuacji nic nie zmienia

gusiag
ja tam się nie naśmiewam z twoich walentynkowych zakupów, bardziej to romantyczne niż moje samotnie spędzone :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #561909 przez ewelina.zak.1991
Hej dziewczyny! chwila odpoczynku:) u nas baaardzo kiepskie noce 20-30 pobudek! A zebow nowych nie widac... Nie wiem co sie dzieje... Ale mam nadzieje ze szybko przejdzie. Walentynki udane,.noc jeszcze bardziej:) juz dawno nie bylo tak fajnie:) haha my tez zamawialismy kuchnie na wymiar i jaka chcemy i dalismy 4 tys razem z blatem co laczy kuchnie z salonem. Ale nie wiem ile metrow ma:) temat cyckow omijam z daleka bo masakra... I w ogole to odstawilam go z dnia na dzien tak mnie bolaly po karmieniu:/ gorzej niz na poczatkach karmienia... I nic mi nie leci nawet jak scisne ale w cyckach czuje troche mleka... Oby wszystlo bylo ok. A Michas nawet nie zauwazyl :) ale brakuje mi tego baaardzo i wlasnie jak tak sie te 2 ostatnie noce budzil to o malo mu nie dalam od nowa. A nie karmie juz 5 dni.

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 11 miesiąc temu #562050 przez marigra
cześć dziewczynki

emma - fajnie, że czujesz się lepiej....bo teraz te choróbska czyhają na kazdym kroku.... a Zocha no genialna poprostu :lol: , a wy jeszcze kapiecie sie w wanience??? nie zalewacie meiszkania??? my juz przenieśliśmy się do wanny, żeby ocalić podłogi i sciany :D

ewelinda - my mamy kuchnie od stolarza i powiem szczerze, że jesteśmy mega zadowoleni. zsrobilismy ją na zamówienie, według własnego projektu (sami ustalalismy co i jak), stolarz doradzał nam tylko jak najlepiej zrobić itp. Zapłacilismy duzo mniej niż w sklepie, a naprawdę nie mogę narzekać.... ale to wszystko kwestia ustaleń i własnego zapotrzebowania....a co do mebli BRW - ze słyszenia wiem, że teżś są dobre (szwagierka u nich zamawiała). nic sie nie wypacza nie podnosi skrzypi itp...

ewelina - to radykalnie odstawiłas od piersi...uwazaj zebys zastoju nie miała....sprawdzaj, bo szkoda zebys się męczyła.

georgette - nawet nie próbuj od nas uciekac :blink: mąż mężem, ale forum to obowiązek kazdej mamuśki marcówki :blink:

no nic lece do pracy - swoją droga znów smarujecie jak nie mogę pisać :side:

11 lata 11 miesiąc temu #562415 przez aisod
hej
Ja tylko na chwilkę. Nie mam za bardzo weny do pisania... wybaczcie :(
Dziś Misiek większa smęda jest, chyba znowu zęby... mogło by się to już skończyć. Jeszcze mi mąż jutro do pracy idzie... chociaż on miał mieć wolne, a ja miałam mieć wychodne :/ Jestem zła :angry:

Jedynie napiszę co do tej kuchni... to jest dużo i nie dużo zarazem. Kuzyn mojego W kiedyś pracował w firmie robiącej meble na zamówienie i tam kuchnia kosztowała ok.25 tys., ale była naprawdę z bardzo dobrych materiałów... Sama bym tyle nie dała :silly:

miłego wieczoru i weekendu :)

11 lata 11 miesiąc temu #562419 przez gusiag
hej laski,
z innej beczki i nie na temat roczku, żeby nie przynudzać :laugh:
ile kosztowały stroje waszych pociech na chrzest??

11 lata 11 miesiąc temu #562461 przez emma
Cześć, ja też nie na długo, bo z komórki i padnięta :-).
Dziękuję, dziewczyny, za miłe słowa pod adresem Zofii! :-) :kiss:

Dorota, używamy od urodzenia płynu do ciała i włosów johnsona (duża żółta b butelka) i zawsze jest tyle piany :-).

Marigra, kąpiemy w pokoju, bo nie mamy wanny, a z kabiną chcemy jeszcze poczekać :-).

Gosia, ja kupiłam ubranko w zarze, sukienka z majteczkami 80, a sweterek 50 zł. Jakoś tak :-).

A Zosia dzisiaj przeszła sama przez cały pokój! Fajnie było! :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #562539 przez gusiag
dzięki Emma za odpowiedź, muszę wybrać się na sklepy a jak nic nie znajdę to zostaje kupić w sieci..
no i brawa dla Zofii za samodzielne chodzenie!! super!!

Ewelina, cieszę się, że walentynki udane, oby tak dalej. A z piersiami uważaj, jak poczujesz ból i guzki to leć do lekarza, żeby to nie było zapalenie!

a o zębach to już nawet nie ma co gadać, wszystkie marudzą, źle śpią, a tym co śpią zazdrościmy..

dobrej (o ile taka jest możliwa) nocy

11 lata 11 miesiąc temu #562584 przez ewelina.zak.1991
Uwazam uwazam wlasnie przed chwila sprawdzalam i gdy nacisnelam sutki to takie malutenkie kropeleczki polecialy... Kurde ale dzisiaj mu na pewno nie dam bo grzyby jadlam...

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 11 miesiąc temu #562624 przez emma
Zwijam żagle! ;-) miłego weekendu! :-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka