BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #608668 przez asiula2134
/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #608824 przez asiula2134
Mamuski gdzie jesteście?

11 lata 9 miesiąc temu #608902 przez gusiag
ja na szybko kochane bo nie mam czasu przepraszam. Chrzest udany, w kościele nie była zadowolona, dała sobie polać główkę, zrobić znak krzyża a jak ksiądz pytał nas czy chcemy żeby wstąpiła do kościoła katolickiego krzyknęła na cały kościół NIE! śmiali się wszyscy, no i mimo jej protestów została ochrzczona. Potem już miała dość wszystkiego i była marudna, chciała chodzić w kółko po kościele a na rękach wyrywała się okropnie. Na imprezie pospała chwilę, pochodziła za rączkę, pozowała do zdjęć itp. A potem w domu - niestety zeszło się masa wstawionych już gości, w tym oczywiście był mój mąż :( było tak sobie, ja zmęczona, ludzie wstawieni.. Ale największym osiągnięciem wieczorem było chodzenie Oli, zaczęła sama chodzić po pokoju w jedną i drugą stronę, z taką radością i szaleństwem że prawie biegała :) także zaczęło się!
No i jej marudność jest straszna, widzę że dziąsła na dole okropnie popuchnięte i ciągle rączka w buzi aż do odruchu wymiotnego. Ale za to dziś pospała fajnie bo od 20 30 do 4 20 jadła i do 7 30 spała.
zdjęcia będą obiecuje :)

11 lata 9 miesiąc temu #609528 przez mariola2041

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #610036 przez aisod
Witajcie!

Może mi się uda coś więcej napisać :P Dopiero kończę sprzątanie po imprezie ;) Jednak dużo tego było.
Urodziny się udały, jak na to, że przygotowania były tylko na mojej i męża głowie... Moja ciotka i mama przyszły pomagać, jak wszystko mieliśmy już zrobione :silly: Przypomnę, że imprezę mieliśmy na 22 osoby, także trochę żarcia trza było zrobić. :side:
Michał na szczęście troszkę się podkurował na święta, nawet poszliśmy we trójkę koszyki święcić, bo na chwilę słońce wyszło u nas. W święta już śnieg i dziś znowu od rana pada.

marigra zakalec wyszedł tylko jeden ;), bo Wojtek (który robił wszystkie placki :D )nie rozmieszał dobrze ciasta na biszkopt. Jak tam humor po szczepieniu? Jak mała?

gabi gratuluje sukcesu z mlekiem! Ja też myślałam, że u nas coś drgnęło, nawet w poniedziałek zasnął bez cyca, a w dzień też nie chciał, ale we wtorek już mu wróciło i to nad ranem :P Jeszcze ma czas :)

gusia dobre to było z tym NIE :blink: uśmiałam się troszkę. Najważniejsze, że "diabła" wygoniliście z Oli teraz będzie grzeczna :silly: Fajnie, że zaczęła sama biegać! :woohoo:

mariola Zosia wygląda super! Już taka "dorosła" jest na tych zdjęciach ;)

georgette i jak tam prezent dla męża? udało się coś wymyślić? :cheer:

emma i co z tymi wynikami? Wszystko przebadane? zdrówka życzę :)

stranger brawo dla Bartusia :laugh:

tee fajny nocnik i rowerek, widać, że Zuzi się podoba. :laugh: Michał dostał rowerek i nocnik na urodziny. Nocnik taki zwykły, grający, ale wiecie jak parzy w tyłek :silly: nawet przez pieluchę i spodnie :ohmy: Nie wiem, jak ja go nauczę sikania do niego :)

Jeszcze z fajniejszych prezentów to koń na biegunach, buja się na nim z takim impetem, że jeździ po całym pokoju :blink: a tu jeszcze tortem się pochwalę, bo sama go robiłam i jestem dumna z niego :D

Mam nadzieję, że udało mi się wszystko z grubsza ogarnąć ;)

nie pamiętam kogo jeszcze nie mam w znajomych na fb, ale zapraszam serdecznie :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #610048 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #610621 przez asiula2134
/

11 lata 9 miesiąc temu #610712 przez gaabrysia
Aisod, super Auto mieliśmy podobne .. tylko już niestety nie ja robiłam ,nie mam takich zdolności :P a co do cycka to nawet nie wiesz jaka jestem z niego dumna ;) no i nie ukrywam ,ze po tylu próbach z normalnymi mlekami to podeszło i oboje jesteśmy szcześliwi , lubiłam karmić piersią, ale zakładałam sobie najpierw miesiac później dwa , sześć i doszłam do roku uważam to za duzy sukces;)no i na pewno dużo zaoszczędziliśmy przez ten rok.. ;) wiec kochana zostałas sama na cycowym boju ;D

Asia, a no cisza jakaś u nas..
Fajnie ,że czysty teraz trzymamy kciuki za posiew .

dziewczyny coś mnie uczuliło (pierwszy raz w zyciu) i rano miałam usta jak po botoksie.. w sumie do tej pory mam :/ pije wapno. i szczerze współczuję tym którzy sobie coś tam wstrzykują, wszyscy mówią że nie widać.. a ja czuję sią jak glonojad :silly:

młody stoi już sam dość dlugo , pod recę -nie prowadzam czy przy rowerku pięknie chodzi. Więc pewnie niedługo wystarruje.

aaa nasz nocnik też parzy.. zwłaszcza na gołą pupe. Myślę,że to może przez to że jest zimny.. :unsure:

miłej nocy, mój głodomor pewnie dwa razy wstanie.. eh kiedy z tego wyrośnie.. myślałam,że jak przejdzie na mm-ale nic z tego..

11 lata 9 miesiąc temu #610716 przez emma
czesc, dziewczyny!

troche zamilklam, prawda, ale juz jestem! :) chociaz nie wiem, na jak dlugo, a na pewno nie regularnie ;). nie dosc, ze czasu niewiele, to jeszcze ten komputer mnie dobija, wlacza sie wiek, zasilacz nie laduje i niestety musze kupic nowy, a nie bardzo jest za co ;), bo wydatkow jest z 1000 i ciagle cos. teraz ten komp, aparat sie psuje, musimy kupic nowa brame do garazu, bo stara do niczego, wystarczy dobrze kopnac ;), spacerowke bym chciala, jak opadna sniegi, bo ta wielka i ciezka... a tu Macka urodziny sie zblizaja i trzeba jakis prezent wymyslic, no i dla Zosi pare ubranek, bo wczoraj spakowalam 2 torby rzeczy, z ktorych wyrosla... :dry:

slabo sie czuje, cos mnie bierze, natarlam sie specyfikami, zaraz lykne leki i do wyrka, moze mi sie upiecze... :dry: dlatego wybaczcie, ze nie napisze nadzwyczaj duzo...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

kupilismy Zosi tego psa z urodzin - znalazlam na allegro uzywanego (nic nie widac), o polowe taniej - nadal go uwielbia! :laugh:

gabi, gratuluje odstawienia od cyca! super! :lol: wreszcie meska decyzja - twoja i Adzika ;) :). daj znac, co u was.

Tee, powodzenia w probach siadania i siusiania, no i na rehabilitacji! Zosia tez lubi swoj nocniczek, ma taki sam, rozowy. :)

Gosia, ciesze sie, ze Ola taka dzielna byla w podrozy i na chrzcinach! mam nadzieje, ze jestescie zadowoleni i ze zobaczymy zdjecia w tej boskiej sukience! :lol:

Asia, super, ze wyniki w normie! oby wszystko sie teraz udalo i mozna bylo rozpoczac leczenie! trzymam kciuki! :kiss: napisz, co wiecej u was, a nie ciagle siki i siki ;).

aisod, swietny tort, jak u gabi! :) tez taki pyszny? :laugh: opowiedz wiecej o prezentach. ciesze sie, ze wszystko sie udalo!

georgette, gratuluje kolejnych zabkow! u nas na razie tylko 6! :)

mariola, fajnie Zosia wyglada, taka pogodna i radosna! super!

marigra, odzywaj sie! jak tam Zuzia? moglabys jakies zdjecie zapodac... :P

wiecej osob nie pamietam, za co serdecznie zaluje :silly:

dobrej nocy, laski! :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #610731 przez emma
o, gabi, fajnie, chyba razem pisalysmy :)
jeszcze raz gratuluje wam! :laugh: pij wapno, na pewno pomoze! a co do tych warg, to pomysl sobie, ze niektore baby wydaja fortune, zeby sobie powiekszyc cyce - masakra, tego nigdy nie zrozumiem! :ohmy:

wlasnie chcialam jeszcze cos o mleku napisac. dziewczyny, my juz definitywnie zrezygnowalysmy juz z nutramigenu, miesiac temu poszla ostatnia paka! :lol: teraz za rada naszych pediatrow "przesiadamy" sie na Enfamil - bardzo polecam! jest smaczny, moim zdaniem smakuje jak mleko w proszku :), a Zosia po tym ohydnym nutramigenie go ubostwia i warto, bo ma o wiele lepszy sklad niz inne mleka na rynku, wiecej witamin i mineralow, a przede wszystkim kwasy omega, ktorych inne mleka nie maja albo maja sladowe ilosci :(. co prawda jest drozszy niz inne mleka, no ale nie wiem jak u was, Zosia pije mielko tylko 2 razy dziennie, rano i na noc, wiec nie sa to jakies ogromne koszty... nasza pediatra powiedziala o innych mlekach, ze "Skodą tez mozna jezdzic, no ale mercedes to nieporownanie lepszy komfort" ;).

gabi, jesli chodzi o budzenie nocne, po duzej porcji mleka na noc (210-250 ml), najwczesniej o 20, maly nie powinien byc juz glodny. sprobuj robic tak jak ja i wiele innych dziewczyn, oszukuj go herbatka, Zosia po kilku "herbatkowych" nocach zrezygnowala sama z nocnego karmienia. dziecko sie nie zaglodzi, gwarantuje, Zosia nie je w nocy juz od 10 miesiecy :). powodzenia!

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #610744 przez gaabrysia
Tylko gdyby chciało mu się pić to chyba nie wypisał by do dna 210 ml mleka.. Ale właśnie mam zamiar dziś oszukać go woda z niewielką ilością herbaty, naszpikowany stoi - zobaczymy...
Leze już z tel w ręku wieć wybacz więcej nie "wypoce" chodź bym chciała:) a kompa zanim znowu wl to już będzie polnoc:-P

11 lata 9 miesiąc temu #610750 przez emma
gabi, zapewniam cie, ze po duzej porcji melka na noc on nie jest glodny. przerabialam to samo. Zosia wypijala tyle herbaty, ile jej dawalam, czasem nawet 2 butelki, wiec uwierz, ze wiem, o co chodzi :). w koncu jednak herbata sie znudzila i budzenie ustalo. Zosia po mleku wytrzymuje spokojnie do 8 rano, czyli 12 godzin, a nie wyglada na niejadka, prawda? ;)

11 lata 9 miesiąc temu #610752 przez gaabrysia
Wyszły jakies głupoty jak to z telefonu. Dobrej nocy. :*

11 lata 9 miesiąc temu #610763 przez gaabrysia
Tylko,ze adrian chyba woli smak herbaty.. Będę dziś próbowac go oszukać, on właśnie przez to ze je w nocy mniej je w ciągu dnia - chociaż teraż bardzo mu się apetyt poprawił.

11 lata 9 miesiąc temu #610769 przez emma
na dobranoc jeszcze Zosia swiateczna z jablkiem :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka