BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 9 miesiąc temu #605478 przez marigra
brawo Bartuś. Jeszcze troche a wszystkie dzieciaki bęą biegać:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #605516 przez aisod
witam!
Wpadam na chwilkę, żeby powiedzieć, że może przez chwilę mnie mniej być ;) Mamy zmieniony antybiotyk, oby szybko pomógł, a od jutra zabieram się za szykowanie świąt i imprezy urodzinowo-imieninowej. Jeszcze to bieganie pos klepach, jak ledwo na oczy patrzę... A żeby tego było mało to okres dostałam, więc pewnie wszystkie placki, będą zakalec na palec :P

Dołączam się do życzeń zdrowia dla wszystkich mamuś i dzieciaczków :)

Dobranoc

11 lata 9 miesiąc temu #605810 przez gaabrysia
hej wam u nas jest SUKCES :) a raczej moje samozaparcie. W końcu! ;)

Wczoraj do drzemki , coś mnie tkneło i zrobiłam młodemu 150ml mm (co prawda waniliowego) wypił całe i zasnął. Więc postanowiłam ,że właśnie sam zakończył swoją przygodę z cycem ;)

w nocy było ciężej , bo się trochę wściekał. Ale też wypił!;)
dziś przed drzemką nawet się ucieszył na widok butli i wypił znowu 150ml ;)

nie zaprzepaszczę tego i z okazji roku powiem dość! ;) wina, piwa mi się chce :silly:
co prawda jesze sie wstrzymam ,ale wątpie żebym się już zlamała. Pokazał ,że pije i to mi wystarczy.

Tylko...moje piersi pękają. w nocy musiałam 2 razy sciągać.. chciałąbym już szybko to zatrzymać..

11 lata 9 miesiąc temu #605883 przez marigra
gabi - brawa dla Adrianka, no nareszcie:) stwierdzil że już duzy chloapk i cycus mu nie potrzebny. Oby tak dlaej :) a Ty sciagaj jeszcze cały czas ale staraja sie coraz mniej irzadziej. Organizm musi się przyzwyczaić do coraz mniejszego zapotrzebowania. Ale nie dopuszczaj do przepełnieniea bo moze zrobic sie zastój, wiec powolutku coraz mniej a wkoncu zobaczysz ze produkcja mleka zaniknie

aisod - wazne ze dostalas antybiotyk, bo ten poprzedni jakis archaiczny.....no i zdrowiejcie szybko... a co do szykowania masz jakąś pomoc???bo sama sie wykonczysz :) a zakalce tez sa dobre, jak nie bedzie chetnych to ja sie pisze :lol:

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #605915 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #605920 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu #606114 przez strangerwold
ASIULA niby ładnie stoi przy meblach chodzi za rękę jedną a raczej biega raz stał sam dwie minuty ale teraz tak tyłek wypina że nie ma mowy.
GABI- gratuluję:* jeszcze będzie ci tego brakowało podczas czekania aż woda sie zagotuje i wystudzi xd ja czasem tęsknię! Taka wygoda to była. A co to za mleko waniliowe nie słyszałam o takim mój tylko pije zwykle bebiko 3r a zaciesza na widok butelki jakby jakąś mega super zabawkę zobaczył hehe . Co do laktacji to słyszałam że są na to tabletki nie wiem czy jedna czy ile nie orientuje sie.
Aisod ja też cie chyba nie mam w znajomych daj link jak możesz:) i wracajcie do zdrowka!

11 lata 9 miesiąc temu #606543 przez gaabrysia
Mleko modyfikowane o smaku waniliowym , biszkoptowym lub miodowym nestle po roku, dla mnie zbawienie bo innego młody nie tknie. właśnie wypił 160ml i zasnął - późno bo się druga drzemka im przesunęła wyjatkowo
Wszystko fajnie,tylko dlaczego tak mnie piersi bolą.. Jak w 3 dobie jak był nawal.. Młody jak się dziś przebierałam patrzył z takim zdziwieniem,jakby "o mleko, Ty je masz,dasz mi;)"..ale myślę, ze kwestia czasu jak zapomni:) podobnie było ze smokiem. Chociaż w nocy robił kilkuminutowe- całe szczęście, afery..

Dziewczyny co to za cisza meldowac się:)..
Tymczasem pisze już na spiaco do jutra:)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #606549 przez gaabrysia
A co do tabletek to już się o nich dziś naczytalam.. I oczywiście wolałabym ich nie brać bo są dość silne i częste skutku ubocZne ale teraż niechce mi się bawić z tym miesiąc czy nawet 6.. A dyskomfort i ból jest.. A przecież odciagam. Dlatego odwiedze chyba lekarza a wasze dzieci ile mleka pij :S ą? Na noc? W nocy? W dzień? Tyle samo?

11 lata 9 miesiąc temu #606569 przez strangerwold
Gabi masz rację poradz sie lekarza tak będzie lepiej. A mój pije rano dwie porcje mleka 210ml a na wieczór kaszę manna 300ml max a minimum też 210

11 lata 9 miesiąc temu #606574 przez strangerwold

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #606683 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu #606688 przez mariola2041
hej zosia dobrze a swiat nie bedzie bo maz w pracy

[url=http://

[url=http://

[url=

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #606694 przez asiula2134
/

11 lata 9 miesiąc temu #606729 przez gaabrysia
Hej u mnie świat nie czuć, pomijając bazie i zonkile.. Nie mam czasu nawet na porządki..
3 dzień bez cyca;) i chyba już się zaprzyjaźnił z mlekiem wypił 2x210ml w nocy:-S a teraż zrobił moga kupę. Piersi właśnie zaczęłam masowac i trochę lepiej jest..

Miłego dnia;) ja jeszcze jutro do pracy wieć świąteczny obiad tylko i odpoczynek:-D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka