BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 9 miesiąc temu #606737 przez Tee
hej

u nas wszystko dobrze, bez większych zmian :) z tym, że idzie nam ząbek i Zuzolinka kiepsko w nocy sypia (a my razem z nią)

Zuzia mleko pije raz dziennie około 180 ml. i raz je kaszkę z jednej porcji 150 ml wody.
Więcej mleka nie chce... my kupiliśmy mleko bebiko smakowe o smaku bananowym... jak skończymy to co mamy to wypróbujemy a nóż jej posmakuje

My śniadanie Wielkanocne spędzamy u mojej mamy a w poniedziałek jedziemy do Olsztyna do mojej siostry :)
GRATULACJE DLA ADZIKA (ZUCH CHŁOPAK) i DLA BARTUSIA (SUPER STOI)

A dziś kończę o 12 :laugh: :woohoo: :)
Miłego dnia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #606795 przez gusiag
dziewczynki ja tak na szybko
super, że Adzik zaczął mleko pić i to smakowe - smakosz. A co do tabletek na koniec laktacji to brałam, na początku narzekałam, ale dzięki temu wszystko się unormowało w tydzień! nie miałam mleka i hormony zaczęły wracać do swoich poziomów. Ale samo branie to masakra, najpierw pół potem stopniowo po całych i to na noc bo zawroty głowy okropne i można upaść, ale takie samopoczucie najgorsze to ze 2 dni, potem nadal kiepsko ale nie najgorzej. Tydzień je brałam i po tygodniu jak ręką odjął i mleko i złe samopoczucie. Także jeśli chodzi o ból piersi, nawały itp to bardzo skuteczne. Pani doktor powiedziała mi też, że wszystkie kobiety powinny na koniec karmienia brać je żeby potem nie było problemów z hormonami. To tyle co mogę powiedzieć.

Ja w rodzinnym domu, Ola poszła spać, też źle sypia bo coś z zębami się dzieje i boję się o tą zmianę czasu że będzie o 5 wstawała.. zobaczymy
u nas zima, po obiedzie zabieram Olę na sanki, nie pojeździła na Boże Narodzenie to poszalejemy w Wielkanoc, może nawet ulepimy królika :woohoo:
wczoraj kupiłam sobie kreacje na chrzciny, strasznie mi się podoba :)

Asiu my spacerówkę mamy z Espiro Magic i nie jest zła ale szału nie ma, szczególnie zimą, ale na wiosnę lato jak najbardziej, do samochodu ładnie wchodzi i do samolotu też bez problemu biorą.

kochane już dziś złożę Wam życzenia bo wiadomo jutro będzie już pewnie cisza :)
Spokojnych, rodzinnych, radosnych Świąt, miłego biesiadowania przy stole, lepienia królików ze śniegu - tym u których taka zima jak u mnie ;) Zdrowia dla wszystkich mam tatusiów i maluchów i olewania spięć rodzinnych ;) ściskam Was mocno i całuje maluszki. No i tym co w podróżach do rodzin szczęśliwej drogi :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #606878 przez marigra
czesć dziewczynki

ja na szybko bo chce wyjsc wczesniej z pracy..

otówz byłysmy wczoraj na szczepieniu mała wazy 11,7 kg i mierzy 79 cm.....została zaszczepiona mimo tego ze miałam złe przeczucia....no i niestety dzisiaj ma mega kaszel, az sie cała zanosi....:(:(:( i teraz nie wiem czy ta szczepionka jej nie zaszkodzi isie nie rozchoruje.... do tego fatalnie spi w nocy...jest tak rozregulowana, ze sama nie wiem co robic...zazwyczaj szla spac po obiedzie a teraz jest juz taka nieznosna od rana ze usypiam ja o 11 spi do 13...ale problem w tym ze ledwo wytrzymuje do 19....jak padnieo 19 to budzi sie w nocy po 3-4 razy i pobudke robi o 5 .......wiec kosmos, a jak przesuniemy zegarki to ja juz nie wiem co będzie....mam nadzieje ze to tylko ząbki a nic powazniejszego...

gabi - lepiej faktycznie idz do lekarza po te tabletki bo po co sie meczyc, tym bardziej ze radykalnie odstawiłaś piers....leki pomoga, ty bedziesz miała lepsze samopoczucie i \adzik bedzie szczesliwy

gosia - królik ze sniegu tego jeszcze chyba nie było:) poprosimy zdjęcia :blink: oczywsice czekamy na zdjecia kreacji malej i duzej damy

a z mleka to rano je kaszke, ale nie wiem ile bo robie miche czubata i zjada wszystko - obstawiam ze to ok 300ml, wieczorem o 19 je 180 ml, a na noc 200-2400ml w zaleznosci od stanu ducha:)

asia - wózek jednak jeszcze bedziew przydatny, bo jak wybierzecie sie na jakis spacer to wiadomo ze Kacperek nie przejdzie duzych odległosci, wiec poszukaj czegos odpowiednio lekkiego, łatwego w skladaniu a przy tym wygodnego i odpowiednio dużego

11 lata 9 miesiąc temu #606936 przez asiula2134
Wiecie co kupiłam w promoc!ji pampersy i są jakieś dziwne, takie cienkie i co najgorsze mały dostał krostek ba dupce- uczyniły go chyba... :-( chyba trafiłam na trefna paczkę....

11 lata 9 miesiąc temu #607032 przez asiula2134
Gusiag dołączamy do Was i idziemy później na sanki. Sypie i sypie i sypie. A jutro zrobimy królika podobnie jak Wy :-)

11 lata 9 miesiąc temu #607352 przez gusiag
królik przypomina potwora więc zdjęcia nie załączę :) taki mam już talent artystyczny, ze świątecznych ciastek też zrobiłam potwory, królik wygląda jak ufo a jajka do święcenia jak jajka satanisty :)

11 lata 9 miesiąc temu #607450 przez gaabrysia
Cisza i spokój chyba świąteczny ja do pracy jadę..
Cycki się uspokoily trochę, wczoraj tylko raz ściągnęłam
W nocy i już rano nie i mam nadzieję wytrwać do 14. Myślałam ze młody jak przejdzie na butle będzie mniej wstawał ale niestety nie. .. Tyle samo i to o tych samych godzinach. Kupiłam wczoraj pół piwa jablkowego:-D stalo się lepiej i chyba mam kaca ;)
Nie polami rok i 9 mc i tydzień ani kropli:) dziś postawie na lampke wina:)
Zdrowych wesołych świat!;)

11 lata 9 miesiąc temu #607553 przez gusiag
Asia ja kiedyś w PL kupiłam Pampersy na promocji, takie pomarańczowe, masakra! tak uczuliły Olę, że nie mogłam się pozbyć tych krostek i bólu u Oli. Nie wiem co to było ale były koszmarne i jakościowo też kiepskie. Ja Pampersów nie kupuję wcale.
Byłyśmy na święceniu, ksiądz olał wszystkich którzy nie zmieścili się do kościoła i nawet nie wyszedł poświęcić koszyków..
także poświęciłyśmy sobie same bo co było robić..

11 lata 9 miesiąc temu #607589 przez aisod
Hej! Ja tylko tak na szybko złożyć Wam życzenia zdrowych i radosnych świąt Wielkiej Nocy!

Gotuje i sprzątam jutro impreza ;) A dziś ostatnie "marcowe" dziecko urodziny obchodzi :D

Pozdrawiam i jeszcze raz wesołych :)

11 lata 9 miesiąc temu #607593 przez marigra
czesc dziewczynki

ja na szybko, z racji zbliżsjących się Świąt dużo radości, spokoju i odpoczynku w groni rodzinnym, a tym co mają wszelkie imprezy - chrzciny i urodziny zycze szampanskiej zabawy

papa

11 lata 9 miesiąc temu #607600 przez gusiag
Aisod dziękujemy za życzenia świąteczne
ogromny urodzinowy buziaczek dla Misia :) rośnij zdrowy okrąglutki maluszku :kiss:
Marigra Tobie również dzięki za życzenia. No właśnie u nas w poniedziałek chrzest :)

11 lata 9 miesiąc temu #607641 przez ewelina.zak.1991
Gabi ja nie karmie juz prawie miesiac i Michas tez sie budzi w nocy caly czas. od tyg juz nie daje mu w nocy butli tylko przed spankiem daje mu wiecej posilkow czyli ok 19 kaszka 200ml i kolo 21 mleko 230ml , czasami zje tylko polowe wiec jak juz spi o 22 daje mu to co zostawil n spiocha :) i spokojniej spi. te posilki na noc musza byc bardziej syte. sprobuj:)

Kochane radosnych Swiat Wam zycze i aby jak najwiecej bylo w te dni milosci :**

Moje maleństwo !!!:*

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #607666 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu #607669 przez asiula2134
Kurcze miało być do Gusiag a nie Gabi :-) zmęczona chyba jestem....

11 lata 9 miesiąc temu #607742 przez emma
Cześć, dziewczyny!

Dziękujemy za życzenia i też życzymy wam i waszym rodzinom cudownych świąt i powodzenia na chrzcinach! :-)
Buziaki od Zosi i Emmy! :kiss: :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka