BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #619612 przez Tee
moja Zuza jest na takim etapie że na razie wszystko jej cieknie po brodzie (tzn. jak pije sama z kubeczka i z kartoników) myślę, że taki kartonik z soczkiem by u nas nie wypalił... słabe te kartoniki. Zuza raz ścisnęła i cała była zalana... a akurat jechaliśmy do siostry na urodziny ;)
dzięki za odpowiedzi... coś wymyślę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #619618 przez mariola2041
hej ja mam taki kupek do picia tee jak ty w linkach i powiem ci że Zosia bardzo ładnie z niego pije na początku nie chciała po ciężko jej było ale teraz już ładnie i pije i nawet potrafi się ze szklanki napić po za tym jest ogromną gaduła i ciągle powtarza tata albo papa albo jakieś inne słowo i nauczyła się pokazywać gdzie co jest...a najbardziej lubi konie i jak jej się mówi pokaż gdzie jest konik to aż piszczy z radości może dlatego że mieszkaliśmy tyle czasu na stajni i była z tymi końmi na codziennie teraz jesteśmy tylko tam na obiadku ja idziemy do męża ale na prawdę widzę że robi postępy i już mniej krzyczy jak jej naciągam te nóżki widać zaczyna działać bo nawet jak ją posadzę to potrafi teraz kilka minut posiedzieć sama ale i tak nie mam co się bo zaczęła raczkować to i usiądzie tylko że później najważniejsze że jest z nami i nie ważne czy będzie kiedykolwiek chodzić to i tak bardzo jesteśmy szczęśliwi że żyje bo było bardzo źle
dziękuje dziewczyny za słowa otuchy to na prawdę mi dużo pomogło bo nikt z nas nie potrafi przewidzieć co się stanie

[url=http://

[url=

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #619773 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #619779 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu #619811 przez gaabrysia
No to fajnie, ze już w domku jesteścię:) może ta wadą się jakby to pow unormuje i z czasem nie będzie trzeba aż takiej kontroli. Moja siostrzenica miala wadę aorty wykryła w 9mc ciąży.. Teraż ma 4lata i już od dłuższego czasu jest ok. Kontrolują chyba tylko co rok. A co do błędów to doskonale Cię rozumiem:) wkoncu ciepło wyjme buty wiosenne które kupiłam 1,5mc temu ;) czekam aż adek wstanie i idziemy do parku do póki jeszcze nie pada. Jak nie urok...

Miłego dnia. Ja też z tel wieć od razu sorry za błędy;) chociaż może kolejny raz kogoś rozsmiesze;-)rozumiesz

11 lata 9 miesiąc temu #619812 przez gaabrysia
No to fajnie, ze już w domku jesteścię:) może ta wadą się jakby to pow unormuje i z czasem nie będzie trzeba aż takiej kontroli. Moja siostrzenica miala wadę aorty wykryła w 9mc ciąży.. Teraż ma 4lata i już od dłuższego czasu jest ok. Kontrolują chyba tylko co rok. A co do błędów to doskonale Cię rozumiem:) wkoncu ciepło wyjme buty wiosenne które kupiłam 1,5mc temu ;) czekam aż adek wstanie i idziemy do parku do póki jeszcze nie pada. Jak nie urok...

Miłego dnia. Ja też z tel wieć od razu sorry za błędy;) chociaż może kolejny raz kogoś rozsmiesze;-)rozumiesz

11 lata 9 miesiąc temu #619828 przez gaabrysia
Nie wiem czemu poszło dwa razy...
A tak w ogole to miałam napisać, ze od rana jestem szoku.. I zastanawiam się co się dzieje na tym świecie. Ciągle słychać o śmierci dzieci, gdzie Ci ludzie serca mają? z tej katarzyny w zrobili już celebrytke!! Teraż 3 noworodki w zamrazarce, mąż zwolniony.. Włos się jeży!!!

11 lata 9 miesiąc temu #619868 przez strangerwold
Mariola tak trzymaj najważniejsze że zosia jest z wami z czasem wszystko sie uda trzeba trochę cierpliwości:) jestem z ciebie dumna nie każda by tyle zniosła a ty dajesz radę:*
asia witaj w domu:*
gabi mnie też to zastanawia co te nauki mają w głowach! A katarzyna w? Daj spokój książkę nawet napisali "kulisy śmierci" tak w tv reklamowali i książka sprzedaje sie za 15zł żałosne mega żałosne jak tak można !!
Ps my dzisiaj idziemy na szczepienie ciekawe jak mały będzie sie zachowywał

11 lata 9 miesiąc temu #619870 przez strangerwold
Mariola tak trzymaj najważniejsze że zosia jest z wami z czasem wszystko sie uda trzeba trochę cierpliwości:) jestem z ciebie dumna nie każda by tyle zniosła a ty dajesz radę:*
asia witaj w domu:*
gabi mnie też to zastanawia co te nauki mają w głowach! A katarzyna w? Daj spokój książkę nawet napisali "kulisy śmierci" tak w tv reklamowali i książka sprzedaje sie za 15zł żałosne mega żałosne jak tak można !!
Ps my dzisiaj idziemy na szczepienie ciekawe jak mały będzie sie zachowywał

11 lata 9 miesiąc temu #620040 przez gusiag
Asia i Kapi witajcie w domku, dobrze, że już po. A co do wady to ciężko coś powiedzieć, musicie się badać i być dobrej myśli. A to że nie pójdzie do żłobka to też dobrze, bo choróbska są tam okropne, córeczka koleżanki po kilku dniach miesiąc chorowała w tym 3 razy była w szpitalu. Nie ma jeszcze roczku. Także Asiu, najważniejsze zdrówko Kapiego. Z czasem będzie lepiej

Tee kup od razu jakiś kubek ze słomką, potem zdejmiesz wieczko i będzie kubek po prostu.

Mariola widzisz, już widzisz postępy! pracujcie a będzie dobrze. Zobaczysz, że będzie chodzić a nawet biegać!

Gabi to się w głowie nie mieści, że są tacy ludzie, ja to nawet nie czytam takich wiadomości, nie chcę, ja wolę wierzyć, że ludzie jednak są ludźmi a nie podłymi potworami.

ja dziś zrobiłam zupkę pt. prawie barszcz ukraiński. taka na buraczku, z białą fasolą, ziemniaczkami i jabłuszkiem. Mam nadzieję, że zje...

11 lata 9 miesiąc temu #620363 przez gusiag
no i zupy nici, spróbowała i pluje
ręce mi opadają

11 lata 9 miesiąc temu #620424 przez gusiag
a jednak mały sukces.. dodałam do mojej zupy odrobine zupy ze słoika, i dałam łyżkę w rękę, oczywiście asekurując i zjadła całą miskę. Chyba muszę mieszać jej jeszcze nie tak gwałtownie odchodzić od smaku słoikowego.. a i pomyliłam się i podałam łyżkę do lewej rączki :/ ale to chyba nic

11 lata 9 miesiąc temu #620439 przez mariola2041
to gratulację a miała się ciebie zapytać gdzie Oli kupiłaś ten płaszczyk siwy??a u nas Zosia coś ostatnio odmawia jedzenia ale to przez zęby chyba tylko że ja ja jej daję to co gotuję dla nas może i dlatego nie chce za bardzo

[url=

11 lata 9 miesiąc temu #620465 przez gusiag
Mariola płaszczyk jest firmowy - ZARA a kupiłam go na dziecięcym bazarku :) popatrz czasem może akurat taki bazarek trafi się i u Ciebie

11 lata 9 miesiąc temu #620803 przez gusiag
ee nie podoba mi się taka cisza i idę spać skoro tak :/
dobranoc

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka