- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
a malujecie też kuchnie??Mamy do pomalowania 2pokoje, kuchnie przedpokój i kuchnię.
u nas zjedzone dwa paluszki rybne, nie wiem czy to powód do radości czy płaczu
niedługo na spacer
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
My ciągle na dworze mimo mojego kiepskiego samopocZucia po spotkaniu z przyjaciółka;)
U nas też jakoś kiepsko z jedzeniem prze ostatnie dwa dni, ale to na pewno przez zeby..
ASIA zazdroszczę remontu, w sensie jego efektow, kacper na pewno będzie szczesliwy;)
Ja czekam na zwrot podatku i kupię sobie rower ( oczywiście nie za wszystko;) fajnie, ze jak ma się dziecko tyle zwracają
Muszę kupić bo na starym strasznie się garbie, a po ciąży boli mnie kręgosłup w takiej pozycji
Już się nie mogę doczekac wycieczek;)
GUSIAG młoda się nie zaglpdzi nie zadreczaj się.. Niestety nie masz na to wpływu
TEE oglądałam dziś takie fajne bidony z rurką nie kapiaca nuka bardzo mi się podobał następnym razem kupię
Bylismy kupić wywrotke z gadzetami do piachu.
EMMA wpadajcie chociaż czasem wszystko pięknie, praca pracą, ale my tesknimy!
DOROTA widze Ty też w wirze praca-dom mniej masz dla nas czasu..
Nie wiem co jeszcze chcialam napisać...
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
My też prwie mieszkamy na polu i wracamy do domu tylko na obiad Dlatego właśnie nie piszę...
Byliśmy dziś na szczepieniu 12,5kg żywej wagi noszę Niestety nie zmierzyli nas... :/
i to tyle rewelacji
Co do nie jedzenia to myślę, że dużo tu robi pogoda też... gdy jest cieplej to mniej się chce jeść (przynajmniej ja tak mam ) Spokojnie wszystko wróci do normy
TO dobrej nocy życzę
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
co tu ostatnio taka cisza, czy to znak, że nasze forum umiera? strach się bać, latem będzie jeszcze gorzej...
Gabi czy coś przeoczyłam, nie rozumiem tego kiepskiego samopoczucia po spotkaniu z koleżanką..
Rower to świetna sprawa, ja też niedługo będę chciała kupić siedzonko dla Oli i latem będziemy wszędzie rowerami jeździć
dziewczyny co do bidonów z rurką, jest ich jeden minus- póki co odkryłam jeden, może jest więcej. Otóż dzieci przyzwyczajone do picia z butelek, będą go przechylać żeby pić a przechylając napój będzie uciekał od dolnej słomki i będą dzieci myślały że nic tam nie ma. Trzeba nauczyć je trzymać pionowo i tak pić. Ola czasem wie, że tak ma robić a czasem przechyla i się denerwuje.
Aisod no to nieźle waży a najmłodszy na naszym forum jeśli się nie mylę i dobrze, facet ma być facet Ola waży 9100g - dziś ważona. Jutro mamy szczepienie przypominające, zobaczymy jak pójdzie, no i bardzo bym chciała się dogadać co do jedzenia i spania i ząbkowania Oli.
nasza noc dziś boska, bo podałam na noc Oli Viburcol. Spała do 5 30, zjadła mleko i spała jeszcze do 7. O niebo lepiej. Tak ją muszą te zęby męczyć biedulkę. Teraz też śpi, dałam jej te kulki Osanit na ząbkowanie, chociaż nie wiem, czy to działa. To chyba Mariola o nich pisała?
Ola jakoś nie chce przestawić się na jedną dłuższą drzemke, nadal śpi dwa razy po godzinie.
nie wiem co jeszcze pisać, nie będę zanudzać.
Odzywajcie się wszystkie chociaż w kilku zdaniach
Miłego dnia
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
ale u nas "deszczyca" a już było tak ładnie!
wyniki zadowalające- niewielkie ilości bakterii ale pediatra stwierdziła, że to może być przez zanieczyszczony pojemniczek i żeby nic z tym ni robić. chyba że chcemy to możemy jej podawać wit.c - a kolejne wyniki zrobić za dwa tyg.
troszkę jestem zdziwiona tym zanieczyszczonym pojemniczkiem bo Zuza robiła siusiu bezpośrednio do kubeczka- no ale nic!!! może w końcu dojdziemy do perfekcji jeszcze kilka prób i opanujemy.
byłam wczoraj z Zuzą na "rehabilitacji" trwało to góra 30 min. pan Arek duuuuuuużo mówił. potem posadził Zuzę na materacyku i patrzył jak ona do nas idzie (czytaj - raczkuje), następnie posadził ją z drugiej strony, nam kazał siąść po drugiej stronie pokoju (na łóżku) i patrzył jak Zuza wstaje...
najpierw krzyczała... potem sie w końcu ruszyła... Spytał "czy ona zawsze tak niezgrabie wstaje"... omg- to on myśli że czemu my do niego jeździmy!!!!!
no ale nic najlepsze i tak było to gdy sie ze mnie "podśmiewywał" że w końcu mnie widzi... i bardzo miło mnie zapraszał na kolejne rehabilitacje!!!!! już chciałam mu powiedzieć że to coś to rehabilitacją nie jest!!! ale wycedziłam tylko "nie zawsze mam możliwość".
Kurcze przecież pracuję!!!! ale w domu ćwiczę z małą kiedy tylko mogę!!!!
trochę mi najechał na psychikę- tak wiec chyba zacznę sie zwalniać z pracy i z nimi jeździć ten cyrk oglądać
po za tym mamy 1 nowe ćwiczenie... uczyć Zuzę chodzić bokiem. Stawiać ją przy łóżku- kłaść obok zabawkę i ma się poruszać- wcześniej mieliśmy ją tylko stawiać i zachęcać do przemieszczania ale że jeszcze nie ruszyła to mamy przesuwać jej nóżki... tak by załapała.
kolejna wizyta za miesiąc bo pan. Arek musi "widzieć" Zuzoliny postępy!!!
Gdyby nie te "krzywe stópki" to bym już dawno "z tego czegoś" zrezygnowała!
może w końcu zajmie się jej nogami... na razie czeka aż sama załapie o co chodzi czekać to i ja mogę!!!!!
samą zaczynam wątpić czy tu o napięcie mięśniowe chodzi!
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
jak Zuza ma chodzić bokiem, tego nie zrozumiałam?
i kochana uśmiechnij się twoje dziecko ma dziś 1 rok, 1 miesiąc, 1 tydzień i 1 dzień wyślij lotka
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
wczoraj mąż zaoferował się, że poszuka - podobno nigdzie nie było- temu akurat się nie dziwię ale...
no właśnie ale... znalazł "kubek 360" i nie było by nic w tym dziwnego gdyby ten kubek nie kosztował 36 zł... normalnie w szoku jestem i chyba odpuszczam poszukiwania bidonu (niekapiącego)...
ciekawsza sprawa, że Zuza nie chce z tego pić! Kolejna kasa wyrzucona w błoto... może sie jednak przekona????
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
podobno naukę chodzenia zaczyna się od chodzenia w bok a dopiero później dziecko rusza "na wprost"
jak już opanuje chodzenie bokiem można próbować prowadzać na wprost ale... by nie trzymać ją za rączki (by obie łapki nie były w górze) ani pod pachy, jak chcemy jej pomóc to trzymamy za tułów.
jeżeli chodzi o innych specjalistów to z nóżkami byliśmy u dwóch- pierwszy nam powiedział by kolejny raz się zgłosić jak już Zuza będzie biegać... wtedy dopiero będzie uczył poprawnego stawiania stóp (ostatni raz tam byliśmy około 6 mieś temu)
wiecie co jak bym miała kasę to bym sobie dupy nimi nie zawracała tylko chodziła prywatnie ale niestety jest jak jest wiec muszę się zdać na ich "łaskę"
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Ola nigdy nie chodziła bokiem, zaczęła chodzić od razu do przodu
miłego dnia uciekam z Olą do koleżanki a potem na spacerek
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Moje maleństwo !!!:*
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kapi ma krzywe nóżki czy stópki??? Zuza ma krzywe stopy tzn. niby jedną ma krzywą ale obie źle stawia.
jest to troszkę problematyczne bo nie mogę dobrać jej butów z tych co mam żadne nie wchodzą na stópkę mimo że rozmiar dobry... troszkę mnie to martwi bo na podwórku chodzimy tylko w zabudowanym kombinezonie (ze stopami)... a idzie wiosna trzeba będzie odłożyć kombinezon i nie wiem co dalej.
sandałki jestem wstanie jej nałożyć (wszystkie miękkie buty)... ale zimowo wiosenne- zabudowane nie wchodzą