- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
u nas ok, niedziela poza miastem, w pełnym słońcu i super wiosennie. Także energii mamy dużo na nowy tydzień
pozdrawiam wszystkie myjące okna, też mnie wszystko boli po myciu, razem z nogami po siłowni..
Marigra kupiłaś fotelik??
ktoś przepraszam już nie pamiętam kto, proszę się nie gniewać kupił taki jak mamy my, Kiddy, czy jesteś ktosiu zadowolony??
Asia ale fajnie, że macie miejsce i dla Kapiego w domu na jego pokój i na siebie. My mamy wspólną z Olą sypialnie a zabawki wszystkie w salonie.
Justyna cieszymy się razem z wami pogodą i życzę udanego wyjazdu, mam nadzieję, że jakieś kłótnie o których piszesz to pierdoły tylko i wszystko jest ok
kupiłam Oli bidon ze słomką i odstawiam ją całkowicie od butelki jeśli chodzi i picie napoi, a mleko pije tylko nad ranem to z butli, potem mleko ma w kaszkach, musli itp.
ze słomki radzi sobie świetnie
nie wiem co mam napisać, a i oczy mnie bolą od komputera, bo tyle słońca na raz po takich paskudnych dniach dało im popalić
buziaki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
u nas ambitny weekend, mycie okien sprzatanie ogarnianie wiosenne....
Gosia - fotelik kupiony, kolor fiolet - zdecydowanie lepiej wyglada w rzeczywistosci niz na zdjęcie. Zuzolek jeszcze nie jechał w nim, ale przymierzalismy w sklepie i wygodnie jej się siedziało. zobaczymy jak sie sprawdzi w rzeczywistosci....podobno dobry, ale sie okaze:)
allegro.pl/fotelik-recaro-young-sport-9-...isy-i3102810542.html
szuskałam tez bidonu, ale kurcze jest starszny z nimi problem;/ nigdzie nie ma..... musze poszukac na allegro....
justyna - jedz odpocznij powdychaj powietrza a na pewno problemy jakoś łatwuiej będzie rozwiązać
asiula - jak już ubraliście dywan to dobrze;) hihhi uwielbiam te nasze pomyłki słowne:)
a co do mieszkanka my tez w przyszłosci planujemy nasza sypialnie przerobic na pokoik Zuzy , a my przeniesiemy sie do salonu. Ale jak narazie jest nam razem dobrze, Zuza jeszcze mała wiec sie miesicmmy. Zabawki mamy tez poupychane w salonie:)
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Mam nadzieję, że dzień będzie lepszy niż noc. Na razie za oknem czasami słońce wygląda zza chmur... może nawet jakiś spacer na rowerku zaliczymy
A jak tam u Was? Wiosna już zawitała?
może wpadnę później
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Tee ja kupiłam zwykły bidon w rossmannie babydream chyba te rosmanowe rzeczy się nazywają, ze słomką i zamyka się go też i w ogóle nic z niego nie leci. Tani i fajny.
src.discounto.de/pics/Angebot/65400/8709...r-blau-65400_xxl.jpg dokładnie taki tylko kolor inny
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja chce kupić taki "niekapek" by płyny nie wyciekały jak Zuza się zdenerwuje i nim żuci, chce go używać głównie w podróży.
widziałam w sklepach i w aptekach ale tylko takie "kapki"... więc chyba zamówię przez internet ten NUBY
u nas apteki słabo zaopatrzone... na 5 aptek tylko w jednej znalazłam smoczki i butelki Tommeee tippee (Zuza tylko takich używa) - wczoraj byliśmy u mojej mamy i zapomnieliśmy od niej zabrać ileż my się naszukaliśmy... w końcu w 5 aptece kupiliśmy... bidonów niekapków nigdzie nie było
u nas jest około 5 st. i zimno jak cholera... szaro buro i ponuro... a po za tym taka chlapa że chyba sobie gumaki kupie
jeżeli chodzi o pokoiki... zazdroszczę, że niektóre mamy mają oddzielne. my "mieszkamy" z Zuzą w jednym niewielkim pokoiku (chyba jest ze 2 na 2m ) - i to jeszcze ze schodami...Zuza ostatnio je odkryła - chowa się i wyciąga wszystko na środek pokoju do dyspozycji mamy łóżko, kojec, szafę, Zuzikową komodę i tzw. "słupek". My tam praktycznie tylko śpimy bo klaustrofobii można dostać.
Marzę, że kiedyś się wyprowadzimy i będziemy mieli chociaż ze dwa pokoje
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Pięknie w domu czysto;) ale padam po tym weekendzie i dzisiejszym dniu w pracy, adek wstanie to ruszymy na dwór trochę słońcem naladowac akumulatory. ..
Wpadne później
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
allegro.pl/nuby-bidon-pstryczek-z-uchwyt...240-i3148949572.html
allegro.pl/nuby-bidon-sportowy-nie-kapek...12m-i3152484139.html
cyt z aukcji : Miękka, silikonowa słomka, posiada bezpieczną zastawkę umiejscowioną w jej wnętrzu, która pozwala na przepływ płynu tylko wtedy gdy dziecko ssie
z własnej wygody chcę by to był - kubek niekapek ale ze słomką... chce go stosować głównie w podróży
w sklepie znalazłam tylko "tandetnie" wykonane...
my próbowałyśmy pić z kartonika ale Zuza go tak mocno ściska że cały soczek wyskakuje
aha i zmieniam moją ostatnią wypowiedz - u nas też wyszło słońce
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
zobacze ten w rossmanie ale innym, bo mi sie spodobał
ja dzis w pracy wiec ze spaceru nici;/ najwczesniej dopeiro w srode wyskocze na dworek;/
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
dzień był piękny i gorący, jak latem
Marigra jak nie znajdziesz w sklepie to na pewno znajdziesz na allegro
powodzenia
cisza aż przykro.. piszcie coś
aa Ewa powinna lada dzień nas odwiedzić na forum a właściwie to do nas wrócić bo może już będzie miała net
jak Was nie ma to chyba idę spać, bo w nocy prawie nie spałam a dzień był męczący szczególnie psychicznie przy niejedzącej Oli..
a i Ola dziś dwa razy nasikała do nocnika po spaniu,a przed kąpielą na podłogę koło wanny
dobranoc
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
u nas dziś lekki przymrozek ale ewidentnie idzie wiosna ptaszki za oknem już od 5 śpiewają
my mieszkamy na zadupiu wiec o takich sklepach jak real...tesco... itd mogę sobie tylko pomarzyć (na pewno z 60 do 100 km do nich mam). to co u nas znalazłam na półkach to tandeta, ale mamy niedaleko (około 25 km od nas rosmanna)więc sobie tam zerknę przy okazji.
Gosiu nie martw się - wiem o czym mówisz, moja Zuza też często ma "problemy z jedzeniem" . Nie martw się to nie twoja kuchnia jest kiepska tylko ją pewnie dziąsełka bolą - Moja Zuza ostatnio z Zupy to wyjada tylko ziemniaki i "to gołą ręką"... ale bardzo polubiła paluszki rybne i w ogóle samą rybkę. Kupuje jej dorsza i wcina jak oszalała. Wczoraj na kolację zjadła 5 paluszkowy - tylko że bez panierki.
Kaszy nie tyka od miesięcy (kiedyś parę razy zjadła- już się cieszyłam, że będzie z górki a ona figę - protest i koniec kaszki!!!).
gratuluję dla Olusi "nocnikowych" postępów
ja dziś odbieram wyniki Zuzy i mam nadzieję, ze będą zadowalające
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Asia wiem, że to kiepsko tak mówić, ale masz rację pociesza mnie fakt, że nie tylko Ola tak grymasi. Zobaczę co będzie dziś z obiadem i jeśli nie zje to wracamy na słoiki bo ona chyba nie śpi w nocy z głodu skoro cały dzień nie je.. dziś wstawałam o 1 o 2 o 3 o 5 i o 6. także na prawdę nie wiem co już mam robić. W czwartek szczepienie to zapytam lekarza co myśli o tym..
do picia dajemy soki - do tej pory wszystkie dziecięce rozcieńczane wodą a od niedawna zwykłe "dorosłe" soki z wodą, czasem skusi się na herbatkę z jabłka i melisy ale to już od święta.. wody dodaję więcej niż soku.
ee szybciej pomalujecie niż 5 dni 2 to max co wam daje ja kiedyś z koleżanką zrobiłam remont pokoju sama z nią, szpachle, gładzie i dwukolorowe ściany plus przemeblowanie w 1,5 dnia
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa