BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 9 miesiąc temu #620866 przez gaabrysia
Ja też staram się nie słychać,ale dziś nie mogłam po prostu uwierzyć ze coś takiego może na świecie się dziać.. ;(
Fajnie, ze ola zjadła sukces:) a ręką się nie przejmuj przecież by nie jadła albo by sobie przełożyła jakby było jej nie wygodnie. Ale dziś juz ciepło bylo :) super!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #620887 przez marigra
eh napisałam się i g....... ehhh
wiec na szybko

Asia - witajcie w domku, najwazniejsze ze znacie przycyzne dolegliwosci, mam nadzieje ze nie będą wogóle dokuczać....

mariola - super ze macie pierwsze sukcwsy

emma - zmywarka to nasze wybawienie....naprawdę...bo ciagle sprzeczalismy sie o zmywanie właśnie a teraz pyk i sie myje samo:)

no nic wiecej nie pamietam sorki ide spac, ciezki dzien miałam paaa

11 lata 9 miesiąc temu #621062 przez gaabrysia
Jeszcze trzeba włożyć i wyjąć ze zmywarki;) ja nie posiadam ale będziemy kiedyś zmieniać mieszkanie to chyba sobie zafundujemy nie ma co wygoda jest, ale najpierw będę musiala kupić wystarczająca ilość naczyń. Nie śpimy od 5 i mam wrażenie, ze już ten dzień tyle trwa.. A tu jeszcze do pracy i jeszcze jutro.. A okna się same nie umyka;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #621075 przez Tee
hej

Ja też jestem zadowolona ze zmywarki :) wcześniej to był mały koszmar!
ponieważ nie było chętnych ja zazwyczaj musiałam (po pracy) zmywać...

Asiu- witajcie!!!! wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :kiss: :kiss: biedny ten twój maluszek!!!!!

My dziś łapaliśmy siuśki na badania!!! omg! hard-kor ;) :lol: hihihi
Zuza lubi swój nocniczek ale ale tylko wtedy gdy robi z nim co "uważa za stosowne" a przede wszystkim gdy jest ubrana ;) ;) tak płakała bez pieluszki, że nawet baja i smok nie pomogły... no ale nałapaliśmy troszkę bezpośrednio do pojemniczka :blink:

aha odkąd złapała tego wirusa nic nie chce jeść :( bywa, że przez cały dzień tylko pije i zje np samego banana :ohmy: nam już dawno przeszło- ona oprócz braku apetytu też nie ma żadnych objawów. Mam nadzieję, że szybko jej apetyt wróci! Wszystko co jej zrobię ląduje w koszu :( czy to na "słodko" czy na "słono" bez wyjątków - i tak od wtorku 2 kwietnia

Miłego dnia :)

11 lata 9 miesiąc temu #621173 przez strangerwold
Też sie dołączan do zmywarki u nas jest oczywiste że ja myje naczynia sprzątan gotuje zajmuje sie dzieckiem mój D. Uważa że jak on pracuje to nie będzie tego robił.
Zazdroszczę wam trochę dziewczyny że chodzićie do pracy ja nie mam takiej możliwości w żlobku nie ma miejsce a przedszkole od 3 lat a z rodziny też nie ma kto sie zająć małym..
Tee współczuję musisz jakoś namówić mała na jedzenie.
Pisałam wczoraj że byliśmy na szczepieniu miał ostatnia dawkę pneumokokow bartus nawet nie zapłakał w szoku byłam normalnie sie zachowywal następne szczepienie pod koniec sierpnia:) a wgl mój Bartus wczoraj przeszedł prawie całe mieszkanie sam nie prawie tylko przeszedł! Oczywiście asekurowałam go zatrzymywał sie ale nie upadł ani nic szedł szedł i nawet zakrecął sobie. A najlepsze jak stał przy pulce odwrócił sie puścił sie sam i szedł normalnie dumna jestem on tak chodzi jak go puszczę aż zaczyna biegać!

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #621412 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu #621433 przez asiula2134
My też już używamy sztućców tzn widelca i niestety plastikowego nie chciał :( dostaje więc mały deserowy, a ja siedzę obok niego i asekuruje aby nie wyjął sobie oka!!! Parówki, kanapki, banana je widelcem! inaczej nie chce! Fajnie to wygląda :laugh:

co do butków nie wiem czy pisałam, ale bardziej zadowolona jestem z befado niż z bartkowych. mały tak już się przyzwyczaił, że zaraz po wstaniu bierze buty i chce zakładać na nobi. Oczywiście jeszcze tego nie potrafi ale wygląda to fajnie :) :)

justynasuper dzielny chłopczyk! i postępy wchodzeniu rewelacja. Kochana łączę się z tobą w bólu też jestem uziemiona w domu z dzieckiem, ale spójrz na to z innej strony. Ty jesteś przy pierwszych kroczkach z nim, Ty słyszysz pierwsze słowa itd.... A co do prac domowych u nas jest podział. Mój mąż mimo tego, że pracuje ma też obowiązki w domu. Uważam, że siedzenie w domu z maluchem albo z dwoma w moim przypadku jest ciężej niż w normalnej pracy.

aisod jasne, że się nie gniewam- zaufałam swojej intuicji i zabrałam nawet termos, który okazał się wybawieniem w nocy :)

marigra Brawo dla Zuzi za postępy - tak trzymać!

emma uwielbiam czytać Twoje posty :) :) :)

Kapi pije z butelki aVentu tylko zmienilismy soka na taki ustnik tylko miękki bo inych nie toleruje, dodaliśmy rączki do trzyamnia i powstał kubek! Mleko pijemy takim samym ustnikiem. Najfaniejsze jest to że do Aventu pasują części canpola :) :)

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #621445 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #621454 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #621750 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #621932 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #622281 przez gaabrysia
Ja jakoś dzisiaj nie mam humoru i weny przepraszam, jutro po pracy wpadne..

11 lata 9 miesiąc temu #622311 przez aisod
asia to super, że się wypad do szpitala udał ;) Najważniejsze, że już wiecie co jest nie tak i możecie z tym sobie radzić! Brawo dla Kacpra, że był taki dzielny!

tee kurczę nie dobrze, że mała tak nie je :/ Hmmm, ale chyba najważniejsze, że ma humor :)

nie wiem co tam jeszcze komu miałam napisać wybaczcie, ale już nie myślę :S Byliśmy u okulisty i Misiek nie ma zeza :D hura, niby kontrolę mamy za pół roku, ale okulistka stwierdziła, że wszystko jest w porządku :)
Jeden problem z głowy. Kupiłam też buty w cc, ale nie są takie, jakie bym chciała, no, ale trudno.

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #622410 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #622522 przez gaabrysia
Asia kto jak kto, ale Ty powinnas mnie zrozumieć;)
Zapowiada się piękny słoneczny dzień i gdyby nie tysiąc pobudek w nocy i to, ze jestem w drodze to pracy byłoby całkiem fajnie. Długi dzień prZede mną...
Dziewczyny na ostatnich dwóch spacerach miałam drake bo Adrianek chce pracowac?! nie wiem jak mam temu zaradzić..

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka