- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
jakoś tak nie miałam sił wciskać klawisze telefonu żeby napisać xd lenia miałam wczoraj byłam na spacerku fajnie było:) dzisiaj jadę do teściowej i może zostanę tam na parę dni i odświeżam znajomości ze znajomymi które też mają dzieci w wieku bartka:) ostatnio właśnie byłam na spacerze z koleżanka z która chodziłam w ciąży do gina przed porodem mówiłysmy że będzie rodzic bóg wie ile że ja urodze po terminie długo a ona że przed ja miałam na 17 marca a ona na 8 i wyszło że ja wcześniej urodziłam hehe:)
widzę rozmowa o butach nawet nie wiem czy bartek ma poniżej kostki czy ponad nie zwróciłam na to uwagi ale widać że wygodnie mu. Nie wiem czy sie chwaliłam ale bartus przeszedł sam pokój kilka razy pod rząd ! Ale sie cieszył jak szedł codziennie go tak uczę i coraz większe postępy widzę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
co do butów masz rację Gabi każda z nas kupi co uważa za słuszne, mi się strasznie podobają te wszystkie adidasy, nike i z befado trampkowate takie i pewnie jej kupię na lato coś ładnego no ale teraz na wiosnę do pierwszego biegania po placu zabaw niech ma takie w której nóżka jest sztywno trzymana.
tu coś do poczytania o butach i stópkach
magazyn.netmama.pl/niemowle/9-12-miesiecy/pierwsze-buty-318/
noc dziś znów do bani, od północy płacze przez sen, potem jedzenie, potem płacze od 4 przez sen i pobudka o 6.
mam nadzieję, że dziś przyślą mi ten nocnik dla Oli bo chce zobaczyć reakcję koleżanka Oli pół roku starsza to wręcz kocha siedzieć na nocniku, siada, coś sobie w między czasie ogląda, je, bawi się i jak zrobi co trzeba to jeszcze wcale nie ma ochoty schodzić
jak ją jej mama pierwszy raz posadziła na nocnik, po skończonym roczku to była zdziwiona, że siedzi w spodniach i pokazała, że ma jej ściągnąć portki i pieluchę i tak sobie siedziała goła, aż któregoś dnia zawołała na prawdę, że chce siku i tak to poszło..
oj chciałabym żeby u nas było to takie łatwe
Justyna brawa dla Bartusia! no to teraz to już tylko będzie biegał miłego pobytu u teściowej
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
z bucikami to rożnie bywa więc my raczej nie będziemy kupować przez internet... wydaje mi że najlepsze są takie które polecała Gosia – czyli w wysoką piętką. Moja Zuza po podwórku na razie nie chodzi w butach- Kupimy takie jakie zaleci rehabilitant... do tej pory czekaliśmy aż Zuza wstanie... teraz rehabilitant zdecyduje co dalej.
Ale pewnie korygujące ponieważ Zuza jak ustanie strasznie mocno przekrzywia stópki- nóżki stoją ładnie ale stopy tom masakra.
W domu zakładam jej kapciuszki- sandałki z wysoką piętką.
Mam pytanie- jakie polecacie bidony????
znalazłam dwa ciekawe ale chciałabym byście (jak możecie też coś polecili) – Zuza nie pije z niekapków i chciałabym ją przestawić na bidony a potem na zwykły kubeczek.
Jak byliśmy u logopedy to powiedziała by nawet jej nie uczyć z niekapka bo on nic dobrego nie wnosi a właśnie przejść na bidony i kartoniki ze słomką...
aha i jeszcze mam pyt odnośnie sztućców- które polecacie... logopeda nam powiedziała by uczyć ją samodzielnie jeść ze sztućców. Ale my mamy takie „zaostrzone, że się boje że sobie oko wyjmie”. Chciałabym kupić jej metalowe.
Tu kilka linków które mi się spodobały
allegro.pl/nuby-bidon-pstryczek-z-uchwyt...240-i3148949572.html
allegro.pl/tommee-tippee-sztucce-metalow...12m-i3148949991.html
allegro.pl/tommee-tippee-sztucce-metalow...12m-i3114459495.html
allegro.pl/nuby-bidon-sportowy-nie-kapek...12m-i3152484139.html
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
więcej nie powiem, bo nie wiem...
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
no to sie uśmiałamHa ha ha! Chciałam na szybko zdjęcie dodać z tel. I oczywiście mialo być ze do tego adrianowi służy kibelek, ale z tel nie da rady wsadzić foto.
przepraszam, że nie piszę, ale znowu Misiek maruda i brak weny się odzywa u mnie.
Postaram się tak ogólnie coś na bazgrać...
Buty... hmmm ciężki temat. Właśnie ja też chcę z sztywnym wysokim zapiętkiem, ale tu w Sączu nic takiego nie mogę znaleźć... No chyba, że za 180 złych wzwyż A to bez przesady, żeby tyle dać za buty na dwa miesiące
Oczywiście innych bucików nie skreślam, ale to dla dzieciaków, które nie przekrzywiają stóp tak jak mój mały. a tak a pro po chodzenia to Michał coraz częściej robi sobie spacery po całym pokoju i cieszy się, jak głupi gdy uda mu się dotrzeć do fotela lub mebli. Śmiesznie to wygląda
Gusia brawo dla Oli za krupniczek. No może znalazłaś furtkę do jej żołądka
Tee my dajemy zwykłe sztućce Michałowi, innych nie uznaje, chyba, że do zabawy. Najbardziej lubi "jeść" widelcem tzn. Stuka w talerz z jedzeniem, a gdy przypadkowo mu się coś na niego nabije to ląduje w buzi (najczęściej za pośrednictwem drugiej ręki oczywiście). Bałaganu jest przy tym co niemiara, ale zabawa świetna Co do bidonów to używam takiej butelki, jak ma np. kubuś play, tanio i można co chwilę wymienić
Georgette powodzenia na tych szkoleniach! Jeszcze trochę i się wdrożysz to mniej zmęczona powinnas być.
Asia kurde Ciebie to na kolanach powinnam przepraszać... Miałam Ci się dowiedzieć o tych rzeczach do szpiatala i jak na złość, nie mogę się dodzwonić do tej znajomej (nawet dziś próbowałam), na szczęście widziałam, że sobie poradziłaś Wybaczysz mi ?
Jak wyniki badań? Idzie coś do przodu? Jak sobie radzicie w szpitalu?
mariola nie możesz się obwiniać za bakterię, no chyba, że wcześniej jej dałaś jakieś pozwolenie osobiste, żeby sobie u Ciebie zamieszkała Teraz to najważniejsze ćwiczyć i ćwiczyć, pamiętaj, że wszystko robisz dla Zosi dobra Ona i tak tego nie będzie pamiętać, a jaka Was radość, będzie czekała, jak sama usiądzie
Więcej tematów nie pamiętam... może do później
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
Moje maleństwo !!!:*
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
teraz mam chwilę dla was. Zakumplowała się już z nową zmywarką i teraz mogę zmywać całymi dniami a poważnie to:
mariola - nie obwiniaj się bo wiadomo gdybys mogła uniknąć tej bakteri to na pewno byś tak zrobiła,m wiec nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, terazmusisz byc silna i cwiczyc jak najwiecej.... domyslam sie ze sprawiasz ból Zosi, ale ty najlepiej wiesz ile dają rehabilitacje....trzymam kciuki
gosia - co do butków, właśnie mi tez wszyscy głównie mówią o sztywnym zapiętku, elastycznej podeszwie i szerokich nosdkach.....zamówiłam już z Befado ale takie półbuty. Nasza Zuza jescze nie chdozi wiec narazie przydadza sie tylko w domu "na chwile" zamówiwłam 20 i zobaczymy jak przyjda....
a jesli chdozi o szrostka buzie - u nas tez to jest i lekarz mówił że to od niskiej tempareatury skóra się wysusza, ze podobno te kremy nawet zimowe nie zabezpieczają tak dobrze skóry i stwierdził ze gdyby mozna bylo to najlepiej dzieci poprostu wysmarować smalcem ma zniknac po miesiącu, a tak to nawilzac i nawilżać
ewelina - o widzisz o linomagu nie pomyslałam, a sama stosowałam zaraz po urodzeniu Zuzi jak miała przesuszona własnie skórke....musze kupic
gabi - masz genialne teksty....wlaśnie zastanawiałam się któż to MArian ale juz wszystko wyjaśniłaś hihihihi
georgette - powodzenia w nowej pracy....zawsze to jakas odskocznia od codziennego zycia...
Tee - Avent polecam, bo rzeczywiscie do jednej butelki mozna dokupic tylko "końcówki" i tak z jednej butelki oprócz smoka mamy tez ustnik od kubka niekapka, osobno dokupiłam uchwyt i teraz przymierzam sie do kupna właśnie końcówki z rurską albo takim sztywnym ustnikiem, wiec polecam jesli masz juz jakas butelkę Aventu, bo tak zeby kupwoac od nowa to troche drogo moze wyjsc bo one kosztuja w granicach 30-40 zł/szt.- a znajdziesz cos tanszego z innej firmy oczywiscie, ale tak jak mówie ja od poczatku mam tylko Avent i dokupuje poszczególne elementy....sprawdza sie super....moze nie ma jakiegos powalającego designu - bo to zwykła butelka, ale słuzy
a teraz co u nas....otóz moja Zuza wkoncu zaczeła stac samodzielnie.....dzisiaj udało jej sie kilka razy stać i trzymac sobie rączkami albo butelke albo klocki....taka jestem z niej dumna, az mi sie usmiech na gebe ciśnie jak widze jak pięknie sztywno stoi.......mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie stala coraz dluzej:)
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Marigra ja mam 20 z Befado ale nie wiem kiedy je włoży może po lecie. Jak będę w PL to pójdziemy do ich sklepu i przymierzymy i się kupi coś fajnego.
brawo dla Zuzi za stanie, no i teraz to już za kilka dni będzie chciała pewnie robić kroczki
fajnie!
no i dobrze, że oderwałaś się od zmywarki żeby do nas napisać
pogoda dziś bardzo w kratkę, raz słońce raz deszcz, udało nam się wyjść na spacer i zrobić zakupy. Zamówiłam też kolaż ze zdjęć na ścianę taki mega duży ze zdjęć z chrzcin oprócz tego foto poster fotki z Włoch no i odbitki, a wczoraj albo przedwczoraj foto książkę
nocnik nie przyszedł jeszcze, szkoda, pewnie będzie jutro.
dostałam dziś od męża przepiękne różnokolorowe tulipany na rocznicę pt. zaczęliśmy ze sobą być a on ode mnie dostał zestaw męskich kosmetyków Loreal
ale więcej nie świętujemy jakoś wyjątkowo, bardziej na rocznicę ślubu niż na takie okazje.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
niestety jestem zabiegana, dzisiaj ciezki dzien, Zosia nie mogla zasnac w dzien, wiec strasznie marudzila, co po 8 godzinach z dziecmi bylo naprawde meczace, no ale na szczescie juz zlegla, a my troche odpoczywamy .
stranger, polecam zrobienie podstawowych badan, bo to nieduzo zachodu, a bedziesz spokojna o swoje zdrowie - moze przydalyby sie jakies witaminki! zbadaj sie koniecznie!
gabi, twoj telefon jest szalony! szkoda, ze zdjecie nie weszlo!
Gosia, gratuluje pysznego krupniku! ja czegos takiego ugotowac nawet nie umiem .
marigra, rozumiem twoje szczescie! mam zmywarke dopiero od poltora roku, a juz zdazylam zapomniec klotnie o to, kto zmywa i nie wyobrazam sobie, jak by to bylo bez niej!
drazac temat witaminy D, szkoda, ze nie ma jakichs jasnych wytycznych dotyczacych jej podawania. no ale skoro jeden mowi: podawac, a inny: nie podawac, to wnioskuje, ze po tym pierwszym roku nie jest to juz tak istotne, bo i pokarm inny. nie wiem, dlaczego witamina D mialaby sie nie wchlaniac z pozywienia, a z kropli juz tak... pocieszajace, ze niedlugo jest szansa na wiecej slonecznych dni i ze bedzie mozna tej witaminy troche "lyknac" na powietrzu.
co do niekapkow, to mam zdanie takie jak chyba wszyscy logopedzi - uwazam, ze rownie dobrze mozna dziecko poic tylko przez smoczek, bo jezyk pracuje tak samo i dziecko nie uczy sie pic z kubka (wargi nie pracuja tak, jak powinny). podaje Zosi picie ze zwyklego plastikowego kubeczka bez zadnych nakladek, czasem daje jej tez slomke, bo lubi - ale taka zwykla, "dla ludzi" , nie jakies wynalazki dla niemowlakow. jesli uczycie pic ze slomki, wazne, zeby byla ona posrodku ust, a nie w kaciku - tez wazne dla prawidlowej pracy warg - jesli ktos zwraca na to uwage .
a co do butow, to ufam naszej pani ortopedzie, do ktorej chodzimy juz rok i ktora polecala nam Befado. Zosia smiga w nich juz od 3 miesiecy i zdaniem lekarzy wszystko jest prawidlowo. wszystkie buciki, kotre kupilam z Befado siegaja powyzej kostki (widzialam tez takie bardziej wyciete, jak balerinki, ale duze rozmiary), a o wysokich zapietkach mowilam wam juz w styczniu po wizycie u ortopedy . no ale, jak juz bylo wielokrotnie napisane, kazdy robi to, co uwaza za sluszne.
Maciek mowi, ze zle z nami (chociaz raczej pewnie ze mna ): wczoraj nazwalam "randka" wspolne wyjscie do pracy i przejechanie 3 przystankow smierdzacym tramwajem, a "relaksem" - obciecie paznokci u stop .
dobrej, przespanej nocy!
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
to robisz małej tylko drugie dania?Gosia, gratuluje pysznego krupniku! ja czegos takiego ugotowac nawet nie umiem .
bo ja znów boję się tych drugich dań, kupiłam dziś mielone z indyka na jutro i chce zrobić klopsy z marchewka i ziemniakami, ale czy zje??
haha! czy to znaczy, że do tej pory rysowałaś parkiet paznokciami?? taki żarcikMaciek mowi, ze zle z nami (chociaz raczej pewnie ze mna ): wczoraj nazwalam "randka" wspolne wyjscie do pracy i przejechanie 3 przystankow smierdzacym tramwajem, a "relaksem" - obciecie paznokci u stop .
dobrej, przespanej nocy!
my dziś wyszliśmy we troje na lody i spacer wieczorem, także bardzo przyjemnie.
co do niekapków, kubków itp. to Ola bardzo chętnie pije ze szklanki, kubka itp bo chce pić to co my pijemy, ale czasem się pooblewa cała niekapek ma do wózka na spacery
buciki z Befado te które mamy też bardzo mi się podobają i wierzę, że i Wy jesteście ze swoich zadowolone.
Gabi wstaw to zdjęcie "Mariana"
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Emma to teraż ja się usmialam:-D;-) dobre, dobre
My tez mamy befado 20 i jestem zadowolonaj adrian też( sam próbuje zakładać) są prawie dobre, ale one są przed kostke mają sztywna piątek, ale w naszych adidasach też jest. A on raczej nie ma problemu z stopkami ładnie stawia
Pije z niekapka nuka ale też pije ładnie ze słomki. Je sztuccami plastikowymi dla dzieci. Takie zwykle jeszcze się boję mu dawać- w wyjatkowych sytuacjach
Nie wiem co jeszcze...
Do jutra;)
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nam logopeda (1 miesiąc temu) powiedziała byśmy wprowadzili bidon lub słomkę i właśnie sztućce ale jakoś tak się ociągałam... mówiła, że to dla dziecka frajda jak tak samo sobie wkłada do buźki... z łyżeczką miałoby problem a na widelec to łatwiej złapać zwłaszcza "pokarmy stałe "
jak na razie Zuza pije z butelki, z kubeczka (takiego kapka niekapka z tomme tippe - zdjęłam pokrywkę i ma fajny kubeczek z uchwytem) i czasami lubi jak ja łyżeczką poję
chciałabym wprowadzić tą słomkę... tylko kurcze tyle tego jest że nie wiem co wybrać
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1