BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #614857 przez georgette102
hello

u na noc do d... :angry: nie spałam od 2 do 5 :dry: nawet nie chce mi się narzekać i marnować pięknej niedzieli, więc zrobiłam sobie brwi i paznokcie, pojeździłam na rowerze i wzięłam prysznic - czuję się dużo lepiej

emma niestety w moim przypadku pomimo mega rewolucji problem z tarczycą pozostał, nie jest nawet odrobinę lepiej :( ale za to bardzo się cieszę, że ty nie będziesz musiała się męczyć z tym dziadostwem a praca... no to nie jest taka wymarzona, ale ma wiele zalet

ewelinda kurcze strasznie długo czekasz na podłączenie neta, ale teraz to już na pewno bliżej niż dalej :blink: czekamy na dłuższą relację, dobrze, że u was wszystko ok

gabi
fajne buciki

asiula 3 dni to w sumie nie tak długo, mam nadzieję, że szybko wam zleci i zanim się obejrzycie będziecie się rozpakowywać w domu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #614948 przez emma
Cześć!
U nas dzisiaj ślicznie, słonecznie, byłyśmy w kościele, Zosia szczęśliwa, bo były inne dzieci ;-). Ja smażę ruskie naleśniki, bo już bardzo się chciało ;-). Też was zapraszam!

Ewa, będziemy czekać! :-)
Gosia, dziękuję za info o "kodzie", pewnie masz rację.

Życzę wszystkim dobrego tygodnia! :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #614960 przez gusiag
hej dziewczynki
ja dziś znów siedzę i ryczę, tyle razy już próbowałam nauczyć Olę innych obiadów niż słoikowe i ciągle nic..
nadal je tylko mleko, kaszki, musli, obiadki ze słoika po 1 roku życia, banana, czasem jabłko, kabanosy i parówki. Nawet jajek nie chce. Dziś chciałam dać jej jajko sadzone pluła strasznie, pieroga ruskiego, zjadła kawałek farszu i tyle. Jeszcze w ogóle nie zjadła obiadu..
wiem, że to moja wina, a dodatkowo nie mam cierpliwości, denerwuje się, płakać mi się chce i i tak kończy się słoikiem - którego dziś też nie chce...

Asia ale milusio Ci dzień mężuś rozpoczął, super :) Asia naucz moją Olę jeść

Gabi ja nie szukałam niemieckiego, ale nie miałam wyboru zamawiając tutaj
buciki super, sama też muszę coś kupić dla Oli, bo ma tylko jedne kozaki

Dorota no to kijowo że noc taka, ale fajnie, że miałaś czas na pazurki

Emma nie ma za co. Ruskie naleśniki mają farsz z ruskich pierogów?? U nas pogoda paskudna ale podobno od jutra ma być słońce a w niedzielę 19 stopni. Czekam z utęsknieniem.. ciekawe jaka będzie pogoda w PL jak będziemy 2 miesiące z Olą u rodziców

Ola dziś marudna, płaczliwa i biegająca po domu. Biega i mówi ko ko :)
ja dziś marudna płaczliwa i warcząca na wszystkich w koło..

11 lata 9 miesiąc temu #614970 przez emma
Gosia, nie bucz i nie poddawaj się, próbuj dawać przy stole, podczas waszych posiłków, w końcu zaskoczy. Zosia lubi jajeczko tylko pokrojone w kostkę. Może Oli też podejdzie? Jutro ciśnienie skoczy i znowu będziesz wesoła! :-)
Naleśniki takie jak mówisz, do pierogów nigdy nie mam cierpliwości :-). Zrobiłam 14, wpadaj! :-)
Zosia też lubi mówić "ko ko" ;-).

11 lata 9 miesiąc temu #614981 przez gusiag
zawsze przy stole podaje, jak my jemy, nie chce nic z naszych talerzy, poza parówkami, bo to mi zjada zawsze i ja nie mam. Próbowałam już tak jak Aisod radziła, wyłożyć wszystko pokrojone w kosteczkę, przeróżne jedzonko i dać jej samej próbować. to też nie działa. Kiedyś jadła jajecznice, teraz jej się odwidziało. A jak już się skusi to memła memła i na końcu wypluwa.
Masakra jedyna nadzieja w mojej mamie, że jak tam będziemy to ona jakoś ją nauczy

szukam właśnie bucików dla Oli, chciałabym żeby były porządne i nie kosmicznie drogie. Wiosna idzie a ja jak zwykle z ręką w nocniku..

11 lata 9 miesiąc temu #614983 przez mariola2041
hej wam u nas pogoda dziś ładne świeci słoneczko a my z Zosią codziennie i tak mamy spacer 10 km jak idziemy zanieść obiad dla męża i razem z nim wtedy jemy i wracamy sobie do domku...mam pytanie czy wasze dzieci wpadają w taką złość że krzyczą i piszą jak im się coś zabierze co nie powinni mieć??bo ja już nie wiem co robić...Zosia wpada w taką złość krzyczy i zanosi się płaczem jak coś się jej zabierze po za tym dużo krzyczy jak leży w łóżeczku nie wiem co się z nią dzieje u was podobnie jest??
a tak to ogólnie u nas dobrze...ja nawet nie marzę o butach o Zosi bo nie wiadomo kiedy zacznie chodzić a dużo dostała więc może za nim się nuczy to noga jej urośnie...

[url=http://

[url=

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #615006 przez gusiag
Mariola chyba wszystkie dzieci się denerwują jak coś jest nie po ich myśli, musisz zajmować ją wtedy czymś innym. A chodzić zacznie zanim się obejrzysz głowa do góry

no i zamówiłam www.timespeed.sos-media.de/Bilder/Ultra%20Versa-II.jpg takie

w ogóle ja tak gadam, o tych rozmiarach że Ola małe stopy ma a to przecież tak różne rozmiarówki są.. teraz ma buciki 19 a reebok zamówiłam 23,5 bo wkładka wewnątrz 13cm a Ola ma nóżkę 12 cm no a wiadomo dochodzi skarpetka i ciut luzu musi też być
także sorry Gabi i Emma Aisod że mówiłam że dzieciaki mają duże stopy. Ale mnie to cieszy, że Ola w takim razie nie odstaje od reszty?? :woohoo:
ale z Befado kupiłam rozm 20 i jest mega duży na Olę..

11 lata 9 miesiąc temu #615012 przez gaabrysia
Gusiag ja też podaje ze sloikow jeszcze, chyba ze robie coś takiego co Adek też może tylko, ze on niema problemu z jedzeniem tylko ja jestem leniwa...
Ostatnio bardzo poprawił mu się apetyt najbardziej lubi pomidory i winogrona:)
Nie jest wybrednie, a wcześniej był bardzo do tego jeszcze był niejadkiem wieć może i oli minie..
A buty zdążysz jeszcze kupić przecież;) napięcie masz? Ja w tych dniach jestem jak bomba.. Chociaż dalej jestem szczęśliwa, ze nie mam chociaż już nie karmie wieć pewnie już nie długo:(

Ja wczoraj widziałam fajne kalosze ale jeszcze się wstrzymane z miesiąc jak adrianek będzie już chodził.
Dziewczyny czy też macie iść do ortopedy 6tyg po tym jak dziecko zacznie samo chodzic?

Mariola adrian też się denerwuje ale bardzo szybko można odwrócić jego uwagę wtedy czymś innym :) ile Zosia ma zębów już? Jak rehabilitacje? Pomagają coś?

11 lata 9 miesiąc temu #615020 przez mariola2041
Zosia ma już 8 ząbków...rehabilitacje dużo daje nam i przede wszystkim Zosia lepiej sobie radzi...a tak to w domu ćwiczymy tylko martwi mnie to że ona do tej pory nie siedzi sama:(

[url=

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #615022 przez gaabrysia
butki fajne, te nasze też są na rzep, pamiętam jak siostrzenica która się opiekowała ciągle rozwiazywala sznorowki... to była zabawa ciekawe jak będzie z rzepa:)
Czyli ola ma dużą stopę ;)

To fakt to nie pokojace a co mówia lekarze?

11 lata 9 miesiąc temu #615029 przez gusiag
mi się wydaje że malutką i bardzo wąską. w tych befado nr 20 noga jej "ginie"
widocznie to Adek ma małą ;)

11 lata 9 miesiąc temu #615070 przez emma
Gosia, ja z befado kupiłam nowe 22, bo stare 21 robią się maławe, więc każda rozmiarowka inna. Pumę mierzylismy w sklepie i chyba tak najbezpieczniej ;-).

Gabi, my u ortopedy byłyśmy już 4 razy, kolejna kontrola za 2 miesiące. A w zeszłym tygodniu zakończyliśmy też cykl 5 wizyt u neurologa, bo wszystko prawidłowo. W naszej przychodni jest bardzo fajna opieka, dużo wizyt i wszystko za darmo. Dobrze, że pójdziecie na kontrolę, na pewno nie zaszkodzi.

Mariola, Zosia też lubi, jak wszystko jest po jej myśli, a jak nie to jest awantura ;-), no ale trzeba wprowadzać pewne zasady, niestety ;-).

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #615109 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #615115 przez asiula2134
.

11 lata 9 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #615134 przez asiula2134
,

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka