BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 9 miesiąc temu #616321 przez gusiag
no wiem, ale kiedyś będzie Ci za to dziękować, że byłaś dla niej taka silna i że robiłaś tak dużo by była zdrowa.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #616386 przez gaabrysia
Ja bym chyba nie dała rady, możesz dokładnie opisać jak to robisz? Miejmy nadzieję, ze długo nie będziecie musiały tego robić!
Gusiag posmaruj tak jak mowila chociaż ja gdzieś właśnie czytałam E takie suche plamy to alergia pokarmowa.. Hm Adrianek miał takie jak zjadlam kakao, różnie na udach przy karku. Jak nie jadlam to problemu nie było.

Asia fajnie, ze macie miła opiekę żeby jeszcze byli tacy dobrzy w tym co robią to będzie już całkiem super:-) bądźcie dzielni i wpadajcie do nas.
Będę podawać d systematycznie.

11 lata 9 miesiąc temu #616417 przez gaabrysia
Gusiag. OLA na tym zdjęciu profilowym wygląda już na dużo starsza dziewczynkę:)
Dorota co to za pracowity dzień mialas, opowiadają nam szybko;)

11 lata 9 miesiąc temu #616477 przez mariola2041
ona ma za krótkie ścięgna nad kolanami i nie może wyprostować nóżek sama i trzeba jej w tym pomagać czyli prostować na siłę tak jak by i trzeba to robić codziennie żeby jej się rozciągnęły wtedy usiądzie sama...ale ja po prostu czasem wysiadam bo nie dość że tyle się nacierpiała to jeszcze teraz...czasem zastanawiam się czy jestem dobra matką bo to wszystko moja winna:( gdybym nie złapała tej głupiej bakterii nie doszło by do tego i Zosia by była zdrowa

[url=http://

[url=http://

[url=

11 lata 9 miesiąc temu #616872 przez gusiag
Gabi Ola bardzo często na zdjęciach wygląda na duże dziecko :) bardzo mi się to zdjęcie podoba.
co do tej rączki to to w ogóle nie rosło, pojawiło się i takie jest. Już 4 razy smarowałam i czuje, że jest mniej suche, mam nadzieję, że po kilku dniach zniknie a Ola będzie mogła jeść to na co ma ochotę.

Mariola nie możesz siebie obwiniać. Było minęło i teraz tylko musisz skupić się na tym co jest i wykonywać zadania zlecone przez lekarzy i rehabilitantów. Masz cel i patrz przed siebie a nie wstecz. Masz piękną córkę dla której teraz masz być silna i skupiona na pomocy jej. Wszystko się poukłada, Zosia zacznie siadać a potem stawać i wreszcie chodzić. A teraz powiedz sobie, że jesteś wspaniałą matką która robi wszystko dla swojego dziecka, bo tak jest. Głowa wysoko i uśmiech na usta.

dziś noc super, mimo, że nie chciała zjeść ani łyka na noc, poszła spać bez jedzenia i wstała o 6 zjadła butle w minute i spała do 7 20. Także zgłupiałam, może ona nie potrzebuje jeść na noc? to moje dziecko to jedna "wielka" zagadka..

11 lata 9 miesiąc temu #616934 przez gusiag
a i przyszły buciki, masakra jakie wielkie! szerokie i długaśne..
jadę dziś do miasta po przymierzać buty Oli bo tak to nic z tego nie będzie

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #616979 przez gaabrysia
Dlatego ja najpierw poszłam do nike po mierzyć a i tak mam obawy jakie przyjdą, pani nie spieszy się z wysyłka kasę miala już w śr zaraz minie tydzień a przesyłka nie jest nawet wysłana, uwielbiam takich sprzedawców.

Lecimy zaraz na spacer, pięknie jest miłego dnia.

Gusiag z dwojga złego, dobrze ze są za duże a nie za małe. Kiedyś będa dobre:-)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #617384 przez gusiag
wróciłam, powiem Wam, że z tymi butami to jakiś koszmar. Nic na nią nie ma, wszystko w jej rozmiarze to buty do raczkowania, bez podeszwy, bez wkładki, sama lipa.
Zmierzyłam w domu wkładkę tych za dużych co reeboka zamówiłam, co maja napisane 13 cm i okazuje się że mają dokładnie 15,7 cm..
no i jak tu wierzyć??

11 lata 9 miesiąc temu #617580 przez georgette102
cześć dziewczyny

przeczytałam zaległości na forum, ale przyznaję się bez bicia, że na szybko i "po łebkach"

jak wiecie wczoraj zaczęłam szkolenie w nowej pracy, więc z mózgu woda a do tego mam sporo do zrobienia w domu, nie chcę wykorzystywać mamy, więc sama zajmuję się gotowaniem, sprzątaniem itp

a więc tak na szybko

asiula
bardzo dobrze, że macie dobrą opiekę, to ważne, bo na pewno czujesz się bardziej komfortowo w tej sytuacji

tee brawa dla Zuzi, że zaczęła robić postępy w kwestii wstawania

mariola absolutnie nie obwiniaj się, na pewno jesteś dobrą mamą a na pewno najlepszą dla Zosi, a skąd mogłaś wiedzieć, że złapiesz jakąś bakterię? wiesz jak to jest jakby człowiek wiedział, że się przewróci to by się położył

gusiag my jeszcze nie kupiliśmy bucików na wiosnę, ale chyba też odwiedzimy jakieś sklepy - może w weekend?

jeśli chodzi o wit. D nam pani dr kazała podawać co 2 dzień a latem możemy sobie darować

dobra dziewczyny uciekam do stęsknionej córci, może jeszcze wpadnę wieczorem, ale nie obiecuję, za to na pewno zajrzę tu jutro
jeśli kogoś pominęłam (a na pewno pominęłam) to przepraszam
buziaki

11 lata 9 miesiąc temu #617849 przez gusiag
Marigra trzymamy kciuki żebyś szybko się wdrożyła w nowe w pracy i żebyś miała jeszcze dla nas czas :)

ja już zamówiłam w necie buciki, skóra z zew i wew, rzepy i ponad kostkę. A jak będę w PL to kupimy coś już na lato.
www.siemes.de/medias/sys_master/zoom/8847955623966.jpg tak wyglądają te butki

panie w obuwniczych bardzo przestrzegały, by nie kupować nic do kostki, że rodzice kupują bo chcą żeby były ładne, ale żeby tego nie robić. Buciki przed kostkę po 2 roku życia najwcześniej. No i posłuchałam się, mimo, że zakochana jestem we wszystkich Nike, Adidasach, Pumach itp. Ja mam kłopoty ze stopami i wiem, że gdyby kiedyś było moim rodzicom łatwiej to nosiłabym też od małego odpowiednie buciki, dlatego jeśli chcę zadbać od początku o Oli stópki to posłuchałam kogoś kto się ciut na tym zna.
czy mam rację, nie wiem, mam nadzieję, że robię dobrze

11 lata 9 miesiąc temu #617976 przez gaabrysia
Nie bardzo rozumiem to za czy przed kostkę?;) albo już jestem zmęczona;) ale te buty w linki chyba są przed. My dziś dostaliśmy jest na nich napisane 11,5 cm a na pewno mają więcej bo adek ma ponad 12 a w butach ma sporo luzu. Myślę, ze nie robi się krzywdy takimi butami ale każdy robi jak uważa;) chociaż buty befado mają znak czy certyfikat zdrowa stopa a też nie są za kostkę. Czym na pewno można zepsuć dziecku stopę to chińska tandeta w której poci się nogą i są strasznie sztuczne.
Ja jakąś dziś zmęczona po pracy wieć lampka wina na rozluźnienie i sen, dobrej nocy do jutra;)

11 lata 9 miesiąc temu #617990 przez gaabrysia
Aaaa ponad kostkę , mówię ze już zmęczona dziś bardzo..

11 lata 9 miesiąc temu #618138 przez gaabrysia
Do tego służy marianowi widełek:(

11 lata 9 miesiąc temu #618144 przez gusiag
gaabrysia napisał:

Do tego służy marianowi widełek:(

?? teraz ja nie rozumiem nic a nic

11 lata 9 miesiąc temu #618153 przez gaabrysia
Ha ha ha! Chciałam na szybko zdjęcie dodać z tel. I oczywiście mialo być ze do tego adrianowi służy kibelek, ale z tel nie da rady wsadzić foto.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka