BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629372 przez gusiag
owszem próbowałam i czasem nawet działało :) ale im bardziej zapuchnięte dziąsła tym bardziej bije mnie po łapach :) ma charakterek to moje dziecko. już jej nie zmuszam, jak nie chce to nie je, tylko ona jeszcze tak dziwnie się zachowuje, że nie chce czegoś spróbować i wtedy muszę chociaż ubrudzić jej tym usta żeby sprawdziła, czy jednak otworzy buzie czy nie..
wiesz Gabi, ja wiem, że nie powinnam porównywać z innymi dziećmi, ale Ola jest mała, 9 kilo na 14 miesięczną dziewczynkę to nie jest dużo. Poza tym jestem mamą wcześniaka i jestem trochę przewrażliwiona..

zamówiłam siodełko rowerowe :) jeszcze tylko kask muszę kupić :) a i kupiłam Oli słomkowy kapelusz i czapkę z daszkiem :) a kupiłam to dlatego, że chyba od przegrzania łepetyny w za ciepłych czapkach wróciła ciemieniucha :ohmy: już wczoraj wyczesałam prawie wszystko, ale wiem, że na jednym razie się nie skończy.. ale pozbędę się dziadostwa!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #629392 przez gaabrysia
Jaki fotelik kupiłas? My wybraliśmy taki przedni za 330 i teraż zastanawiam się nad czymś tańszym..?
Powiem ci ze adrian jak miał równo 2mc ważył 6580 a teraz też nie waży 10kg przynajmniej na naszej wadze.
Myślę, ze Ola jak na swoją posture chyba nie waży jakoś mało .. Dużo biega i jak na kobitke przystało dba o linie, taki zarcik;-)

11 lata 8 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #629408 przez asiula2134
.

11 lata 8 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #629416 przez asiula2134
.

11 lata 8 miesiąc temu #629569 przez gusiag
Asia, ja nawet balkonu nie mam, poza tym jakbym miała to warzywka byłyby chyba o smaku spalin i kurzu :)

Gabi wybrałam taki za 35 euro ale na tył. Jakiś włoski ale z certyfikatami wszystkimi.

Ola zjadła zupkę, ale troszkę jej ją zmieliłam, żeby zjadła mięso z kurczaka. A teraz zjadła całe opakowanie borówek amerykańskich. Potem zje jogurt a na noc musli albo kaszkę. W miedzy czasie pewnie jakieś ciastko.

11 lata 8 miesiąc temu #629778 przez gaabrysia
Jakie i z czym podajesz myśli? Z jogurtem mlekiem?
DOROTA widziałam Cię dziś na fb,a do nas się już nie zajrzalam. Pierwsze upomnienie tj. Żółta kartka:-P

11 lata 8 miesiąc temu #629786 przez emma
czesc,
nie rozpisze sie, niestety :P
wlasnie wrocilam z pracy - chora :(, wszyscy dzis u nas smarkali i kaslali, no i sa efekty, czuje sie rozbita, boli mnie glowa, drapie gardlo, z nosa leci i chyba mam goraczke - jeszcze nie mierzylam :dry: masakra... ale Zosi na szczescie goraczka zaczela spadac, chociaz pupa nadal nie najpiekniejsza...

o lekarce, ktora nie rozumiala po polsku i gadala do mnie cos po rusku szkoda gadac, bo sie tylko tym denerwuje... zapisala Zosi jakies sterydy :ohmy: oczywiscie skonsultowalam to z farmaceutka i nie wykupilam recepty - cale szczescie, bo Zosi chyba mija, to pewnie trzydniowka, jak mowicie... ogolnie mam dola, czuje sie okropnie i chce tylko pod koc...

zycze wam milszego weekendu! :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #629787 przez gusiag
gaabrysia napisał:

Jakie i z czym podajesz myśli? Z jogurtem mlekiem?
DOROTA widziałam Cię dziś na fb,a do nas się już nie zajrzalam. Pierwsze upomnienie tj. Żółta kartka:-P

Gabi ja daję Oli musli od 1 do 3 lat dziecięce z HIPP takie owocowe allegro.pl/hipp-kaszka-bio-musli-owocowe...50g-i3176603309.html i czekoladowe allegro.pl/hipp-czekoladowe-musli-do-mle...1-r-i3140103078.html ale jest też z Nestle i Milupa allegro.pl/ShowItem2.php?item=3130369497...id=9&ars_rule_id=114
Ola bardzo je lubi, robi się je na mleku, robią się miękkie i bardzo sycą szczególnie na noc :) Polecam

a ja na fb widziałam dowcip wstawiony prze Martynę, a też do nas nie zagląda :(

11 lata 8 miesiąc temu #629789 przez gusiag
Emma, to do wanny a potem pod kołderkę jak nie z lekami to z jakimś drinkiem z cytryną i miodem na ciepło, powinno pomóc. Zdrowego weekendu dla całej trójki. Ale w 3dniówce plamki są na koniec a mówisz, że Zosia już ma jakąś wysypkę. może uczulenie na jakiś pokarm?
U nas nie wiem czy po szczepieniu, czy od zębów nadal gorączka i 3 brzydkie sraki. Młoda już śpi, ciekawe jaka będzie noc tym razem..

11 lata 8 miesiąc temu #629793 przez emma
Gosia, Martyna zaglada, ale z jakichs powodow nie pisze :( szkoda, moglaby zarzucic jakies fotki!
nasmarowalam sie vicksem i czuje sie jak stara smierdzaca ciotka ;). wlasnie sie czyms faszeruje i sacze herbate z miodem, jedyny plus, ze nie mam apetytu ;). no i ze nie bede musiala sprzatac jutro :silly:.
slyszalam, ze z ta wysypka w trzydniowce moze byc roznie, zaczela sie razem z goraczka, a nic nowego nie wprowadzalam... :unsure: trzymaj kciuki, zeby mnie nie rozlozylo! :)

11 lata 8 miesiąc temu #629800 przez gusiag
trzymam kciuki kochana :) poodpoczywaj sobie w weekend, niech mąż poskacze troszkę koło was :) pogoda chyba brzydka ma być tak jak i u nas to nie będzie Ci żal siedzenia w domu.
jak nie wprowadzałaś nowego jedzenia to może jakaś pieluszka albo chusteczka nawilżająca.. a jak trzydniówka to powinien być jutro koniec :)

11 lata 8 miesiąc temu #629806 przez emma
oby to byl koniec, bo naprawde nie chcemy tu zadnych chorob, nawet najmniejszych :)
slyszalam, ze ma byc paskudnie, czyli w sam raz na lenistwo. tez odpoczywajcie! :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #630310 przez emma
O, fajne, sama sobie odpowiadam :-P

Zosi gorączka spadła, wysypka też powoli mija. Ja niestety chora, w nocy męczyły mnie koszmary ze szwagierka w roli głównej... Wzięłam leki i gdyby nie gardło, nie byłoby źle, ledwo mówię... :-(
Wyprawiłam rodzinę na spacer i odpoczywam, względnie, zaraz wezmę się za sprzątanie :-) jak dam radę.

Wy bawcie się dobrze! :-)

11 lata 8 miesiąc temu #630344 przez emma
Oho, robi się tłum ;-)
Dziewczyny, widzę was! :P

No dobra, zamykam się z trzaskiem i spadam sprzątać! ;-)
Wpadnę wieczorem i lepiej, żeby ktoś coś napisał do tego czasu! ;-)

11 lata 8 miesiąc temu #630345 przez martyna123
Hey przepraszam że nie pisze ale mam tyle problemów że szkoda gadać ale na bieżąco Was czytam.

A wiec tak ostatni mój mpost był na tym że mieliśmy zapalenie oskrzeli ja byłam tak już osłabiona że traciłam przytomność. Poźniej mieliśmy roczek i w kościele mały spał a w restauracji była wielka porażka myślałam że z wstydu się spale ponieważ mam w rodzinnie dzieci które są strasznie nie wychowane a ich mama siedziała i nic a one nałożyły sobie 3 rodzaje mięsa a było 1,5 kawałka na dorosłego i dzieci były liczone od połowy a one zachowywały się jak by rok nie jadły zawsze tak jedza na urodzinach ale siedzą w innym pokoju i mnie to tam nie interesowało ale na tej imprezie otwierały kole piły z flaszki miesa mi brakło do teściów chodziły do baru brać na mój koszt cole a do tego była impreza obok i wchodziły tam na tą impreze Pani z tamtej imprezy zwróciła mi uwagę ze w toalecie jest nie spukana woda i ze był jeden z blizniaków rąk nie myją no normalnie tragedia jak im zwróciłam uwagę że mają sie zachowywać to sie schowały koło ich mamy i mama im wszystko nosiła ją są tak grubi że jak biegali to podłogą ruszało i serce ich bolało ale umiaru nie widzieli oczywscie są to wnuki mojej babci które ona uwielbia bo synowa ją tak okreciła wkoło palca i jak powiedziałam babci jak one się zachowaują że są bruni i nie wychowani babcia mi powiedziała twoje dziecko bedzie gorsze. także tragedia.

Poźniej moja koleżnka narbiła mi plotków że szkoda gadać takich przykrości że masakra a jeszcze wie że mam tu konto na forum i boje sie że będzie czytać.

Schudłam 7 kg mam nerwy stres i wszystko do dupy Szymon nie zauważa bo przy nim się smieje i bawie ale na męzu się wszystko odbija.

Wszystkie dzieci sa urocze że wszystkie bym wycałowała :)

Sory że nie odpisałam na wszystkie Wasze posty będę to nadrabiać.

Miłego Dnia

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka