BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 7 miesiąc temu #664842 przez georgette102
kochane mamusie z okazji waszego (naszego) święta życzę wam samych radosnych chwil z ukochanymi maluszkami

posty czytałam wczoraj a dzisiaj odpisuję :side: zgubiłam wątki :angry:

było coś o kasku... tu się nie wypowiem, bo jeszcze nie mam nawet siedziska dla Mai, więc o kasku nie myślałam; aczkolwiek jak już kupię to jedno i drugie

mariola Maja siada raczej na tyłku z nogami do przodu, ale faktycznie słyszałam, że siadanie na nogach szkodzi takim małym dzieciom (mówiła mi koleżanka, której córka miała problemy z bioderkiem i ciągle jest pod opieką specjalisty)

gusiag dobrze, że uszy się goją a jakie kolczyki zamówiłaś?

Tee no proszę jaki tatuś zdolny :) Maja też lubi bawić się w piaskownicy ale pod warunkiem, że są tam inne dzieci :blink:

co ja tam miałam jeszcze napisać?
aaa nie wiem czy już się chwaliłam czy nie, ale najwyżej się powtórzę :) Maja dostała się do żłobka miejskiego :lol: :lol: :lol:
a teraz jeszcze powiem wam jak się wkurzyłam - wczoraj zawiozłam do reklamacji buty Majki, które kupiłam w CCC, no i teraz okazało się, że dziecko miało buty 2 tygodnie i na rozpatrzenie reklamacji mam czekać 2 tygodnie, paranoja - kiedyś jak reklamowałam swoje to od ręki wymienili mi na nowe a teraz... jestem wkurzona, bo te buciki były zakryte, więc zanim mi je naprawią czy coś tam to pewnie będą znów upały i Maja będzie nosić sandałki a te będę mogła sobie w tyłek wsadzić, bo kiedy przyjdą chłodniejsze dni to pewnie z nich wyrośnie :angry: :angry: :angry:

a żeby zakończyć wypowiedź pozytywnym akcentem - obchodzimy dzisiaj z T. 6 rocznicę ślubu :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #664928 przez emma
czesc!

dziekuje za zyczenia i tez zycze Wam duzo radosci z bycia mamusia! :lol: :kiss:

a jaki dzis ruch w interesie, szok! :silly:

Gosia, my mamy takie kaloszki ze smyka:
www.smyk.com/cool-club-kalosze-chlopiece...dla-dzieci-p#zamknij
rozmiar 22, podobno wkladka 14 cm, sama nie mierzylam, ale pasuja idealnie, mniejsze bylyby za male, a wieksze jednak troche za luzne. niby chlopiece sa, ale jak dla mnie unisex i o to chodzilo, bo moze posluza komus jeszcze ;).
ciesze sie, ze uszko sie goi. Zosia tez dostala na chrzciny zlote motylki ze sztyftem z apartu od dziadka, ale jeszcze nie smigane, mam nadzieje, ze nie beda spadac :unsure:
jesli lubisz kryminaly, to the killing obie serie bardzo polecam, fajne sledztwo i do ostatniego odcinka trzyma w napieciu :).

georgette, gratulacje z okazji 6. rocznicy! :kiss: my 6. obchodzilismy miesiac temu :) mam nadzieje, ze Maja juz zupelnie zdrowa.

Tee, Zosia ma piaskownice u dziadkow i tez uwielbia, sypanie piasku to jest to, nawet dzieci nie sa jej wtedy potrzebne ;).

mariola, nam tez ortopeda zalecal, zeby Zosia siadala na pupce, a nozki wyprostowane z przodu, w rozkroku lub nie. mowila, ze jesli bedzie podkladac nogi pod pupe, to zeby wyciagac i pilnowac, zeby siedziala prosto, pewnie z tych powodow, o ktorych pisza dziewczyny :).

dzisiaj z okazji dnia dziecka :silly: mielismy jechac na basen, bo zapowiadali deszcze, wiec kupilam wczoraj huggiesy do plywania (i tu mala dygresja - pani w drogerii powiedziala mi, ze firma huggies opuszcza polski rynek, wiec jesli ktos jest fanem, niech lepiej zrobi zapas :silly:, ale to prawda, w realu i kerfurze huggiesow nie znalazlam, dopiero w superpharm), ale dzisiaj przywitalo nas o 5 sliczne slonce (tak, Gosiu, nie tylko Ola wczesnie wstaje :blink:), dlatego wygraly rowery i ponownie park fontann :). bylo fajnie, a w drodze powrotnej Zosia zasnela z glowa wtulona w plecy taty :laugh:. chcielismy tez odwiedzic zoo, ktore jest za rogiem, ale niania nas uprzedzila, wiec moze za jakis czas :).

zdjec na forum nowych jak nie bylo, tak nie ma :unsure: poza mikroskopijnym awatarem Gosi, moge sobie Ole obejrzec pod lupa :P. za to ja mam kilka nowych, sprobuje zaraz zgrac i wrzucic :). chyba ze macie juz dosc, to wykasuje :silly:.

u mnie zapowiada sie mily tydzien. musze napisac zaraz dwie opinie, ale poza tym wzgledny luzik, czego i wam zycze! :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #664955 przez emma
obiecane zdjecia:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #664963 przez gaabrysia
Identyczne kalosze mierzylismy w smyku, 22- dużo za duże!

Zdjęcia super, zosia już duża dziewczynka:)
My też chyba pójdziemy do zoo w ten weekend, już nie mogę się doczekac, pracuje do środy;)

Nie wiem czemu nie widzisz fotek, Gusiag sporo wrzucalam ostatnio ja z parę szt.

Adek dziś wstał o 10;))) taki mi prezent strzelił, co lepsze o 20 już spal. Pomijając oczywiście nocne pobudki z których chyba nie wyrośnie. ..

Dobrej nocy mamusie;)

11 lata 7 miesiąc temu #664969 przez emma
Gabi, dla Zosi 22 idealne ;)
oj, pisalam juz, ze nie wyswietlaja mi sie wasze zdjecia na fb, ze w ogole rzadko tam wchodze, nie mowiac o publikowaniu i ze niestety nie mam czasu na wertowanie waszych kont i sprawdzanie, co kto wrzucil, bywa, ze tak robie, ale zwykle nie mam kiedy, wiec po prostu jakby sie komu chcialo wrzucic cos na forum, bede wdzieczna :silly:.
do 10?? nie pamietam, kiedy ostatnio wstalam pozniej niz o 6.30... ale zdaje sie, ze bylo to rok temu, jak pojechalismy bez Zoski nad morze na 3 dni :silly:.

dobrej nocy, dziewczyny! :)

11 lata 7 miesiąc temu #664973 przez gusiag
Emma ja zdjęć wrzucam tyle że już się boje że mnie wyklną znajomi!
Zosia jest boska!
Gabi a Tobie zazdroszczę spania, u nas to nierealne

11 lata 7 miesiąc temu #664975 przez gusiag
Dorota kolczyki zamówiłam złote z cyrkonią, najlżejsze jakie znalazłam i dziecięce oby były dobre bo te z Apartu przeklinam

11 lata 7 miesiąc temu #664986 przez emma
no wlazlam, Gosia, dogrzebalam sie, zdjecia piekne!!! :laugh: :kiss: opinie wciaz nienapisane i chyba do jutra tak zostanie :silly:...

ponownie slodkich snow! :)

11 lata 7 miesiąc temu #665198 przez marigra
cześć dziewczynki

ja ostatnio bez humoru wiec nawet nie chce mi się komputera wlączać - wybaczcie.....jestem ostatnio jakas bardzo newrwowa zła i niezadowolona...musze chyba kupic cos wyciszającego, bo wszystko mnie dopeorwadza do szału.....

emma - Zofia boska - powtorze się, ale uwielbiam ją:) a z kaskiem nie ma co sie sprzeczać kazda robi inaczej, po to jest taki wybór produktów na rynku aby każdemu dogodzic. Ja nie wypowiadam się w tej kwestii bo nie mam nawet roweru :blink:
kaloszki boskie:) - wogole zosia wygląda na duzo starsza dziewczynkę,

gosia - najwazniejsze ze uszka sie goją, a motylki z kolczyków moze sa za słabo scisniete i dlatego się zsuwają - ja mam duzo bizuterii z apartu i nie narzekam, ale nie wiem jak sytuacja przedstawia sie z dzieciecymi artykułami

mariola - z tymi nóżkami, to nawet jak byłam mała to pamietam ze wszyscy zabraniali siadac własnie na nozkach pod pupką - najlepiej prosto lub po turecku - nie wykrzywiaja sie wówczas stawy

georgette - super wiadomości z tym żłobkiem, ja tez czekam na informacja, ale mamy zgłosic sie dopeiro po 10 czerwca wiec jeszcze trochę. Mam nadzieje ze tez sie dostanie, bo wracam na cały etat i juz babcie nie dadza rady sie nia zajmować.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #665243 przez ewelinda83
Czesc dziewczyny :) wrocilam :)

Nie pisalam bo tak naprawde to nie mialam czasu, bylam 4 dni i ciagle cos do zrobienia bylo :ohmy: zmeczona jestem jak nigdy :dry: noce nie przespane, dni zabiegane ...
Zimno jak diabli, nie zalapalam sie na slonce i musialam Kini na szybko kupowac ubranka bo spakowalam ja jak na lato a w dniu w ktorym lecialysmy strasznie sie ochlodzilo :angry: a ja swoje ubrania powyciagalam z szafy i mialam :blink:

wozek doszedl na czas :) i powiem wam ze w porownaniu do naszego wozka to ta spacerowka to jakis kolek ;) ale na te nasze kilka dni w PL jest OK :)

Przebilam Kini uszka, robilam u siebie i miala dwa przebicia :( troszke plakala ale zaczela przez to ze pani zaznaczala jej punkciki na uszkach i nie chciala jej dac pisaka, no a pozniej musialam ja trzymac zeby sie nie ruszala :dry: no ale juz ma to za soba, nic jej nie ropieje, ani sie nie czerwieni, przeszkadzac tez jej nie przeszkadza tak jak by Kinga nawet nie czula ze cos tam ma :)
Gosiu co do tych kolczykow, ktorymi sie przebija to one sa najbezpieczniejsze i najzdrowsze, chyba ze Ola miala kolczyki ktore maja w sobie nikiel a on powoduje uczulenie albo miala je za ciasno zapieta ( je mozna zapiac na dwa razy )
wymadrzam sie bo wlasnie lecialam do Polski po to zeby sobie zrobic kurs na piercing i przebijanie uszu pistoletem ;) no i zrobilam :lol:

Dorota super ze udalo wam sie z tym zlobkiem :)

emma Zosia jak zwykle przeslodka :)
co do kasku to tez jeszcze nie posiadam ale i tym razem nie udalo nam sie Kingi przewiezc rowerem bo bylo strasznie zimno :(

marigra i tobie sie uda z tym zlobkiem :blink:

nie wiem co tam komu jeszcze odpisac :unsure:
ide sie szykowac do pracy, bo jeszcze pracuje. jutro kolejne sporkanie .... :ohmy:
pozniej postaram sie dodac jakies zdjecia Kini :)

11 lata 7 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #665292 przez asiula2134
/

11 lata 7 miesiąc temu #665321 przez gaabrysia
Ale fajny chłopczyk;) Adrian ma prawie identyczna fryzurke;)
Tylko, ze nozyczkami..:)

Ale jestem nieprzytomna niech już będzie środa!!! Jarek chlapal całą noc!!:(
Wpadne pozniej

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #665380 przez ewelinda83

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

na zdjeciu kolczykow za bardzo nie widac a nie mam jak jej zrobic ladnego zdjecia bo ona jak tylko widzi aparat to odrazu go chce mi zabrac ;)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #665385 przez ewelinda83
aaa i bylysmy u lekarza i Kinia wazy jednak 9200, mam sie waga nie przejmowac bo ja jestem drobna wiec i ona taka bedzie, dla uspokojenia dostalam skierowanie na wyniki ale jednak z niego ne skorzystalam bo jakos wole nie wywolywac wilka z lasu :S

11 lata 7 miesiąc temu #665439 przez Tee
dzieciaczki przesłodkie... :kiss:
jak wrócę z pracy wrzucę mojego Zuziaczka.

wiecie co dziś M. obciął dla Zuzi grzywkę - wygląda komicznie :laugh: dobrze, że to "nie na stałe" i odrośnie!!!
myślałam, ze padnę z krzesełka jak mi mms-a wysłął

Ewuś- ależ twoja malutka jest szczupła - mój Zuzak przy niej to pulpet... a waży "tylko" 10.5 kg.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka