BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 7 miesiąc temu #666656 przez [email protected]
Hej Dziewczyny
Jestem Sarna z wątku listopadówek 2011
Biore udziałą w konkursie fotograficznym i moze, o ile mi pomozecie, mam sznase na wygraną :)
bardzo was proszę o kliknięcie w gwiazdki pod zdjęciem

drogiwnieznane.pl/foto2/main.php?g2_itemId=31

głos moża oddać tylko jeden raz
Z góry dziękuje i pozdrawiam serdecznie
Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #667520 przez Tee
hej
witam was w ten słoneczny dzionek! w końcu po tylu dniach "mrozów" wyszło upragnione słońce.

wczoraj przekazałam wszystkie zbędne ubranka, buty, pościel, łóżeczko, przewijak itd... biednej podopiecznej- kobiety która jest w 3 ciąży (ma dwie dziewczynki 2 lata i 5 lat). A dziś będąc u jednej z moich podopiecznych się przeraziłam!!!!!
wiecie co - śliczna roczna dziewczynka... spała na podłodze... na starych ubraniach :( :(
matka mówi, że nie ma łóżeczka a boi się ją kłaść na łóżku...nie chce by spadłą...
ubranek też nie ma ;(
z rozmowy z nią wynika, że miała i łóżeczko i ubrana ale jak rozeszła się z tym chłopakiem to wszystko zostało u niego- on nie utrzymuje z nią kontaktów.

wyszukałyśmy dla niej 3 worki ubrań - dziecięcych niestety nie mamy

mogłam rozdzielić troszkę te ubrania...i wszystkie inne rzeczy!!!
muszę popytać wśród znajomych czy mają łóżeczko i ubranka po dzieciach bo tak tego nie zostawię!!! poszukam też coś u siebie, może na strychu mam jeszcze jakieś rzeczy.

dobrze że ta podopieczna mieszka z rodziną (jest niepełnosprawna umysłowo) może na nich liczyć w opiece nad małą...matka wychowała 6 dzieci więc w opiece nad wnuczką też pomoże.

szkoda mi jej strasznie ;( chłopak ją wykorzystał... zrobił dziecko a teraz ją zostawił!!!
pomagałam jej wypełnić papiery do sądu o alimenty i jestem w szoku że sąd zasądził tylko 350 zł!!!!! no ale nic Z sądem sie nie dyskutuje- za jakiś czas napiszemy pozew o podwyższenie!!!

11 lata 7 miesiąc temu #667616 przez marigra
cześć dziewczynki

szkoda ze jak siedze w domu to leje, a jak ide do pracy to piekne slonce, ale co zrobic, moze pozniej troche wyskoczymy na dwór

Tee - współczuje, niesttey takich przypadków jest sporo....a ty to juz pewnie się "napatrzysz"...eh no ale co zrobić niestety takie jest życie niektórych nie oszczędza...

11 lata 7 miesiąc temu #667924 przez georgette102
Cześć dziewczyny

ja tylko na chwilę... jutro jedziemy do Świętej Lipki i przy okazji odwiedzimy rodzeństwo T. więc muszę zacząć przygotowania do wyjazdu

wybaczcie, że nie odpiszę każdej z Was z osobna, ale wszystko przeczytałam

zdjęcia dzieciaczków cudowne! kurcze ale my mamy śliczne te maluszki :) jestem dumną ciocią :blink:

kochane Maja wyzdrowiała i przez kilka dni to był aniołek a teraz... nie wiem chyba zęby, ale które? wydawało mi się, że już chyba wszystkie wyszły... ehhh noce nieprzespane, ciągłe marudzenie... oby jutro była grzeczna, bo trochę drogi przed nami

garnuszek na klocuszek - jeszcze nie pozbyłam się koszmarów z nim związanych :silly:

w piątek postaram się naskrobać coś więcej
paaa

11 lata 7 miesiąc temu #667928 przez gaabrysia
Hej, co tu taka cisza?
Czyżby już wszystkie żyły długim weekendem? Ja tak, ja tak!;)
I też się ciesze, ze słońce wróciło chociaż dalej zapowiadają opady, ale liczę na to ze to tak na wszelki wypadek, myślę ze sprawdza się tylko temp bo juz dość tego deszczu!!
Wczoraj poszliśmy do fiku miku jaka była frajda nie do opisania niestety nie wyszło ani jedno zdjęcie takie było szaleństwo;)
Pozatym ciągle udzielam się z komórki wieć fotki udaje mi się dodawać tylko na fb.
Dopiero na 14.06 mamy szczepienie, młody miał gila a teraz sobie poczekamy- już się boję:(

Tee jest to przykre co piszesz..

11 lata 7 miesiąc temu #667956 przez gaabrysia
Właśnie tak się rozpadna i grzmi, eh masakra!

Dorota miłego pakowania, podróży i odpoczynku;)

Dobrze, ze adek nie ma garnuszka..;)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #667985 przez Tee
hej
wiecie ja staram się "bezuczuciowo podchodzić do większości sytuacji" a przynajmniej się nie "przywiązywać"... no ale jak widzę roczne dziecko śpiące na podłodze to aż mi się płakać chce...
po urodzeniu Zuzi nie mogę patrzeć na cierpienie dzieci- taka jakaś rozczulająca się zrobiłam... (kiedyś wam też wspominałam o ojcu syna po przeszczepie nerki) ach te macierzyństwo.

ale mam też pozytywne info. Załatwiłam łóżeczko- koleżanka z pracy ma w piątek przywieść, mówiła że dorzuci też kilka ciuszków i jakąś pościel. Ja pogrzebie na strychu i może też coś znajdę. Na pewno mam prawie nowy koc po Zuzi i ochraniacz na szczebelki... ubrań też pewnie parę znajdę- myślę, że Zuzia się podzieli nawet tymi co ma ;)
tak wiec coś się zorganizuje a po za tym na bieżąca będę kontrolowała u nich sytuację i sprawdzała czy im czegoś nie brakuje.
najgorsze w tym jest to że ona jest niezaradna i często nie rozumie co się do miej mówi, ugadałam sie z koleżanką która jest asystentem rodziny, że będzie do niej zaglądała i próbuje pokierować tak by wyszła przynajmniej w minimalnym stopniu na prostą...

Greorgette- o kurcze Maja ma juz całkowite uzębienie :) omg a u nas dalej 4 zęby :unsure: :unsure: ale widać pod dziąsłem że już na wylocie są dwa u góry i jeden u dołu ale one są tak już około miesiąca... idą idą i wyjść nie mogą :angry:

Gabi ja niestety nie mam długiego weekendu więc żyję tylko wolnym czwartkiem ;)
zdjęcia na face super- zazdroszczę... u nas nie ma fajnym miejsc które moglibyśmy pokazać Zuzi.

11 lata 7 miesiąc temu #668625 przez emma
gabi, podeslij zdjecia, jak dasz rade :kiss:, ja po powrocie do domu ugotowalam obiad, troche zjadlam i poszlam spac, a teraz walcze z opiniami. zostala jedna, a jutro niestety do pracy, ale tylko 6 pacjentow i z banki :).

odezwe sie pewnie dopiero jutro dziewczyny. kolejny dzien bez auta po zderzeniu w lesie z sarna, ona przezyla, moje nowe auto - gorzej. dojazdow do pracy 35 km na wies bez samochodu dzien drugi - nie ostatni ;).

dobrej nocy! :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #668671 przez ewelinda83
lojej emma a coz to za zderzenie bylo :huh:
widzialam po zdjeciach ze pogoda wam dopisuje i zabawy w piasku tez :silly:

u nas tez ladnie bylo ale ja niestety w pracy bylam i ze slonka nie skorzystalam :( mam nadzieje ze w likend tez bedzie ladnie bo chcialabym pojechac z Kiniulka do zoo :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

brak apetytu ciag dalszy :( ale juz jedna 4 nam sie przebila, teraz czekamy na druga :dry:
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #668683 przez gaabrysia
Pogoda dopisała , a prognozowali co innego.
Fajnie było, dzieci się bawiły, wymieniali się jedzeniem, jedli z jednej łyżki, chodzili trochę po lodowatej wodzie;)
zapomnialam dac fotki zasypanej Zosi!

Dostałam okresu, można odetchnąć ale już niech się kończy;)

My w nd się wybierzemy na basen, kupimy rękawki i poszalejemy z okazji tego dnia dziecka;)

Do jutra, dobrej nocy wam życzę;)

11 lata 7 miesiąc temu #668685 przez gaabrysia
Ewa górna fotka wymiata!;D

11 lata 7 miesiąc temu #668699 przez ewelinda83
to jakis taniec polamaniec :silly:

ja dalej mam plamienie :( to juz 4 tydzien :angry:

11 lata 7 miesiąc temu #668722 przez emma
Ewa, no niestety, takie uroki wsi spokojnej, wsi wesolej ;)
juz zapomnialam o stresie, auto rozbite, ale sie naprawia - oby nie trwalo to do wakacji, jak juz nie bede go potrzebowac :silly:
Kingusia sliczna w tych kolczykach :kiss:, no i pieknie tanczy! :lol:

bardzo dzis bylo fajnie, az musialam odsypiac poltorej godziny sie zdrzemnelam po obiedzie ;)
Gabi, tez bym chciala na basen. my mamy blisko na plywalnie "polonez", tam fajnie, bo zjezdzalnia dla maluchow jest, no i czysto :). zobaczymy jak z pogoda w weekend, moze bardziej sie oplaci isc znowu nad wisle :). mi to sie marzy juz jeziorko, moze sie kiedys wybierzecie z nami nad Lucieńskie - tam jest cudownie, uwielbiam, woda jak lustro, czysta, niesamowita i malo ludzi :).

napisalam opinie i tez spadam. moze jutro forum sie rozrusza ;).

11 lata 7 miesiąc temu #668756 przez ewelinda83
Szkoda auta :( no ale dobrze ze nikomu nic sie nie stalo, no chyba poza sarna ;)

Ciesze sie ze chociaz wam pogoda dopisala i zycze wam i sobie duzo slonecznych dni :)

Ja jeszcze troche poczytam i tez ide spac bo rano do pracy.

11 lata 7 miesiąc temu #668907 przez ewelinda83
Mamuski gdzie wy wszystkie jestescie ???
wracac tu prosze i pisac co tam u was slychac :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka