- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ewelina niczym się nie martw!
moja Zuza może i mówi duuuużooo (a już na pewno dużo za dużo ) ale nadal nie umie chodzić ani stać bez "podparcia"... marigra ma rację jedno dziecko wyprzedza inne w jakiejś czynności a kolejne w czymś innym
hihihi marigra mam nadzieję,że to nie był koszmar
Gosiu- jak ja przekłuwałam sobie uszy (robiłam górne dziurki)to za szybko (coś po miesiącu) zdjęłam kolczyki - też były brudne i zaropiałe a po za tym chciałam sobie wymienić na inne... też jeszcze nie były dokładnie zagojone i jak mąż mi zakładał to myślałam "że z bólu jajko zniosę" była i krew i ropa i płacz!!!! myślę, że to normalne i trzeba poczekać.
w tych kolczykach nie powinno być niklu - one są chyba ze stali chirurgicznej- która chyba nie uczula tak mi się wydaje.
Jak już przekłułaś to może nie zdejmuj tych złotych - bo jakby w tym czasie zarosły pewnie byście żałowali
aha i powiem ci że ulgę przynosi smarowanie rywanolem (ładnie się goi)no ale niestety trochę barwi ucho, aha i pamiętaj by czasami "kręcić" kolczykiem
Zosia przesłodka- wygląda na starszą taka już samodzielna moja Zuza nie stoi sama i nie idzie trzymana za rączkę... a tu proszę jak elegancko mała dama śmiga
na temat wypraw rowerowych się nie wypowiem bo nie mamy roweru ale myślę, że warto dmuchać na zimne.
pewnie mnie zaraz opieprzycie ale pożyczyłam od koleżanki pchacz- stawiam Zuzę przed nim, chwyta łapkami za "podparcie" i uczymy się chodzić... oczywiście asekuruję ją by za szybko go nie pchała bo jeszcze nóżki nie nadążają i może być BAMMMMMMMMM...
w kwestii chodzenia przy meblach jest poprawa... ładnie idzie- stopa dalej się wykrzywia ale widać że próbuje ją poprawnie ustawić, za to jak śmiga w nowych butach to nie musi martwić się o odpowiednie ustawienie stóp...Staram sie by chodziła za równo w butach jak i bez...
pożyczyłam ten pchacz bo na ostatniej wizycie rehabilitant zalecił by chodziła przy krzesełku- pchając go "do przodu"- wydawało mi sie to mało wygodne więc zdecydowaliśmy sie na pchacz.
miłego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
A sen był fajny - spotkałysmy się gadałyśmy,a dzieciaki bawiły:) ale skąd takie coś mi się przysniło to nie wiem, bo wtedy nie było mnie nawet na formu kilka dni
gabi - najwazniejsze ze ejstes zadowolona bo ja tez nie lubie jak wydam kase na coś nieużytecznewgo
a wózek naprawdę jeszcze się przydaje mimo ze dzieicki juz chodzą
a wogóle jesli któraś z mam uzywa pampersy DADA w biedronce jest promocja za 49,9 można kupic wielkie pudło pieluch (2 standardowe paczki) i wogóle jest duzo róznych ciuszków, zabawek, gadzetów. My kupilismy ostatnio jej naklejki na komodę w kształcie motylków - są trójwymiarowe, ruszaja sie im skrzydełka- ale był szał jak je zobaczyła. Teraz ciagle tam sobie chdozi i nimi rusza:D. zrobie zdjęcie to wkleje:D
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Jutro jedziemy na wieś na festyn z okazji dnia dziecka liczę chociaż na to ze nie będzie tak lało! O słońcu mogę pomarzyć,ale zbiegalam się dziś jak głupia za kaloszkami, real i promenada mnóstwo sklepów wszędzie od nr 22.. W których mógłby chodzic za 2 lata:) ale wkońcu w mathercare znalazłam jedne jedyne 20,5 ma trochę luzu ale jest ok. Każda firma ma inna ta numeracje, w smyku już w ogole kolosy... Jeszcze jakiś płaszczyk przeciw deszczowy by się przydał
Po tym lataniu od rana teraż nie mam siły pracowac, pospalabym;)
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
u nas bez zmian tyle że Zosia prędzej pójdzie na nogi niż zacznie siedzieć bo do chodzenia się rwie ale do siadania nie...
może to u niej razem idzie...
lekarze zapewniają że ma czas ale same tak pomyślcie że zaraz będzie miała półtora roku i jeszcze nie umie usiąść sama bo jak ja posadzę to siedzi ale sama nie umie o to mi ogólnie chodzi martwię się bo coś wydaje mi tu nie jest nie tak
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelina.zak.1991
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Michaś ze mną wreszcie ;*******
arigra ja sie wlasnie nie zalapalam na dady, wykupili wszystko z samego rana... eh
mariola glowa do gory juz niedlugo usiadzie nasza najmlodsza ksiezniczka
Moje maleństwo !!!:*
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
Gabi, spotkanie koniecznie i to nie ze względu na śliniaki, o których już zapomniałam
Tee, trzymam kciuki, żeby Zuzia ruszyła, może puchacz wam pomoże, jak było u Gabrysi.
Gosia, w błąd raczej nikogo nie wprowadzam, bo piszę o polskich przepisach, nie niemieckich. Chciano zmienić przepisy, aby był nakaz wożenia dzieci do 2 roku życia w kasku, ale ekspertyzy wykazały, że jak pisałam to mniej bezpieczne, więc ustawa nie przeszła, możesz sobie o tym poczytać. Oczywiste, że można wozić maleńkie dziecko w kasku, nikt ci nie.zabroni, ale nie jest to zalecane ze względów o których pisałam i nie ma to nic wspólnego z moimi poglądami, bo stać mnie na kask i chciałam go kupić, ale jeśli mądrzejsi ode mnie tego nie zalecają, to nie.czuję presji.... W przypadku wypafku dzieci chroni dobry fotelik, a nutę kask. A jeśli chodzi o jazdę w fotelu rowerowym, nie.zaleca się tego dzieciom, które nie potrafią jeszcze same chodzić, ze względu na możliwość uszkodzenia nieprzygotoeanego kręgosłupa.
Masz rację, życie w polsce jest drogie i przekonujemy się o tym np. gdy idziemy na zakupy i na jedzenie dla nas i pieluchy wydajemy ok. tysiąca złotych... Ale nie mamy porównania do innych krajów na bieżąco, więc stres mniejszy .
Dziękuję za miłe słowa o Zosi! :-*
Ewelina, nie mart się, słówka powinny się pojawiać tak na serio po 18. Miesiącu życia, macie jeszcze czas .
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
W każdym bądź razie życzę Wam i całej reszcie rowerowych podróżników udanych i bezpiecznych wypraw
Teeco do pchacza Ola ma pchacz i kiedy uczyła się chodzić miała z nim niezłą frajdę, szkód nie wyrządził żadnych
Gabi
ja przeszłam też bardzo dużo sklepów z obuwiem dziecięcym i kalosze dziecięce mega wielkie jak na mnie prawie.. W smyku to mieli tylko dwie pary rozm 30, w CCC Deichmannie itp od 22 tak jak piszesz i w końcu zamówiłam na allegro. Jak przyjdą dam znać. A pogoda taka, że są potrzebne..
u nas coraz większe problemy z pójściem spać na noc, nie dość, że budzi się w nocy ok 2 a chce wstawać po 5 to jeszcze jest problem z położeniem, mimo, że oczy jak szparki przewraca się nie ma sił to buntuje się kopie krzyczy że nie idzie spać i koniec...
nie wiem czemu, zawsze szło tak gładko, w dzień też minuta i śpi.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dawno miałam ci też napisać, że obejrzałam breaking bad, obie serie homeland i the killing, też dwie serie, kryminał, bardzo dobry polecam! Dzięki za sugestie!
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
super, że obejrzałaś moje seriale ja nie mogę się doczekać na nowe serie i póki co oglądam Grę o Tron na bieżąco
The Killing nie znam, muszę sprawdzić
póki Olka śpi to i ja idę spać, bo pobudkę mam pewną najwcześniej po północy lub o 2 a potem o 5 także mój czas na spanie już biegnie..
dobrej nocy
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajnie, przynajmniej się zrelaksoealas po tygodniu pracy;)
Poczytać i opowiadaj te kaski "alpina" ja polecam,
Aa o tej jeździe ze względu na kręgosłup pow raczej odradzila jej ortopeda, córce 16 mc.. Pow ze do 2 lat nie powinno się wozić w foteliku rowerowym,ale. .. Co człowiek to opinia..
Gusiag jakie kalosze zamowilas? My jutro już pewnie przetestujemy i chyba muszę ściągać od nowa rajstopki;/
Dobrej nocy.
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Gabi zamówiłam rozmiar 20 z wkładką na 13 cm więc mam nadzieję że będą dobre a firmy nie pamiętam, ale zwyczajne, niebieskie kalosze. Może przyjdą jutro.
jeśli chodzi o uszka to widzę, że jest lepiej ale!
pamiętacie moje narzekanie na kolczyki od chrzestnego dla Oli? No to te "urocze" badziewne badziewia ciągle się odpinają i spadają z uszu.. już dwa razy myślałam, że nie znajdę zapięcia, mówię Wam, przeklęte jakieś czy pożałowane.. czekam na przyjście kolczyków które zamówiłam w necie, zobaczymy jakie będą. Te wspaniałości które tak spadają są z Apartu, ciekawe czy akurat te są takie czy wszystkie takie rewelacyjne dziecięce robią
Ważne, że uszy się goją ładnie
Ola na dzień matki przespała całą noc ale wstała o 5 50
dla wszystkich MAM
- Tee
- Wylogowany
- budujemy zdania
przesyłamy ogromne buziaki wszystkim mamusiom
Mariola moją odpowiedz już znasz ale udzielę się jeszcze raz- tym razem na forum
"tak, Zuza też siedzi z nóżkami pod pupą ale rehabilitant kazał nam ją upominać, wiec jak tylko widzimy że "nie poprawnie siada" to jej przypominamy by wyprostowała nóżki bądź siadła "po turecku"... podobno jak dziecko siedzi w ten sposób to się kolanka koślawią i ma krzywe nóżki"
Nie wiem czy wspominałam - Zuza ma swoją własną , prywatną piaskownię!!! Tatuś pare dni temu zrobił- Zuzia ją uwielbia a tatusia duma rozpiera
miłego dnia!