BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 7 miesiąc temu #655796 przez aisod
hej!

Gratulacje nowych postępów Wszystkim Dzieciaczkom :* lubię czytać o tym jak sobie maluchy radzą, czuję dumę, jakbym "prawdziwą" ciotką byłam ;)

Wszystkim zmartwionym i zakłopotanym dużo cierpliwości i spokoju, a problemy na pewno sie rozwiążą. Przecież zawsze, bo burzy wychodzi słońce :D

u nas mówienie, to tylko sylabami, ale misiek późno zaczął gadać i pewnie późno składać zdania będzie :P Przynajmniej go uciszać nie muszę ;)

Wczoraj jadł pierwszy raz rabarbar i mu bardzo smakował, choć mi i W gęby wykrzywiało na wszystkie strony, bo taki kwaśny był. Ulubioną "przegrychą" (jak tylko mama nie widzi) są maje (mlecze)... Nie wiem jak on to jeść może, przecież ten sok z nich to gorzki, że hej... ale mu smakują :P

Aha, pokój Kapiego jest cudowny :) bardzo mi się podoba.

Miłego dnia Mamuśki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #656724 przez strangerwold
MARIOLA-nie martw się w końcu Zosienka usiądzie musisz brać cały czas pod uwagę to że jest wcześniakiem
TEE-ja jak chodzę z malym na plac zabaw to od razu jak zobaczy piaskownice to idzie tam innej opcji nie ma ale bardzo ladnie sie bawi i nie je piasku!
ASIA-no pokoik rewelacja! nam tez sie marzy remont bo ten zielony juz mnie do nerwicy doprowadza a niby jest uspokajający!

Jesteśmy teraz u mojej siostry wracamy w czwartek.A Bartuś oczywiście nikogo się nie boi do kazdego rece wyciąga ogolnie rewelacja fajnie tu jest domek z podworkiem;)
Bartusia postepy w wymowie to mama tata-dada,baba dziadzia-ale swoim sposobem,buki-czyli pies gucci,nunu,am ,niam,nie,baja,papa,alo,, kochane duzo tego jest ale teraz nie pamietam ale mysle ze mowe ma dobrze rozwinieta oczywiscie jeszcze to rozwija .Ale jest niesamowicie madry i kumaty rozumie bardzo duzo.
Wózek już znalazłam uzywany ale nie zniszczony
tablica.pl/oferta/wozek-spacerowy-euro-b...SKt1.html#4e67cb7b56
mam nadzieję że nie będę żałowała tego zakupu:)

11 lata 7 miesiąc temu #656872 przez mariola2041
powiem ci na temat wózka tak że ja też kopiłam używany i żałuje bo tak nie jest zniszczony ale koła są tak zjechane że w sklepie się ślizga niż jeździ więc mogłam dołożyć te 20 euro więcej i kupić nowy ze sklepu taka moja rada ale zrobisz jak uważasz

[url=http://

[url=

11 lata 7 miesiąc temu #657009 przez strangerwold
mariola2041 napisał:

powiem ci na temat wózka tak że ja też kopiłam używany i żałuje bo tak nie jest zniszczony ale koła są tak zjechane że w sklepie się ślizga niż jeździ więc mogłam dołożyć te 20 euro więcej i kupić nowy ze sklepu taka moja rada ale zrobisz jak uważasz

no to teraz mam dylemat;/

11 lata 7 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #657092 przez asiula2134
/

11 lata 7 miesiąc temu #657149 przez gaabrysia
Poprosimy fotke Kapiego;)
Ja narazie sama "podcinam":) maszynka czy nozyczkami?
Co do wózka to mam takie samo zdanie jak Asia, kupuj! Fajny jest, ma wiele funkcji nie wygląda na zniszczony i ładny :) kasa też plus wieć się nie zastanawiah.

Dobrej nocy!;)

11 lata 7 miesiąc temu #657202 przez Justysia84
Witam, mam do sprzedania paczkę ślicznych ubranek dla dziewczynki od rozmiaru 74 czyli od około pół roczku wzwyż: allegro.pl/paka-slicznych-ubranek-dla-dz...-el-i3247673900.html
a także zestaw nowych bodziaków w rozmiarze 98: allegro.pl/nowe-body-rozm-98-zestaw-7-sztuk-i3247701186.html Serdecznie zapraszam!

11 lata 7 miesiąc temu #657642 przez ewelinda83
uuuu a co tu taka cisza :unsure: :(

11 lata 7 miesiąc temu #657955 przez marigra
cześć dzieczyny

czytałam na bierząco ale nie odzywałam się bo pojechałysmy sobie na działeczke na 4 dni...ah cudownie było..odpoczełysmy , poopalałyśmy się powdychałyśmy powietrza..polecam....
Zuzak nam juz tak fajnie biega - nauczyła się ładnie chdozic po trawce, wiec teraz po chodnikach juz nie ma żadnego problemu, wogóle jest już taka komunikatywna, gada sobie duzo, ale głównie: tata, dziadzia, baba, tu, tam, nie, agu- to znaczy tak, aaaaa jak jest spiąca, pokazuje jaka jest duza, tanczy genialnie i wogóle ah i och - zupelnie jak wasze dzieciaki

niestety popisałyscie sporo i ciezko mi będzie odpisac ale z tego co pamiętam

Justyna - my mamy używana parasolkę i nie narzekam...tez ma zjechane kólka ale zrobilismy renwoację kólek i wszystkich elementów i nie narzekam....myslę, ze to kwestia konkretnego wózka...jak masz mozliwosc poprostu obejrzyj przed zakupem i tyle. sama ocenisz

Asia - hmmm nie widziałam waszego pokoiku...cos mnie ominelo, a chetnie bym popodziwiała, gdzie znajdę zdjecia???

EwA - JAKA kINIA z jedzeniem lepiej???

Gosia - jakl tam Olcia, bo widze ze tez korzystacie z pogody na całego

mariola - ćwicz z Zosia ile sie da, a szybko beda postępy

Emma i mariola - spóxnione ale szczere imieninowe życzenia dla Zosiek:)

wybaczcie więcej nie pamiętam....

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #658064 przez ewelinda83
witam :)

marigra u nas z jedzeniem lepiej tfu tfu tfu odpukac :silly: i winowajce tez znalazlam, jestem pewna ze za brak apetytu sa odpowiedzialne zeby ktore juz czuc :dry: oby jak najszybciej wyszly :S
do pokoiku Asi tzn Kacperka musisz sie cofnac do strony 564 ;)

co do wozka to chcialam parasolke zebym mogla ja szybko zlozyc i byla lzejsza od tego naszego ale po rozmowach z mezem doszlam do wniosku ze kupuje cos taniego bo wozek i tak zostanie w PL i bede go uzywac ok 14 dni w roku, na lotnisko wozka nie potrzebuje bo Kinga juz chodzi a z samolotu idziemy prosto do auta, tak wiec wozek jest nam potrzebny tylko na spacery i wylicytowalam cos takiego allegro.pl/show_item.php?item=3249215143 mam nadzieje ze spelni nasze skromne oczekiwania i przyjdzie przed naszym przylotem ( pani z aukcji mi to obiecala :huh: )

co do uzywanych do sie nie wypowiem bo nie wiem, moj tez jest powystawowy wiec zobacymy :unsure:
marigra nawet nie wiedzialam ze mozna zrobic renowacje kolek, na czym to polega, gdzie ro sie robi ???

dziewczyny wracac, nie leniuchowac :)

mariola super ze sa u Zosi postepy, cwiczcie i jeszcze raz cwiczcie :)

Kinia ladnie sie komunikuje, jest cwana i madra, wie co sie do niej mowi ale jak jest cos po nie jej mysli to udaje ze nie slyszy albo ze nie rozumie albo robi cos czego jej nie wolno i sie smieje :)
mowic troche mowi : tata, mama, baba, dzia dzia, ciocia, jak widzi pieska to robi chau chau, mialczy, muczy, mowi nie ma i przy tym pokazuje raczkami, daj, nie, nu nu nu, brum brum, ale wiecej powtarza :) bo jeszcze nie pamieta tylu slow :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #658233 przez marigra
Ewa - ja to tak nazwała że renowacja, tak naprawdę mój tata poprostu je rozkręcił wyczyścił nasmarował jakimiś miksturami i wygladaja jak nowe. Siedzonko wyprałam pasy poprawiłam i naprawdę nówka sztuka:D

A Kinia pieknie mówi, wiadomo że teraz dzieci papuguja strasznie - przynajmniej u nas tak jest - zuza jak widzi ze sprzątam to bierze sciereczkę chdozi i wyciera za mną, albo odkurza, albo zamyka szafki....

Asia - pokoik sliczny, teraz dopeiro wkleiły mi się zdjęcia..nie wiem czemu ale nieważne - wszystko mam:D Kacperek widac zadowolony ze swojego miejsca super

11 lata 7 miesiąc temu #658389 przez mariola2041
może ja źle kupiłam ale wózek ogólnie wygląda jak nowy tylko koła są zużyte i tak to jeździ ale jak wjadę na ślizga powierzchnię to się ślizga i jest ciężko chciałam kupić nowe ale nie można dokupić takich kółek...
a tak u nas jest dobrze tylko martwię się że Zosia nie siedzi sama a jak zacznie wcześnie chodzić to nie będzie umieć przy upadaniu siadać tylko lecieć całkiem prosto i to jest problem bo ona już powoli zaczyna wstawać i się przy meblach porusza

[url=

11 lata 7 miesiąc temu #658794 przez ewelinda83
mariola a siedzi ci Zosia np na kanapie, albo w krzeselku do jedzenia :unsure: jak tak, to moze w waszym przypadku ( chodzi mo o to, ze Zosia jest wczesniakiem ) potrzeba wiecej czasu i cwiczen :S

marigra dzieki za wytlumaczenie :blink:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #658853 przez ewelinda83
wiecie co ??? zaraz mnie trafi !!!!
jest 23 w nocy Kinga zawsze juz spi, no ale nie dzisiaj :( bo mojej mamie mozna tlumaczyc jak krowie na .... zeby kladla ja juz tylko raz w dzien :angry:
mama idzie w zaparte i mowi ze ona tylko raz spala, a nie dwa i obudzila sie ok 13 i od tamtej pory juz nie spi, tyle ze dziecko nadal nie spi a energia az z niej tryska :dry:

11 lata 7 miesiąc temu #658904 przez strangerwold
Witajcie!
Ja nadal jestem u siostry w Świeradowie jest fajnie Bartuś zadowolony tez na trawie smiga hehe kochany jest spi cale noce wiec jest dobrze! Wracamy w piątek a juz w sobote osiemnastka mojego Damiana kuzynki ale ja wracam z malym do domu a on zostaje;D
Wiecie jak to z dzieckiem isc na impreze wiec postanowilam zeby chociaz jedno z nas sie wybawilo.
Wczoraj grillowalismy Bartek padl kolo 21 hurra !
Sis dzisiaj miala na rano do pracy i na kacu 12h;D wspolczuje ja na szczescie czuje sie dobrze.
Dzięki Marioli bardziej zastanowilam sie nad wozkiem i zobaczylam opinie tamtego wozka i wiele osob pisalo ze male siedzisko jak na roczne dziecko itd wiec znalazlam inny i nawet lepszy i nowy a opinie bardzo dobre i wazy 6kg
allegro.pl/carello-perito-italy-design-r...cie-i3263634592.html

Ewelinda fajny ten twoj wozek podobny do tego co ja chce zamowic:),a co do spania Kini to cie rozumiem chociaz u mnie jest odwrotnie mowia ze Bartek za duzo spi ma dwie drzemki w ciagu dnia ostatnia ma kolo 16 i to mi pasuje bo jak by zasnal kolo 17 to by byla masakra by dlugo siedzial wiec staram sie go polozyc o tej 16 nie pozniej.Kazdy to inaczej widzi"co ci szkodzi go polozyc jest zmeczony niech spi" tylko ze inni nie mysla jak ja jako zmeczona matka po calym dniu ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka