- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Gratulacje nowych postępów Wszystkim Dzieciaczkom :* lubię czytać o tym jak sobie maluchy radzą, czuję dumę, jakbym "prawdziwą" ciotką byłam
Wszystkim zmartwionym i zakłopotanym dużo cierpliwości i spokoju, a problemy na pewno sie rozwiążą. Przecież zawsze, bo burzy wychodzi słońce
u nas mówienie, to tylko sylabami, ale misiek późno zaczął gadać i pewnie późno składać zdania będzie Przynajmniej go uciszać nie muszę
Wczoraj jadł pierwszy raz rabarbar i mu bardzo smakował, choć mi i W gęby wykrzywiało na wszystkie strony, bo taki kwaśny był. Ulubioną "przegrychą" (jak tylko mama nie widzi) są maje (mlecze)... Nie wiem jak on to jeść może, przecież ten sok z nich to gorzki, że hej... ale mu smakują
Aha, pokój Kapiego jest cudowny bardzo mi się podoba.
Miłego dnia Mamuśki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
TEE-ja jak chodzę z malym na plac zabaw to od razu jak zobaczy piaskownice to idzie tam innej opcji nie ma ale bardzo ladnie sie bawi i nie je piasku!
ASIA-no pokoik rewelacja! nam tez sie marzy remont bo ten zielony juz mnie do nerwicy doprowadza a niby jest uspokajający!
Jesteśmy teraz u mojej siostry wracamy w czwartek.A Bartuś oczywiście nikogo się nie boi do kazdego rece wyciąga ogolnie rewelacja fajnie tu jest domek z podworkiem;)
Bartusia postepy w wymowie to mama tata-dada,baba dziadzia-ale swoim sposobem,buki-czyli pies gucci,nunu,am ,niam,nie,baja,papa,alo,, kochane duzo tego jest ale teraz nie pamietam ale mysle ze mowe ma dobrze rozwinieta oczywiscie jeszcze to rozwija .Ale jest niesamowicie madry i kumaty rozumie bardzo duzo.
Wózek już znalazłam uzywany ale nie zniszczony
tablica.pl/oferta/wozek-spacerowy-euro-b...SKt1.html#4e67cb7b56
mam nadzieję że nie będę żałowała tego zakupu:)
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
powiem ci na temat wózka tak że ja też kopiłam używany i żałuje bo tak nie jest zniszczony ale koła są tak zjechane że w sklepie się ślizga niż jeździ więc mogłam dołożyć te 20 euro więcej i kupić nowy ze sklepu taka moja rada ale zrobisz jak uważasz
no to teraz mam dylemat;/
- asiula2134
- Wylogowany
- gadatliwa
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Ja narazie sama "podcinam" maszynka czy nozyczkami?
Co do wózka to mam takie samo zdanie jak Asia, kupuj! Fajny jest, ma wiele funkcji nie wygląda na zniszczony i ładny kasa też plus wieć się nie zastanawiah.
Dobrej nocy!
- Justysia84
- Wylogowany
- gaworzenie
a także zestaw nowych bodziaków w rozmiarze 98: allegro.pl/nowe-body-rozm-98-zestaw-7-sztuk-i3247701186.html Serdecznie zapraszam!
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
czytałam na bierząco ale nie odzywałam się bo pojechałysmy sobie na działeczke na 4 dni...ah cudownie było..odpoczełysmy , poopalałyśmy się powdychałyśmy powietrza..polecam....
Zuzak nam juz tak fajnie biega - nauczyła się ładnie chdozic po trawce, wiec teraz po chodnikach juz nie ma żadnego problemu, wogóle jest już taka komunikatywna, gada sobie duzo, ale głównie: tata, dziadzia, baba, tu, tam, nie, agu- to znaczy tak, aaaaa jak jest spiąca, pokazuje jaka jest duza, tanczy genialnie i wogóle ah i och - zupelnie jak wasze dzieciaki
niestety popisałyscie sporo i ciezko mi będzie odpisac ale z tego co pamiętam
Justyna - my mamy używana parasolkę i nie narzekam...tez ma zjechane kólka ale zrobilismy renwoację kólek i wszystkich elementów i nie narzekam....myslę, ze to kwestia konkretnego wózka...jak masz mozliwosc poprostu obejrzyj przed zakupem i tyle. sama ocenisz
Asia - hmmm nie widziałam waszego pokoiku...cos mnie ominelo, a chetnie bym popodziwiała, gdzie znajdę zdjecia???
EwA - JAKA kINIA z jedzeniem lepiej???
Gosia - jakl tam Olcia, bo widze ze tez korzystacie z pogody na całego
mariola - ćwicz z Zosia ile sie da, a szybko beda postępy
Emma i mariola - spóxnione ale szczere imieninowe życzenia dla Zosiek:)
wybaczcie więcej nie pamiętam....
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
marigra u nas z jedzeniem lepiej tfu tfu tfu odpukac i winowajce tez znalazlam, jestem pewna ze za brak apetytu sa odpowiedzialne zeby ktore juz czuc oby jak najszybciej wyszly
do pokoiku Asi tzn Kacperka musisz sie cofnac do strony 564
co do wozka to chcialam parasolke zebym mogla ja szybko zlozyc i byla lzejsza od tego naszego ale po rozmowach z mezem doszlam do wniosku ze kupuje cos taniego bo wozek i tak zostanie w PL i bede go uzywac ok 14 dni w roku, na lotnisko wozka nie potrzebuje bo Kinga juz chodzi a z samolotu idziemy prosto do auta, tak wiec wozek jest nam potrzebny tylko na spacery i wylicytowalam cos takiego allegro.pl/show_item.php?item=3249215143 mam nadzieje ze spelni nasze skromne oczekiwania i przyjdzie przed naszym przylotem ( pani z aukcji mi to obiecala )
co do uzywanych do sie nie wypowiem bo nie wiem, moj tez jest powystawowy wiec zobacymy
marigra nawet nie wiedzialam ze mozna zrobic renowacje kolek, na czym to polega, gdzie ro sie robi ???
dziewczyny wracac, nie leniuchowac
mariola super ze sa u Zosi postepy, cwiczcie i jeszcze raz cwiczcie
Kinia ladnie sie komunikuje, jest cwana i madra, wie co sie do niej mowi ale jak jest cos po nie jej mysli to udaje ze nie slyszy albo ze nie rozumie albo robi cos czego jej nie wolno i sie smieje
mowic troche mowi : tata, mama, baba, dzia dzia, ciocia, jak widzi pieska to robi chau chau, mialczy, muczy, mowi nie ma i przy tym pokazuje raczkami, daj, nie, nu nu nu, brum brum, ale wiecej powtarza bo jeszcze nie pamieta tylu slow
- marigra
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa mamuśka;)
A Kinia pieknie mówi, wiadomo że teraz dzieci papuguja strasznie - przynajmniej u nas tak jest - zuza jak widzi ze sprzątam to bierze sciereczkę chdozi i wyciera za mną, albo odkurza, albo zamyka szafki....
Asia - pokoik sliczny, teraz dopeiro wkleiły mi się zdjęcia..nie wiem czemu ale nieważne - wszystko mam:D Kacperek widac zadowolony ze swojego miejsca super
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
a tak u nas jest dobrze tylko martwię się że Zosia nie siedzi sama a jak zacznie wcześnie chodzić to nie będzie umieć przy upadaniu siadać tylko lecieć całkiem prosto i to jest problem bo ona już powoli zaczyna wstawać i się przy meblach porusza
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
marigra dzieki za wytlumaczenie
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jest 23 w nocy Kinga zawsze juz spi, no ale nie dzisiaj bo mojej mamie mozna tlumaczyc jak krowie na .... zeby kladla ja juz tylko raz w dzien
mama idzie w zaparte i mowi ze ona tylko raz spala, a nie dwa i obudzila sie ok 13 i od tamtej pory juz nie spi, tyle ze dziecko nadal nie spi a energia az z niej tryska
- strangerwold
- Wylogowany
- rozmowna
Ja nadal jestem u siostry w Świeradowie jest fajnie Bartuś zadowolony tez na trawie smiga hehe kochany jest spi cale noce wiec jest dobrze! Wracamy w piątek a juz w sobote osiemnastka mojego Damiana kuzynki ale ja wracam z malym do domu a on zostaje;D
Wiecie jak to z dzieckiem isc na impreze wiec postanowilam zeby chociaz jedno z nas sie wybawilo.
Wczoraj grillowalismy Bartek padl kolo 21 hurra !
Sis dzisiaj miala na rano do pracy i na kacu 12h;D wspolczuje ja na szczescie czuje sie dobrze.
Dzięki Marioli bardziej zastanowilam sie nad wozkiem i zobaczylam opinie tamtego wozka i wiele osob pisalo ze male siedzisko jak na roczne dziecko itd wiec znalazlam inny i nawet lepszy i nowy a opinie bardzo dobre i wazy 6kg
allegro.pl/carello-perito-italy-design-r...cie-i3263634592.html
Ewelinda fajny ten twoj wozek podobny do tego co ja chce zamowic:),a co do spania Kini to cie rozumiem chociaz u mnie jest odwrotnie mowia ze Bartek za duzo spi ma dwie drzemki w ciagu dnia ostatnia ma kolo 16 i to mi pasuje bo jak by zasnal kolo 17 to by byla masakra by dlugo siedzial wiec staram sie go polozyc o tej 16 nie pozniej.Kazdy to inaczej widzi"co ci szkodzi go polozyc jest zmeczony niech spi" tylko ze inni nie mysla jak ja jako zmeczona matka po calym dniu