BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 5 miesiąc temu #710132 przez gusiag
aisod napisał:

gusiag napisał:

a co to wapno da? przyśpieszy czy tylko wzmocni?

i jedno i drugie. Jeśli to za mało wapnia powoduje brak nowych ząbków, to powinno po tym ruszyć. A jeśli po prostu taka jej uroda to wzmocni i kości i zęby.

dziękuję kochana :) a jest dziecięce wapno czy takie zwyczajne podawać??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #710134 przez gaabrysia
Danonki syf? Danio słyszałam owszem..

Jakie podajesz? No zobaczę jaka będzie reakcja. Mi też one smakują;D

11 lata 5 miesiąc temu #710137 przez gusiag
gaabrysia napisał:

Danonki syf? Danio słyszałam owszem..

Jakie podajesz? No zobaczę jaka będzie reakcja. Mi też one smakują;D

Gabi znajoma której ktoś ze znajomych pracuje przy produkcji danonków powiedziała, że kto tam pracuje to nikt by tego dziecku nie dał.
nie wiem na ile w tym prawdy? pieron wie.. ale to nie pierwsza zła opinia którą na ten temat słyszałam..

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #710142 przez gusiag
zresztą Gabi jestem zdania, że jeśli mu smakuje, i nie będziesz mu w kółko tego podawać, to nic mu nie będzie :)

super, że się rozpisałyście dziś ale drink mnie tak ululał, że chyba już nawet tabletek na sen nie wezmę, uciekam, nadrobię jutro!

:kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #710143 przez gaabrysia
No to ciekawe czemu puszczają je docelowo dla dzieci... Hmmm teraz już zglupialam, polozna mowila też, ze syf, ale danio takie zwykle. Zresztą w czym teraz nie ma syfu... W serkach za 12 zl? Trochę już mnie wkurza cena takich właśnie niemowlecych , które podpalalam do tej pory... A co w nich jest, też pewności nikt nie ma. Wieć chyba nie będę fiksowac;)
Kończę piwko i się powoli zegnam. Miłej nocy..

11 lata 5 miesiąc temu #710148 przez aisod
Gusia jest takie dziecięce wapno w syropie. :) W aptece na pewno Ci polecą takie.

Gabi no dlatego właśnie pisałam, że mnie argument z syfem nie przekonuje, bo teraz wszystko jest syf ;) My jemy najczęściej te z biedronki TUTTI, czy jakoś tak. Jak nie będziesz podawać Danonków w jakiś super wielkich ilościach, to na pewno nie zaszkodzą :) Nam one po prostu nie smakują :)

Dobranoc!
Idę spać, choć nie wiem czy zasnę :( Dziś kolejny dzień kłótni... Coraz bardziej mam dość :/

A tak na zakończenie dnia, żeby nie było tak ponuro to kawał jaki ostatnio przeczytałam:

Jasio przychodzi do domu.
Mama krzyczy: - Dlaczego masz takie brudne ręce???
- Bo bawiłem się w piaskownicy!!!
- Ale dlaczego masz czyste palce???
- Bo gwizdałem na psa!!!

11 lata 5 miesiąc temu #710167 przez emma
Tee, gratulacje dla Zuzi! Świetna nowina! :laugh:

Słuchajcie, sama siebie trzymam w niepewności. Mogę testować jutro, ale to chyba za wcześnie, za tydzień wynik będzie już wiarygodny, więc chyba lepiej poczekać, no nie wiem... :unsure:
Niby objawy są takie jak poprzednio: boli jajnik, cyce, brzuch, chce mi się spać i jeść ;-), no i kłótliwa jestem jakaś :-). Ale nie wiem, może coś sobie wkręcam...

O danonkach kuzynka, technolog żywności, mówiła, że nigdy by tego dziecku nie podała, ufam jej, więc też nie kupuję.

Aisod, dzięki, uśmiałam się! :laugh: mam nadzieję, że szybko się pogodzicie i znów będzie fajnie :-) :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #710239 przez gusiag
Emma gdyby było za wcześnie na wynik to pewnie nie czułabyś już po sobie pewnych objawów. Ale szanujemy Twoją decyzję, poczekamy cierpliwie na to aż oznajmisz nam jaki jest wynik :) trzymamy kciuki :kiss:
spakowani? Ja próbowałam się spakować bo my wyjeżdżamy najpierw do Wrocławia jutro wieczorem, ale Ola bardzo pomagała mi wyjmując wszystko z walizki. No i poszła spać to spakuję ubrania mojej i jej jak będzie spać.
przerażają mnie te komary w PL, teściowa mówiła, że bardzo dużo ich jest i okna trzeba zamykać wieczorem żeby nie wlatywały do domu. Tu nie ma ani jednego komara. Śpimy przy otwartych oknach... nie znoszę mieć zamkniętego na noc.

Aisod dziękuję za podpowiedź kupię ten syrop od razu jak przyjadę do Polski.
Mam nadzieję, że te kłótnie znikną i że będzie lepiej. Dbaj o siebie i dziecko i się nie stresuj tak.

11 lata 5 miesiąc temu #710261 przez emma
Ja już po depilacji, już zapomniałam jakie to "fajne". Zosia ma się dobrze. Jest już spakowana, jak zaśnie, spakuję też nas :-). Wieczorem jeszcze jakieś kanapki zrobimy, a poza tym prysznic i relaks :-).

Jak przetestuję i coś mi tam wyjdzie, dam na pewno znać :-).

Gosia, u nas nie ma komarów, ja nic nie stosuję i nie kupuję, okna, mamy otwarte. Komary były spore w czerwcu, od miesiąca widziałam może jednego...

11 lata 5 miesiąc temu #710269 przez gusiag
Emma moi teściowie mieszkają blisko Odry i mówią, że jest ich dużo :( trudno, co zrobić...
relaksuj się :) ja też zmyłam kolor ufoluda z paznokci i jak się uda to pomaluję na jakiś ludzki kolor

11 lata 5 miesiąc temu #710291 przez emma
My mieszkamy za to blisko Wisły, no ale może Odrę komary jakoś bardziej lubią ;-), w każdym razie nie martw się, bo tragedii nie ma, a nad morzem to już w ogóle (chociaż 3 tygodnie temu byliśmy też nad jeziorami w Płocku, gdzie zawsze nas gryzły i też w ogóle nie było tym razem :-)).

Kończę pakowanie! :-)

11 lata 5 miesiąc temu #710293 przez gaabrysia
Zgadzam się z emma, jeszcze do niedawna było sporo komarów. Teraz prawie wcale, też śpimy z oknami otwartymi;)
Cieszy mnie to bo wiele osób mi mówiło, ze na mazurach też tragedii nie ma gorzej jest w wawie...

Zazdroszczę opakowania, ja będę to robic pierwszy raz i obawami się, ze mamy auto za małe;)
A książeczkę zdrowia to chyba już do niego włoże!

Emma ciotki czekają na wieści i 3 mają kciukasy;)
Udanego wypoczynku, ucaluje Zosię od nas ;*

11 lata 5 miesiąc temu #710294 przez gaabrysia
P.s Asia widzialam Cię na fejsie :P czekamy na wieści co u Kapiego;) no i oczywiście co u Ciebie.

11 lata 5 miesiąc temu #710298 przez emma
Gabi, koleżanka ma dom na Mazurach i nawet w czerwcu mówiła, że prawie nie ma tam komarów, więc luzik, teraz pewnie jest jeszcze lepiej! :-)
Dzięki za buziaki! Też koniecznie ucałuj od nas Adzika! :-* :-)
Cieszę się, że zmieniliśmy auto, inaczej na pewno byśmy się z tym wszystkim nie zabrali... Same pieluchy zajęły pół torby podróżnej, że o wielorazach nie wspomnę ;-). Zostały mi do spakowania kosmetyki i słoiki dla Zosi - też będzie tego sporo ;-). Na razie śpi, mam nadzieję, że wypocznie, bo ruszamy przed 6 rano, żeby zajechać na południe. Cieszę się na wyjazd, oby tylko pogoda była, bo w zeszłym roku to był jakiś koszmar nad tym morzem...
W sierpniu planujemy sami się gdzieś wyrwać na kilka dni: może chorwacja albo bułgaria :-), ostatni dzwonek, bo potem pewnie będę uziemiona na wiele miesięcy ;-).

11 lata 5 miesiąc temu #710302 przez gaabrysia
O tak korzystaj;)
I koniecznie wrzucam nam jakies foto jak będzie możliwość no i musimy się zgrac na jakiś spacer;)

Dlatego ja pieluchy i resztę kupie na miejscu... W to miejsce wcisne cos innego:) muszę zrobis selekcję. Ale mam jeszcze czas.

Gapa jestem i niechce mi się cofać postow jedziecie teraż z ZOsia nad morze? Bo coś mi switalo, ze sami mieliście się wybrać...

O tak żeby tylko pogoda była chociaż i bez pogody można odpocząć..;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka