BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #736479 przez asiula2134
/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #736481 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #736509 przez gaabrysia
Dotrwalam do 11 i dałam noge;) powinnam siedziec do 12, była możliwość wieć skorzystałam;)
Spalam z młodym i teraz już ok, jedziemy właśnie po czapkę i komin dla młodego, zimno nas zaskoczyło.

U nas Adrianek też bardzo długo ma 1 drzemke.

Asia no to polimex i cebion w ruch.
U nas adrian ma teraz taki stan, mama mama mama za raczke mama na raczkach, przychodzi przytulaa się i tak leży- taki miły etap;) tata zazdrosnik.

Gusiag ide po te zatyczki bo spac się nie da, kiedys mi nie przeszkadzalo bo wcześniej zasypialam i nie wstawalam teraz pobudka na mleko i kaplica! Kiedyś jak bylismy na weselu, po... Całe nasze piętro się przez niego przeniosło;)

Wozicie czasem dzieci z przodu?

Dorota ciekawe jak karmi taka jedna pani 5 dzieci hmmm??
Bo adek niby sam je ale ja w między czasie podsuwam mu od siebie, takto zjadlby dużo mniej.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #736539 przez aisod
Asiula u nas na obiad powtórka z wczoraj ;) Zostało jeszcze sosu i tylko makaron dogotowałam :P Sos mamy zrobiony też z pomidorów swojskich ;)

Gusiag tak jak Asia pisała, jeśli wychodzi Ci za kwaśna pomidorowa to daj troszeczkę cukru, albo do gotowania wywaru użyj duuużo marchewki (to też powoduje, że się robi słodszy wywar).

Georgette niepotrzebnie przyjechałaś tak wcześnie ;) Myślę, że z Twojego opisu naprawdę nie masz co się bać. Jeszcze, jak macie znajomą opiekunkę. :)
Powodzenia na rozmowie (nie ważne w jaką stronę chcesz, żeby to poszło :silly: )

Gabi to Ci się udało tak wcześnie uciec :D A co masz na myśli mówiąc z przodu? W samochodzie?

Martyna niech mały chodzi bez pieluchy to powinno też pomóc, żeby szybciej znikły te plamki :)

Michał nauczył się dmuchać do rurki, jak pije i teraz to najfajniejsza zabawa :D
Wczoraj kupiliśmy mu buty, bo już powyrastał z reszty... buty takie są. W innych albo naga mu się nie mieściła, albo kosztowały ponad 120 zł... a tyle wydać na 3 miesiące, to się nie opłaca :/ Masakra w ogóle jakie są ceny butów dla dzieci... producenci żerują na tym, że rodzice i tak dziecku kupią buty... przykre to.

11 lata 4 miesiąc temu #736548 przez gaabrysia
Tak w samochodzie, dziś adek jezdzi i na frajde;)

A buty mi się wyswietlaja...ale chyba dla Ciebie;)

11 lata 4 miesiąc temu #736580 przez emma
Cześć!
Pierwszy dzień w pracy fajny, dzięki. Fajnie, bo wyjątkowo krótko i miło, no więc zdążyłam na zakupy. Kupiłam sztruksy i czarną bluzkę dla siebie, a dla Zosi piękny polarek w sowy, nowe kredki i blok do rysowania.
Potem do domu, obiad Zosi, nasz, kasza, no i teraz relaks :-).

Asia, nie zazdrość, tylko korzystaj z czasu póki możesz, jak wrócisz, zatesknisz do tego spokoju. Dwa miesiące to jednak za długi urlop. Człowiek się odzwyczaja :-).

Aisod, masz rację, ceny butów koszmarne, choć nam udało się kupić właśnie w daichmanie fajne za 60 zł :-)

Gabi
, wozilam Zosię z przodu tylko w nosidełku, teraz mamy isofix, więc zaczepy są z tyłu :-)

Idę odpoczywać! :-)

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #736592 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu #736664 przez gusiag
Dorota to super, że Maja jest w grupie z panią którą znacie! to na prawdę pocieszające :) a obiadek fajny ale moja Ola uschłaby z głodu chyba bo ona przecież nie jada nic normalnego tylko to gotowe dziadostwo :(

Asia pumlex na noc jeszcze mu wmasuj. Może nie przeziębienie ale zęby

Gabi mam nadzieję, że dostałaś akurat te o których pisałam bo w piankowych czy gumowych nie da się spać, rozsadza uszy. A te składają się z dwóch pasków, użyj jednego i przetnij go na pół i zagrzej palcami i zwiń i tak włóż do uszu, nie bój się, że wpadną za głęboko, wyjmiesz bez problemu :)
Ola jeździ zawsze z tyłu, też mamy isofix. Ale nigdy nie jechała sama z tyłu, zawsze jest ktoś z nas z nią z tyłu.

Aisod skorzystam z rad jak będę robić pomidorową, pojutrze zrobię zupę krem z cukinii. No niestety to nie tylko z butami tak jest, wszystko dla dzieci jest drogie, a pomocy z państwa nie ma żadnej. Przykre strasznie, tu w DE jest na prawdę dobrze jeśli chodzi o pomoc finansową. No i te flohmarkty to wspaniała rzecz, zabawki, ubrania itp za grosze.
no a wiadomo, kupić, buty, kurtkę, jeść trzeba.

Emma ja też dziś kupiłam.. sowy :) drewniane dwie sowy na komodę nową :)
fajnie, że dzień udany, oby takich więcej

my byłyśmy na zakupach, kupiłam wspomniane sowy, butelki na kolorowe kamyki i jedzonko dla Oli.
wiecie co u nas już wszystkie dekoracje na Halloween, niedługo wszystko będzie na Boże Narodzenie, a wiecie, że ja z tych nienormalnych, jak zobaczę to ciężko będzie przejść obojętnie. W zeszłym roku Emma się śmiała ze mnie jak w październiku kupiłam ozdoby świąteczne. Boję się, że w tym roku pobiję sama siebie :silly: :ohmy:

11 lata 4 miesiąc temu #736689 przez gusiag
Emma oglądasz nową serię Breaking Bad?? dziś czeka mnie 4 odcinek, po prostu rewelacja, aż się boję co będzie w tym odcinku. Ewa Ty chyba też oglądałaś wszystkie serie?

11 lata 4 miesiąc temu #736696 przez emma
Gosia, obejrzałam pierwszą serię tylko i jakoś przestałam.. Chyba mnie nie wciągnęło ;-)
Ale przyjdzie jesień i może się z nim przeproszę :-)
Fajnie że też kupiłaś dziś sowy. Rzadko chodzę na zakupy i ulegam pokusom, ale te sowy mnie rozwaliły :-)
Zosia też jeździ z tyłu w aucie, ale my siadamy oboje z przodu. Jakoś jej tak dobrze i nie protestuje, na szczęście ;-).

Dobrej nocy! :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #736699 przez georgette102
Maja śpi,kolejna partia cv wysłana, oczy mnie już bolą, więc pora spadać od komputera

emma ja dzisiaj też próbowałam sobie coś kupić, a skończyło się na nowym bidonie i kubku dla Mai a do tego jeszcze tran, dla T. buty a ja zostałam z niczym :huh: cieszę się, że dzień był udany i miłego wypoczynku życzę

gabi ja sama się zastanawiam jak one dają radę z tymi dzieciakami, chyba lata praktyki robią swoje :)

aisod dzięki za kciuki, sama do końca nie wiem jakiego efektu rozmowy bym sobie życzyła, ale pójdę dla świętego spokoju; ja wczoraj Mai kupiłam buty w ccc za 60 zł, co prawda nadal jestem na nich śmiertelnie obrażona ale co ja poradzę, że te podobały mi się bardziej ;)

gusiag Mai widać, że jedzonko smakowało, ale była bardzo zmęczona i marudna, poza tym po akcji z płaczem... zresztą po tej chorobie mało zjada

gabi
Maja nie jeździ z przodu, nie chcę, żeby jej się spodobało, bo później będzie próbowała wymuszać, a ona do takich rzeczy to pierwsza jest

asiula tak to z nami kobietami jest, jak siedziałam z Majką w domu to chciałam do pracy, jak pracowałam to chciałam siedzieć w domu, teraz jak nie mam pracy to chcę do pracy, a jak ją znajdę... to już pewnie się domyślasz :silly: chociaż to pewnie zależy od rodzaju pracy jaką się wykonuje

11 lata 4 miesiąc temu #736714 przez gusiag
Emma namawiam Cię, żebyś jednak dała szanse, strasznie inteligentnie i cwanie jest robiony. Homeland i Breaking Bad dla mnie rewelacja. Dobrej nocy :kiss:
Dorota trzymamy kciuki za Ciebie, żebyś się czuła pewnie i żebyś wyszła uśmiechnięta, bez względu na wynik rozmowy.

Ola też już śpi, spała w ciągu dnia tylko tą godzinę a o 18 tarła oczy strasznie i chciała smoczek, ale dałam jej pół jajka niespodzianki, nabrała powera i biegała do 20 a jak usłyszała słowo musli to już wiedziała, że jeść, myć zęby, zrobić papa lustrom tacie i przytulić swój zestaw do spania i papa mamie. I mama ma wolne :) więc zaraz serial :D

11 lata 4 miesiąc temu - 6 lata 7 miesiąc temu #736755 przez asiula2134
/

11 lata 4 miesiąc temu #736757 przez aisod
Gabi link się cały nie wczytywał, teraz już poprawiłam i powinno być ok. Z przodu Michał jeździł w nosidełku, a teraz mamy taki fotelik, że szkoda go przepinać, bo robi się to bardzo ciężko więc jeździ tylko z tyłu. Chyba, że parkujemy auto na podwórku to wtedy siada z przodu i zapina się dorosłymi pasami ;)

Dobrej nocy! Idę usypiać Miśka i siebie :P

11 lata 4 miesiąc temu #736824 przez gusiag
no dziś było zimno i u nas, wyszłam w bluzie na plac zabaw ale musiałam założyć jeszcze kurtkę. Od jutra ma być lepiej i tak jak w PL ma wrócić lato, do 27 st od czwartku do niedzieli. Zobaczymy

nie wiem jak zasnę, bo odcinek BB który obejrzałam wcisnął mnie znów w kanapę. Będę przetwarzać teraz pewnie :)

śpijcie dobrze, do jutra :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka