BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842117 przez gosia28
pierwsze słyszę o jakimś, nawet nie zapamiętałam yyyy feng shui czy cuś podobnego, nic więcej nie chcę wiedzieć ciiiiiiiiiiiiii

Agni tak pytam bo skoro Cię boli brzuch to jaka jest przyczyna? Skoro usg jest ok. to dobrze. Ale czy ten ból jest fizjologiczny? Czy to więzadła, Pola się rozpycha? Ja Cię broń Boże nie chcę niczym straszyć. Tylko żebyś realnie oceniła swój obecny stan i samopoczucie. O wymazy podpytuję bo może ZAZNACZAM może tylko to jakaś infekcja? A może zwyczajnie się przeforsowałaś spacerami? do wizyty nie daleko ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #842118 przez issska1986
hej,

ferri super wieści, te wszystkie kciuki małe i duze przyniosły rezultaty :lol: :lol: :lol: :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #842126 przez Agnilla
Ann, to tak jak pisalam, mozesz sobie z tymi rajtkami pogwizdac :dry:
Jurek, mnie bolał jajnik, miałas kiedys bol jajnika taki kuewski owulacyjny :unsure: wzielam nosp i usnelam, wstalam po 23 zrobic mezowi kanapki i sie przetransportowac do lozka i jak zaczelam chodzic znowu zaczelo bolec. w lozku bylo ok, ale sie balam czekac do rana wiec maz mnie zgarnal do lekarza. w szpitalu bolalo juz mniej. noc byla ok, spalam jak zabita, sniadanie i po sniadaniu siedzialam z kompem i znowu zaczelo bolec. jak tylko sie polozylam pomoglo i usnelam nawet, teraz leze i jest git
a kto te wymazy robi? moze ja sobie skocze jutro jeszcze raz przed wizyta siuśki zbadac? choc badalam tydz temu i bylo ok, ale to wiadomo :unsure:
mowilam Wam, ze pola to pola? :lol: ogladam ta strone i co chwile kopie :P www.studiocaramella.pl/
chyba, ze Tymek chce mi dac znac, ze wioche ogladam i ble fu :P

10 lata 10 miesiąc temu #842132 przez ferritka
co ja miałam ??

aa no transferują max dwa Groszki nigdy więcej bo istnieje "ryzyko" że te dwa się jeszcze podzielą :S
nam Dr Cud na pierwszej wizycie powiedział ,że jeśli nie z refundacji to dajemy dwa... a że ja marzyłam o bliźniakach zawsze to nie protestowałam :S :S ale może być i tak, że z tych dwóch tylko jeden się przyjmie. i też będziemy się cieszyć..póki co lekko odetchneliśmy z ulgą a z wieczora znowu zacznę świrować i szaleć z nerwów :S :S

Agni no ja cisne z tym kremem do Ciebie i Fasoli i Małża tylko no korki są nooo :lol: :lol:

ja bym sobie to lustro sama powiesić musiała, bo Kręgiel nie tyka prac domowych oprócz gotowania, które nota bene uważa za prace domowe właśnie :lol: :lol:

Iss faktycznie, kciuki duże i małe spisały sie na medal :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 10 miesiąc temu #842137 przez Agnilla
Ferri spoko, kupilam w nocy papirusa i talarki do piekarnika, wiec nie umrzemy z glodu :) wiem, ze mam lody w zamrażalniku, a jak wiem...kurde :P
moj maz jak Kregiel, nie tyka sie niczego, a do komputera potrafi najmniejsza srubeczke przykrecic, ktorej moje oko nie ogarnia :P

10 lata 10 miesiąc temu #842251 przez gosia28
Agni doskonale znam ból jajników ;)

jakby która była ciekawa badania armii

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mama Aniołka 25.02.2010

10 lata 10 miesiąc temu #842273 przez tigi4
Hej,
podczytuję Was od jakiegoś czasu i pomału łapię "która, gdzie i jak" :)

Proszę o instrukcję, praktyczne rady odnośnie używania testów owulacyjnych. Czekają już w domu, dziś mam 11 dzień cyklu, od kiedy robić, w jakich godzinach najlepiej i jak interpretować wyniki. Z góry dziękuję.

10 lata 10 miesiąc temu #842331 przez ferritka
Gosia, no oby udało się mega szybko umówić wizytę:)) kuj żelazo póki gorące :lol: :lol:
dajesz od razu znać co i jak i kiedy wizytka B) B)

tiga :lol:
a ile mniej więcej trwa Twój cykl...no bo generalnie od 11 dc jeśli masz takie dłuższe to było by ok żeby zacząć...ale najlepiej byłoby zacząć np testować od nastepnego cyklu i nieco szybciej, bo jak pewnie doczytałaś okazuje się że owulacja to pojęcie dość wezględne i przychodzi czasami przy dłuższych cyklach szybciej :S
najlepiej mieć jedną porę do testowania tylko nie z pierwszego sika, bo to nie test ciązowy :lol: spokojnie możesz sobie ustalić np 21 dzień w dzień ale pamiętaj staraj się nie pić ok 2h przed testowaniem :S hmmm tyle wiem ja, za chwilkę Ci tu lepiej doświadczone dopiszą więcej szczegółów :lol:
no i powodzenia w testowanku :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 10 miesiąc temu #842340 przez ann-sunshine
Wiecie co chyba trzeba zrobic fest instrukcje testow i zamiescic na meldunku i tylko linka zapodawac :-)

Tiga o stalej porze ale nie z pierwszego sika, i dwie godziny przed nie pic.

10 lata 10 miesiąc temu #842367 przez aggi
Cześć kobiety kochane witam się jak zwykle spóźnialska ale znacie mnie i pewnie się nie martwiłyście Mam nadzieję! :lol:

Byłam wczoraj na wizycie, wszystko idealnie :) Maluch rośnie, ma wszystkie paluszki, kręgosłup, nóżki długie, wieeeelkie stopy I co więcej, pokazał co ma między nogami B) Lekarz aż wstał i poszedł do poczekalni po męża :silly: Co prawda powiedział że zazwyczaj nie mówi o płci gdy nie jest pewien ale tu w 90% będzie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

I że za trzy tygodnie jeszcze sprawdzi dokładnie czy coś się zmieniło, ale powiedział że wątpi :laugh: Więc jesteśmy szczęśliwi że wszystko super :) Kolejna wizyta 11 marca.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #842370 przez gosia28
Aggi :lol: czyli kropek pozostaje kropkiem choć już nie tak malutkim :) oj po tym usg też wątpię, żeby się co zmieniło :cheer: :cheer: :cheer:

ferri pewnie, że jak tylko się dowiem co i jak to śmigam i informuję :)

Mama Aniołka 25.02.2010

10 lata 10 miesiąc temu #842372 przez ferritka
Aggi no wiadomo że Kropek to chopak:)) i te wielkie stopy na początku Cię wydały już się domysliłam na wstepie :lol: :lol: więc jak się mały zuch nazywać będzie :lol: :lol:
Tata to pęka z dumy pewnie ;] gratuluje synusia :lol: :lol:

Ann, właśnie też sobie o tej instrukcji pomyslałam :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 10 miesiąc temu #842383 przez Asiaa
Aggi gratuluję Kropka :) macie typy imion? :)

10 lata 10 miesiąc temu #842390 przez Porto1987
Aggi gratulacje chłopaczka :) inaczej być nie mogło jak od początku mianowałaś Kropka Kropkiem :)

10 lata 10 miesiąc temu #842395 przez aggi
No to teraz jazda z nadrabianiem :P taaaaak uwielbiam nadrabiać :S hehe :cheer:
Kurde znów nie wiem na której stronie skończyłam wczoraj :dry: :silly:

Issska no to przeżycia niezbyt fajne, ale to już raczej wina personelu, zero zainteresowania, ja tego nie umiem pojąć - za to im płacą :dry:

Agni zaciskam kciuki żeby fasola się nie ukrywała :lol: też kce dobę 36godzinną :S odpoczywaj dużo :kiss:

Ferri :kiss: nasza dzielna kurka :D o jacie ja bym zawału dostała jakby mi tak zrobili znienacka :D zaciskamy kciukasy za dzieciokii !!!! B) B) B) tyle emocji od Ciebie że szok :D PIĘKNIE tak mocno zaciskałyśmy kciuki za Kręgla :) Zuch siopak :lol:

ulka ale pychotę zapodałaś :blush: ja od NFZ nic nie chcę nawet za dopłatą :P

Porto
a możesz mi pyknąć foto tej listy i tutaj na priv podesłać ? :S da się tak? :)

Asia K
tylko spokojnie, znacie mnie że nigdy nie wiadomo kiedy do kompa dotrę :P

Ada zumba fajna rzecz :)

Chudzinka czyżby prorocze sny wracały ??????? :side:

gosia i takie cykle są najlepsze :D Takie pełne niewiadomych :blush: :S

Ann poznasz płeć szybciej niż Ci się zdaje :D :)

tigi4 no dziewczyny wszystko wyjaśniły :) Więc powodzenia w testowaniu :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka