BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 10 miesiąc temu #852596 przez Porto1987
Ula no no, oby to było to co u dziewczyn :D :D czyli czekamy na testowanko :D :D :D może nam się terminy pokryją :unsure: chociaż to moje dziecię już mogłoby się namyślić :P a brzucho już nie jest taki ładny, bo jest w 3 cętki :( :(

Ferri obyś miała rację z tym ostatnim zdjęciem :) a jak Ci się podoba mój soczek :D :D :D może kolor nie jest specjalnie ładny :silly: ale marchewa robi swoje :S

Julka no czes przed ślubem, to jest ciężki czas :dry: ja nie wspominam go super :( nerwówka i kłótnie, to była normalka :( życzę Ci kochana cierpliwości :kiss:

jak leżalam w szpitalu to tętno badali od 28 tc, mimo, że położne mówiły, że słychać już wcześniej. A mój skarbek jakiś dziś podejrzanie spokojny, tylko, że ja nie mam dziś siły na rodzenie bo byłam na spacerze ponad godzinę :S :S musimy się jakoś dogadać :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #852601 przez ulka1983
ale z Was niegrzeczne synowe mamusiu nie chcecie mówić :lol: ja mówię mama :) parę dni po ślubie sobie tego teściowa zażyczyła bo mówiłam jeszcze pani i się nie podobało no to ma niech będzie chociaż nie wyobrażam sobie mówić pani jak się pod jednym dachem póki co mieszka :silly:

Ferri czekają ale nie na mnie bo jakoś nie czuję żeby to było to a po drugie to działania były jak już ciałko żółte się pojawiło to raczej za późno :dry: chciałam zapytać kiedy test robiłaś ale mi się przypomniało że u Ciebie to wszystko mega szybko się działo :lol:

Porto fajnie by było ale pomarzyć sobie można :silly: widać na koniec brzuszkowi zachciało się odmiany :blink:

walnę was zaraz bo mnie nakręcacie a to raczej nie to :P tylko nie wiem co robić jak @ przylezie i dalej bóle będą :( przecież tak być nie powinno :dry:
zostać mamą jednak nie jest tak prosto jak niektórzy myślą :side:

10 lata 10 miesiąc temu #852604 przez Porto1987
Ula nie ma @ to zawsze szanse są :) ja też mówię do teściowej mamo, ale rzadko ;) A kiedy jak coś do ginka idziesz?

10 lata 10 miesiąc temu #852614 przez monique1983
Julka- ja mam ten sam problem, na razie do teściów zwracam się bezosobowo, bo za bardzo nie wiem jak, też uważam, że rodziców ma się jednych, aczkolwiek ja nic nie mam do teściów :)z drugiej strony mówić do nich całe życie per Pan, Pani też głupio jak się jest rodziną, pewnie najlepiej byłoby po imieniu, no ale to propozycja musiałaby wyjść od nich :)

10 lata 10 miesiąc temu #852621 przez Agnilla
hhaaa ja tez opanowalam do perfekcji wszelkie bezosobowe metody zwracania sie do tesciow, a mamo/tato to juz w ostatecznej ostatecznosci :P
Porto kurde felek, jeszcze sie na koniec oparzyc.
moje dziecie kopie coraz czesciej, nawet w ciagu dnia, teraz mowi mi, ze mam sie tak nie opierac reka, a jak chce to se mam laptopa inaczej ulozyc :P
w ogole zazartowalam do meza, ze brzuch coraz wiekszy i kurde nie wiem jak bede na necie siedziec pod koniec ciazy i kupil, rzekomo dla mnie, tableta :P w koncu mi sie dzis przyznal, a ja sie smieje, ze kupil go sobie, a zwala na mnie ;)
Ulka, ja nie nakrecam, ale kciuki mocno trzymam :kiss:
jutro rano obchod, zajrza gdzie maja i spadam stad prawdopodobnie ;) mowie do meza, ze o 8 rano czekam z walizami na dole :P

10 lata 10 miesiąc temu #852626 przez Pinezka
Julka, ja mam do ciebie takie pytanie, moze bedziesz w stanie odpowiedziec z racji zawodu - tak mnie dzis tesciowa oswiecila, ze przy staraniach o ciaze (ma kobieta intuicje czarownicy, bo nikomu poki co sie nie zwierzalismy, mezu na pewno pary z ust nie puscil) moze byc problematyczne, ze w ostatnich tygodniach tyle przeswietlen mi robiono (ramie i gorna czesc torsu, ale wielokrotnie). Mam sie martwic?
Czytalam, ze nie powinno miec to znaczenia, o ile przeswietlenia sie robi w pierwszej polowie cyklu, ale od zaplodnienia to juz moze byc powazny problem, bo zarodek jest bardzo wrazliwy na promieniowanie :huh: W moim przypadku mozliwe, ze czeka mnie jeszcze jedno, na koniec leczenia. Mam sobie w takim razie marzec odpuscic i nie ryzykowac?

10 lata 10 miesiąc temu #852636 przez ulka1983
dziewczyny chyba jednak lezie ta francowata :P dopiero 22dc a śluz z krwią przy myciu wyczaiłam to jutro, może najpóźniej pojutrze się rozkręci a jajniki tak mnie nawalają że
szok :cheer: chyba za cały rok mi nadrabiają bo raczej bezbolesne @ miałam no nic jutro biorę jakieś przeciwbólowe bo już nie daję rady :silly:

jeszcze zapomniałam Wam się pochwalić co mi się śniło wczoraj
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Porto do ginki nie wiem kiedy bo dała mi dupka na dwa cykle i powiedziała że potem musi się samo wszystko uregulować to chyba nie mam po co iść :(

Agni ale masz kochającego męża prezenty fajne Ci robi :blink: mój to bardziej z tych skąpiradeł jest :lol: z pakowaniem to jeszcze poczekaj a i nie zapomnij wszystkiego pozabierać no wiesz żeby tam nie wracać :blink:

10 lata 10 miesiąc temu #852640 przez julka
Pinezka, w pierwszej polowie cyklu, jeszcze nie ma prawa byc zarodka, wiec przeswietlenia sa teoretycznie bezpieczne. W drugiej juz mniej i niezalecane, ale z drugiej strony jest wiele czynnikow chroniacych zarodek przed promieniowaniem. Przede wszystkim te olowiane ochrony - pilnuj zebys zawsze miala rzucone to na miednice (w ogole na caly korpus i tarczyce), po drugie - dawka promieniowania jest bardzo mala (choc u Ciebie akurat wieksza, bo kilka razy), a po trzecie wiazka promieni rentgenowskich jest kierowana tylko na jedna okolice i w teorii reszta sie nie naswietla ( konczyna gorna u Ciebie, wiec daleko od macicy).

Jesli musisz miec to przeswietlenie w drugiej polowie cyklu, to musisz i nic nie poradzimy. Ja chcesz mozesz ten cykl przeczekac w takim razie, to bedzie max. 2 tygodnie jesli dobrze rozumiem?

Na pocieche: ja po owulacji, a przed testem, jak nie wiedzialam, zem w ciazy - bylam przez 8 dni na bloku gdzie "swiecą" rentgenem i nie poronilam... nie ma reguly, jak we wszystkim ;)

10 lata 10 miesiąc temu #852650 przez gosia28

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Porto :cheer: :cheer: :cheer: piękny, okrąglutki :lol: :kiss: wpadam na soczek ;)
coś Ty robiła, żeś brzuś sparzyła?

gabi co u Ciebie? jak się czujesz?

Ula @ może przyjść w trakcie brania progesteronu ;)

Julka, ślub i przyjęcie weselne to niestety stres i wydatek. Ale potem fajnie się wspomina :)
Co do mamusiowania teściowej no niestety, jednym łatwiej przychodzi innym trudniej, a niektórym w ogóle :silly:

Ula ale sen no :laugh:

melduję teraz od siebie dwie wiadomości dobrą i złą

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 10 miesiąc temu #852654 przez ulka1983
Gosia na zimno to u mnie działa Sonol jak tylko poczuję mrowienie na ustach to zaraz stosuję i mam z głowy bo nie wyłazi :S
a @ będziemy chyba miały razem bo u mnie raczej jutro się rozkręci :silly: a może ta Twoja czekała na moją :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #852658 przez gosia28
Ula ja mam maść Hascovir pro nawet pomaga, daje ulgę i nie kluje się na szczęście większe dziadostwo B)
u mnie dziś 1 dc więc moja nie czeka na Twoją bo może się okazać, że Twoja nie przyjdzie ;)

Mama Aniołka 25.02.2010

10 lata 10 miesiąc temu #852661 przez ulka1983
Gosia jak popatrzysz na nasz meldunek to mi prawie 2,5 cyklu minęło a tobie 1 :ohmy: liczę oczywiście ten też co się jutro zacznie :silly:

miłych snów :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #852663 przez gosia28
niestety, przyroda mi robi psikusy, tylko że mnie one nie śmieszą B)

kolorowych :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010

10 lata 10 miesiąc temu #852674 przez ann-sunshine
Gosiula dobrze ze jasniepani sie w koncu namyslila.

Porto paczki zegle smazylas?

Tesciow nie mam wiec problem z glowy, a moj mezu czasem powie mamo, choc czesciej papuguje marte i mowi babcia :-)

Wyspalam sie i slucham jak wszyscy chrapia :dry:

Pinezka nie rozkminiaj za bardzo, bedzie co ma byc, a jak cos to fasolka sobie poradzi.

10 lata 10 miesiąc temu #852677 przez Asia K
Ulka chyba to nie to , ale dzisiaj juz lepiej – chyba sie zmniejsza po wczorajszym odpoczynku ;)

Julka – ja jestem po ślubie 8,5 roku I NIGDY nie powiedzialam do swojej teściowej “MAMO”- ja jestem z tych którzy uwazaja, ze na takie miano trzeba sobie zasłużyc , a moja teściowa …. same wiecie ;)

Julka , ale rodzice to chyba wiedza co? Czy tez nie ?

Ulka – to jeszcze tydzien – zaciskam kciukasy :D

Ulka – alez sen :D ale jak byliscie zadowoleni to ok :)

Ulka – z tym przesadem to moja siostra jest the best – ona nawet smieci zabiera by tam nie wracac :D :D :D

Gosia - :*
Ooooo no to zaczynamy nowy cykl :) super – nowy cykl , nowy ginek , nowe nadzieje :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka