BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 10 miesiąc temu #852124 przez moofka
dzień dobry :)

aggi śliczny brzucholek :) przy takim to jeszcze idzie spokojnie kure ogarnąć :side:

zoi mesy dobrze pisze o tych witaminach, też słyszałam że mogą wzmagać mdłości w pierwszym trymestrze. jak bierzesz to odstaw i wcinaj warzywka i owoce :)

a Agi to jadeity w nerach hoduje i potem z nich bransolety plecie :lol:

Asia tylko nie przesadź z tym sprzątaniem czasem, ja mam dzisiaj gości i też muszę ogarnąć w domu.

jurek kuwa ale dupna ta Twoja @....

julka przeszło plamienie? odezwij się!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #852153 przez julka
hej, melduje sie. Tak, przeszlo mi plamienie, ale dopiero dzis. M. mnie sila wrecz dzis zaciagnal na USG do Kliniki i wszystko jest ok :) a dodatkowo widzialam jak si Bąbel porysza! nie myslalam ze to juz!
no i mam sie oszczedzac, Dupka on nie zaleca, dopiero przy wiekszym krwawieniu i wtedy konska dawka... no ale ja se biore, skoro juz biore.... no i wszystko fajnie.

moj M juz dwa razy powiedzial na Bąbla Wojtuś :D :D :D

Gosia, a co to za ginka byla? a kiedy masz wizyte u tych szpecjalistow?

Ulka, tak, tak, ide na jeza, juz mi mój narzeczony nagadal.... ze mu dziecko narażam...

ps. aha, znalezlismy restauracje na obiad slubny :) juz nam TYLKO zostaly zaproszenia, garnitur, kicka i buty :) ha ha ha ;)

10 lata 10 miesiąc temu #852210 przez Agnilla
dzien dobry, podczytuje Was caly czas, ale siedzimy i gadamy to tak jednym okiem i malo spamietuje.
po wczorajszym obchodzie bluznilam do nocy na lekarza i polozne i w koncu sie poryczalam :P bo kurde pytam, kiedy bede mogla wyjsc, a ten do mnie, ze w kazdej chwili. wiec ja uradowana a oni "na własne żądanie moze pani zawsze wyjsc" ooooo wy kutafony :P nawet nie wiedzial, ze ja mam juz wyniki usg. te polozne cos mruczaly pod nosem. a ten lekarz jeszcze, ze jestem dopiero 1 dzien, a obserwacja trwa min 3 dni. niepotrzebnie sie nakrecalam na wyjscie.
a dzis juz wstal inny dzien. polozne usmiechniete, nawet jak mierzyly tetno laskom z lozek obok, takim detektorem to poprosilam i babka mi zrobila. mowi, ze zrobi bo co jej szkodzi. a wczesniejsze mi odmawialy bo jestem na zbyt wczesnym etapie. niestety Pola wypiela sie tylkiem i ciezko bylo jej serducho znalezc. ale polozna mowi, ze jest dobrze, bo brzuch sie rusza. i ze nie mam za co dziekowac, bo przeciez i tak mi nie pomogla.
byl obchod, lekarz powiedzia, z minimum do poniedzialku zostaje. ale kurde i podejscie inne itp. kłuje mnie troche, ale jest git.
moof mialas nie mowic, skad ja te jadeity biore i to za free ;)
Goś, niech ta wrdota @ w koncu przyjdzie i nie krzyżuje nam planow ;)
mesy, zle nas czytasz, Ty nie wiesz ze ja zadeklarowana abstynentka i przeczyscic to ja se moge kroplowka z czekolada :P
kurde, pobudka o 6 codziennie to nie moja godzina i chyba się zaraz zdrzemne :P
Jula, dbaj o Was :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #852220 przez nati.olsztyn
Rzadko się odzywam ale czytam Was w miarę na bierzaco.

Agni Witaj w klubie! :-) Ja też w szpitalu! Od czwartku bo mi się skurcze nasiliły, podjechalam na ktg i mnie zostawili. I tak leżę tu i pokwitnę niewiadomo
do kiedy. No i koszmarnie tęsknię za Synkiem.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI!:-)

10 lata 10 miesiąc temu #852222 przez Agnilla
no to sie porobilo kurde felek. Nati trzymam kciuki a Ty zaciskaj nogi :)
mialam ktg, tzn pani mila przyszla i mowi, ze poszukamy babelka. dziecie niewychowane, odwrocilo sie i nie mogla znalezc, ale kopa dostalam w sam czujnik wiec git i na koniec udalo sie znalezc serducho :) ide sie zdrzemnac

10 lata 10 miesiąc temu #852265 przez monique1983

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #852269 przez nati.olsztyn
monique1983 napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #852285 przez mesy
Agni a to sorrry :silly: ej co one dupca ze za wczesnie na detektor zeby posluchac dziecia jak ja mam i slucham sobie a zobacz na jakim ja etapie jestem :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #852310 przez Agnilla
Monia :kiss: jedz do lekarza będziesz spokojniejsza!
Mesy ile to cudo kosztuje?
Dostałam od męża truskawki w sercu i zujki nimm 2, aaa i jakąś super hiper szczotkę do włosów do torebki jakiś hit ponoć a ja nie wiem co to :P
dostałam za dnia czopek w dupala, bo 4 dni w kibelku nie byłam :ohmy: jaka ulga :P

10 lata 10 miesiąc temu #852321 przez mesy
Agni rozne ceny sa ;) wpisz sobie na allegro detektor tetna plodu ;) ja mam zapozyczony z wskaznikiem tetna i on 250 zl kosztuje a sa juz za 100 zl zeby sobie posluchac ;) dzidek rano tylko mi daje sie sluchac , ale co bede od niego wiecej wymagac jak to jeszcze maluszek :P wieczorem za.cholere nie umie go namierzyc :blush:

Ale ci maz prezenty zrobil :silly: moj mi kupil dywan i jak weszlismy do domu to powiedzial " no fajny prezent na dzien kobiet sobie zrobilismy " hehe

10 lata 10 miesiąc temu #852347 przez Dagnes
Wszystkiego najlepszego kobietki :)
Nati trzymam kciuki abys szybko mogla wrocic do domu jeszcze w dwupaku.
Agni ja tez nie cierpialam tych pobudek w szpitalu o 6 wrrr
Mezulo mnie dzis zaskoczyl jak nigdy. On z tych malo romantycznych i prezentow mi nie robil nigdy tylko kazal sobie samej kupic co mi sie podoba a dzis kwiatka w amarantowej doniczce mi zaserwowal a dla Wikuni grzechotki :) Na dodatek w poniedzialek zostaje z mala a ja smigam do fryzjera na malowanie. A i jeszcze na wieczor piwko bezalkoholowe serwuje.
Porto jak tam?

Wiktoria

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #852404 przez ulka1983
hej :) wszystkim kobietkom dużym i tym w brzuszkach wszystkiego dobrego duuużo zdrówka w Dniu Kobiet :kiss: ja właśnie wróciłam z imprezki :blink: teraz muszę nadrobić zaległości

Gosia wyczytałam na jednej ze stron że przy Twoich długich cyklach to endo w normie ja się nie znam ale jakaś laska pisała że cykle ma 31-36 dni i pani dr jej tak odpisała :
W okresie okołoowulacyjnym endometrium ma średnio 8 mm.W drugiej połowie cyklu osiąga ono grubość maksymalną, tj. ok. 16 mm.

Podczas miesiączki endometrium ulega złuszczeniu i cały cykl powtarza się. Jeżeli nastąpi zapłodnienie, nie dojdzie do złuszczenia, ale endometrium pozostaje grube. U niektórych kobiet grubość błony śluzowej osiąga większe wartości od przeciętnej i nie należy się tym przejmować, jeśli nie występują nasilone krwawienia i cykl jest w miarę regularny, tak jak ma to miejsce w Pani przypadku.

W obecnej sytuacji nie widzę podstaw do obaw. W Pani przypadku grube endometrium oznacza po prostu dobre warunki do implantacji i rozwoju zarodka.

mam nadzieję że to co napisali to prawda i że u Ciebie jest wszystko ok :kiss:

Julka cieszę się że wszystko wraca do normy :lol: jak narzeczony Ci nagadał to jeża na razie odpuszczam ;) to teraz leżysz i pachniesz a on wszystko robi bo Ty nie możesz :lol: ślub coraz bliżej :)

Agni przez to właśnie nie lubię szpitali :silly: jak trafi się na wredoty to człowiek chciałby jak najszybciej z niego uciekać ale wytrzymaj jeszcze trochę będziesz pewna że wszystko ok z Polą :kiss: jak wyjdziesz dostaniesz żelka :blink: uuu mężulek się postarał ja dostałam bukiet tulipanów i czekoladkę :S

Nati o matko jeszcze Ty :ohmy: trzymaj się kochana :kiss:

ledwo Chudzinka wyjechała a już ciężarne takie numery nam robią :ohmy: dziewczynki nie ma żartów oszczędzajcie się jak możecie i dbajcie o Wasze brzuszki bo rosną w nich najcenniejsze skarby na świecie :kiss:

Chudzinka co u Ciebie :unsure: mam nadzieję że podoba Ci się w nowym miejscu wpadnij do nas przy czasie. Dziewczyny szaleją i musisz je przywołać do porządku ;) :kiss:

Moni :ohmy: biedulko zrób tak jak radzi nati bo tak tylko będziesz się zamartwiać i nic dobrego z tego nie będzie :kiss: jesteśmy z tobą :kiss:

Dag zabierz mnie do fryzjera plis :S ale masz fajnie :)

ale jakieś fatum do nas się przypętało mam nadzieję że wszystko wróci do normy :kiss:
super posta wam trzasnęłam co nie :S może ktoś z nudów doczyta :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #852427 przez ann-sunshine
Bry, dziecia zaczela wstawac o 5:30 :angry: oj ciezkie lata przede mna.

A mezu sie wkurza ze o 7 go halasy budza.

Juz mi lepiej chorobowo ale ciazowo jakos tak nie do konca
Ciagle mi niedobrze, wieczorami brzucho ciagnie w dol i momentami twardnieje. Mam nadzieje ze gin sie zlituje.

10 lata 10 miesiąc temu #852441 przez gosia28
Witam
Ula dzięki za ten cytat :kiss:
U mnie coś się będzie działo mam nadzieję, bo zaczyna się znowu plamienie oby teraz się @ w końcu rozkręciła.

Jula do gina poszłam do pierwszego lepszego jaki był dostępny z miejsca, a do tej poważniejszej poradni mamy jechać po @

Też nienawidzę rytmu szpitalnego wrrr

Nati nie daj się, ściskaj nogi i trzymaj dziecia :kiss:

Agni jak dziś u Ciebie?
Co do detektora to dziwne babki bo mi położna normalnie szukała maluchów w 15 tc chyba, że to o ktg chodziło :unsure:

Skalpeluję się ostro z Chodakowska, dziś czuję mięśnie o których istnienie byłam świadoma jedynie z wykładów z anatomii :S ale czuję się ekstra :woohoo:

Ann dobrze, że przeziębienie mija :kiss:
I daj ginowi do zrozumienia, że zwolnienie jest dla Ciebie wskazane

Monia jak tam? Lepiej się dziś czujesz?

Dag emek zrozumiał, że dwie kobiety w domu, to poważna sprawa i nie ma co więcej podpadać ;)

Piękny, słoneczny dzień :)
Miłego

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 10 miesiąc temu #852448 przez Pinezka
Monique, bylas juz u lekarza, zeby sprawdzic to przedluzajace sie krwawienie i objawy, ktore cie niepokoja?

Gosia, ja robilam wczesniej cwiczenia z Mel B i tez przyjemnie sie zakwasiki czulo :woohoo: Jak wydobrzeje, to mam zamiar do nich wrocic, bo lato za pasem :blink: I kupilam sobie wczoraj przez internet masazer do stref z cellulitkiem :lol:

Ktos sie, co u Porto? Zaczela sie rozpakowywac? :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka