BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 9 miesiąc temu #852997 przez Agnilla
Hallo pisze co u mnie i ide spac, za duzo wrazen dla mnie na dzis, poplakalam sobie i jest ok. No wiec po obchodzie wezwali mnie na badania. Pan ordynator mnie bada i mowi ze szyjka jest skrocona. Na co druga lekarka,ze w czw na usg bylo ok i miala 4.5 cm.on na to ze czwartek to czwartek dzis jest za krotka kuwa.i pyta mnie gdzie mieszkam i czy chce wyjsc do domu.mowie, ze tu nie mam nic do chcenia,on decyduje.no wiec wypisali mnie do domu,zero wysilku,zero dzwigania,zero seksu, zero ruchu.akurat przepisalam sie do lekarza, ktory tez byl na badaniu wiec on spytal na kiedy jestem zapisana i ze bedziemy badac szyjke.czeka mnie lezenie przynajmniej do 21.03. Ale ze co lezec lezec caly czas?????? Fak
Pola odkad wkroczyla w 24 tc imprezuje caly czas co mnie cieszy i uspokaja
Nie wyobrazam sobie ze nic w domu nie bede mogla zrobic...
Ide spac, dbajcie o siebie :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #852999 przez gosia28
Agni dla małej dasz radę wszystko :kiss:

Gwiazdka fajnie, że z dzidzią ok.

Siedzę u dentysty, jak zwykle opóźnienie :S

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 9 miesiąc temu #853003 przez ann-sunshine
Agni wspolczuje. Trzymaj sie dzielnie. Calusy

10 lata 9 miesiąc temu #853004 przez Porto1987
Monique to oby było tak jak chcesz :) czyli czekamy na wyniki bety :kiss:

Agni no nie masz wyjścia z tym leżeniem :( znam ten ból, ale dasz radę. A nie mogą pessara Ci założyć? Byłoby bezpieczniej. Mi lekarz mówił, żeby bioderka brać troszkę wyżej jak się leży, bo wtedy nie ma takiego nacisku na szyjkę. Nawet mówił mojemu mężowi, żeby coś pod nogi łóżka podłożył. A czytałam ostatnio o tym leżeniu i to jest tak, że możesz wstać na siku albo coś zjeść i się wykąpać :dry:

10 lata 9 miesiąc temu #853014 przez Ada2424
Ojejku ale sie porobiło ostatnio :dry: Dziewczyny oszczęczać sie, bedzie dobrze :kiss:

[/url] [/url]

10 lata 9 miesiąc temu #853029 przez Agnilla
Tylko proszę mnie tu nie pocieszać, bo będę płakać ;)
pojechaliśy z mężem na wieksze zakupy, bo jak on ma po pracy to robic, to ja moge glodowac :P nakupowalam wedlin, sera, bułek i pomroziłam ;) jedynie bedzie mi musial dostarczac owocki. ha nawet fryzjera zaliczylam szybko fartem, bo inaczej bym zarosla ;)
Porto, kuwa, to mi nawet siedziec nie mozna :unsure: :ohmy:
wstawac na siku, jak ja musze wiecej pic ze wzgledu na ten kamien, chyba sobie cewnik zainstaluje ;)
co do pessara to nie wiem, najwidoczniej nie jest tak zle, taaa tak sobie mowie :)bo w sumie skoro w czw bylo dobrze to szyjka by mi sie skrocila w szpitalu :unsure: od lezenia :ohmy:
i co ani obiadu ugotowac ani nic? mowie Wam, dostane
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

10 lata 9 miesiąc temu #853043 przez ulka1983
hej :)
Asia dobrze że już lepiej :blink: patrz żeby nawet śmieci zabierać ze szpitala to nigdy by mi do głowy nie przyszło :silly:

Pinezka te zdjęcia to z nocy poślubnej :lol:

Nati nie daj się zaciskaj nogi :kiss:

Agni ta piłka co połknęłaś to ping pongowa była :lol: zarażam się cały czas :blink:

Ann ale do pracy póki co się nie wybierasz prawda B)

Agni to oszczędzaj się :kiss: w domu będziesz chodzić jak już to tempem żółwia :lol: jakby co to pewnie pessar Ci założą (miałam w drugiej ciąży ) i będzie ok :side:

Moni trzymam kciuki nie martw się :kiss:

Gwiazdka w końcu się odezwałaś :) martwiłyśmy się o Ciebie na drugi raz chociaż daj znać że wszystko ok :blink:

10 lata 9 miesiąc temu #853047 przez Porto1987
Agni siąść to możesz sobie na kibelek i to tez na chwilkę i bez spinki :P właśnie powiem Ci, że zastanawiałam się nad tym skróceniem, bo kurcze byłaś w szpitalu i leżałaś, a ona się skróciła :unsure: Obiadki, to teraz ma Ci mężuś gotować, a Ty co najwyżej możesz sobie odgrzać, żeby nie paść z głodu. A myślisz, że ja nie dostawałam
3 tygodnie leżałam prawie plackiem. Ale moja koleżanka w 31 tc też wylądowała na leżeniu, szyjka się skróciła z 4 cm do 2 :( ja nie wiem co te szyjki tak świrują :dry:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #853054 przez Agnilla
szczerze to ja nawet nie wiem, do ilu sie skrocila. w czw miala 4,5 a dzis powiedzial, ze jest za krotka. ciekawe czy to na wypisie napisza, moze jutro go juz bede miala. tylko nie wiem kto po niego pojdzie skoro wypisy daja 13-14 :/ jak bede wstawala na siku to sobie cos tam zawsze wymysle ;) musze paznokci obciac bo mi tak urosly :ohmy:
a moge tak wpół lezec plisss :)
Ferri, jak bedziesz miala czas to Cie pomolestuje o ksiazki :)

10 lata 9 miesiąc temu #853065 przez Porto1987
Agni w ostateczności może sobie poduszkę podłuż wysoko pod plecy, żeby nie być za bardzo w pionie. A leki dostałaś? Słabo z tym wypisem :dry: Ciekawe ile ma ta szyjka :unsure: Mam nadzieję, że zdążę doczytać (czyt. szybko odbierzesz wypis ;) )

10 lata 9 miesiąc temu #853072 przez Agnilla
mysle, ze do srody zorganizuje wypis, moze tate wysle on moze w pracy wyskoczyc. chyba ze pracocholik wezmie jeszcze jutro wolne albo w srode.
mam brac nospe, po czym wnioskuje, ze nie jest najgorzej ;) musze sobie obczaic plan dzialania, co kiedy bede robic. ofc na lezaco. ksiazki, allegro, filmy, bransoletki ;)

10 lata 9 miesiąc temu #853085 przez Porto1987
Fajnie jak tylko nospa, ale pamiętaj żeby leżeć!! Ja na leżąco robiłam zakupy przez allegro i prasowałam :) ale się bransoletek narobisz :) :) a do lekarza kiedy idziesz na kontrolę?

10 lata 9 miesiąc temu #853090 przez ulka1983
Agni plan masz dobry ciekawe czy go zrealizujesz :blink: a jak zrobisz nowe bransoletki to się pochwal bo ja lubię je oglądać zresztą moje dziewczyny też :) a może już coś masz :S

Porto gdzieś się wybierasz :blink: na Twoim suwaczku wyczytałam że dziecko donoszone,i możesz rodzić w każdej chwili :ohmy: poczekaj jeszcze chwilę na wymianę ;) rozumiem że torba czeka :side:

gdzie mogę zrobić wykres temperatury macie jakieś sprawdzone strony :unsure:

10 lata 9 miesiąc temu #853102 przez Dagnes
Witam sie z Wami z nowym kolorem na glowie. Chcialam jasne pasemka zeby rozswietlic troche fryzure a w efekcie koncowym stalam sie calkowicie blondynka. Nie moge sie poki co przyzwyczaic. Ale maz po raz pierwszy zauwazyl roznice przed i po malowaniu. Siedzialam u fryzjera az 4,5 godz. Tylek juz mnie bolal pod koniec.
Porto mi sie wydaje ze ty do terminu dotrzymasz.
Agni ale sie porobilo. Bedzie git zobaczysz tylko sie oszczedzaj.

Wiktoria

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #853106 przez Mała
Witam, tak mnie na wspomnienia wzięło jak przeczytałam o leżeniu Agni i postanowiłam się odezwać :)

Agni no takie leżenie nie fajne, Porto dobrze mówi, siedzieć też nie wolno, tylko siusiu, zjeść, wykąpać się i znów leżeć.
dostaniesz, ale jak zobaczysz Polę to Ci minie :lol: Pocieszę cię, ja leżałam plackiem od 12 tc, bo szyjkę miałam za miękką, a potem już za krótką, a rozwarcie od 28 tc, ale udało się i mam moją diabliśkę Oliśkę :lol:

Porto szybkiego rozpakowania :kiss:

Gosia oj ta @ Ci się przeciągnęła, zaciskam znów kciuki, żeby w tym m-cu zapomniała o Tobie :)

Dziewczyny uważajcie na siebie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka