BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 9 miesiąc temu #853570 przez monique1983
Julka - wyczytałam coś takiego, dlatego się zastanawiałam czy to badanie da odpowiedź na pytanie czy oba jajowody są drożne - "usg jest mniej dokładne, bo pokazuje, że podany kontrast wpłynął do macicy i niewiadomo którym jajowodem".

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #853572 przez gosia28
ja miałam cykl monitorowany więc w momencie, kiedy okazało się, że pęcherzyk nie pękł i przerósł gin dał mi leki, które wchłonęły torbiel. Dlatego cykl nie przesunął mi się jakoś. Gdybym o niej nie wiedziała przypuszczam, że cykl bez leków by się wydłużył.

ferri myślałam, że Kuba i Adaś B) :lol:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 9 miesiąc temu #853574 przez gwiazdka2014
Ferr nie odzywałam sie bo nie miałam siły ale cały czas trzymałam za ciebie kciukasy :* jak przeczytałam ze wam sie udało to mi łezki popłynęły wiec :P

A bo tak mnie wszytko
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

U nas albo Antek - na co liczy tatuś - Gabrysia - na co liczy moja siostra :P

10 lata 9 miesiąc temu #853575 przez Kaś_O

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

10 lata 9 miesiąc temu #853582 przez Asia K
Kaś_O napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wiem wiem

10 lata 9 miesiąc temu #853587 przez ann-sunshine
Aggi ta fioletowa po przecenie za dwie dychy :lol:

Kas ja jeszcze w niewiedzy a do tego jeszcze nie kopie :angry:

Gwiazdka co za tym idzie imienia niet bo plci niet.

Asia coz za hojnosc!

10 lata 9 miesiąc temu #853588 przez Asiaa
Tak z ciekawości. Jakie są wskazania do wykonania badania drożności jajowodów?

10 lata 9 miesiąc temu #853597 przez julka
monique, ale kontrast jest podawany najpierw do macicy i z niej leci do jajowodow... cos tam pokrecili, gdzie czytalas. Intrnet nie jest zawsze wiarygodnym zrodlem informacji. juz noe raz mi sie zdarzylo ze takie bzdury czytalam w necie na portalach niby medycznych...

Asiaa, u mnie ginek chcial to sprawdzic przed rozpoczeciem stymulacji owulacji, zeby niepotrzebnie nie brac leków.

10 lata 9 miesiąc temu #853610 przez Kaś_O
Ann ale to 18tc do 21 w sumie nie ma sie co martwic :) delikatne dziecie masz, dobrze wiesz ze jeszcze nie raz Cie skopie :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

10 lata 9 miesiąc temu #853612 przez monique1983
Julka - dzięki za rozwianie wątpliwości :) Apropo sukienki też szyłam, bo krótkiej nie mogłam nigdzie znaleźć, a jak już były to takie typowo ślubne, kopiaste :)

Asia - wskazania do wykonania HSG:
- diagnostyka niepłodności pierwotnej i wtórnej,
- rozpoznanie wad rozwojowych macicy i jajowodów,
- kontrola drożności jajowodów

10 lata 9 miesiąc temu #853622 przez Porto1987
Ale macie rozmach z pisaniem :P a ja tylko się zdrzemnęłam i poszłam na spacerek :S

Kaś u mnie imię nie wybrane :P Mąż przez prawie całą ciążę mówił do brzuszka Kasia :S ale ja mam trochę wątpliwości, bo niby teraz nie jest to popularne imię, ale trochę zwyczajne. Jeszcze jest w grze Zuzia, ale to znowu jest popularne bardzo. I teraz nie wiem :(

Ale by było z tymi Maksami :)

Julka ja jak szukałam kiecki na ślub, to w Wawie mi mowili pół roku, a w Lublinie byly szybciej. A jeszcze jak chcesz sobie uszyć sama przez krawcową, to podejrzewam, że nie ma tak odleglych terminów.

Asia to co jutro robisz na tym wolnym? A o szefie i pracy do 1 kwietnia, to przemilczę.

Nati cieszę się, że wyniki wyszły w porządku. Czyli pewnie jest szansa na wyjście już jutro :)

Monique, no to dobrze, że betka Cię zadowala :) to teraz trzymamy za piątkową wizytę :P

Melduję dziś kilka skurczy bezbolesnych, nieregularnych, dziecko spokojne jak nie wiem, ale teraz tak się wyciąga - wypina, że aż mnie kłuje w szyjce :dry:

10 lata 9 miesiąc temu #853636 przez ulka1983
hej :) ale szalejecie tyle stron :cheer: a u mnie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Ann to twój gin taki ciężki na zwolnienia :S fajne bluzeczki :)

Agni plan był inny a może Ty na jeża chcesz :lol: gazeta :cheer: Ty to zawsze coś wymyślisz :lol: i dobrze :kiss:

Gosia to nie jesteś sama mnie też dzisiaj gardło boli :S w sprawie myszy u mnie zawał murowany tak nie znoszę tego dziadostwa że szok B)

Nati dobrze się zapowiada małymi kroczkami do domu :blink: o czyli pakowanie :S

Pinezka dzięki zaraz oblukam co i jak :kiss: a jak się czujesz :S o już wiem :)

Gabi Ola czy Olek byle zdrowe jak nie teraz to za jakiś czas rodzeństwo musi być :kiss:

Julka masz rację przychodzisz do salonu a tu foch że przyszłaś :angry: spokojnie na pewno coś wybierzesz albo uszyjesz :)

Aggi dzieki za poczęstunek :kiss: kciuki zaciśnięte :)

Moni no to ulga będzie dobrze :kiss:

Asia Twój szef to wariat :angry: daj mu kopa w du... :lol: łał cały dzień to poszalejesz :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #853653 przez gwiazdka2014
Julia a patrzyłaś na allegro, ebayu, tablica.pl?

10 lata 9 miesiąc temu #853670 przez ann-sunshine
Kolejna runde chorob zaczynamy. Marta ma prawie 39.

10 lata 9 miesiąc temu #853674 przez julka
Patrzajcie na Wojtusia ;)

Doktórka mi zrobiła przy okazji wypisywania zwolnienia ;) nie protestowałam :D niedługo Bąbel będzie świecić od tych USGów ;)

Gwiazdka, nie, przez net nie wchpdzi w gre, na biuscie sie zadna nie dopnie ;) a jeszcze za dwa miesiace to i brzuch się pojawi... musze szyć na miarę, ale znalazłam juz cosik fajnego ;)
kutnik.com.pl/slubna_2012.html zdjecia 6,5,4,3 od konca :) Babeczka z Lublina szyje.

Ulka, no wlasnie w niektorych salonach tak to wygląda... a tomnie bardzo zniechęca :(

Ide zrobic porządek na naszym meldunku, bo faktycznie zapomniałam o Ferri :lol:

Gwiazdka, a odnosnie tych przeciwcial to nie wiem, nie znam sie az tak, to Ci ginekolog powie, jak juz bedziesz miec konketny wynik z serologii. Trzymam kciuki. i daj ac co to wyszlo, to tez bedziemy mądrzejsze ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka