BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #895513 przez Agnilla
bo moof wrzucila przeterminowane maliny, zasiała fermentu a tu sie okazalo, ze ona je w piatek robila i juz Zocha w weekend sie kluła ;)
ej, bo teraz ja jestem pod ochrona, mam za zadanie sciskac nogi, nie przemeczac sie i dac Poli po tylku , bo przeciez nim pierwsze by wylazla, jesli by chciala wyskoczyc szybciej ;)
Moni zapomnialam pogratulowac przyrostu bety :) zjem w nagrode maxi kinga a na kolacje paroofki ok? :)
mesy jak juz jedziesz to bierz rolade, bo i tak przegrasz zaklad :P
Ada, jeden cykl byl bez testow, tez w marcu ;) bo pamietam, ze maz mial urodziny i gile, i zwalilam na niego, ze chory i mi armie zabił :P potem ze 2 z testami i wtedy wyladowalam u gina. mnie na owu zawsze jajka bolaly, a jak juz zaczelismy celowac to bolu nie bylo i to mi nie pasowało. no i z usg wyszlo, ze jajka nie rosna a co za tym idzie nie pekaja

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #895516 przez Ada2424
Agni i co brałaś na ta owulke? Później juz maliny były po lekach czy tez nie?

Monique u mnie chyba musi być podobnie

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #895517 przez Anabelle
hmm prawy jajnik mnie kłuje coś od 2 h -.-

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #895519 przez Agnilla
dostalam skierowanie na badania i wyszla za wysoka prolaktyna, ktora blokowala owulacje. u mnie to na pewno nie na tle nerwowym byla wysoka ;) no i mi babka zbila bromergonem prolaktyne, wyniki byly ok i kazala odstawic. i tak jak bromka odstawilam tak jeden cykla mialam owulacje, i potem wszystko znowu poszlo w pizdu. znow prl w gore i historia od nowa. zmienilam gina, poszlam na monitoring, jajek nie bylo. zapisal mi dostinex na zbicie prolaktyny, a jak mu powiedzialam, ze mam brazowe plamienia przed kazda @ to zapisal dupka, bo niby takie plamienia to niski poziom progesteronu, nawet mi go nie kazal badac. i w sumie od lipca trwalo to leczenie dostinex+dupek a 6 pazdziernika maz zasiał ziarenko fasoli ;)
aaa nooo i jak bralam leki to mialam oczojebne jezynowe maliny :) wtedy dopiero wiedzialam co to :P no i jak dupka bralam minely bole owulacyjne, bo to niby tez jak mocno boli owulacja to cos z niskim progesteronem moze byc, a mnie tak bolaly owulacje, ze chodzic nie moglam
Bella jak boli to rosnie ;)

10 lata 5 miesiąc temu #895521 przez Ada2424
Agni to ja mam tak samo, podbrzusze mnie boli od 3 dni co raz mocniej, jak siadam to musze powoli a wlasnie jak wstaje czy chodze to ciezko mi sie wyprostowac, kurde moze ja mam tak samo jak Ty mialas....a jakbym poszła do gina w przyszlym tygodniu to by był miedzy 20 a 24 dc to by cos mogl stwierdzic czy niezbyt?? Pewnie by mnie wysmial ze przyszlam za szybko bo ledwo anty odstawilam...tak sie zastanawiam wlasnie czy pojsc jeszcze w tym cyklu czy odczekac i pojsc w nastepnym w polowie cyklu o ile bedzie przyjmowal.

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #895523 przez aggi
dzień dobryy.
można? :P
ja po wyprawie. Jutro mam w nosie wszystko dosłownie. ;)
Nogi mi do du... wchodzą :P
A jeszcze mam zamiar ciacho piec bo jutro koleżanka wpada
i babcia ma urodziny :blush: także noo.. muszę poszukać przepisa
dobrego jakiego... :)

mesy to najpierw młodego straszysz a później się dziwisz :P :P :P kupowałam u nich pościel :P u tych co Ty kołyskę.

Agni niezły imidż :D

Chudzinka sto lat i spełnienia marzeń :kiss:

ulka budowlańcy to fajnie mają, woda piasek słońce :D z roboty wracają opaleni jak z wakacji zagranicznych B)

Anabelle no ładnie się na Twoich testach dzieje :) Zobaczymy co będzie dalej :)

monique przyrost jest więc super :)

dobra powiedzmy że ponadrabiałam, leniwa dziś jestem :P
Idę ciasto piec :P bo to muszę napewno zrobić ;) ;)

udanego wieczoru!

10 lata 5 miesiąc temu #895525 przez Agnilla
a gin Cie kojarzy? bo Ty chyba odstawialas anty za jego "zgoda" ?
ja to anty odstawilamw maju 2012 a starania zaczelam w 2013 wiec jak poszlam do gina to klamalam rowno, ze tyle i tyle testy robie itp :P i ja akurat mialam 14dc wiec powinno by jajo, zrobila usg i nie bylo, ciezko mi powiedziec, ale w 24dc mogloby nie byc widac co i jak nie wiem :(

10 lata 5 miesiąc temu #895530 przez Ada2424
Kojarzy, ja chodze do niego regularnie od 3 lat takze jak bym sklamala ze staram sie juz pol roku to by w zyciu nie uwierzyl wystarczy ze spojrzal by w karte on tam wsio notuje,a anty oczywiscie za jego zgoda odstawilam dlatego tez bylam w kwietniu u niego na kontroli przed odstawieniem no i mowil mi ze jak przez pierwsze 3 cykle po odstawieniu nie zajde to zeby sie nie martwic a na kontrole przyjsc w sierpniu. I tak sie zastanawiam wlasnie czy isc teraz czy faktycznie poczekac do tych 3 cykli, pewnie i tak by mi nic teraz nie dal tylko kazal poczekac i zglosic sie pozniej.

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #895536 przez monique1983
Ada - moim zdaniem to w tym cyklu może nie być już sensu, lepiej w nowym może tak gdzieś koło 13 d.c. albo jak dasz radę wytrzymać to w tym sierpniu jak uzgadnialiście, może do tego czasu samo się tam unormuje.

10 lata 5 miesiąc temu #895538 przez Ada2424
Monique bedę próbowała dostać sie do gina w nastepnym cyklu koło 14-16 dc i wtedy zobaczymy. Tak mnie boli to podbrzusze że aż sie boje zeby znowu jakis torbiel nie byl :unsure:

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #895545 przez Pinezka
Ada - ja bym poczekala z wizyta do kolejnego cyklu i poszla tak jak Monique mowi, w okolicach 14 dc, zeby bylo widac czy owu nadchodzi. Moze ci gin badania hormonow zleci i bedziesz wiedziala na czym stoisz. Ale dwa cykle po pigulce to naprawde za szybko, zeby sie przejmowac :*

Asiaa - czekamy wiec jeszcze z tydzien na wiesci ;)

Agni - ty spasuj teraz, nie probuj przypadkiem rekordu Así K pobic, co to na ostatniej prostej w olimpiadach udzial brala i prawie z mopem na porodowke jechala ;)

Monique - sliczna beta :laugh:

Chudzinka - masz urodzinki? Wszystkiego naj :)

Aggi - to tu napisalas, zebym byla kierowca? Nie zalapalam o co chodzi :blink:

U mnie zaczynaja sie mdlosci. Nie takie, zeby zaraz :sick: ale rano w pracy troche ciezko bylo. Pomoglo mi picie zimnej wody malymi lyczkami i przeszlo :whistle:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #895548 przez ulka1983
Gwiazdka tak wyglądała moja wyprawka kosmetyczna dla pierwszej i drugiej dzidzi :) i dla trzeciej pewnie też tak będzie wyglądać ;) no z jedną różnicą nie lubie obcinaczek wolę nożyczki B)

Ada widzisz po historiach dziewczyn że jednak testować warto :) a lekarz nie jest od wyśmiewania tylko od leczenia ;)

Aggi mój akurat budowlańcem jest tylko po godzinach u nas na budowie :laugh: ale trzeba być fachowcem w wielu dziedzinach ;)

Pinezka mnie jakoś na szczęście mdłości omijają B)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #895562 przez Asiaa
Agni z chęcią przestanę denerwować i siebie :P ;)

Chudzinka :kiss:

Mesy fajna kołyska :)

Ann możecie straszyć do woli byle skutecznie ;)

Betka zaraz zerknę na te suwaczki ;)

Ula :kiss:

Anabelle ładne masz pismo :)

Monique nie mogło być inaczej z tą betą :) Tak, w tym cyklu też clo. Mam się zgłosić jak już nie będę miała tabletek.

Mnie w tym cyklu brzuch pobolewał od malin aż do @, więc tak na prawdę to może oznaczać wszystko.
Dziś już mnie wkurza ten ból, bo i tabletka coś słabo pomaga :angry:

Moofka :kiss:

Agni my też dziś gołąbki ze słoika, ale od teściowej ;)

Ada nie stresuj się tylko zrób tak jak wcześniej z ginem było ustalone, jak po 3 cyklach nic to idź na wizytę. Póki co działajcie dla przyjemności a testy i temp traktuj jako wskazówkę, a nie stres. Jeśli Ty w drugim cyklu starań już tak mocno to przeżywasz to co ma powiedzieć reszta dziewczyn które znacznie dłużej próbują?

Pinezka @ mnie dziś odwiedziła i zaczął się kolejny cykl

Suwaczek już jest ;) Ciekawe czyt w długość cyklu trafiłam, bo czasami owu różnie przychodzi

10 lata 5 miesiąc temu #895573 przez ulka1983
Asiaa piękny suwaczek :) może następnego cyklu nie będzie i zamienisz na ciążowy :kiss: mi bóle od owu do @ też dokuczały ale w @ odpuszczały B)

10 lata 5 miesiąc temu #895580 przez Agnilla
a mnie suwaczek Asi sie w ogole nie podoba ;)
Pinezka, ja to dzis przelezalam wiekszosc dnia, wstalam tylko do obiadu, teraz zjedlismy kolacje i maz machnal mi grecka, wiec cos watpie, ze do porodu mi waga nie wzrosnie :P
Pola wczoraj jak szalała tak dzis dżeczna, pewnie o 23 sie obudzi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka