BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #903625 przez ulka1983
Ann no niezła gromada B) ale chrzestni z dziećmi dziadkowie i koleżanki no i w sumie się uzbiera bo 2 jubilatki to impreza podwójna a jak bym robiła osobno to by była różnica 5 osób więc jak dla mnie nie warto i przynajmniej Natalia nie ma humorów że ona świeczek nie dmucha a Kornelia tak i nie trzeba tłumaczyć że to nie jej urodziny ;) tak naprawdę to Kornelia ma dzisiaj urodziny :) ale jest na kolonii z której jak nigdy jest niezadowolona :unsure:

Dziewczynki co u Was na coś się zanosi ?

Asiaa jak samopoczucie coś dokucza jakieś objawy może ? Ty tempki nie mierzysz ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #903639 przez zoi
Ile Wy produkujecie! SZOK!

Julka, ja myślałam, że boczny to to samo co brzeżny, ale rzeczywiście mam napisane boczny. Kontrole będą na pewno.
Kocyków nigdy za dużo- no co Ty ;)

A tu link dla tych, które tak jak ja na początku lubują się w skondensowanych pomiarach bety :P
www.countdowntopregnancy.com/tools/beta_doubling_calculator.php
www.babymed.com/tools/hcg-calculator

Tak na szybko Was przeleciałam i lecę za zakupy. Muszę się zmobilizować do robienia obiadów, bo jak pracowałam to jak się któremuś z nas zachciało to robił, a teraz już musi być codziennie coś porządnego. Jakoś się muszę uczyć bycia PANIĄ DOMU :P

10 lata 5 miesiąc temu #903642 przez Anabelle
my konczymy z antkiem sniadanie i musimy jechac do ksiegowej i do apteki, pózniej nie wiem czy nie pojedziemy do znajomej, godzinke drogi autem. zobaczymy :)

10 lata 5 miesiąc temu #903646 przez monique1983
Dziewczyny trzymajcie kciuki, wizyta na 12:30, dobrze, że dzisiaj mam wcześniej, bo już się boję od rana :sick:

10 lata 5 miesiąc temu #903649 przez ann-sunshine
Monique kciuki zaciśnięte, dobrze będzie

Ula u mnie na upał się zanosi hahaha ;)

10 lata 5 miesiąc temu #903673 przez aggi
Witam się :) w ciąży donoszonej - jak to brzmi :evil: :whistle:
popijam sobie rozpuszczalną z mleczkiem. I czas Was poczytać :D
wyspałam się dzisiaj :D ! a na zewnątrz póki co 23 stopnie, jest OK
ale coś tak czuję że może się rozchulać dzisiaj .. i przypraży... :pinch:

Chudzinka ja również jak julka, Anabelle, Ada, moni miałam dwie krechy w 17/18dc w trafionym cyklu :D także ja nie chcę nic mówić no nie :whistle:

julka hahahah mężu świetny :) A wózek super choć ja już dużo razy mówiłam że mi się to podoba ale sama bym nie jeździła w takim 'nowoczesnym designie' no wiesz o co kaman :D ja muszę mieć normalną ramę i bez udziwnień wszystko :P Ale tak to super a jak za pół ceny to nie wydziwiaj że ciemny :D i dziewczyny mają rację ciemny się nie ubrudzi a wiesz jak to w jesień chlapa, deszcz, bagno...... ble :P ja się z mężem kłóciłam o kolor - on chciał właśnie taki beż/krem no masakra jak dla mnie za jasne aż raziło :P Ale że z babą w ciąży nie wygrasz to padło na szarości :whistle:

gwiazdka ja urodziłam się tydzień przed terminem, a mój brat kilka dni po :P koleżanka urodziła syna 10 dni przed terminem, druga córkę po terminie. W to się nie wejdzie :P

mesy przepłaciiiiiiiiiłaś jaaaaaaaaaa :huh: :P :P

ulka ja identycznie w jednej sobie czytam a w drugiej odpisuje i tak najprościej :D u mnie to się zanosi ale na ciepły dzień. ble :blink:

Anabelle my też mamy passata kombi ale i tak zawsze sprawdzałam wielkość wózka po złożeniu hahaha :P z przyzwyczajenia bo wcześniej mieliśmy stare sportowe małe audi i nic by tam nie weszło chyba do tego bagażnika :P no i mam to samo z terenem - mieszkamy na wsi gdzie drogi takie sobie + dużo polnych. Więc koła muszą być dość duże. Ale moim zdaniem jazda po mieście po równiutkich chodnikach takimi większymi kołami to też sama przyjemność :side:

monique zaciskam kciuki będzie wszystko dobrze zobaczysz :) !

10 lata 5 miesiąc temu #903675 przez moofka
monique będzie dobrze, czekamy na wieści :kiss:

julka fajnie wygląda wózek, ale u mnie też musiały być większe koła ;) i kosz pod wózkiem musi być przegigant bo my z Zośką milion rzeczy zawsze zabieramy :blink:

ja już sobie wybrałam spacerówkę do kupienia :laugh: nawet mam kasę odłożoną B)

Asiaa wiesz ja cały czas trzymam za Ciebie kciuki i jak podobają Ci się sówki to obiecuję pokolorować je dla Ciebie i Twojego Groszka na jaki tylko kolor będziesz chciała :kiss:

aggi takie kulory Ci pasują?
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903717 przez aggi
moof jaką wybraliście spacerówkę ? :D świeeeeeeeetne sówki i te kolory :woohoo: :woohoo:

kto kce świeże śliweczki prosto z ogródka? nazbierałam całą miseczkę i wcinam :whistle:

10 lata 5 miesiąc temu #903729 przez moofka
aggi to dawaj maila na priv to Ci wyślę sówki :) oprócz tego obrazka są jeszcze 3 inne do kompletu to wszystkie zrobiłam w tych kolorach :) ja drukowałam w rossmanie w formacie 15x20 i wyszło spoko, do tego fajne ramki i nic tylko wieszać na ścianie :cheer:

spacerówka baby jogger, o taka o:
Załączniki:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903730 przez gwiazdka2014
hej

aggi śliweczki a ja czytam świeczki :D
Ula jakie 40 os a moi goście??

Ja od wczoraj mam taki zja...bant humor że szok, dziś byłam tak rozkojarzona że zostawiłam siatkę z ciuszkami na parkingu, ocknęłam się ze jej nie ma jak wsiadałam przy innym sklepie do auta :/ ale... całe szczęście jak pojechałam na parking to leżała uffff

Pranie już wstawione :P

allegro.pl/naklejki-dla-dzieci-sowy-sowk...0cm-i4411051520.html naklejki sowy

10 lata 5 miesiąc temu #903732 przez Anabelle
moofka kup baby jogger mini w wersji GT :)
Moim zdaniem jest dużo lepsza, z uwagi na amortyzację i koła wypełnione żelem

aggi ja mam takie samo zdanie - kołami pompowanymi i sporymi to się jedzie po wszystkim jak po maśle a nie dy dy dy dy dy dy jak dorożką :P
my mamy baby jogger city elite - ale to jest spory wózek - jak ma się małe auto to lepiej wziąć mini GT, elite to już wózek na każdą trasę, jak i do joggingu.

10 lata 5 miesiąc temu #903740 przez Asiaa
:blush:

Ula to spora imprezka się szykuje :whistle: najlepiej by było gdyby gromadka pomocników się znalazła ;)
Czuję się normalnie, czasami brzuch ćmi, ale jak czuję tak okresowo to niedobrze, jak nie czuję że coś pika to też nie dobrze :huh: dogodzić babie :P tempki nie mierzę, bo często w nocy się budzę i idę siku, więc nie codziennie mam nieprzerwanego snu co najmniej 4h

Zoi jak nas przeleciałaś to może coś z tego będzie? :whistle: :laugh: :laugh:

Monique trzymam kciuki i czekam na wieści :) ale wiem że będzie dobrze i pewnie się wzruszysz słysząc serduszko :kiss:

Moofka dzięki :kiss:

Gwiazdka ło matko :woohoo: jeszcze więcej ciuszków?

Anabelle ale wózki :D

Wczoraj do mnie do pracy przyjechała taka koleżanka z którą pracowałyśmy razem kilka lat. Ostatnio kontakt nam się urwał i postanowiła zrobić mi niespodziankę i wpaść na chwilę. Poplotkowałyśmy trochę, fajnie było. Powiedziała, że spodziewa się dzieciątka i fajnie, ucieszyłam się :) a potem pomyślałam że jestem starsza od niej a jeszcze się nie dorobiłam :unsure: ale nic to, trzeba próbować ;) Termin ma na 1 stycznia :D z prenatalnych wyszło jej nawet na 5.01 ale jeszcze nie wie kto tam u niej siedzi, choć to już 18tc

10 lata 5 miesiąc temu #903741 przez Anabelle

10 lata 5 miesiąc temu #903745 przez Ada2424
Wróciłam po trzeciej becie, siedziała ze mna dziewczyna i piła glukoze, ledwo ją wypiła i ciągło ją na wymioty ale sie biedna umęczyła aż mi jej szkoda było :( mam nadzieję, że ja poradze sobie normalnie z tą glukozą. Jak tylko weszłam to ta pielęgniarka do mnie i co jak przyrosło, to ja do niej że prawie o 170% to oczy zrobiła i mówi no to bardzo ładnie to ja jej powiedziałam, że niezle mnie nastraszyła z ta pierwszą betą a ona do mnie że jej się wydawało że jest za mała to jej powiedziałam, że jak sie na wynikach nie zna i nie jest pewna to po co sie odzywa i głupie wnioski wyciąga i to jeszcze błędne to popatrzyła na mnie tylko i nic się nie odezwała. Upał dziś okropny, ledwo w biedronce wytrzymałam tak mi duszno było. Jutro będziemy mieć meble do pokoju :cheer: i będzie wielkie skręcanie ich :)

Monique trzymam mocno kciuki, wiem że będzie wsio ok i usłyszysz serduszko :) czekam na wieści :kiss:

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #903750 przez Chudzinka
Cześć :)
No, jak tak mi wszystkie wróżą, to się nie będę kłóciła, choć wiary u mnie ni ma :dry:
Dobrze, że chociaż staranka przyjemne są B)
Asiaa - też tak mam. Ja już dwie koleżanki we "wcześniejszą" ciążę zapędziłam, bo nie były jeszcze pewne czy już się starać, ale zaczęły, widząc po mnie ile to schodzi i pozachodziły w pierwszym cyklu. Jedna to nawet niby żartem powiedziała, że to chyba za szybko i że nie jest pewna, czy jest gotowa, że w życiu by nie pomyślała, że tak szybko się uda. Myślała, że się będzie parę miesięcy starać i sobie różne sprawy jeszcze podomyka. Podomykała je oczywiście w czasie ciąży i jest mega szczęśliwa, ale mi się przykro zrobiło, że miała nerwy, bo się mną sugerowała, że tak długo ze staraniami schodzi. Przecież ona to nie ja i każdy ma inaczej, nie?
Ale i my w końcu kiedyś zaskoczymy, prędzej czy później :kiss:
No właśnie, jak tam Gosia?
Moniq - czekamy na wieści :kiss:
Właśnie udało mi się dodzwonić i przełożyć HSG o tydzień, więc elegancko, wszystko się układa :) 11-go sierpnia wielkie przedmuchiwanko będzie a potem mnóstwo dzieciaczków ;) (w kolejnym cyklu po HSK zaczynamy z inseminacjami a potem inv, więc w końcu czuje, że coś się zaczyna dziać :))

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka