BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #904634 przez aggi
mesy ja też się topię :( chudzielcu :kiss:

Ada no to teraz zaciskamy kciuki za wizytę :D ja byłam w 5t5d i zobaczyłam tylko kropkę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #904638 przez Asiaa
Trzymam kciuki za wizyty.

Ada ładnie rośnie beta :)

Mesy ładny brzuszek i wcale nie taki wielki :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #904647 przez gwiazdka2014
hejka

ja po wizycie, wszystko ok.... szyjka zamknięta.... maluszek głową w dół musi się jeszcze tylko okręcić :)

Wróciłam do domu o 12:30 taka głodna :P ha ha Kolejna wizyta 11 lipca :)

Mesy weźźźź klopsa walne cię na prawdę walne.... CHUDZIELECCCCCC

10 lata 5 miesiąc temu #904649 przez mesy
właśnie się zważyłam i mam 9,5 na + :woohoo: :woohoo: :woohoo:
ej kurde no klopsem jestem...macica mi się wieczorami stawia , że ciśnie mi na przeponę i źle mi się oddycha :/ która mi pójdzie do sklepu po loda ? :P

10 lata 5 miesiąc temu #904665 przez Karolincia
Anabell o 15 mam dzis wizyte :D Właśnie trening na siłowni skończyłam i 2 zajęcia miałam swoje pierwsze :D na nastepne mi sie juz 15 osób zapisało :D I like It :D yeaahhh !! :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #904673 przez mesy
Julka ale ja je odczuwam tylko kurde na górze brzucha....ciśnie mnie na przeponę .... nawet kurde po relanium nie chce puścić ....emek jak przyłożył rękę do brzucha to się przeraził , bo mówi , że jakiś spięty ten brzuch i zafundował mi masaż już 2 dzień pod rząd godzinny pleców :D
rano z brzuchem super nic nie ciśnie nic nie gniecie....tylko na wieczór mi dokucza :S
wytrzymam jeszcze 3 tyg i koniec....mam już serio dość , a jeszcze te upały.... wyłączcie to słońce to nie będę marudzić :whistle: :whistle: :whistle: :evil:

10 lata 5 miesiąc temu #904693 przez Pinezka
Hej dziewczyny,

Melduje sie po powrocie z pierwszej czesci urlopiku (jeszcze tydzien mi zostal) :lol:

Karolincia - zazdroszcze tej energii do prowadzenia zajec :silly: W super formie bedziesz :)

Chudzinka - widzialam twoje maliny :woohoo: ciezko bylo ich nie zauwazyc, az po oczach bily :) Teraz czekamy na efekty i oby to hsg niepotrzebne bylo ;)

Majka - porzadny brzuszek :) Dzieciowi przynajmniej wygodnie :lol:

Julka - co to sa te skurcze, o ktorych mowisz?

Mesy - zazdroszcze masazy :side: Tez by mi sie przydal, ale mezu nie daje sie namowic :angry:

Anabelle - gratki z okazji dwoch kreseczek i fajnie, ze z mezem lepiej ;)

Asiaa, Betka - jak sytuacja u was?

Monique - swietnie, ze serduszko zobaczylas :) Kiedy nastepna wizyta?

Ada - moze tu tez juz serduszko zobaczysz, jak Anabelle zreszta :kiss: Podobno pojawia sie po 21 dniach od zaplodnienia, wiec szansa jest ;)

Agni - sliczna Pola, a jak juz mamie da pospac, to wogole bedzie cudna :)

U mnie na razie nie widze zmian w sylwetce, poza tym, ze przez te mdlosci i brak apetytu chudne :( Przez ostatnie 2 tyg 1,5 kg mi zeszlo. W ten piatek mam z rana wizyte u gina, to sie zapytam, czy mam sie martwic :dry: Jak tylko mysle o jedzeniu, zaraz niedobrze mi sie robi. Moglabym na zimnym mleku i owocach jechac. Tesciowa biega za mna i probuje mi dogadzac :lol: A to swiezo wyciskany soczek, a to zupka ;) Az glupio mi czasem odmawiac, jakbym niewdzieczna i wybrzydzajaca byla :S Poza tym ok. Odebralam dzis wyniki moich badan na te wszystkie zoltaczki, hivy i syfilisy i na szczescie wszystko ok. Jedyne na co musze uwazac to toksoplazmoza, bo najwyrazniej nie przechodzilam. Dzieki Julka za te lekcje o IgG i IgM ;) bardzo sie przydaly :)

10 lata 5 miesiąc temu #904701 przez Ada2424
Pinezka ja mam to samo, o jedzeniu nawet nie chce myśleć na nic nie mam ochoty i też już 1 kg spadłam :unsure: mało co jem, słabo mi okropnie jeszcze ten upał daje mi w tyłek popalić. Chce zime!

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #904704 przez monique1983
Aggi, Mesy, Julka - dzięki za odpowiedzi, chyba umówię się na samo usg, może ewentualnie gdyby tam wyszło coś nie tak, to będzie można zrobić ten test PAPPA. Różne opinie czytałam, że np. na usg było wszystko ok, a potem zrobili ten test PAPPA i wyszło nie bardzo i kobieta całą ciążę się denerwowała, a dziecko urodziło się zdrowe.

Julka - w sumie tak, ale na tej rozpisce co dostałam od lekarza, tak właśnie oni to nazywają, pierwsze badanie prenatalne USG, potem drugie, no i trzecie, nie wiem czy jakaś inna nazwa funkcjonuje ;)

Pinezka - następna wizyta 18.08. u mojej gin, ale pewnie też w tym czasie gdzieś wypadnie mi usg prenatalne u innego lekarza :)

Dzisiaj jakoś zaczęłam się zastanawiać, że nie dostałam karty ciąży. Od razu dostawałyście czy dopiero po jakichś badaniach?

10 lata 5 miesiąc temu #904716 przez meli1990
dziewczyny pociesze was ja schudłam 5 kg jak nie więcej. już prędzej coś mogę zjeść to pewnie nie długo nadrobię :)

Ada śliczna beta

10 lata 5 miesiąc temu #904720 przez Ada2424
Meli a już lepiej się czujesz? nie wymiotujesz?

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #904725 przez meli1990
Ada w miarę lepiej się czuję. nie wymiotuję już odkąd zażywam wit B6 z imbirem :)

10 lata 5 miesiąc temu #904727 przez Ada2424
No to dobrze :) mam nadzieję, że u mnie się nie rozkręci tak jak u Ciebie, w pierwszej ciąży też tak źle się czułaś?

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #904729 przez ann-sunshine
Monique nie każdy lekarz daje kartę ciąży od razu, często dopiero między 8 a 10 tygodniem.

Meli czyli lepiej się troszkę czujesz?

Ada wiem co czujesz, ale uwierz w te upały lepiej mimo wszystko początek ciąży niż koniec, wiem co mówię bo mam porównanie :-/

Pinezka spadkiem wagi i brakiem apetytu się nie stresuj, to częsta przypadłość.

Mesy a czemu ty tak uparcie chcesz rodzić w 36 tygodniu? Dla dziecka lepiej jak dotrzyma do 38 tygodnia, bo mniejsze prawdopodobieństwo nasilonej żółtaczki wrodzonej, anemii, niskiego cukru i większe szanse, że ładnie będzie umiało ssać (niezależnie czy pierś czy butlę)

Karolincia trzymam kciuki za wizytę, oby ten cykl był trafiony

Gwiazdka cieszę się że wsio ok, ale to że Antek głową w dół, to nie masz pewności że jeszcze parę razy nie fiknie.

Asiaa jak nastrój pod koniec cyklu?

Mesy a ja nie mam ani jednej pary spodenek, w sukienusiach pomykam i świecę udami z celulitem lub cyckami w dużym dekolcie, ale mam to gdzieś, bo ten upał mnie dobija.

Ada super beta, będzie wszystko tak jak trza :-)

Anabella ale zestaw jedzeniowy, heheh

Agnilla jeszcze ze dwa tygodnie i ustalicie sobie z Polą plan dnia, może da się na wasz przekabacić i spać w nocy.

10 lata 5 miesiąc temu #904737 przez meli1990
tak lepiej się czuję. a w pierwszej ciąży super się czułam. lekkie mdłości tylko miałam

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka