BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905261 przez Anabelle
Tak badanie 12 tydz to genetyczne.

Ada u mnie z om 5t1d

Ginekologowi podaje się tydzień skończony a jak się czyta o rozwoju ciąży to czyta się tydzień trwający. Czyli w moim wypadku u gina powiem że skończyłam 5 tyg a jeśli chcę wiedzieć co się dzieje z ciążą to przeczytam o 6 tygodniu który aktualnie trwa. No już prościej nie umiem tego napisać :-D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905263 przez Ada2424
Anabelle to u nas jest tylko 4 dni różnicy? A ja myślałam, że więcej... :whistle:

Julka aspargin np moge brać czy jakis inny suplement?

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905264 przez Anabelle
Ja miałam @ 16 czerwca i tak mi wyliczaja aplikacje ciążowe na tel ;-) owu pozytywne 17 dc

Mi zawsze lekarze kazali brać magne b6 bo to lek a nie suplement diety którego działania się nie udowadnia .

10 lata 5 miesiąc temu #905267 przez mesy
gwiazdka normalnie jak bym Patryka widziala :P

wiec my juz po wizycie.... przed usg ginn z T obstawiali , ze Patryk bedzie wazyl 2 kg.... wazy 2470 .... wiec nie wiele mu brakuje do 2,5 .... ma smolke w jelitach , nisko glowka siedzi , wody plodowe dojrzewaja , bo jakies biale cos tam gin wypatrzyl iii lozysko lekko zwapnione , ale nie wiele ...ogolnie mowil ze waga jest jak na 35 tydzie n :S szyjka sie skraca ale mowi ze dobrze bo po co przetrzymac i porod wywolywac.... mowil ze mam sie szykowac ze urodze wczesniej ale to ok 38 tyg.... aaaa i jest owiniety pepowina raz.... :( ale mowil ze przeplywy ma idealne i mam sie nie martwic. Dzis Patryk prezentowal z duma jajka , ale nie bede wam tu zdjecie wklejac , bo sie przerazicie haha a w nagrode , ze tak ladnie rosnie kupilam my interreaktywnego tygryska ;)

10 lata 5 miesiąc temu #905270 przez Anabelle
Mesy a to nawet dobrze :-) urodzisz w 38 tc i będziesz miała spokój :-D ja robiłam początkiem 39

10 lata 5 miesiąc temu #905273 przez mesy
bella no gin mowil ze wszystko wskazuje na to ze szybciej sie rozpakuje....wody , lozysko , waga itp aaaa i mlody cwiczyl sobie odruch oddechowy ;) no i szwajki ma na 36 tydzien :woohoo:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905278 przez ann-sunshine
Ada a ja miałam zlecone lykanie wlasnie asparginu przez gina. Aspargin to magnez z potasem.

Julka byle nie przed niedziela i byle data dzielila sie przez 3. Takie widzimisie mego męża. A ja wolę po skonczonym 38 tygodniy zeby mnie 5 dob w szpitalu nie trzymali bo dzieci urodzone przed skok najwyzszy bilirubiny maja pozniej niz w drugiej dobie

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905370 przez mesy
Pierwsza :P ....aaaa czy to juz bedzie tak zawsze ? zas mi mlody nie dal pospac i obudzilam sie z bolem plecow :/

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905375 przez aggi
Witam się ;) o, druga jestem, szał :blush:
jaaakoś nie mam mocy do spania już ;) Młody się rozciąga strasznie, mnie to denerwuje bo ani
na jeden bok ani na drugi :P pewnie padnę przed południem i będę leżakować :whistle:

Wczoraj na wizycie OK, młody głową już w kanale, ale mimo wszystko jeszcze trochę 'w lesie'
Szyjka już miękka ale nadal zamknięta. Lekarz stwierdził że daje mi jeszcze tydzień. Oby się nie mylił B)

julka zobaczymy tego nikt nie przewidzi jak to będzie :) a Wojtek niedżeczny :blush:

mesy ej mój ważył w 33tc 2300. to się nie martw że duży czy coś ;)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905376 przez ann-sunshine
Bry

A co tu tak pusto? Gdyby nie Mesy to bym zdublowala posty.

Dzień dobry.

Nie wiecie czemu mój gin chce mnie teraz co tydzień widzieć? Co mi niby nowego powie? Ruchy czuje, aż za dobrze, a poza tym cisza.

O Aggi też przede mną. A to to już dziwne :-p

10 lata 5 miesiąc temu #905385 przez mesy
Aggi a ile twoj teraz wazy ?

10 lata 5 miesiąc temu #905390 przez aggi
Ann hehehhe no dziwne jak z rana siedzę, nie? :D Twój może się zakochał :D mój mnie chyba ma już dość bo mam dzwonić tylko jeśli do terminu nie urodzę :P a tak to nic ode mnie już nie chce . No chyba ze mnie coś zaniepokoi to wiadomo

mesy nie wiem bo mi go nie poważył tym razem. Wiem tylko tyle że w 33tc miał 2300, a lekarz oszacował wagę przy urodzeniu na 3300-3500. Po czym na kolejnej wizycie powiedział że bardziej skłaniałby się do 3300 przy urodzeniu.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #905395 przez mesy
aggi no mój mówił , że wszystko idzie w kierunku , że będzie ważył 4 kg :/ a te lekkie zwapnienie łożyska i lekko dojrzałe wody to ok ? Julkaaaaaa wypowiedz się :P

10 lata 5 miesiąc temu #905397 przez ulka1983
hej :) 8 to chyba będzie moja pora na wstawanie przez wakacje wszyscy śpią a my z dzidzią wstajemy na siku a potem czytamy co u ciotek forumowych słychać :)

Mesy Aggi u mnie się nikt póki co nie rozciąga z bolesnym skutkiem dla mnie ale jak przychodzi 8 to koniec spania ;)

Aggi tydzień :woohoo: to zleci raz dwa ale chyb a dłużej ponosisz :P będzie Maks czy jakaś zmiana ?

Ann na końcówce to norma że doktor co tydzień wzywa ale to lepiej niż by nie chciał Cię widzieć bo byś może się martwiła a tak to sprawdzi czy coś sie nie szykuje i będziesz spokojniejsza że masz jeszcze chwilę dla siebie ;)

10 lata 5 miesiąc temu #905401 przez ann-sunshine
Ula 8 to i tak łaskawie się dziecię z tobą obchodzi.

Wolałabym już lekarza nie oglądać, wiem co mnie czeka i cierpliwie sobie poczekam aż się zacznie. A kiedy, i tak mi nie powie kiedy.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka