BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 8 miesiąc temu #905419 przez mesy
ann ty się martwisz , że wizyty co tydzień , a ja się martwię , bo mój gin od połowy sierpnia do 1 września na urlopie......

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #905426 przez ulka1983
Agni śliczna Pola :kiss: jak na nią patrzę to mam wrażenie że ma już z pół roku :blink: to Twoje mleko sprawia że tak szybko rośnie czy w między czasie podajesz jej coś innego pewnie żelki :whistle: a potówki znikną same wiem że można było czymś smarować ale już nie pamiętam B)

Gwiazdka za nic byś tego wyjazdu nie opuściła co :P przecież ty też laseczka i do tego z pięknym brzusiem i nie jedna by się z Tobą zamieniła ;)

Karolincia dasz radę z jednym jajnikiem :) masz konkretnego lekarza a to dużo ale trzymamy kciuki żeby na kontroli zarodek już był :)

Julka jeszcze czas może Wojtek sobie pofika i się odwróci :) mi luteina sie kończy i zaczęłam sie zastanawiać czy to dobrze czy źle B)

no właśnie te badania co mnie lekarz wysyłał to powinny być genetyczne a nie prenatalne bo przecież jest różnica :S prenatalne to może zrobić lekarz prowadzący a genetyczne są przeprowadzane w specjalnych placówkach i robią bardziej szczegółowe badanie usg i wtedy wykluczają takie choroby jak zespół downa , turnera oraz wady wrodzone a potem dla potwierdzenia usg robią jeszcze test podwójny z krwi :) ale badanie genetyczne należy do badań prenatalnych więc pewnie stąd tak piszą na skierowaniach B) a z tygodniami ciąży to czasami warto wiedzieć nawet który mamy dzień bo jedna pani jak mnie rejestrowała to o to pytała i miałam chwilową blokadę bo mnie zaskoczyła ale powiedziałam :P u mnie ostatni okres zaczął mi się we wtorek i teraz wiem że równe tygodnie ciąży mam we wtorki dziś środa czyli 15 tc i 1d :)

Mesy duży chłop z Patryka a pępowiną póki co sie nie przejmuj jak przepływ jest i ładnie fika (aż za ładnie ) to jest dobrze :) czyli urodzisz wcześniej tak jak chciałaś :silly:

Ann o co chodzi z tą datą dzieloną przez 3 B) jak na razie dzidzi grzeczna ;) ja pojechałam do ginki na wizytę a ona mi kazała zaraz do szpitala jechać i za niecałe 3 godz urodziłam niby przeczucie miałam że urodzę ale skurczy nie było B)

10 lata 8 miesiąc temu #905433 przez ann-sunshine
Ula to wymysł mego męża, bo wszyscy w jego rodzinie mają daty które dzielą się przez 3, ja też i Marta też. A wiem, że nie dość że dziewucha druga to jak jeszcze w złej dacie się urodzi to będzie mu podwójnie przykro. Wiem, że z porodem tak jest, bo ja o 10tej mówiłam koleżance zrezygnowana że nic się nie dzieje i czekam, a o 18tej dostała ode mnie mms ze zdjęciem Marty :laugh:

10 lata 8 miesiąc temu #905445 przez aggi
mesy hmm ja tam nie wierzę bo Patryk jakiś taki mały w tym brzuchu :P

ulka oby lekarz miał rację bo go uduszę :P nie chcę dłużej .... ale na całe szczęście /nieszczęście/ mam zaplanowane kilka dni co muszę jechać i pozałatwiać , pobiegać po mieście... może to coś pomoże :P raczej Maks :P chyba że mężowi się odwidzi :P ja mam to samo z tygodniami - tyle że w czwartki i wiem że się nie pomylę jak policzę od czwartku :D

Ann to jak podzielna przez trzy to patrzaj w kalendarz jakie masz daty fajowe B) jutro na przykład :P hahaha.

10 lata 8 miesiąc temu #905450 przez Anabelle
Ufff ale mnie plecy bolą. Antek mnie wykończy tym swoim spaniem, nie spaniem. Dobrze że był tata i go populał przed 5 rano i usnął, bo mnie chciało trafić jak od godziny mi siedział obok mnie i wsadzał paluchy to do oczu, to do buzi, to do nosa..

Co do wizyt co tydzień w końcówce ciąży to normalka, ja jednak mogę od chyba 36 tc chodzić raz na tydzień za friko na ktg. Później chyba około terminu porodu chodzi się co 2-3 dni.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #905458 przez ulka1983
Ann a już myślałam że jakiś przesąd ;) a z tą przykrością to nie przesadzaj :angry: trzeba się cieszyć ze zdrowa dziewczynka sie urodzi może na synka też przyjdzie czas ;) mnie wkurza bo wszyscy mówią że teraz to już musi być chłopak :evil: ostatnio kuzyn męża sie wymądrzał że on to syna ma ale tak na prawdę to nawet nie wiedział kiedy go zrobił bo jakoś tak wyszło :P jak będzie dziewczynka to co ? ja tam będę sie cieszyć mąż na pewno mniej ale nie żeby znów był wielce obrażony ;)

Aggi mam nadzieję że Twój Maks będzie grzeczny bo kuzynka moja ma to bardzooo nie dzieczny ;)

Bella mąż wie o ciąży bo jakoś chyba info przegapiłam :whistle:

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #905478 przez aggi
ulka liczę się z tym że niedżeczny będzie bo znak zodiaku lew to podobno przekichane :P "Typ królewski, lew salonowy, playboy. Jest beztroski, pewny siebie, lubi błyszczeć i popisywać się" czyli niedżeczny będzie no :P ale może to trochę rozrusza nasz dom bo ja i mąż to oazy spokoju :P o już przeczytałam że znaki niesprzyjające to koziorożec no to pięknie będzie miał ze mną ..... przeboje :P

10 lata 8 miesiąc temu #905525 przez ann-sunshine
Ula mnie tam wszystko jedno, to męża mam takiego marudnego :blush:

A z tym że musi być chłopak. Pamiętasz jak się kiedyś mówiło: musi to na Rusi, a u nas jak kto chce

O a Kasiowy Maksiu jest chyba mega grzecznym chłopcem. No Aggi z lwami łatwo nam nie będzie. Wiem, bo mój brat to lew i o ile ja musiałam być mądrzejsza, żeby z nim dzieciństwo przeżyć ;)

Ktg miałam, serce bije, skurczów brak, usg tak nabazgrał u siebie w karcie, że nie mógł się rozczytać i wpisać wyników w kartę ciąży więc stwierdził że za tydzień zrobi mi ostatnie usg hahahah, poza tym opowiedziałam mu, że jestem zwarta i gotowa, to się pośmiał że nawet w dobrym nastroju.
Podziękowania: ulka1983

10 lata 8 miesiąc temu #905528 przez Anabelle
Podziękowania: ulka1983

10 lata 8 miesiąc temu #905531 przez gwiazdka2014
hejka

u Nassssssss upał ://// o 14:15 jade do dentysty :D

UUU widzę, że chłopaki się szykują do wyjścia, extra! :P

Ula :*

Kupiłam dla małego bluzę i śpiworek :)

10 lata 8 miesiąc temu #905532 przez Ada2424
Ja się czuje dzisiaj jakby po mnie stado koni przeszło :dry: nic kompletnie nie mogę zrobić nawet głupie zamiatanie podłóg mnie oslabia i musze sie polozyc wy tez tak macie? a jak po schodach wejde to dysze jak nie wiem do tego stresuje sie jutrzejsza wizyta

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #905546 przez Karolincia
Ulenko tez mam taka nadzieje moj Narzeczony wierzy ze teraz sie uda podpowiada mu to jego meska intuicja :D oby sie nie mylila :)
Zastanawiam sie nad tymi pecherzykami czy jak teraz jak pekna dwa na raz i bedzie zaplodnienie to moga byc blizniaki?:)

10 lata 8 miesiąc temu #905563 przez Asiaa
Gwiazdka nie wiem dlaczego przeczytałam że będzie u Ciebie na kolanach skoro tam było napisane że w nogach :blink: z tym środkiem uspokajającym to dobry pomysł
Niezły taniec brzucha miałaś :)

Chudzinka może faktycznie spróbuj ze stoperami jak Julka radzi, przynajmniej będziesz mogła odespać z rana.
Wczoraj miałam ostatnią tabletkę dupka. Pomyślałam, że dziś zrobię test by wiedzieć jak dalej z tym dupkiem i wyszedł negatywny. Nawet cienia cienia nie było. W piątek @ będzie

Ann fajny domek u Natalki :)

Agni buziaki dla Poli :kiss:

Julka oby Wojtek się obrócił, może niech ojciec da mu wykład że ma być dżeczny i słuchać rodziców? :laugh:

Nie podoba mi się ten dzień, co rusz coś nie tak :/

10 lata 8 miesiąc temu #905568 przez Ada2424
Asiaa a moze na test jeszcze za szybko i jest za male stezenie zeby wyszedl pozytywny? :whistle: nie ma co jeszcze tracic nadziei ;)

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #905576 przez Asiaa
Ada z tego co zauważyłam to u mnie bywa tak, że ostatnia tabletka dupka, potem dwa dni mija i kolejnego dnia @ jest.
Muszę wbić się do gina (może dziś z partyzanta spróbuję) i zapytać co dalej, bo już tabletek nie mam, a w pon może być na niektóre rzeczy za późno, a poza tym te kolejki u nich...
A na Twojej wizycie na pewno wszystko będzie w porządku :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka